26 Δεκ 2009

Χριστούγεννα κάπου αλλού στον κόσμο

ΠΕΚΙΝΟ: Νυχτερινά Χριστούγεννα σε ένα φωτισμένο εμπορικό κέντρο.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ: Μία πολική αρκούδα, η Πάικ, παίζει στο χιόνι ψάχνοντας για το δώρο της.
ΜΟΝΑΧΟ: Ένα μωρό ελεφαντάκι ψάχνει το δικό του δώρο αγάπης μέσα σε μιά αγκαλιά.

ΚΙΝΑ: Τουρίστες χαζεύουν τα εκθέματα στο φεστιβάλ πάγου και χιονιού.

ΑΓΓΛΙΑ: Το χριστουγεννιάτικο δώρο γιαυτό το κοριτσάκι είναι μια επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη στο Λάπλαντ, ένα δάσος σκεπασμένο από το χιόνι όπου κυκλοφορούν αληθινοί τάρανδοι.


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η Γιούσκα ένα θηλυκό γοριλάκι στο Ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης απολαμβάνει τα χριστουγεννιάτικα δώρα της.


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ορειβάτες αναζητούν τα δικά τους Χριστούγεννα στο όρος Περίτο Μορένο κάπου στην Παταγωνία.

25 Δεκ 2009

Ενα παραμύθι για καληνύχτα




Το αφιερώνω στο γιό μου που απόψε θα περίμενε να του διαβάσω ένα παραμύθι για καληνύχτα και σε όλους αυτούς που δουλεύουν απόψε και είναι μακριά από τις οικογένειές τους!!!!

Ο Μικρούλης Αϊ-Βασίλης.......
Πολύ πολύ μακριά στο βορρά, εκεί όπου τα πρώτα χιόνια πέφτουν, όταν εμείς εδώ έχουμε ακόμη καλοκαίρι, βρίσκεται καλά κρυμμένο το χωριό των Αϊ-Βασίληδων. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε εκεί ένας μικρούλης Αϊ-Βασίλης που δεν έβλεπε την ώρα να έρθουν τα Χριστούγεννα.
Ήταν πάντα ο πρώτος που έπαιρνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του από το μεγάλο δάσος. Και ήταν πάντα ο πρώτος που γυάλιζε το έλκηθρό του, λούστραρε τις μπότες του και αέριζε το παλτό του.
Όταν οι άλλοι Αϊ-Βασίληδες δεν είχαν αποφασίσει ακόμη τι δώρα θα πήγαιναν στα παιδιά, ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης είχε ήδη ετοιμάσει και τυλίξει τα δώρα.
Περισσότερο του άρεσε να δωρίζει πράγματα που είχε φτιάξει με τα ίδια του τα χέρια. Ήξερε να φτιάχνει όλα τα παιχνίδια: πολύχρωμα αυτοκινητάκια και σκυλάκια με βούλες, ξύλινα αλογάκια, κουκλόσπιτα. Κι έψηνε υπέροχα γλυκά. Ήξερε να φτιάχνει κουλουράκια με κανέλα σε σχήμα αστεριών, μελόπιτες, χρωματιστά μπαστουνάκια. Και τα μελομακάρονά του ήταν τα καλύτερα του κόσμου.
Όταν τελείωνε το τύλιγμα των δώρων και το ψήσιμο των γλυκών, περίμενε με περισσότερη λαχτάρα το ταξίδι στα παιδιά από οποιονδήποτε άλλο Αϊ-Βασίλη.
Και κάθε χρόνο τα ίδια.
«Όχι, δεν μπορείς να έρθεις μαζί μας» είπε ο αρχηγός Αϊ-Βασίλης, που αποφάσιζε για τα πάντα στο χωριό των Αϊ-Βασίληδων. «Είσαι πολύ μικρός». «Τα παιδιά θα σκάσουν στα γέλια» φώναξε ένας αγενέστατος νεαρός Αϊ-Βασίλης. «Ιδιαίτερα όταν τον δούνε» είπε, γελώντας ένας άλλος. «Πάνω στο μικροσκοπικό του έλκηθρο» φώναξε ένας τρίτος.
Ήταν πολύ άσχημο αυτό που έκαναν, και λίγο έλειψε ο αρχηγός να τους αφήσει κι αυτούς στο σπίτι. Όμως φέτος είχαν να δώσουν τόσο πολλά δώρα, που δεν μπορούσε να αφήσει πίσω κανέναν από τους νεαρούς Αϊ-Βασίληδες.
Γι' αυτό τους κοίταξε μονάχα πολύ αυστηρά και είπε: «Να φέρεστε καλύτερα!». Και στο μικρούλη Αϊ-Βασίλη είπε:«Του χρόνου ίσως».
Αλλά ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης δεν μπορούσε να το πιστέψει τόσο εύκολα πια. Όταν έφυγαν οι υπόλοιποι Αϊ-Βασίληδες, ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης δεν ήθελε ούτε να βλέπει ούτε να ακούει τίποτα. Έκλεισε τα παντζούρια κι έκατσε ολομόναχος στο δωμάτιό του. Δεν τον πείραζε που ήταν μικρότερος από τους άλλους. Αλλά τον στεναχωρούσε πολύ που δεν μπορούσε να πάει μαζί τους στο ταξίδι τους για τα παιδιά.
Μόνο όταν έπεσε η νύχτα, και τα πάντα είχαν πια ησυχάσει και ερημώσει, βγήκε από το σπίτι. Αφού δεν μπορούσε να ταξιδέψει, ήθελε τουλάχιστο να ξεμουδιάσει λιγάκι.
Τα αστέρια έλαμπαν, ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης όμως δε σήκωνε το βλέμμα να τα κοιτάξει. Κάπου εκεί ψηλά βρίσκονταν τώρα οι άλλοι με τα έλκηθρά τους που τα έσερναν τάρανδοι.
Και τότε ξαφνικά ακούστηκαν φωνές από το μεγάλο δάσος. Στο μεγάλο δάσος ζούσαν τα ζώα. Τι να συζητούσαν άραγε τόσο αργά το βράδυ; Τι καλά που ήταν τόσο μικρός! Έτσι μπορούσε να πλησιάσει στα κλεφτά χωρίς να τον δουν τα ζώα.
Ήταν όλα τους εκεί: ο σκίουρος και ο λαγός, η αρκούδα, το ζαρκάδι, τα ποντίκια. κι ήταν όλα τους πολύ κακόκεφα. «Είναι τρομερό» μούγκρισε η αρκούδα. «Οι Αϊ-Βασίληδες επισκέπτονται τους ανθρώπους, αλλά όχι τα ζώα». «Αν και δε θα χρειαζόταν να πάνε και πολύ μακριά» παραπονέθηκε ο λαγός.
«Έτσι γινόταν πάντα» είπε η γριά κουκουβάγια.
«Φοβάμαι ότι αυτό δε θα αλλάξει ποτέ».
Κι όμως άλλαξε!
Γιατί, αμέσως μόλις το άκουσε ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης, έφυγε από εκεί πολύ πολύ αθόρυβα, πατώντας στα νύχια των ποδιών του, κι έτρεξε στο σπίτι. Έριξε μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη, στοίβαξε τα δώρα στο έλκηθρο, και αμέσως ξαναπήρε το δρόμο της επιστροφής. Μόνο που δεν του είχαν μείνει καθόλου τάρανδοι, αφού όλοι είχαν φύγει. Αλλά και μόνος του μπορούσε να σύρει το έλκηθρο μέχρι το μεγάλο δάσος.
Εκείνο το βράδυ τα ζώα έστησαν τέτοια γιορτή, που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί το μεγάλο δάσος.
Ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης έδωσε σε όλα τα ζώα από ένα δώρο, περισσότερο από όλα, όμως, χάρηκε η κατσούφα αρκούδα  ποτέ στη ζωή της δεν είχε πάρει δώρο. Και πιο περήφανη από όλα ήταν η κουκουβάγια  πήρε ένα ολοκαίνουριο πουλόβερ και ήταν σίγουρα το πιο κομψό πουλί του δάσους.
Αμέσως μόλις επέστρεψαν οι υπόλοιποι Αϊ-Βασίληδες, ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης παρουσιάστηκε μπροστά στον αρχηγό και του διηγήθηκε τι είχε γίνει στο μεγάλο δάσος.
Ο αρχηγός έμεινε έκπληκτος και τον ανακήρυξε Αϊ-Βασίλη των ζώων. «Μπράβο!» φώναξαν οι άλλοι Αϊ-Βασίληδες και τον ζητωκραύγασαν. Τρεις φορές μάλιστα!
Από τότε ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης είναι το ίδιο σημαντικός με τους μεγάλους.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!
(αναρτήθηκε απο vasilis 2008)

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ










23 Δεκ 2009

Πήγασος: Αυτονομείται ο κλάδος εφημερίδων -σε θυγατρική το Εθνος



Σε διαδικασία απόσχισης του κλάδου έκδοσης εφημερίδων προχωράει η Πήγασος Εκδοτική (Γ.Μπόμπολας). Η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική της Πήγασος και θα περιλαμβάνει την εφημερίδα Έθνος, ενώ η Ημερησία, Goal News, “Πρώτο Θέμα” θα παραμείνουν πιθανότατα ως έχουν, ως αυτόνομες Α.Ε., υπό την Πήγασος Holding.


