16 Σεπ 2014

ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ


ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΠΟΕΣΥ 2014
Συνάδελφοι 
Στις 17 και 18 Σεπτέμβρη (αύριο και μεθαύριο) ψηφίζουμε στην ΕΣΗΕΑ αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Οι εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ διεξάγονται και αυτή τη φορά με το ίδιο εκλογικό σύστημα που είχε αποφασιστεί από το πρώτο συνέδριο ότι πρέπει να αλλάξει! Ένα σύστημα ξεπερασμένο, δημιούργημα άλλων εποχών και άλλων αναγκών, που επιτρέπει υπόγειες συναλλαγές και αθέμιτους ανταγωνισμούς και ελπίζουμε να αλλάξει επιτέλους σ’ αυτό το συνέδριο. 

            Οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι, πάντοτε ΠΑΡΟΝΤΕΣ, πάντοτε ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΕ ΑΞΙΕΣ όπως η συλλογικότητα αλλά και η διαφάνεια, ξεκαθαρίζουμε και αυτή τη φορά τη θέση μας. 
Είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία -την οποία η κρισιμότητα των καιρών καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ- με όσες δυνάμεις μας συνδέουν κοινές Αξίες και Θέσεις. 
            Αντίθετα, 

15 Σεπ 2014

Ανοιχτή επιστολη προς τα κόμματα


ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2014
Με αφορμή τις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) η συνδικαλιστική παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ανεξάρτητη συνδικαλιστική φωνή στην Ένωση Συντακτών, απευθύνεται σε όλα τα κόμματα, όχι για να καταγγείλει αλλά για να προειδοποιήσει πως η ελευθερία του λόγου, το λειτούργημα των δημοσιογράφων στην υπηρεσία του πολίτη, και θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.
Οι δημοσιογράφοι έχουν πληρώσει ένα βαρύτατο τίμημα στην κρίση και οι εξελίξεις στον δημοσιογραφικό χώρο είναι τέτοιες – σκόπιμα πιστεύουμε εμείς- ώστε να δημιουργούν τα δεσμά που καθιστούν τους δημοσιογράφους ανενεργούς στην προάσπιση των ιδανικών και της δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν τους επαγγελματίες του χώρου..
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η μεγάλη ανεργία που πλήττει το χώρο όπως άλλωστε και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους έχει οδηγήσει σε φαινόμενα εκφυλισμού της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
Ειδικότερα για τον κλάδο των δημοσιογράφων όπου, ήδη, η ανεργία αγγίζει το 60%, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό από τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες, αυτό έχει λειτουργήσει ανασταλτικά στην εκτέλεση του λειτουργήματος.
Οι καθημερινοί εκβιασμοί στον χώρο εργασίας, τα εξαντλητικά και απάνθρωπα ωράρια, η αδήλωτη (ή μαύρη) εργασία, η ανεξέλεγκτη δράση «επιχειρηματιών» ΜΜΕ, που με αδιαφανείς οικονομικές δοσοληψίες, οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων κατά την διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματος τους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό μέσα στο οποίο, ο απλός εργαζόμενος δημοσιογράφος, αδυνατεί να υπερασπιστεί ακόμη και στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά του πόσο μάλλον το δικαίωμα του πολίτη, για αντικειμενική ενημέρωση.

ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ


Συνάδελφε δημοσιογράφε

Στις 17 και 18 Σεπτέμβρη, δηλαδή Τετάρτη και Πέμπτη, ψηφίζουμε για τους αντιπροσώπους μας στην Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΣΥ).


ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ

Συνάδελφε δημοσιογράφε

Ενίσχυσε με την ψήφο σου τις ανεξάρτητες φωνές που ξέρεις ότι ήταν πάντα στο πλευρό σου. Που παλεύουν για μας, για τη ζωή μας, για τη δουλειά μας, για την αξιοπρέπειά μας και όχι για τα συμφέροντα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων.