26 Νοε 2011

Να αποκαλύψει ονόματα των delivery boys καλεί η ΕΣΗΕΑ τον Π. Μπεγλίτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ που διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο, για το ότι ο τέως υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, απεκάλεσε «delivery boys» και «διαμεσολαβητές του Υπουργείου» δημοσιογράφους που καλύπτουν το ΥΕΘΑ. Το πρόβλημα στην ιστορία αυτή δεν είναι ότι δεν υπάρχουν τα «delivery boys» αλλά το ότι ο Μπεγλίτης δεν τόλμησε να πει ονόματα και να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Δεν τόλμησε να θίξει σε βάθος τα όσα συμβαίνουν γύ­ρω από τα εξοπλιστικά προ­γράμματα και τις μίζες που διακινούνται μέσα από κυκλώματα ανώτερων αξιωματικών και δημοσι­ογράφων. Δεν τόλμησε να πει ονόματα παρά το ότι αναφέρθηκε σε ένστολους διαμεσολαβητές καθώς και σε κάποιους μιζαδόρους δημοσιογρά­φους, οι οποίοι εδώ και χρόνια με εκβιασμούς και στημένα ρεπορτάζ κατευθύνουν τα πράγμα­τα σε συγκεκριμένες εταιρείες οπλι­κών συστημάτων.

Εδώ λοιπόν, τίθεται ένα μεγάλο θέμα ηθικής (και όχι μόνον) τάξεως που έχει να κάνει με τα «ντιλίβερι μπόις» της δημοσιογραφίας. Όσα υπάρχουν και όπου και αν υπάρχουν. Γιατί, στις μεταξύ δημοσιογράφων συζητήσεις, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν. Και όχι μόνο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη, ο οποίος σε συνέντευξη, που παραχώρησε στις 14/11/2011 στο τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» απεκάλεσε δημοσιογράφους «ντιλίβερι μπόις» και «διαμεσολαβητές του Υπουργείου» και άφησε υπόνοιες για απόρρητες δαπάνες, οι οποίες αφορούσαν «παιχνίδι» της στρατιωτικής ηγεσίας με δημοσιογράφους.

Αν ο κ. Μπεγλίτης έχει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα, χρηματισμού ΜΜΕ και δημοσιογράφων από τις «απόρρητες δαπάνες» του κράτους, τον καλούμε να τα δώσει αμέσως στη δημοσιότητα. Άλλωστε, επί χρόνια το ζητάμε επίσημα.

Διαφορετικά οι δηλώσεις και οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους θίγονται, όχι μόνο οι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο συντάκτες, αλλά και κατ’ επέκταση όλος ο Κλάδος, δεν έχουν καμία σημασία παρά μόνο να δημιουργούν δυσμενείς για τους δημοσιογράφους εντυπώσεις.»

Διαμαρτυρία εργαζομένων στη “Μακεδονία”

Εργαζόμενοι στις εφημερίδες του συγκροτήματος Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική διαμαρτυρήθηκαν σήμερα και ενημέρωσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης για το ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας το οποίο βιώνουν το τελευταίο τετράμηνο και για τους λόγους μη κυκλοφορίας tων εφημερίδων

Νοσοκομειακοί γιατροί και ΑΤΕΙ για την "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Συνεχίζονται τα μηνύματα συμπαράστασης Σωματείων στους εργαζόμενους της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οι διαμαρτυρίες για την αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας- τα βλέπουν αυτα κάποιοι στενόμυαλοι των σωματείων του τύπου που δυσκολεύονται να βγάλουν μιά ανακοίνωση συμπαράστασης σε άλλους εργαζόμενους αυτής της χώρας;;;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

