6 Απρ 2013

ΠΟΕΣΥ: Όχι στο νέο κρούσμα λογοκρισίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών εκφράζοντας την ομόφωνη βούληση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε με την παρουσία προέδρων Ενώσεων-μελών της, καταδικάζει το νέο κρούσμα λογοκρισίας και φίμωσης που επέβαλε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος, σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

O καταγγελλόμενος απαγόρευσε τη μετάδοση κειμένου των δημοσιο-γράφων της ΕΡΤ −που συνέταξαν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης−, με το οποίο θα δινόταν απάντηση στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ−ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΡΤ».

Παρά το θετικό κλίμα από την πλευρά της Διεύθυνσης Ειδήσεων για τη μετάδοση της είδησης, τελικά στο παραπέντε, με εντολή του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου απαγορεύθηκε οποιαδήποτε αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων, των αιτημάτων τους, από ραδιόφωνο, τηλεόραση και πολυμέσα.

Ο Γενικός Διευθυντής αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αρνήθηκε κατ’ επανάληψη ακόμη και να συναντήσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Η απαγόρευση αποτελεί σαφώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, που καταδεικνύει φόβο απέναντι σε όποιον διατυπώνει, διεκδικεί και περιφρουρεί τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.

ΠΟΕΣΥ: Όχι δημοσιογράφοι «χρυσο…δάκτυλοι»


Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλθηκε η “επικοινωνιακή αντεπίθεση” της εταιρείας εξόρυξης χρυσού “Eldorado Gold” την ίδια ώρα που διογκώνεται το κλίμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για τη δρομολογημένη οικολογική καταστροφή.

Η εταιρεία καλεί πλήθος δημοσιογράφων από ολόκληρη τη χώρα σε επιδοτούμενο, πολυτελέστατο ...ταξίδι αναψυχής, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, δεύτερο στις Σκουριές Χαλκιδικής και με τελικό προορισμό τα ορυχεία της Περγάμου στην γειτονική Τουρκία.

Οι δημοσιογράφοι που επελέγησαν από την εταιρεία, σύμφωνα με την πρόσκληση, αφού διαμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία θα πραγματοποιήσουν επιτόπιο ρεπορτάζ στα ορυχεία της Χαλκιδικής σε “χώρους που λειτουργούν υποδειγματικά” και θα υποδεικνύονται κατ΄ αποκλειστικότητα από τα στελέχη της Eldorado.

Καταγγέλλουμε την παραπάνω απόπειρα, ουσιαστικά χειραγώγησης των εκπροσώπων του τύπου και δημιουργίας ενσωματωμένων δημοσιογράφων προς υπηρέτηση της 'καλής εικόνας” της εταιρείας.

O Παράνομος κύριος Καμπύλης απολύει νόμιμα;


Μπορεί ένας διευθυντής ΜΜΕ που κατέχει παράνομα τη θέση αυτή να απολύει, να προσλαμβάνει, να διακόπτει ή να «ρυθμίζει» συνεργασίες με όρους προσβλητικούς και άδικους για τους εργαζόμενους, να συμπεριφέρεται με εμπάθεια (ακόμη και με ζημία του μέσου που διευθύνει) να μοιράζει αξιώματα και επιμίσθια στους ημέτερους εξασφαλίζοντας τη στήριξή τους στις αυθαιρεσίες του;

Φαίνεται ότι μπορεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από κοινού στο e-tetRadio και The Press Project, ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 9,84» βρίσκεται παράνομα στη θέση του από το Φεβρουάριο του 2011 αφού δεν πληρούσε κάποιες από τις απαραίτητες προϋποθέσεις κατά τη στιγμή της πρόσληψής του   δηλαδή δεν είχε «πανεπιστημιακή εκπαίδευση», δεν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ και είναι άγνωστο αν κατέχει  «τριετή τουλάχιστον εμπειρία σε διευθυντική θέση άλλου ΜΜΕ»...

Σε έγγραφο (που βρίσκεται και στα δικά μας χέρια) και υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρεται ότι «δεν είναι νόμιμη η απόφαση υπ΄αριθ. 123/22-2-2011 περί πρόσληψης ως Γενικού Διευθυντή του κ. Τάκη Καμπύλη, ο οποίος δεν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ».