Η Πήγασος μετατρέπεται σε μητρική holding εταιρεία συμμετοχών προκειμένου να έχει άλλες δραστηριότητες, πχ επέκταση στα Βαλκάνια.Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πήγασος ορίστηκε η 31.12.2009 ως η ημερομηνία Λογιστικής Κατάστασης Απόσχισης. Επίσης, ορίστηκαν οι ορκωτοί ελεγκτές για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας του εισφερόμενου κλάδου.Η ολοκλήρωση του εν λόγω εταιρικού μετασχηματισμού τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων της εταιρείας και της 100% θυγατρικής της και της λήψεως των κατά Νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

πηγή:Newstime

Κομφούζιο στην ΕΡΤ με λίστες υψηλόμισθων και μετέωρους συμβασιούχους


Ένταση επικρατεί στην ΕΡΤ καθώς λίστα με τη μισθολογική κατάσταση εργαζόμενων είδε τη δημοσιότητα. Την ίδια στιγμή νέες καθυστερήσεις σημειώνονται στην ανανέωση των συμβάσεων των περισσότερων από 1.000 συμβασιούχων έργου. Ο δε άνθρωπος που υποτίθεται ότι θα αναλάμβανε προσωρινά την προεδρία είναι διακοπές στις νήσους Μαλβίδες.
Δεν δημοσιεύουμε τη συγκεκριμένη λίστα καθώς ανάμεσα στα ονοματα βρίσκονται, εκτός από πολλούς αργόμισθους, και δεκάδες σκληρά εργαζόμενοι υπάλληλοι που μέσω των αποκλειστικών συμβάσεων κατάφεραν να πάρουν ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνονται άδειες, επιδόματα, εκτός έδρας, υπερωρίες κλπ.

Μεταξύ των ονομάτων φιγουράρει πχ ο υπεύθυνος τύπου του κ. Κ. Μητσοτάκη και πολλοί άλλοι που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην ΕΡΤ ή ο πρώην δευθυντής ειδήσεων που είχε διορίσει ο κ. Ρουσσόπουλος και αποπέμφθηκε γιατί παρενοχλούσε σεξουαλικά τις παρουσιάστριες των ειδήσεων.

Υπάρχουν όμως και δημοσιογράφοι ή έμπειροι τεχνικοί που μετά απο πολλά χρόνια υπηρεσίας εργάζονται αποκλειστικά στην ΕΡΤ για 3 ή 4 χιλιάδες ευρώ το μήνα, μείον οι κρατήσεις (οι αριθμοί αφορούν μικτές αποδοχές).

Ο κατάλογος -ο οποίος πλέον κυκλοφορεί ευρύτατα σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο- είναι επίσης γεμάτος λάθη τα οποία αλλοιώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα: ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνονται νεκροί (πχ Οδυσσέας Ζούλας) δεν περιλαμβάνονται αργόμισθοι.. ζωντανοί ενώ και τα ποσά που εμφανίζονται είναι αλλοιωμένα, άλλοτε μεγαλύτερα και πολλές φορές μικρότερα από τις πραγματικές αποδοχές ορισμένων.

Η εικόνα κατάρρευσης της ΕΡΤ επιδεινώνεται από το γεγονός ότι παραμένουν άλυτα μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα όπως των συμβασιούχων και του κενού εξουσίας μετά την παραίτηση του τέως προέδρου Χ.Παναγόπουλου που παρέδωσε κυριολεκτικά καμμένη γή.

Ανάμεσα στους πάνω από 1000 συμβασιούχους υπάρχουν σίγουρα δεκάδες κομματικά "βίσματα" αλλά η μεγάλη πλειοψηφία εργάζεται σκληρά και είναι εντελώς απαραίτητη για την παραγωγή του ραδιοτηλεοπτικοιύ προγράμματος.

Στο θέμα της διοίκησης, ο σύμβουλος με ειδικότητα στην eurovision Τζώνυ Καλημέρης, που προοριζόταν να αναλάβει μεταβατικά την διοίκηση μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου, υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ τις αρμοδιότητες αναπληρωτή προέδρου που θα του επέτρεπαν να αναλάβει δράση.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συνεχιζόταν μέχρι αργά την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Καλημέρης δεν συμμετείχε καθώς βρίσκεται σε διακοπές στις νήσους Μαλβίδες. Κύκλοι της ΕΡΤ θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα να ασχοληθεί με όλα αυτά τα πολύ κρίσιμα θέματα.

Υποστηρίζουν ότι το "θέμα εξουσίας" έπρεπε να είχε παρασκηνιακά λυθεί από τον Οκτώβριο και αμέσως μετά θα έπρεπε να αποπεμφθούν οι αργόμισθοι που συνεχίζουν να αμοίβονται και να γίνει σωστή επιλογή ανάμεσα στους συμβασιούχους με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε παράνομη την ανάρτηση στο διαδίκτυο της μισθολογικής κατάσταση εργαζομένων στην ΕΡΤ, επικαλούμενος το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Ο ίδιος τόνισε ότι πρότεινε την ανανέωση για έξι μήνες των συμβάσεων, προκειμένου να κριθούν οι εργαζόμενοι και κατηγόρησε την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι προέβαλε προσκόμματα στην υλοποίηση της πρότασης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το υπηρεσιακό Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε περικοπές σε όσους λαμβάνουν πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα, εξοικονομώντας 8 εκατομμύρια ευρώ για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Στο μεταξύ, στον «αέρα» συνεχίζουν να παραμένουν οι συμβασιούχοι έργου, θύματα της διαμάχης μεταξύ διοίκησης της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η λειτουργία της τριμελούς επιτροπής του άρθρου 3, που συνεδριάζει για την ανανέωση των συμβάσεων, ανεστάλη ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η τελευταία διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε στην επιτροπή να μη συμμετέχει εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, η υπό σύσταση Ομοσπονδία Σωματείων της ΕΡΤ (ΟΜΕ-ΕΡΤ), η οποία είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην παραπάνω επιτροπή, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν και οι ανακρίσεις για τα σκάνδαλα, τις ατασθαλίες, τις μεικτές παραγωγές και τη συμμετοχή εργαζομένων σε ιδιωτικές εταιρείες στην ΕΡΤ. Ήδη έχουν καταθέσει οι πρώτοι μάρτυρες, παρέχοντας όπως λέγεται σειρά στοιχείων και η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου σε πρώτη φάση θα εξετάσει περίπου 15 άτομα, χωρίς να αποκλείονται συμπληρωματικές καταθέσεις αν και όπου κριθεί αναγκαίο.
πηγή:tvxs

