23 Φεβ 2013

Τιμή στην πολεμίστρια


Αν μπορούσε χθες να μιλήσει, θα μας μάλωνε. «Τι μαζευτήκατε όλοι εδώ; Πηγαίνετε να κάνετε ρεπορτάζ» θα έλεγε, με τον ίδιο σταράτο τρόπο που πάντα έγραφε και πορευόταν στη ζωή της. Αλλωστε το μελόδραμα δεν άρεσε καθόλου στην Αριστέα και αυτό το ξέρουν καλά όσοι την αγαπάνε ή απλώς είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.

Αντικομμουνιστική υστερία στον ΣΚΑΙ

Άνοιξα να δω τηλεόραση και βάζω ΣΚΑΙ. Ξαφνικά ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός, τον οποίο αν παρακολουθήσει κανείς έχει την εντύπωση ότι κατοικεί στο Αϊντάχο των ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, μεταδίδει διαφημιστικό σποτ της τηλεοπτικής καμπάνιας του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100,3 που περιέχει ένα απόσπασμα από τη ραδιοφωνική εκπομπή (του ιδίου εννοείται σταθμού) ενός τύπου, ο οποίος εργάζεται στο συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα και έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι δημοσιογράφος.

Ακούω λοιπόν τον εν λόγω κύριο (και όλα αυτά στο σποτ), σε κάποιο απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ να λέει κάποια ακατάληπτα όπως: "Τι θα γινόταν αν είχαμε καθεστώς ΚΚΕ", αν "θα ανεχόταν η κυρία Παπαρήγα την ανυπακοή στο δόγμα νόμος και τάξη" και άλλα τέτοια ενδεικτικά στοιχεία αμορφωσιάς (είμαι σίγουρος, ότι οι ιστορικές γνώσεις του συγκεκριμένου κυρίου φθάνουν μέχρι το χάνι της Γραβιάς).

Ταυτόχρονα, ο τηλεθεατής βομβαρδίζεται με τα λογότυπα και τα σύμβολα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και προφανής στόχος είναι να κατασυκοφαντηθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και να εντυπωθεί στο συλλογικό ασυνείδητο ο Κομμουνισμός ως αρνητική έννοια. Βέβαια σε αυτόν τον κύριο, ο οποίος παριστάνει τον δημοσιογράφο, θα μπορούσαν να τεθούν πολλά ερωτήματα αναφορικά με την έννοια του "Νόμου" (κυρίως) και της "τάξης", αλλά αν δεν έχανε τα λόγια του, τότε σίγουρα θα αρνιόταν να απαντήσει. Με λίγα λόγια, ένα διαφημιστικό σποτ ραδιοφωνικής εκπομπής μετατράπηκε σε προπαγανδιστικό υποπροϊόν και σε γκρίζα πολιτική διαφήμιση σε βάρος ενός κόμματος.

22 Φεβ 2013

Δικάζεται από το Αυτόφωρο τη Δευτέρα ο Ανδρέας Κουρής


Τη Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο ο Ανδρέας Γ. Κουρής που συνελήφθη την Πέμπτη για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Ο επιχειρηματίας έκανε χρήση του δικαιώματος του να λάβει από το δικαστήριο τριήμερη προθεσμία για τη δίκη του και πλέον είναι ελεύθερος.

Στο Facebook «συχνάζει» ένας στους δύο Έλληνες

Στο Facebook «συχνάζει» σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες με τα ποσοστά διείσδυσης του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να είναι πολύ υψηλότερα στις νεαρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Web ID της Focus Bari που αφορά το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2012, το 46% των Ελλήνων ηλικίας 13 ετών και άνω κάνει post στο Facebook, ενώ συνολικά εκτιμάται πως 7 στους 10 ενεργούς χρήστες Internet στη χώρα μας ασχολείται με τα social media.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι το Twitter με 8%, ενώ χαμηλότερα ποσοστά έχουν υπηρεσίες όπως το Blogger (5%) και το LinkedIn (2%).

«Εφυγε» ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 75 ετών.

Συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για το Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στον Ρ/Σ «ALPHA 98,9».

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

21 Φεβ 2013

Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Α. 