5 Απρ 2013

Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από τις 6 μ.μ. της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2013 έως τις 6 μ.μ. της Κυριακής, 7 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα « ΕΞΠΡΕΣ » και στην ιστοσελίδα « express. gr ».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα). 
  • Απεργία από τις 6.00 πμ του Σαββάτου, 6 Απριλίου 2013 έως τις 6.00 πμ της Δευτέρας, 8 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα) και 
  • Στάση εργασίας από τις 10.00 πμ έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και η Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

Στάσεις εργασίας στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξής:

  • Από τις 13.00 έως τις 17.00 του Σαββάτου, 6 Απριλίου 2013. 
  • Από τις 17.00 έως τις 21.00 της Κυριακής, 7 Απριλίου 2013 
       και
  • Από τις 9.00 πμ έως τις 13.00 της Δευτέρας, 8 Απριλίου 2013. 

24ωρη απεργία σε Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά


Η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ συνεχίζει να καταστρατηγεί τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά και δεν καταβάλει δεδουλευμένα που τους οφείλει. Παράλληλα καθυστερεί να εξοφλήσει τις οφειλές της σε συναδέλφους που αποχώρησαν εθελουσίως από την επιχείρηση ή απολύθηκαν από αυτήν.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για τον λόγο αυτό προκηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στις παραπάνω εφημερίδες από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 5 Απριλίου ως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 6 Απριλίου.

4 Απρ 2013

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, σύμφωνα με το ψήφισμα της συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, την κήρυξη στάσης εργασίας σήμερα Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 από τις 18.30 έως τις 20.30 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Επίσης, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013 από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για όσους εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Παρασκευή, 5 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Ψήφισμα δημοσιογράφων ΕΡΤ


Σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 οι  δημοσιογράφοι που εργαζόμαστε στην ΕΡΤ πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση όπου διατυπώθηκαν έντονες ανησυχίες που αφορούν  το χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΕΡΤ ότι με  πράξεις και παραλείψεις οδηγεί την εταιρεία σε οικονομικό αδιεξοδο, μαρασμό, και απαξίωση στη συνείδηση των πολιτών.

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για την εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):

«Προς

το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

Κύριοι,

Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕΤ», που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Ιωνίας αρ.166 και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία εκδίδει την εφημερίδα “ΒΡΑΔΥΝΗ”, διότι η εν λόγω εργοδότρια, μετά τις ατομικές συμβάσεις, την υπογραφή των οποίων “επέβαλε” στους δημοσιογράφους, και ενώ εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους από το μήνα Νοέμβριο 2012, εντελώς παράνομα και καταχρηστικά προέβη στην απόλυση οκτώ συναδέλφων δημοσιογράφων.

ΕΤΕΡ: Νέα 17ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό ΝΙΤΡΟ


Αγώνας μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την εργασία κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ΝΙΤΡΟ», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 17ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Πέμπτης 4ης Απριλίου 2013 μέχρι  και την 03.00η ώρα της Κυριακής 21 ης  Απριλίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «NITRO» με αιτήματα:

ΕΤΕΡ: Συνεχίζουμε με 17ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ORANGE»


Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ORANGE», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 17ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Πέμπτης 4ης Απριλίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Κυριακής 21ης Απριλίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ORANGE» με αιτήματα:

3 Απρ 2013

Ψήφισμα των δημοσιογράφων της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ»


Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» σε ψήφισμα, που κατέθεσαν, καταγγέλλουν για άλλη μια φορά την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αυριανή» που από τον Νοέμβριο του 2010 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και τελούν υπό επίσχεση δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κατ’ επίφαση «διάλογο» με εκπρόσωπους φαντάσματα της εργοδοσίας, που δεν συνοδεύονται από έμπρακτη απόδειξη της σοβαρότητάς τους. 

Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας και τα σημεία υποχώρησης προκειμένου να επανεκδοθεί η εφημερίδα. 

Έως ότου υπάρξει ουσιαστική και έμπρακτη κίνηση με κατάθεση σημαντικού, έστω, μέρους των οφειλόμενων δεδουλευμένων στην τράπεζα, δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε σε καμία άμεση ή έμμεση πίεση επανέκδοσης της εφημερίδας «Αυριανή». 