Ενισχυμένος ο Ψυχάρης στο νέο ΔΣ του ΔΟΛ


Ανακοινώθηκε το νέος Δ.Σ. του ΔΟΛ μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη και την παραίτηση του Τ. Γιαννίτση. Στη σημερινή συνεδρίασή του της 23ης Δεκεμβρίου 2009 αποφάσισε την εκλογή της κας Χριστίνας Τσούτσουρα – Ψυχάρη, δημοσιογράφου, διευθύντριας του περιοδικού VITA και συζύγου του Σταύρου Ψυχάρη, ως Εκτελεστικού Μέλους του Συμβουλίου και του δικηγόρου, συνεργάτη του δικηγορικού Γραφείου Κουταλίδη, κου Νικολάου Κορίτσα ως Ανεξάρτητου μη Εκτελεστικού Μέλους.
Στο νέο Δ.Σ. δεν συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι, όπως ο Γ. Πρετεντέρης ή ο Χρ.Μεμής κι ο Αντ. Καρακούσης, ενώ παραμένει ο Cebrian Juan Luis από τον όμιλο Prisa που εκδίδει την El Pais.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δ.Σ. της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως :


-Σταύρος Ψυχάρης, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος,
-Παναγιώτης Ψυχάρης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, (γιός του Στ. Ψυχάρη, διευθυντής τμ. Πληροφορικής ΔΟΛ)
-Cebrian Juan Luis, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, (El Pais, όμιλος Prisa)
-Colombani Jean Marie, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, (πρώην διευθυντής Le Monde)
-Παντελής Καψής, Εκτελεστικό Μέλος, (διευθυντής εφημ. ΤΑ ΝΕΑ)
-Νικόλαος Κορίτσας, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, (δικηγόρος γραφείου Κουταλίδη)
-Τρύφων Κουταλίδης, Εκτελεστικό Μέλος, (δικηγόρος, νομικός σύμβουλος ΔΟΛ)
-Ιωάννης Μάνος, Εκτελεστικό Μέλος (μέλος Δ.Σ. Μεγάρου Μουσικής, Σύμβουλος Διοικήσεως ΔΟΛ)
-Στέργιος Νέζης, Εκτελεστικό Μέλος, (μάνατζερ διαφόρων επιχειρήσεων, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής ΔΟΛ)
-Iωάννης Παράσχης, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, (Γεν. Διευθυντής ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος)
-Νικόλαος Πεφάνης, Εκτελεστικό Μέλος, (Γενικός Οικονομικός Διευθυντής ΔΟΛ)
-Βίκτωρ Ρέστης, Μη Εκτελεστικό Μέλος, (μέτοχος ΔΟΛ, επιχειρηματίας)
-Αντώνιος Τριφύλλης, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος,
-Χριστίνα Τσούτσουρα – Ψυχάρη, Εκτελεστικό Μέλος.
Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του κου Νικολάου Κορίτσα ως Ανεξάρτητου μη Εκτελεστικού Μέλους, όρισε τον νεοεκλεγέντα Σύμβουλο μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας, την οποία πλέον απαρτίζουν οι Ανεξάρτητοι μη Εκτελεστικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αντώνιος Τριφύλλης, Iωάννης Παράσχης και Νικόλαος Κορίτσας.

