16 Ιουν 2009

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΙΟ

Συνάδελφοι

Έκλεισε τον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM ο Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς!!!
Στη λύση και στην εκκαθάριση της επιχείρησης, προχώρησε σήμερα (15/06/2009) η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου των Άνω Λιοσίων.
Παράλληλα, προχώρησε στη μεταβίβαση της άδειας και της συχνότητας του σταθμού, στη διαδημοτική επιχείρηση ATTICA TV, των δήμων 'Ανω Λιοσίων και Ασπροπύργου.
Το προσωπικό του σταθμού (περίπου 65 άτομα), μεταφέρεται κατά το Δήμαρχο Άνω Λιοσίων, στο γραφείο τύπου του Δήμου!!! ή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα!!!
Ο Δήμαρχος "εφευρέτης" υποστήριξε επίσης,ότι όποιος δεν επιθυμεί τη μεταφορά του, θα απολυθεί!!! μάλλον με αποζημίωση (αυτό μας έλειπε!!!).
Τι θα κάνουν τώρα τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ;
Ας κάνουν κάτι επιτέλους, πριν να είναι αργά για τους εργαζόμενους που είναι όμηροι των διαθέσεων του Δημάρχου!!!
Κωσταντίνος Γεωργακόπουλος
εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 9,84

16/6/2009
To δημοσιογραφικό προσωπικό όλων των μέσων της ΔΕΡΑ («Αθήνα 9,84 FM», «AIR 104,4 FM», Αθήνα9,84FreePress, athina984.gr) σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα, 16 Ιουνίου 2009, στον χώρο εργασίας, μετά από διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που έχουν ανακύψει, αποφάσισε:
Α) Ως προς τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του νομικού καθεστώτος της ΔΕΡΑ και συνολικά των δημοτικών ΜΜΕ της χώρας:
1) Διεκδικούμε την άμεση νομοθετική επίλυση του θέματος, στην κατεύθυνση της προστασίας του αγαθού της δημόσιας ενημέρωσης, χωρίς παράταση της ισχύουσας εκκρεμότητας.
2) Δηλώνουμε αποφασιστικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδέα μετατροπής των δημοτικών ΜΜΕ σε Α.Ε. – με ή χωρίς λοιπούς προσδιορισμούς.
3) Απαιτούμε τη διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
4) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της Διοίκησης της ΔΕΡΑ να ιδρύσει νέα Α.Ε. για τις διαδικτυακές, ψηφιακές κτλ. δραστηριότητες του σταθμού. Με ανησυχία επισημαίνουμε ότι, βάσει των όσων ισχύουν έως τώρα, μια τέτοια επιχείρηση θα βρίσκεται εκτός αγγελιοσήμου και θα αφήνει ασφαλιστικά και εργασιακά έκθετο το δημοσιογραφικό προσωπικό της. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εργαζομένων και της δημοσιογραφικής λειτουργίας στο πλαίσιο της ΔΕΡΑ και αποκρούουμε κάθε ιδέα «σαλαμοποίησής» της.
5) Στο ίδιο πνεύμα, αποδοκιμάζουμε το γεγονός ότι το πρωτοποριακό και με σημαντική κοινωνική προσφορά ξενόγλωσσο πρόγραμμα AIR 104,4FM στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε συνθήκες ανασφαλούς, «ευέλικτης» εργασίας, συνοδευόμενες, όπως καταγγέλθηκε στη Συνέλευση, από απαράδεκτες «παρενοχλήσεις», όποτε επιχειρήθηκε συνδικαλιστική δράση.
6) Καταδικάζουμε τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου A. Λιοσίων για τερματισμό της λειτουργίας του Ρ/Σ «Ξένιος» και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους.
7) Καλούμε τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, ΚΕΔΚΕ) αλλά και τις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Μένουμε σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εφόσον χρειασθεί.
Β) Ως προς την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ:
1) Κρίνουμε ότι η ασάφεια που επικρατεί τους τελευταίους μήνες ως προς την εκπροσώπηση των εργαζομένων είναι τεχνητή, περιορίζεται αποκλειστικά στο εσωτερικό της ΔΕΡΑ, διαιωνίζεται με ευθύνη της Διοίκησης και γεννά υποψίες.
2) Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΔΕΡΑ να αποδώσει τα προβλεπόμενα πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου στη νόμιμα εκλεγμένη ως μέλος του, εκπρόσωπο των εργαζομένων Ελευθερία Κουμάντου. Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή της πραγματοποιήθηκε, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, από Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της ΔΕΡΑ, υπό την επίβλεψη Εφορευτικής Επιτροπής.
3) Δηλώνουμε ότι κάθε απόφαση ενός Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο συγκροτείται χωρίς την πρέπουσα εκπροσώπηση των εργαζομένων είναι τύποις και ουσία άκυρη – ιδίως σε ό,τι αφορά θέματα εργασιακών σχέσεων και καθεστώτος του σταθμού.
4) Θεωρούμε υπόλογη απέναντι στο νόμο τη Διοίκηση και τη Νομική Υπηρεσία της ΔΕΡΑ για κάθε περαιτέρω παράταση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
5) Καλούμε κάθε εργαζόμενο της ΔΕΡΑ να διατηρήσει το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας που επιβάλλει η παρούσα κρίσιμη για το σταθμό συγκυρία.
6) Μένουμε σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εφόσον χρειασθεί.
Οι δημοσιογράφοι της ΔΕΡΑ(«Αθήνα 9,84 FM», «AIR 104,4 FM», Αθήνα9,84FreePress, athnina984.gr)