Η ΟΕΝΓΕ συμπαραστέκεται στους δημοσιογράφους της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής που βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία: δεν είναι άνεργοι, ούτε όμως και εργαζόμενοι, σε κάθε περίπτωση όμως είναι απλήρωτοι. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο παλινωδιών από την πλευρά της διοίκησης, η οποία δοκίμασε προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας, καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων, προτάσεις για μειώσεις μισθού κατά 40%, απειλές για απολύσεις και υποβάθμισης της επαγγελματικής τους αξίας, οι εργαζόμενοι, παρά την αξιοπρεπή τους στάση και την ιώβεια υπομονή τους, βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με την πιο άγονη αδιαλλαξία.
Έτσι η ιστορική εφημερίδα Μακεδονία που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια εκδοτικού βίου, η εφημερίδα Θεσσαλονίκη και τα Σπορ του Βορρά απουσιάζουν από τα περίπτερα, διότι οι εργαζόμενοι, όντας απλήρωτοι επί σχεδόν τέσσερις μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται στο πλευρό τους, υπερασπιζόμενοι όχι μόνον έναν επαγγελματικό κλάδο αλλά και το ίδιο το δικαίωμα να έχουν οι πολίτες πρόσβαση σε αξιόπιστη και αντικειμενική Ενημέρωση.
Ανακοίνωση συμπαράστασης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Μεγαλώσαμε με τις εφημερίδες “Μακεδονία”, “ Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”, όταν ακόμα δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ που υπάρχουν σήμερα. Δυστυχώς η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης χτύπησε και τον τύπο, με αποτέλεσμα 190 εργαζόμενοι, να μην έχουν την πολυτέλεια να συμμετέχουν στο όνειρο και την προοπτική της μέρας που ξημερώνει. Μένουν απλήρωτοι για πάνω από 100 μέρες και διεκδικούν τα αυτονόητα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να καταβληθούν τα δεδουλευμένα γιατί η αμοιβή στην εργασία είναι ιερή υποχρέωση του εργοδότη και ιερό δικαίωμα του εργαζομένου.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να δικαιωθεί. Στην κατεύθυνση αυτή η συμπαράστασή μας είναι αμέριστη.

25 Νοε 2011

24ωρη απεργία σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας

Χωρίς ραδιόφωνα τη Δευτέρα εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών που εργάζονται σε όλους τους ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αντιδρώντας στη λαίλαπα απολύσεων και των καταπατήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει κατακλύσει το χώρο της ραδιοφωνίας και για τα οποία η εργοδοσία και η Κυβέρνηση έχουν αποκλειστική ευθύνη, αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2011
Οι Ενώσεις ζητούν
- την ανάκληση όλων των απολύσεων
- τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και
- την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την
εφαρμογή τους.

24 Νοε 2011

Πρόσθετα κριτήρια για τη δημοσιεύση ισολογισμών ζητάει η ΕΣΗΕΑ απο τον υπουργό Ανάπτυξης

Ρήτρα μισθωτής εργασίας για τους συντάκτες και την απασχόληση αριθμού προσωπικού απαραίτητου για την έκδοση εφημερίδας (π.χ. υποχρεωτική κάλυψη ρεπορτάζ πολιτικής, οικονομικής επικαιρότητας κ.λπ.) καθώς και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τα Ταμεία Τύπου, οφείλει να λαμβάνει υπόψη ως πρόσθετο κριτήριο η Πολιτεία, ώστε η κάθε εφημερίδα να αποκτά δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών και κρατικών καταχωρήσεων.

Σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με κοινοποίηση στον Γεν. Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Γ. Πετρουλάκη και στον Γεν. Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Δημ. Στεφάνου.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης ότι:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σας επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι στις εφημερίδες (πολιτικές, οικονομικές, ημερήσιες, εβδομαδιαίες κ.λπ.) που κατά την απόφασή σας δικαιούνται της δημοσίευσης ισολογισμών Α.Ε και Ε.Π.Ε., κρατικών διακηρύξεων κ.λπ., έχουν περιληφθεί και εφημερίδες, οι οποίες δεν διαθέτουν το απαραίτητο συντακτικό προσωπικό για την έκδοσή τους, παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και δεν καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία».

«Είναι τουλάχιστον παράδοξο και δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης η ύπαρξη, με την ανοχή σας, ΜΜΕ χωρίς συντάκτες και επιπλέον η επιβράβευση με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης –με τη δημοσίευση των ισολογισμών και των κρατικών διαφημίσεων– της αντεργατικής και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων εκδοτών».

Τριήμερη απεργία αποφάσισαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία κατά την γενική τους συνέλευση στον 6ο όροφο της Μίνωος. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσουν από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο ζήτησαν από την εργοδοσία να τους καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων. Στο ψήφισμά τους αναλυτικά αναφέρουν:..