Πηγή:Mediablog

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ο ελληνικός Τύπος


Το τι γίνεται αυτές τις ημέρες και ώρες, τις τελευταίες του 2009, στα γραφεία σχεδόν όλων των εφημερίδων, των περιοδικών, των καναλιών και των ρ/σ, αλλά και των δημοσιογραφικών Ενώσεων, ούτε λέγεται ούτε και περιγράφεται.
Και ίσως να μην έχει και νόημα αφού όσα έγιναν χθες έχουν ανατραπεί σήμερα και αύριο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά.
Το θέμα είναι πως ένα θηριώδες "τσουνάμι", λίγο πολύ αναμενόμενο έχει χτυπήσει το σύνολο του ελληνικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού επιταχύνοντας εξελίξεις που κάποιοι προέβλεπαν να συμβούν μέσα στην επόμενη πενταετία.
Τα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν και πλέον δεν είναι μόνο πισώπλατα.
Πολλών διευθυντών οι θέσεις τρίζουν ενώ άλλοι είναι ένα βήπα πριν εξωπεταχθούν από τα παράθυρα.
Δεκάδες συντάκτες βλέπουν όχι απλώς να χάνουν τις δουλειές τους αλλά να μην μπορούν καν να ξαναβρούν δουλειά.
Αλλοι ετοιμάζονται να πιάσουν νέες υψηλές θέσεις.
Ο θάνατος του τελευταίου μεγάλου εκδότη έχει κι αυτός επιταχύνει τις εξελίξεις καθώς οι παλιοί εκδότες είχαν ένα μεγάλο χάρισμα: γνωρίζοντας καλά τη δουλειά μας ήξεραν να κρατούν ισορροπίες.
Ενα χάρισμα που οι νεόκοποι ή άσχετοι εκδότες δεν το γνωρίζουν καθόλου.
Πρέπει να είσαι γέννημα-θρέμμα της δημοσιογραφίας για να μπορέσεις να σταθείς όρθιος χωρίς αυτό να δίνει πλέον καμιά σιγουριά.
Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στο 2010 θα αλλάξουν ΟΛΑ! Μα ΟΛΑ!
Πηγή:ANemos

22 Δεκ 2009

Πρόστιμα ΕΣΡ για γκρίζα διαφήμιση στα δελτία ειδήσεων

Συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και όχι είδηση αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι είναι η προβολή, από δελτία ειδήσεων και εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών, των προσφορών των εφημερίδων. Με αυτό το σκεπτικό «φιλοδώρησε» - με πρόστιμα 120.000 ευρώ -και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις- δύο τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ έπεται και συνέχεια.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε στο Alter πρόστιμο 40.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της εφημερίδας Veto από τη "Ζούγκλα" (5/11) του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκαν επιπλέον 60.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της εφημερίδας "Realnews" (προσφορές cd των Πάριου, Μαχαιρίτσα και Χατζηγιάννη) από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Ν. Χατζηνικολάου (20.000 ευρώ για κάθε περίπτωση). Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε από το ΕΣΡ και στη ΝΕΤ για προβολή της εφημερίδας "Έθνος" (cd του Καζαντζίδη). Το συμβούλιο εξετάζει ακόμη μία υπόθεση στη ΝΕΤ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση μέσα από την εκπομπή "Στην υγειά μας" του Σπύρου Παπαδόπουλου επίσης της "Realnews" (cd Πάριου) ενώ εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις του ΜΕΓΚΑ για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο Extra για υπέρβαση ωρών μετάδοσης τηλεπωλήσεων. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι το κανάλι αντί για τις προβλεπόμενες τρεις ώρες ημερησίως μετέδωσε πάνω από επτά ώρες καθημερινά. Μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότειναν πρόστιμο 40.000 ευρώ.Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενημέρωσε την ολομέλεια του ΕΣΡ ότι απέρριψε άλλες πέντε αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από περιφερειακά κανάλια για προσωρινή αναστολή εκτέλεσης κυρωτικών αποφάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής σχετικά με το τηλεπαιχνίδι Call 4 Cash. Το ΕΣΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι παραπλανά το κοινό κι έχει προχωρήσει σε επιβολή προστίμων σε διάφορα περιφερειακά κανάλια που το μετέδιδαν αλλά και σε αποφάσεις οριστικής διακοπής της μετάδοσής του καθώς ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί συνέχιζαν την προβολή του.

ΠΗΓΗ: ENET (ΣΩ. ΜΑ.)

Τελευταία σελίδα για τον Μπάμπη



Εφυγε και ο καλός συνάδελφος Μπάμπης Θέμας. Ξαφνικά, χτές αργά το βράδυ την ώρα της δουλειάς, στην Ελευθεροτυπία, έπαθε την πρώτη κρίση- έμφραγμα, είπαν μετά οι γιατροι. Συνήλθε κάπως αλλά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Την ώρα που τον έπαιρναν μας χαμογέλασε και μας κούνησε το χέρι, σαν αποχαιρετισμό, μας λένε συγκινημένοι οι συνάδελφοι του.


Αναστατώθηκαν όλοι αλλά κανείς δεν έβαλε στο μυαλό του το χειρότερο. Που ήρθε αργότερα με ένα τηλεφώνημα απο το νοσοκομείο. Ανακοπή. Τέλος.