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), στις 2 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ασφαλιστικό: Εξελίξεις–Δημοσιογραφικά Ταμεία
Απολογισμός–Πορεία Αποθεματικών–Ενημέρωση Μελών
Παραιτήσεις Μελών των οργάνων Διοίκησης του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Αρχαιρεσίες
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, κατά τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται το 1/3 των τακτικών μελών, ταμειακώς εντάξει, που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Νέα απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 19.00 σήμερα Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 19.00 της Κυριακής, 24 Φεβρουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

20 Φεβ 2013

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει στο ΣΕΠΕ την εργοδοσία της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):

«Κύριοι, 

Σας καταγγέλλουμε ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», που εκδίδεται από την εταιρεία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ», που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, Λεωφόρος Ηρακλείου αρ. 145 και εκπροσωπείται νομίμως, είναι απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο, και συνεπώς τους οφείλονται οι αποδοχές των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013 πλέον. 

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 19.00 σήμερα Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 19.00 της Πέμπτης, 21 Φεβρουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Ανακοίνωση της ΔΟΔ για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των Ελληνων δημοσιογράφων


Ανακοίνωση της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ/ΕΟΔ) για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των Ελλήνων δημοσιογράφων:

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεργούν για την προάσπιση των εργασιακών συλλογικών δικαιωμάτων

Σήμερα 19 Φεβρουαρίου οι δημοσιογράφοι στην Αθήνα όπως και σε όλη τη χώρα απεργούν, μια μέρα πριν τη γενική απεργία την οποία έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο. Οι δημοσιογράφοι απεργούν την προηγούμενη μέρα προκειμένου να καλύψουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όμως η απεργία των ΜΜΕ συνέπεσε με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φ. Ολάντ στην Αθήνα.

19 Φεβ 2013

ΕΣΗΕΑ: Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Συνάδελφοι,

Ο αγώνας των δημοσιογράφων συνεχίζεται.

Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η απεργία σε όλα τα Μέσα συνεχίζεται κανονικά απ’ όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30μ.μ. σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2π.μ. αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Όλοι μαζί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για δουλειά και αξιοπρέπεια.

ΠΟΕΣΥ: Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, αντιδρώντας στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ, κηρύσσει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης, μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και να μετάσχουν στις πανεργατικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Το ψήφισμα της Συνόδου των Μεσογειακών Ενώσεων μελών της ΔΟΔ


Η Σύνοδος των Μεσογειακών Ενώσεων μελών της ΔΟΔ, η οποία συνεκλήθη στην Ταγγέρη ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

«Εμείς, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων από τις χώρες της Μεσογείου στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Ταγγέρη από τις 16 έως τις 17 Φεβρουαρίου, δηλώνουμε: 

Γνωρίζοντας τις ολέθριες επιπτώσεις από την κρίση του Ευρώ για τους Ελληνες εργαζόμενους, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες απολύσεις και  μειώσεις μισθών σε δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ. 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τελευταία απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ακυρώνονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και  αποδυναμώνονται τα δημοσιογραφικά δικαιώματα καθώς και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, που δέχονται τα Ταμεία Συντάξεων και Κοινωνικής Ασφάλισης των δημοσιογράφων. 

18 Φεβ 2013

24ωρη απεργία την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου σε όλα τα ΜΜΕ

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) απεργία από τις 6 το πρωί αύριο Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ΟΤΑ, Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Δημοτικά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου, περιοδικά, site).

ΠΟΕΣΥ: Απεργούμε την Τρίτη σε όλα τα ΜΜΕ


Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και παρά την αγωγή που κατέθεσε η Διοίκηση της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ για να κριθεί παράνομη και η απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία πανελλαδικά σε όλα τα ΜΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ διευκρινίζει ότι η απεργία αρχίζει κανονικά στις 6 το πρωί της Τρίτης 19-02-2013 και τερματίζεται στις 6 το πρωί της Τετάρτης 20-02-2013.

Αύριο Τρίτη στις 9 π.μ. εκδικάζεται η αγωγή της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ.

Ψήφισμα των συντακτών της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»


Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» κατέθεσαν το ακόλουθο ψήφισμα έπειτα από την ολοκλήρωση της σημερινής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Οι εργαζόμενοι του «Ριζοσπάστη» που συμμετείχαμε σήμερα στη συνέλευση που συγκάλεσε η ΕΣΗΕΑ: 

Νέα 48ωρη στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από τις 19.00 σήμερα Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 19.00 της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.

ΠΟΕΣΥ: Πρωτοβουλία για το συντονισμό δράσης Ομοσπονδιών


Σε συνάντηση των εννέα Ομοσπονδιών που υπογράφουν παρακάτω και εκπροσωπούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, εκτιμήσαμε ότι,

• Σήμερα 3 σχεδόν χρόνια εφαρμογής των εξοντωτικών --για την κοινωνία και τους εργαζόμενους — ακραίο-νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που έχουν επιβληθεί από κατ΄ επιταγή των  δανειστών της χώρας και υλοποιούνται πλέον από την τρικομματική κυβέρνηση, το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο εντείνονται.