ΨΗΦΙΣΜΑ
της συνέλευσης των εργαζομένων (24/11/2011)
Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσει από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει από τη διοίκηση:
-Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.
-Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.
-Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση:
α) για το business plan
β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας
γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας

Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που παραμένουν απλήρωτοι, ή διώκονται με απολύσεις, ή υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοέμβρη 2011 εξουσιοδοτεί: τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν επαναλαμβανόμενες μορφές κινητοποιήσεων διαρκείας σ’ένα παρατεταμένο αγώνα που θα εκδηλωθεί στον ΔΟΛ την επόμενη εβδομάδα, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και παράλληλες δράσεις όπως: συνεντεύξεις τύπου, έκδοση ενημερωτικού δελτίου πληροφόρησης, συμβολικές ενέργειες διαμαρτυρίας, διοργάνωση συναυλίας κ.α.
2) Το αμέσως επόμενο διάστημα να επιδιωχθεί συντονισμός με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ και ανάδειξη στοχευμένων πρωτοβουλιών δράσεων με..εκπροσώπους εργαζομένων, με τις εργασιακές επιτροπές στην κατεύθυνση μιας γενικευμένης κλιμάκωσης σ ένα αγώνα διαρκείας σ όλα τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε να συγκληθεί μια ευρεία σύσκεψη όλων των εκπροσώπων εργαζομένων, των εργασιακών επιτροπών αλλά και απλών εργαζομένων απ όλες τις ειδικότητες, καθώς και με τις διοικήσεις των Ενώσεων μας έτσι ώστε μέσα από συλλογικές διαδικασίες να εξειδικευθεί το πλαίσιο και οι μορφές πάλης.
3) Αυτονόητα δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε και της εργατικής νομοθεσίας, καθώς δεν νοείται καμία ατομική διαπραγμάτευση πέρα των συλλογικών διαπραγματεύσεων ρόλο που δεν τον εκχωρούμε σε κανέναν παρά μόνο στις συνδικαλιστικές μας ενώσεις.
4) Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2011 η ΓΣΕΕ καλεί σε 24ωρη απεργία απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που εμπεριέχονται στον υπο ψήφιση προυπολογισμό του 2012. Η Γενική συνέλευση έκφρασε την διάθεση ότι αυτή την φορά θα πρέπει ο κλάδος των ΜΜΕ να απεργήσει συντονισμένα την ίδια μέρα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βάλλονται από τα ίδια αντεργατικά μνημόνια. Δεν θα πρέπει στο όνομα της ενημέρωσης( που δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε ούτε στην προηγούμενη μεγαλειώδης πανεργατική στις 19 Οκτώβρη. Η ενημέρωση τους εξαντλήθηκε στα επεισόδια, και στην προβολή κυβερνητικών στελεχών που προσπαθούσαν να πείσουν ότι τα μνημόνια τους είναι μονόδρομος), να χαθεί η ανάδειξη του δίκαιου αγώνα που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ. Το πρόσχημα της «ενημέρωσης» έχει καταρρεύσει. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως μπορούμε να απεργούμε σαν κλάδος την ίδια μέρα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και ενημερωτικό δελτίο για την κάλυψη της απεργίας . Εξουσιοδοτούμε τα σωματεία μας να υλοποιήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιτευχθούν και οι δυο σκοποί.
5) Aπαιτούμε να σταματήσουν οι απολύσεις – συνδικαλιστικές διώξεις. Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη του προέδρου της ΕΠΠΗΤ ΧΡ.ΜΑΙΔΗ.
6) Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σ όλους όσους σήμερα αντιστέκονται. Οι συνάδελφοι μας στην Ελευθεροτυπία, στον Alter, στην Απογευματινή, στα Δημόσια ΜΜΕ, στο Κέρδος, στον Ξένιο δεν είναι μόνοι τους.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ / sxoliastisepiea.blogspot.com

23 Νοε 2011

Απο τον ανακριτή στην εφημερίδα του ο Γιαννίκος μετά την απολογία του

Συσκέψεις επί συσκέψεων στον «Κόσμο του Επενδυτή» καθώς ο Κώστας Γιαννίκος μετά την απολογία του στον ανακριτή κατευθύνθηκε στο νούμερο 174 της Λεωφόρου Συγγρού όπου και τα γραφεία της εφημερίδας. Ο Γιαννίκος έδωσε οδηγίες σε Κουλούρη και Κιμπουρόπουλο για το πρωτοσέλιδο καθώς και για τα θέματα στις εσωτερικές σελίδες του φύλλου. Όπως λέγεται ο Γιαννίκος δεν εμπιστεύεται κανέναν και μετά την παραίτηση του Ν. Φελέκη βλέπει παντού Ιούδες, ενώ θέλει να επιβλέπει τα πάντα στην Καλλιθέα, διευθύνοντας προσωπικά την εφημερίδα.Στο φύλλο του Σαββάτου δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει κάποιο μεγάλο αφιέρωμα για τους μηχανισμούς αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και τους επώνυμους που συλλαμβάνονται από τις διωκτικές αρχές για χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άσχημο κλίμα, κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες και το κυριότερο ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!..
Θυμίζουμε ότι ο Γιαννίκος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα από το ΣΔΟΕ για χρέη προς το Δημόσιο (μη καταβολή Φ.Π.Α., ύψους 1,2 εκατ. ευρώ) και σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα).