Είχε πρόβλημα με την καρδιά του ρωτήσαμε , γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα των δημοσιογράφων. Οχι, δεν ξέραμε τίποτα τέτοιο. Μόνο άγχος είχε, μεγάλο άγχος, γιατί ανησυχούσε ότι μπορεί να γίνουν απολύσεις. Δεν είχε άλλη δουλειά και μεγάλωνε δύο παιδιά.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ γράφει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Χαράλαμπου Θέμα, ο οποίος απεβίωσε απρόσμενα χθες, σε ηλικία 51 ετών.
Ο Μπάμπης Θέμας γεννήθηκε στα Μωραΐτικα Κέρκυρας το 1958, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Από το 1982 και μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του εργαζόταν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», ως συντάκτης ύλης. Είχε εργαστεί επίσης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ».
Ο Μπάμπης Θέμας υπήρξε ένας ευγενής, σεμνός και καλλιεργημένος συνάδελφος, ο οποίος άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 2:30 μμ στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του και τους δύο γιους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, που υπηρέτησε με ήθος και ευπρέπεια τη δημοσιογραφία.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι συνάδελφοί του στο καλλιτεχνικό τμήμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας του έστειλαν το στερνό αντίο με ένα δικό τους σημείωμα:

Η ζωή δεν είναι μόνο Τέχνη ούτε μόνο γιορτή, κι αυτό φροντίζει μερικές φορές να στο υπενθυμίζει με τον πιο απρόβλεπτο και σκληρό τρόπο.
Χθες, 21/12/09, εντελώς ξαφνικά, χάσαμε από αιφνίδιο έμφραγμα τον καλό μας συνάδελφο, σταθερό και εμπνευσμένο συνοδοιπόρο μας στις σελίδες του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, Μπάμπη Θέμα. Χρόνια δίπλα μας, φρόντιζε για την καλαισθησία των σελίδων μας, για τα λάθη και τις ελλείψεις μας, ο Μπάμπης μας, ο εσαεί χατζιδακικός, ο Κερκυραίος μας, ο λάτρης και βαθύς «εμμονικός» γνώστης της κλασικής μουσικής, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος που είχαμε την τύχη να κάνει «ύλη» για το ρεπορτάζ μας.
«Εφυγε» κυριολεκτικά επί των επάλξεων, σκυμμένος πάνω στη δουλειά του μέχρι την τελευταία στιγμή, αφήνοντας πίσω του τα δύο καταπληκτικά αγγελούδια του, τον Τρύφωνα και τον Κωνσταντίνο, και τη σύντροφό του την Ξανθή. Στεκόμαστε απλώς «παγωμένοι» στην είδηση, που σ’ αυτή την περίπτωση υπερβαίνει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε, γραπτώς, τις «κρίσεις».
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «Ελευθεροτυπίας
enet.gr, 23:54 Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Δολοφονία δημοσιογράφου στο Καζακστάν

Υπέκυψε στα τραύματά του ο δημοσιογράφος από το Κιργιστάν που πέταξαν δεμένο από το παράθυρο κτιρίου.



Ένας δημοσιογράφος από το Κιργιστάν τον οποίο πέταξαν δεμένο από τον πέμπτο η τον έκτο όροφο ενός κτιρίου στο Αλμάτι, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.


Ο Γκενάντι Πάβλιουκ που εργαζόταν στην επικριτική προς την κυβέρνηση ιστοσελίδα Bely Parus, βρέθηκε αναίσθητος έξω από ένα κτίριο στο κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας του Καζακστάν, ανακοινώθηκε από την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
Η οργάνωση απέστειλε τα συλλυπητήριά της προς τους φίλους και την οικογένεια του Πάβλιουκ και κάλεσε το Καζακστάν, που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, να ασκήσει διώξεις.
Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, η επίθεση είναι η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα εναντίον δημοσιογράφων από το Κιργιστάν ρωσικής καταγωγής.

πηγή: Καθημερινή,ΑΠΕ

Μήπως είναι θέμα δείκτη νοημοσύνης;

Του Σωτήρη Στανωτά

O Πάνος Σόμπολος , είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου.Ο κόσμος, όσο και αν νομίζουν κάποιοι, πώς τρώει κουτόχορτο, κάθε φορά πού τον βλέπει στην τηλεόραση, γελάει με συγκατάβαση και μόνο ως πλάκα θεωρούν, οι περισσότεροι, το γεγονός ότι υπήρξε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ..

Και θα μπορούσαν οι Πολίτες, αυτής της χώρας ,να θεωρήσουν πώς δεν τους αφορά ποιος είναι πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ακόμη περισσότερο πώς δεν είναι δικό τους θέμα το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ είναι «ακέφαλη» από τον περασμένο Μάϊο.

Ο συλλογισμός είναι λανθασμένος, γιατί ένα ισχυρό Σωματείο όπως η ΕΣΗΕΑ- πού λειτουργεί και ως έλέγχουσα Αρχή των επαγγελματιών Δημοσιογράφων σε θέματα Δεοντολογίας και όχι μόνο-σημαίνει καλύτερες συνθήκες Ενημέρωσης για τους Πολίτες.¨Η, έστω, αγώνα γι΄ αύτές..

Τους τελευταίους μήνες, όμως, η ΕΣΗΕΑ παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη καθώς ο Πάνος Σόμπολος ,ως κλασσικός .βλαχοδήμαρχος αρνείται να καταλάβει πώς στις αρχαιρεσίες του Μαΐου, αποδοκιμάστηκε .

Και μόνο η στάση του αυτή και η συμπεριφορά του, δείχνει πώς δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ «ηγέτης».Αυτό δεν είναι κακό.Αν, όμως, η στάση του οφείλεται σε χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Για όλους- ακόμη και για την παράταξή του, τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και ευρύτερα στην Πολιτική ζωή της χώρας..