Η εφημερίδα είναι οι εργαζόμενοι».

24ωρη απεργία στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 4 Απριλίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 από τις 12.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων τους.

48ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Απριλίου 2013 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

ΕΣΗΕΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταδικάζει την εισβολή οπαδών στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και την επίθεση που δέχτηκε από άγνωστους ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος. Είναι η δεύτερη επίθεση που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο γήπεδο το τελευταίο διάστημα καθώς είχε προηγηθεί η επίθεση στον συνάδελφο Δημήτρη Τομαρά στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Δυστυχώς, οι υποθέσεις των ξυλοδαρμών και των επιθέσεων κατά συναδέλφων καταλήγουν στο αρχείο και ουδείς έως σήμερα έχει συλληφθεί ή καταδικαστεί. Δημιουργείται έτσι ένα πέπλο σιωπής γύρω από αυτές τις επιθέσεις και η ατιμωρησία αποθρασύνει τόσο τους φυσικούς όσο, κυρίως, τους ηθικούς αυτουργούς.

Έξι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων εναντίον της Google

Άκαρπη έληξε η συνάντηση εκπροσώπων της Google με την ομάδα εργασίας που συστάθηκε υπό την εποπτεία της γαλλικής Αρχής για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εκπροσωπώντας έξι ευρωπαϊκές Αρχές.

Έτσι, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασιλείο θα επιβάλλουν στην Google ό,τι προβλέπεται από την αντίστοιχη εγχώρια νομοθεσία, στην οποία έχει ενσωματωθεί η αντίστοιχη ευρωπαϊκή οδηγία. H ανακοίνωση έγινε στις 2 Απριλίου από την CNIL.

ΣΕΜΜΕΛ: 6 μήνες φυλάκιση στον εκδότη Γ. Κονδυλούδη


Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει πανηγυρικά την απόφαση-σταθμό που έλαβε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδικάζοντας σε 6 μήνες φυλάκιση τον εκδότη Γιώργο Κονδυλούδη για την προσπάθειά του να εξαναγκάσει σε παραίτηση την πρώην πρόεδρο του Σωματείου μας Θάλεια Βουγδή.

Το Associated Press αποσύρει τον όρο «παράνομος μετανάστης»

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ανακοίνωσε ότι παύει να χρησιμοποιεί τον όρο «παράνομος μετανάστης» ή να χρησιμοποιεί τον επιθετικό προσδιορισμό «παράνομος» για ανθρώπους.

2 Απρ 2013

«Πάγωσαν» για… 15 μέρες οι απολύσεις στον Επενδυτή


«H εφημερίδα με τα άτομα και το μισθολόγιο που έχει δεν βγαίνει. Θα πρέπει να απολύσουμε τουλάχιστον το 15% του προσωπικού και να προχωρήσουμε σε νέες περικοπές μισθών της τάξης του 20% με 25%»! Αυτό ήταν το νόημα πάνω κάτω όσων ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του Επενδυτή.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και ο προσανατολισμός ήταν να υπάρξει ρήξη και δυναμική αντίδραση.

Αναταραχή στην εφημερίδα «Επενδυτής» μετά τις νέες απολύσεις

Aναστάτωση στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Επενδυτής» μετά την ανακοίνωση μαζικών απολύσεων τεχνικών, διοικητικών αλλά και δημοσιογράφων.

Στην εφημερίδα των Σκαναβή - Μπενέκου επικρατεί αναταραχή, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει νέα απεργία από τις 16.00 σήμερα Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, έως τις 16.00 της Τετάρτης, 3 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας. Στη διαμαρτυρία των απλήρωτων εργαζομένων η εργοδοσία απάντησε με πογκρόμ απολύσεων. Δύο απολύσεις την προηγούμενη Παρασκευή, που συνοδεύτηκαν από απειλές ότι θα διακοπεί η έκδοση της εφημερίδας. Στη συνέχεια χθες Δευτέρα, έξι νέες απολύσεις.