48ωρη απεργία της ΕΤΕΡ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Κωστόπουλου

Την ώρα που ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού εκτίθενται ποικολοτρόπως σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές για να βγάλουν τα προς ζην, αλλά και για να μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους στην ΙΜΑΚΟ, οι τεχνικοί (ΕΤΕΡ) αποφασίζουν 48 απεργία στους ραδιοσταθμούς NITRO RADIO, SFERA και DERTΙ, επειδή έχουν να πληρωθούν δύο μήνες. Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την 7.00η ώρα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2011 μέχρι και την 7.00η ώρα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου2011, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς DERTI, SFERA και NITRO RADIO με αιτήματα :

-Την καταβολή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων στα μέλη της ΕΤΕΡ για τους μήνες Σεπτέμβριο 2011 και Οκτώβριο 2011.

-Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών της Ενωσης όπως ορίζει η ΣΣΕ.

-Την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ.

22 Νοε 2011

Απτόητοι συνεχίζουν περικοπές και απολύσεις Μπόμπολας και Ψυχάρης

Μετά την επίδειξη δύναμης του Ψυχάρη που απέλυσε τον πρόεδρο της Ενωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Χρήστο Μαίδη, ήρθε η σειρά άλλων έξι εργαζόμενων στο εμπορικό τμήμα του ΔΟΛ (οι 4 είναι μέλη της ΕΠΗΕΑ) να δουν την πόρτα της εξόδου στη Μιχαλακοπούλου. «Ή μειώσεις μισθών ή απολύσεις» είχε διαμηνύσει ο κυρ Σταύρος στους εργαζόμενους του ΔΟΛ αλλά και στους συνδικαλιστές. Οι (νέες) απολύσεις ήρθαν, οι (νέες) περικοπές έρχονται…

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και ο έτερος μεγαλοεκδότης Φώτης Μπόμπολας που από τη μια προβαίνει σε δεκάδες παράνομες και εκδικητικές απολύσεις και από την άλλη με εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές μειώνει τους μισθούς αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Σήμερα το απόγευμα όλοι οι εργαζόμενοι στον Πήγασο είχαν στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση για τον..τρόπο δυναμικής αντίδρασης απέναντι στην παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί ο Μπόμπολας.

6ωρη στάση εργασίας σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ απο την ΠΟΕΣΥ

Εξάωρη στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, από τις 11.00 έως τις 17.00, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, που επιτακτικά προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στα δημόσια Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. –Μ.Π.Ε., στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Ο.Τ.Α. και τα αντίστοιχα ειδησεογραφικά site, οι οποίοι θα μετάσχουν στην κινητοποίηση, καλούνται σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ της Παρασκευής στην αίθουσα του α’ ορόφου της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Αιτήματα της κινητοποίησης είναι:..
1. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο και στα δημόσια Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. –Μ.Π.Ε., στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Ο.Τ.Α., και τα αντίστοιχα ειδησεογραφικά site
2. Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης και
3. Να σταματήσουν όλες οι περικοπές των αποδοχών των δημοσιογράφων.
4. Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
5. Να μη γίνουν απολύσεις.
6. Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
7. Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.
8. Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και συρρίκνωσής του.

21 Νοε 2011

Συνελήφθη ο Γιαννίκος για χρέη προς το Δημόσιο

Πολλαπλές αρενέργειες φαίνεται να έχει η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! Κι αυτό γιατί ο Κ. Γιαννίκος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης πολλών Μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς πέρα από την εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή, το κανάλι Alter και την εκδοτική εταιρεία Modern Times (εκδίδει βιβλία, παιδικά και τηλεοπτικά περιοδικά (Tivo και Avanti), έχει επενδύσει στη βιομηχανία του θεάματος. Η επένδυση έχει γίνει μέσω μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, πολλών θεάτρων της Αθήνας ενώ στον Γιαννίκο ανήκουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί John Greek, Captain Jack και Oasis. Επίσης εκδίδει και τα μουσικά περιοδικά «Δίφωνο» και «Ποπ και Ροκ».

Ο μεγαλομέτοχος του Alter πριν από αρκετά χρόνια είχε τρελάνει όλο τον κόσμο με τη μανία του να εξαγοράζει αθηναϊκά θέατρα. Τότε είχαν πει ότι με τις εξαγορές ήθελε να ελέγξει.. το χώρο του θεάματος και όλο το καλλιτεχνικό κύκλωμα ηθοποιών και σκηνοθετών. Η ενασχόληση του Γιαννίκου με τις θεατρικές επιχειρήσεις απέδωσε καρπούς και σήμερα μέσω της εταιρίας «Ελληνική Θεαμάτων» ελέγχει τα θέατρα Παλλάς και Μικρό Παλλάς, Κιβωτός, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν και Πόρτα.