Δημοσίευση απο: newstrap.gr

21 Δεκ 2009

Πέθανε ο Χρήστος Λαμπράκης

Απεβίωσε σήμερα ο Χρήστος Λαμπράκης. Στο In.gr που ανήκει στο ΔΟΛ αναρτήθηκε στίς 4.57 μ.μ. το πιό κάτω κείμενο:

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη με άφατη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του. Ο εκλιπών υπήρξε συνεχιστής αλλά και ανανεωτής της πρωτοποριακής δημιουργίας του πατέρα του Δημήτρη στον χώρο της έντυπης, αντικειμενικής εκδοτικής ενημέρωσης, που άρχισε το 1922 και συνεχίζεται αδιάλειπτα ως τις ημέρες μας, πάντοτε υπηρετώντας τη Δημοκρατία, την αλήθεια και την πρόοδο στην Ελλάδα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Χρήστο Λαμπράκη θα ψαλεί την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι από το Α Νεκροταφείο Αθηνών.
Γεννημένος το 1934 ο Χρήστος Λαμπράκης σπούδασε στην Αγγλία, υπηρέτησε στο Ναυτικό και αφού εργάστηκε ως δόκιμος δημοσιογράφος στο «Βήμα» ανέλαβε τη διεύθυνση των εφημερίδων και των περιοδικών όταν, το 1957, πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας του. Στα πενήντα και πλέον χρόνια που ακολούθησαν, ο Χρήστος Λαμπράκης πλούτισε το Συγκρότημα, όπως είχε καθιερωθεί να ονομάζεται ο εκδοτικός οργανισμός, με μια εικοσάδα εβδομαδιαίων και μηνιαίων εντύπων τα οποία στον χώρο τους στάθηκαν και στέκονται οδηγοί. Οι πολιτικές περιπέτειες της Ελλάδας, η καθημερινή μάχη για τα δημοκρατικά ιδεώδη και για την αλήθεια, που σάλπιζαν τα έντυπά του και πρόβαλλε ο ίδιος, δεν τον άφησαν άτρωτο. Η χούντα των συνταγματαρχών τον φυλάκισε και κυριολεκτικά στραγγάλισε την κυκλοφορία των εφημερίδων και των περιοδικών του.
Οι γνώσεις του, η ενάργεια και το πάθος του για τη μορφωτική και την πνευματική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν εκφράστηκαν μόνο στον εκδοτικό χώρο. Εμπνευστής, ακάματος εργάτης, με ιδέες πρωτοποριακές, ο Χρήστος Λαμπράκης δημιούργησε το πρώτο μουσικό κέντρο διεθνών διαστάσεων της χώρας στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής, «τέκνο» της ομάδας των Φίλων της Μουσικής, στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε.
Ενα άλλο δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και άλλα εκκολάπτονται σήμερα σε άλλες ελληνικές πόλεις. Ο ίδιος, το 1991, δημιούργησε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τον υψηλό στόχο «να διαμορφώσει τον ανανεωτικό πυρήνα μελετών και σχεδιασμού ανάπτυξης σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα». Ηταν ο πρώτος εκδότης στην Ελλάδα που, το 1997, πέρασε τα έντυπά του στην ηλεκτρονική ενημέρωση και δύο χρόνια αργότερα δημιούργησε τη μεγάλη ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης και πληροφόρησης, το in.gr.

Ο πρώτος "απεργοσπάστης" πρόεδρος προτιμάει το χάος στην ΕΣΗΕΑ

Επιστολη πρός τον (πεισματικά) προεδρεύοντα Πάνο Σόμπολο κατέθεσε σήμερα το πρωί, πρίν το ΔΣ, η Νανά Νταουντάκη, μέλος του συμβουλίου, απο την παράταξη "Αριστερή Οχθη στην ΕΣΗΕΑ" (της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ).


Αθήνα 21.12.09

Προς τον
(πεισματικά) προεδρεύοντα
Πάνο Σόμπολο


Κύριε Σόμπολε
Η «ομηρία» στην οποία έχετε καταδικάσει το Σωματείο, για ίδιο όφελος, εσείς με την ανοχή των μελών της παράταξής σας αλλά και την (φανερή η υπόγεια) στήριξη άλλων, έχει σοβαρότατες συνέπειες σε όλο το σώμα των δημοσιογράφων ,αλλά και των αδελφών Σωματείων.
Εδώ και επτά μήνες παρατείνετε τη θητεία σας, τη δική σας και των «συνεταίρων» σας, αδιαφορώντας για εργαζόμενους και άνεργους, μέλη η μη μέλη, που η τύχη τους εξαρτάται άμεσα από την ομαλή λειτουργία του Σωματείου. (Με τον ίδιο τρόπο που ο κ. Τσαλαπάτης παρέτεινε τη θητεία του στην ΠΟΕΣΥ για 11 μήνες για να καταφύγει, τελικά, στα δικαστήρια όταν έχασε τις εκλογές.)