Το Διασωματειακό για την απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου από το ΔΟΛ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ 

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Να ανακληθεί η απόλυση 

της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου από το ΔΟΛ 

 
Οι παραπάνω Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου - τωρινή αναπληρώτρια εκπρόσωπο των εργαζομένων – διοικητικών υπαλλήλων στο Δ.Ο.Λ. – στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Δ.Ο.Λ. την Πέμπτη 14/3/2013. Η συνάδελφος είναι γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό και δεν είναι τυχαίο ότι είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η συνδικαλιστική δίωξη-απόλυσή της.

Η Γιάννα Σακελλαρίου είναι μέλος της ΕΠΗΕΑ, εκλεγμένη εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων από 11/11/2010 έως 26/2/2013 και είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια στις μαζικές απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας της υπέστη την πρώτη συνδικαλιστική δίωξη- απόλυση τον Μάρτιο του 2012, η οποία και ανακλήθηκε μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των ενώσεων του κλάδου.

1 Απρ 2013

ΠΣΑΤ για την επίθεση στο Νίκο Γιαννόπουλο και στα Δημοσιογραφικά του «Γ. Καραϊσκάκης»


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) είναι για μία ακόμη φορά υποχρεωμένος όχι απλά να καταδικάσει την εισβολή οπαδών στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Γ. Καραϊσκάκης» και την επίθεση που δέχθηκε από ανεγκέφαλους ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος, αλλά και να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που λαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις και η οποία πλήττει την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη ενημέρωση, πέραν του ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος από την ιστοσελίδα «contra.gr» που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ από οπαδούς που του δάγκωσαν το αυτί (!) και προκάλεσαν καταστροφές στο δημοσιογραφικό εξοπλισμό του. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση σε δημοσιογράφο εν ώρα εργασίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από αυτή που δέχθηκε ο Δημήτρης Τομαράς στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Κατόπιν αυτών ο ΠΣΑΤ πρόκειται να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών τις οποίες και θα κλιμακώσει σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ.

Νέα απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει απεργία από τις 16.00 σήμερα Δευτέρα, 1 η Απριλίου 2013, έως τις 16.00 της Τρίτης, 2 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, αντιμετωπίζοντας την παράνομη, καταχρηστική και αυθαίρετη συμπεριφορά του εκδότη της εφημερίδας κ. Κ. Μήτση.

«Η Δημοκρατία στην Κρίση»: Ημερίδα από τα Μορφωτικά Ιδρύματα ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜ-Θ


Το Μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, διοργανώνουν ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Η δημοκρατία στην κρίση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος). Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 11 π.μ.

Μιανμάρ: Αποκτά ιδιωτικές εφημερίδες, μετά από μισό αιώνα


Τέσσερις ιδιωτικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα στη Μιανμάρ για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα, σε μία συμβολική κίνηση για τη φιλελευθεροποίηση του τομέα των μέσων ενημέρωσης που εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια η ηγεσία της χώρας.

Δεκαέξι εφημερίδες έλαβαν άδεια κυκλοφορίας την 1η Απριλίου, αλλά μόνο οι τέσσερις κατόρθωσαν να ετοιμασθούν εγκαίρως. Πρόκειται για τις The Voice Daily, The Golden Fresh Land Daily, the Union Daily και The Standard Time Daily.

Οπαδός του Ολυμπιακού δάγκωσε το... αυτί δημοσιογράφου


Επίθεση από οπαδούς, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δέχθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος κατέγραφε σε βίντεο, τις αντιδράσεις του κόσμου, στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου.

ΕΤΕΡ: 20ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις απολύσεις


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ απαντώντας στην προκλητική στάση της διοικήσεως του ραδιοσταθμού «της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία αρνήθηκε για δεύτερη φορά να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας:

20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Δευτέρας 1ης Απριλίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Κυριακής 21ης Απριλίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 με αιτήματα:

 1. Την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων μας οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού κατά παράβαση της Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012  η οποία από την 29 Ιανουαρίου 2013 είναι όρος της ατομικής σύμβασης των μελών της ΕΤΕΡ.

 2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

31 Μαρ 2013

«Εφυγε» ο Βύρων Μακρίδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με λύπη την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου και κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα, εκπροσώπου της παλιάς καλής γενιάς των λειτουργών του Τύπου, Βύρωνα-Ηλία Μακρίδη, ο οποίος έφυγε χθες νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».