Στο δυναμικό των δισκογραφικών εταιρειών που ανήκουν στον Γιαννίκο συγκαταλέγεται η Legend με την οποία συνεργάζονται μεγάλα ονόματα του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Ορφέας Περίδης, Διονύσης Τσακνής, κ.α. Στον δισκογραφικό του όμιλο ανήκουν επίσης οι εταιρίες Lyra, MBI, Κίνησις, Eros, Σονόρα και η Panivar.

Πριν φτάσει στο Alter και στην εκδοτική εταιρεία Modern Times για χρέη ΦΠΑ της οποίας συνελήφθη, o Κώστας Γιαννίκος θήτευσε, όπως γράφει η iefimerida στα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια, σε θέσεις κλειδιά. Η επαγγελματική πορεία του Γιαννίκου ξεκίνησε από ένα δισκάδικο που διατηρούσε στα Εξάρχεια στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η πρώτη σημαντική θέση του κ. Γιαννίκου σε ελληνικό κανάλι ήταν στο MEGA όπου διετέλεσε διευθυντής προγράμματος. Από εκεί μεταπήδησε στον ΣΚΑΙ ως γενικός διευθυντής και στη συνέχεια στο STAR με την ίδια θέση.
Στο Alter πήγε κατόπιν πρόσκλησης του Γιώργου Κουρή όπου ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος ενώ ταυτόχρονα απέκτησε και το 25% των μετοχών. Ουσιαστικά, όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Γιαννίκος διοικούσε το κανάλι εν λευκώ, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα η οικογένεια Κουρή.

Όσοι ξέρουν τον Κώστα Γιαννίκο μιλούν για έναν άνθρωπο χαρισματικό, με ιδιαίτερη μόρφωση και φιλόμουσο, αφού διαθέτει μια τεράστια συλλογή με δίσκους όλων των ειδών, απόκτημα που προφανώς έχει από την εποχή του δισκάδικου στα Εξάρχεια. Το ιδιαίτερο ταλέντο του κ. Γιαννίκου φαίνεται πως είναι η πώληση. Τόσο στο Star όσο και στο Alter, ο κ. Γιαννίκος είχε προπωλήσει τον διαφημιστικό χρόνο με αποτέλεσμα, όταν το Alter άρχισε να παραπαίει, να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην διαφημιστική αγορά, ενώ για μήνες οι εργαζόμενοι στο κανάλι παραμένουν απλήρωτοι.Τελικά, η πορεία του Κώστα Γιαννίκου κατέληξε στη σημερινή σύλληψή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οικονομικος εισαγγελέας παρήγγειλε την σύλληψη του για χρέη ΦΠΑ ύψους 1,2 εκ. ευρώ της εκδοτικής εταιρείας Μοντέρνοι Καιροί...

Να μην απολυθεί ο Α.Βιτάλης απο την εφημερίδα Βραδυνή ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Να μην πραγματοποιήσει την απειλή της να απολύσει τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη ζητεί από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ» το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Βιτάλης εργάζεται συνεχώς στη «ΒΡΑΔΥΝΗ» επί 14 χρόνια, από την πρώτη στιγμή της επανέκδοσής της, η δε απόλυσή του δεν έχει κανένα νομικό ή ηθικό έρεισμα. Ήδη η ιδιοκτησία της εφημερίδας με τις αλλεπάλληλες περικοπές προσωπικού έχει αποδυναμώσει και απαξιώσει το φύλλο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη, προκειμένου να αποτρέψει την απόλυση του συναδέλφου.