• Η τρικομματική Κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου, προκειμένου να εφαρμόσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που της έχουν αναθέσει, δεν διστάζει να πάρει τον επικίνδυνο κατήφορο του αυταρχισμού, της άγριας καταστολής και της ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

• Τα δημοκρατικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα κουρελιάζονται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και όλοι όσοι επιμένουν να αντιστέκονται σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές στοχοποιούνται, διαπομπεύονται και ενοχοποιούνται. Το δόγμα «νόμος και τάξη» γίνεται κεντρική πολιτική επιλογή.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι του BBC


Σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι δημοσιογράφοι του BBC, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπές στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Οι απεργοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επαναφορά θέσεων εργασίας.

17 Φεβ 2013

24ωρη απεργία των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη 19/2/13

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 
ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ 

ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 

(Απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 μ. 
έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ-Ακαδημίας 20) 

Οι παραπάνω Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 20/2/2013, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013 σε όλη τη χώρα (για το προσωπικό των πρακτορείων εφημερίδων Αθηνών, η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 22.00 της Τρίτης, 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 22.00 της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013).

Βραβείο World Press Photo σε άνεργο φωτορεπόρτερ



Ένα από τα διεθνή βραβεία του World Press Photo απονεμήθηκε στον άνεργο πορτογάλο φωτορεπόρτερ, Ντανιέλ Ροντρίγκες, ο οποίος αναγκάστηκε να πουλήσει τον φωτογραφικό εξοπλισμό του για να επιβιώσει, εν μέσω κρίσης.

Ο πορτογάλος φωτορεπόρτερ, άνεργος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καθημερινή ζωή», για την ασπρόμαυρη φωτογραφία του που απεικονίζει νεαρούς να παίζουν ποδόσφαιρο σε χωριό της Γουινέας-Μπισάου.

Η φωτογραφία με τα δύο νεκρά αδέλφια στη Γάζα η καλύτερη της χρονιάς



Στον σουηδό φωτογράφο Πάουλ Χάνσεν απονεμήθηκε σήμερα το Παγκόσμιο βραβείο Press Photo 2013 για τη φωτογραφία του που εμφανίζει δύο νεκρά παιδιά, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην πόλη της Γάζας. Ο Χάνσεν εργάζεται στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η φωτογραφία δείχνει μία ομάδα ανδρών να μεταφέρουν τα άψυχα σώματα του δίχρονου Σουχάιμπ Χιτζάτζι και του τρίχρονου αδελφού του Μοχάμεντ στο τέμενος λίγο πριν από την ταφή τους.

Η εξομολόγηση του Νίκου Τσιαμτσίκα για τις δύσκολες μέρες της ανεργίας (βίντεο)

Για τις δύσκολες μέρες της ανεργίας μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ ο δημοσιογράφος του Άλτερ, Νίκος Τσιαμτσίκας.

«Χειρότερη βία είναι να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις να πας στη δουλειά σου» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος που μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού “Αλτερ παραμένει άνεργος όπως και δεκάδες ακόμη συνάδελφοι του.

Απαγορεύτηκε το κανάλι του "χορού της κοιλιάς"


Αιγυπτιακό δικαστήριο έθεσε το Σάββατο υπό απαγόρευση ένα τηλεοπτικό κανάλι που είναι αφιερωμένο στο χορό της κοιλιάς.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της κρατικής εφημερίδας "αλ-Αχράμ", καθώς οι ισλαμιστές συνεχίζουν να αυξάνουν την επιρροή τους στην Αίγυπτο.

Μια γυναίκα για το τιμόνι της «Monde»


Τελικά, οι μέτοχοι της «Μοντ» επέλεξαν το αουτσάιντερ. Συνολικά τέσσερις εσωτερικούς υποψήφιους άρχισαν να περνούν από «οντισιόν» πριν από δεκαπέντε ημέρες για τον διευθυντικό θώκο της γαλλικής εφημερίδας, που ορφάνεψε βίαια τέλος Νοεμβρίου με τον θάνατο του Ερίκ Ισραελεβίς. Με τα πολλά, αποφάσισαν να προτείνουν προς ψήφιση στην Ενωση Συντακτών της «Μοντ» την υποψήφια-έκπληξη, τη 46χρονη Ναταλί Νουγκερέντ.