Εκκαθαρίσεων συνέχεοα στον εκδοτικό όμιλο του Μπόμπολα

Φαίνεται πως οι διαπιστωσεις του αρχισυντάκτη του Μπόμπολα, Θανάση Λυρτσογιάννη οτι «οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας» μόνο γέλωτα προκαλούν και δεν πείθουν κανέναν, πόσο μάλλον τους «υπερεπαναστάτες συνδικαλιστές» όπως τους αποκαλεί.
Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΦΕ, αντιμέτωπα με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας και άλλες απολύσεις εργαζομένων αυτό το μήνα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες, που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη..2ωρης στάσης εργασίας.
Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ραδιοφώνου, τεχνικών τύπου, λιθογράφων, συντακτών περιοδικών τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό «S ΕΝΤRΑ FM», στα περιοδικά έντυπα (Car & Driver, Elle, Astra & Orama, Harmonia, Chronos oro, Sporty, W, Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.) και στις ιστοσελίδες από τις 14.00 έως τις 16.00 την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011.
Η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ» βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές έχει μειώσει τους μισθούς καταπατώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αναγκάζοντάς τους συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
Οι μειώσεις, όμως, των μισθών δεν είναι αρκετές για την απληστία των ιδιοκτητών και έτσι ζητούν νέες μειώσεις προκαλώντας νέο φαύλο κύκλο. Παράλληλα, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις της προχωρά σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δημιουργώντας κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα δυναμιτίζει τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της ενημέρωσης και την ανατροπή δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων.

Εξελίξεις στα Media εν μέσω οικονομικής κρίσης

Οσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα τόσο καίγεται η γούνα των Γερμανών. Οχι αυτών που έχουν μπλέξει με τον Παπαδήμο, των άλλων του Alpha, που αφορούν την παρούσα στήλη. Οπως ακούγεται λοιπόν στην πιάτσα, οι απαιτήσεις τους για το κανάλι έχουν μειωθεί κατά πολύ, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τα 70.000.000 ευρώ. Και μάλιστα όχι όλα μαζί, αλλά με ευκολίες πληρωμής. Κάτι σαν 30 μύρια μπροστά και 40 πίσω, 40 μύρια μπροστά και 30 πίσω, καταλαβαινόμαστε υποθέτω. Ο κύριος υποψήφιος αγοραστής; Πάντα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος όμως έχει πάρει χαμπάρι τη φούρια των Γερμανών να ξεφορτώσουν το συντομότερο δυνατόν και δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του εδώ και τώρα. Εκεί πάντως που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ήταν στους υποψήφιους εποίκους του Channel 9. Εφτασαν χαρούμενοι και φουριόζοι στην πόρτα του για να βρουν φιλόξενη στέγη και εισέπραξαν μια σούπερ κρυάδα. Από αυτές που..σπανίως μοιράζει ο επιχειρηματίας, αλλά όταν το πράττει θυμίζουν Βόρειο Πόλο. Η φράση «Μάλλον πρέπει να πληρώσετε, παρά να πληρωθείτε» είναι χαρακτηριστική.

* Ο μαγικός αριθμός των ημερών; Το 20 %! Τέτοια μείωση μισθών συζήτησε ο Σταύρος Ψυχάρης με την ΕΣΗΕΑ για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ και αντιστοίχως κινήθηκε η ιδιοκτησία του «Κέρδους». Να τα πάρω όμως απ' την αρχή. Ο ισχυρός ανήρ του συγκροτήματος Λαμπράκη συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ενωσης την περασμένη εβδομάδα και έκανε λόγο για μειώσεις 20 %, που θα διαρκέσουν ένα χρόνο και ακολούθως θα επανεκτιμηθεί (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;) η κατάσταση. Αφησε επίσης ανοιχτό το θέμα των ατομικών συμβάσεων. Η ΕΣΗΕΑ αναμένεται να δει το θέμα, εντός της προσεχούς εβδομάδας. Οσον αφορά το «Κέρδος», εκλήθησαν την περασμένη εβδομάδα 11 από τους 39 δημοσιογράφους της εφημερίδας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 20% στις αποδοχές τους. Απάντησαν όλοι αρνητικά, το στόρι πήγε στην ΕΣΗΕΑ και η Ενωση κήρυξη ολιγόωρη στάση εργασίας για σήμερα το απόγευμα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα. Της συνέλευσης θα προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των τριών ενώσεων τύπου με την ιδιοκτησία του φύλλου. Παρεμπιπτόντως, στάση εργασίας κηρύχθηκε και στην εφημερίδα «Goal» την προσεχή Τρίτη, λόγω απολύσεως 4 εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα.

* Ακρα του τάφου σιωπή στο Alter, που λειτουργεί πλέον με πρόγραμμα κονσέρβα και βλέπει τα αστέρια του να διαπραγματεύονται, και κρυφά, και φανερά, με άλλους τηλεοπτικούς διαύλους. Είναι η πρώτη φορά, λένε οι εργαζόμενοι, που η ιδιοκτησία επιδεικνύει τέτοια αδιαφορία και γι' αυτό ακριβώς τους έχουν ζώσει τα φίδια. Οταν μάλιστα από τους 650 απασχολούμενους στο κανάλι πάνω κάτω 500 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση ή κάποια διάθεση επικοινωνίας. Αντ' αυτών επικρατεί απόλυτη σιωπή, πράγμα που έχει οδηγήσει στην κυκλοφορία των πιο εξωφρενικών και ζοφερών σεναρίων...

*Αναστάτωση στην ΕΡΤ από την αιφνίδια παραίτηση προέδρου της εταιρείας Θ. Παπαγεωργίου. Ο απελθών επικαλέσθηκε σύγκρουση της προεδρικής με την δικηγορική του ιδιότητα για να δικαιολογήσει την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο. Αν υπολογίσει πάντως κανείς ότι τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια υποστηρίζουν (ή παριστάνουν...) ότι δεν είχαν καμία εκ των προτέρων ιδέα για την παραίτηση Παπαγεωργίου, καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι στην Αγία Παρασκευή βρωμάει μπαρούτι.

20 Νοε 2011

Απόλυση συνδικαλιστή δημοσιογράφου απο την εφημερίδα Θεσσαλία Βόλου

Ο συνδικαλιστής δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής απολύθηκε από την εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου, αφού πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις για να μην περάσουν αντεργατικές ρυθμίσεις που επέβαλε η εργοδοσία. Είναι η ίδια εφημερίδα που επέβαλε μειώσεις μισθών και εφάρμοσε ενοικιαζόμενη εργασία για να υποκαταστήσει την εργασία των τεχνικών της που αρνήθηκαν να υποκύψουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Ο Βογιατζής δεν υπέγραψε τη μείωση μισθών, που επέβαλε η εργοδοσία και μαζί με άλλους εργαζόμενους έδωσαν αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Την απόλυσή του καταγγέλλει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου θεωρώντας την «εκδικητική και τρομοκρατική για συνδικαλιστικούς καθαρά λόγους».
Όπως μάλιστα αναφέρει η Ομοσπονδία η μείωση μισθών επιβλήθηκε στην «Θεσσαλία» «με την ανοχή και τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας στην ΕΣΗΕΘΣΕ» (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας).
Τόσο η άρνηση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, όσο και διάφορες μεθοδεύσεις εναντίον του, αλλά και..εναντίον των τεχνικών εργαζομένων στην εφημερίδα Θεσσαλία έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και μήνες από καταγγελίες της Ένωσης Τεχνικών Τύπου Βόλου, αλλά και του ίδιου του συναδέλφου, ο οποίος είναι μέλος της ΕΣΗΕΘΣΕ. Κι όμως μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά σχετική ανακοίνωση της τοπικής ένωσης συντακτών, αντίθετα αυτό που πληροφορούμαστε είναι ότι μέλη και στελέχη της ΕΣΗΕΘΣΕ στήριξαν αυτή την επιλογή του εργοδότη τους.
Στην ίδια περιοχή πριν μερικούς μήνες υπήρξε και ομαδική καταγγελία επτά εργαζομένων στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» Λάρισας εναντίον συναδέλφου τους και μέχρι πρόσφατα προέδρου της ΕΣΗΕΘΣΕ για συναλλαγή με τον εργοδότη της εφημερίδας που εργάζονταν, γεγονός που οδήγησε σε παραίτηση τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή από το Δ.Σ. της ένωσης.
Τι πραγματικά συμβαίνει στη Θεσσαλία; Γιατί σιωπά το σωματείο και δεν δημοσιοποιεί τέτοιες καταγγελίες;
Κι επίσης: είναι δυνατόν να καταγγέλλεται η απόλυση δημοσιογράφου από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η ΠΟΕΣΥ να παραμένει αμέτοχη; Ελπίζουμε με αφορμή την καταγγελία της «αδελφής» Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ να συζητήσει την υπόθεση και να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι σε όσα καταγγέλλονται. Συμφωνώντας απόλυτα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου προσυπογράφουμε το κάλεσμα: «οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων να πράξουν το καθήκον τους».

Οι "πρωτοποριακές" ιδέες ενός αρχισυντάκτη απο το ΕΘΝΟΣ

Eυτυχώς που υπάρχει και ο Θανάσης Λυρτσογιάννης στο ΕΘΝΟΣ. Ενας αρχισυντάκτης ο οποίος πάνω από όλα ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα.
Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τα όσα αναφέρει σε απάντησή του στην Χριστίνα Αναστασίου για ανάρτησή της στο newpost.gr σχετικά με την εκλογή του εκπροσώπου των συντακτών στο ΕΘΝΟΣ.

Ο αρχισυντάκτης του Μπόμπολα λέει χαρακτηριστικά ότι η άποψή του είναι πως «οι δημοσιογράφοι (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) δεν πρέπει να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που είναι εκ των πραγμάτων χαμένες» χωρίς να μας λέει τι ακριβώς εννοεί με το «χαμένες».
Ο Θ. Λυρτσογιάννης πρέπει να νιώθει υπερήφανος για τα πιστεύω του καθώς ξεκάθαρα προβαίνει και στην εξής σοφή διαπίστωση: «Ξέρετε οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας»...
Βέβαια οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί στους οποίους αναφέρεται ο Θ. Λυρτσογιάννης κάθε άλλο παρά..προστάτευσαν τις θέσεις εργασίας στον «Πήγασο», καθώς στο συγκρότημα του Μπόμπολα έχει εφαρμοστεί και δοκιμαστεί κάθε είδους αντεργατική πρακτική και ως γνωστόν έχουν γίνει δεκάδες (εκδικητικές) απολύσεις, περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις, εντατικοποίηση κλπ. κλπ. Εκτός κι αν ο αρχισυντάκτης του Μπόμπολα εννοεί ότι οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί, στα οποία αναφέρεται, προστατεύουν τη δική του θέση εργασίας και τον δικό του παχυλό(;) μισθό...
Επίσης ο Θ. Λυρτσογιάννης φαίνεται να νοιάζεται για το συνδικαλιστικό κίνημα και να το πονάει καθώς όπως λέει «πληρώνουμε ακριβά τις ανόητες επιλογές των υπερεπαναστατών της ΕΣΗΕΑ οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξασθένιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος».
Κάποιος είπε ότι στην περίπτωση Λυρτσογιάννη «το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν», ένας παλιός όμως επεσήμανε πως «ευτυχώς που υπάρχουν και οι Λυρτσογιάννηδες στις εφημερίδες και λένε τα πράγματα με το (εργοδοτικό) όνομά τους για να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι ακριβώς συμβαίνει...»

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του newpost.gr:

Απάντηση Λυρτσογιάννη για τον εκπρόσωπο στο Έθνος
Από τον Θανάση Λυρτσογιάννη, αρχισυντάκτη του Έθνους, έλαβα μια επιστολή- απάντηση στην ανάρτηση για την εκλογή του νέου εκπροσώπου στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ Νίκου Θεοδωρόπουλου. Την παραθέτω αυτολεξεί με ένα σύντομο σχόλιο στο τέλος:

«Αγαπητή ΧΡΑΝ (Μάλλον Χριστίνα Αναστασίου)
Είμαι ο Θανάσης Λυρτσογιάννης κι΄ αφού σας ευχαριστήσω που ασχοληθήκατε μαζί μου (θυμηθείτε τον Αντυ Γουόρχολ και τη σημασία της δημοσιότητας) θα ήθελα να σας ενημερώσω περαιτέρω.
Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δεν είναι απλώς φίλος μου, αλλά κολλητός μου. Η προώθηση από εμένα, όπως είδατε ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού πήρε 7 ψήφους (εγώ πάντως δεν πήγα να ψηφίσω) σε σύνολο 176
ψηφοφόρων.
Για να συμπληρώσετε το έγκυρο ρεπορτάζ σας, αποκαλύπτω αποκλειστικά σε εσάς πως για την εκλογή του Νίκου Θεοδωρόπουλου στη θέση του εκπροσώπου ξεφαντώσαμε σε γνωστή ταβέρνα. Δυστυχώς δεν βγάλαμε φωτογραφίες για να στείλω.
Τώρα όσον αφορά τη θέση μου για τις απεργίες στον Τύπο, θα σας πως μόνο να κοιτάξετε που μας κατάντησε η ΕΣΗΕΑ με την άκριτη προκήρυξη απεργιών.
Η άποψή μου είναι πως οι δημοσιογράφοι (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) δεν πρέπει να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που είναι εκ των πραγμάτων χαμένες. Γιατί τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
Ξέρετε οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν
πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας.
Δυστυχώς αυτό το αγνόησαν οι υπερεπαναστάτες της ΕΣΗΕΑ και τώρα
πληρώνουμε ακριβά τις ανόητες επιλογές οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξασθένιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Αυτά τα ολίγα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία»
Θανάσης Λυρτσογιάννης

Το σχόλιο: Κύριε Θανάση, αντιλαμβάνομαι ότι μιλάτε με την ασφάλεια που σας δίνει το γεγονός ότι την Έλσα, την βλέπετε (ως σύζυγος) στο σπίτι και όχι στο γραφείο της, όπου περνάνε οι απολυμένοι για τις αποζημιώσεις.

Ακούει κανείς τους συμβασιούχους της ΕΡΤ;