Αδιαφορείτε για τις ΣΣΕ, η προετοιμασία της καταγγελίας των οποίων θα έπρεπε να είχε ήδη αρχίσει. Για την μη εφαρμογή των συμβάσεων. Για τους κινδύνους του ασφαλιστικού συστήματος (που ο ίδιος επισημαίνετε αλλά μόνο για να τρομάξετε τον κόσμο και να επωφεληθείτε). Για την πλήρη ανατροπή των όρων και συνθηκών εργασίας.
Αδιαφορείτε και για τις «παράπλευρες απώλειες» των καθημερινών απολύσεων και του αυξανόμενου αριθμού ανέργων. Οι οποίοι, όχι μόνο δεν υποστηρίζονται στην εξεύρεση εργασίας ( εκτός από ελάχιστους που τους βάλατε και στο ψηφοδέλτιό σας…) αλλά ούτε καν το στοιχειώδες βοήθημα για να περάσουν τα Χριστούγεννα δεν έχουν πάρει ακόμη.
Φτάσατε στο σημείο να υπονομεύσετε ο ίδιος την απεργία του Σωματείου μας (ο πρώτος «απεργοσπάστης» πρόεδρος σωματείου) πηγαίνοντας σε συνελεύσεις εφημερίδων (μαζί με τον κ. Τσαλαπάτη και τον κ. Κυρίτση) και δηλώνοντας ότι εσείς «δεν την θέλατε, άλλοι την ήθελαν…». Εσείς που αντιδρούσατε και μόνο στην πρόταση της σύγκλισης συνελεύσεων (έχετε αρνηθεί ακόμη και να το θέσετε σε ψηφοφορία) και που βρίσκατε χιλιάδες δικαιολογίες για να μην πάτε σε συνελεύσεις Μέσων με προβλήματα. Η και όταν πηγαίνατε δεν παιρνατε θέση αλλά απλώς ψελλίζατε «τι να σας πω κι εγώ…ο καθένας θα κάνει ότι νομίζει» όπως για παράδειγμα στις εθελούσιες στον Άλφα και αλλού η στα Δημοτικά Ραδιόφωνα όπου αφήσατε το πρόβλημα για την…επόμενη κυβέρνηση από τη δική σας. Τώρα , όμως, είχατε θέση και άποψη- κατά της απεργίας, βέβαια- κι ας βγήκατε την επομένη στο Μεγκα να δηλώσετε ότι «πραγματικά οι δημοσιογράφοι έχουν πολλά προβλήματα».
Με τη στάση και τις θέσεις σας έχετε απαξιώσει τον θεσμικό ρόλο του προέδρου και υπονομεύσει το κύρος και τη δύναμη ενός ιστορικού Σωματείου σαν την ΕΣΗΕΑ. Υποσκάπτετε το παρόν και υποθηκεύετε το μέλλον.
Κύριε Σόμπολε
Στην τελευταία συνεδρίαση για την συγκρότηση προεδρείου σας δήλωσα ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω να συμμετέχω σε ένα συμβούλιο- παρωδία, ψηφίζοντας κατά περίπτωση ενώ γνωρίζω ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και πρότεινα να προχωρήσουμε στη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης ακόμη κι αν αυτή δεν ανταποκρίνεται στη στενή ερμηνεία του νόμου.

Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ δικαιούνται να ενημερωθούν πλήρως και να αποφασίσουν για το Σωματείο που τους ανήκει και δεν είναι χωράφι κανενός. Να ενημερωθούν επίσημα, φανερά, με υπευθυνότητα από όλα τα μέλη του συμβουλίου. Αλλά, ούτε καν σε ψηφοφορία το βάλατε. Γιατί, είναι σαφές, ότι προτιμάτε, την ανεπίσημη παραπληροφόρηση. Για να λέτε ότι εσείς ,ως καλός άνθρωπος ,«μέχρι και τον εαυτό μου θυσίασα» όπως είπατε σε μία από τις συνελεύσεις παραμονή της απεργίας, χωρίς, βέβαια, να εξηγείτε τι ακριβώς κάνατε. Η για να λέτε «τέρμα οι συμβάσεις, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα»,αυτοί οι αριστεροί... Που «υποκινούνται από τα κόμματα» σε αντιπαραβολή με σας τον…ανεξάρτητο. Τόσο «ανεξάρτητο» που, όπως ο ίδιος είπατε στη συγκέντρωση σας, είχατε κρυφές συναντήσεις με τον Καραμανλή και για τον νόμο Πετραλιά («φτιάξαμε μαζί το νόμο για το ΕΤΑΠΜΜΕ») την ώρα που διαδηλώναμε ( και με την δική σας ψήφο) εναντίον του αλλά και για το εκλογικό σύστημα («το είχα έτοιμο αλλά με πρόλαβαν οι εκλογές»).
Αλλά και την απεργία της 17 Δεκέμβρη τη θέλατε «ανεξάρτητε» κ. Σόμπολε κι εσείς και οι συνέταιροί σας (ο κ. Τσαλαπάτης και η κ, Μαγιάση ήταν στα γραφεία τους αλλά δεν ήρθαν στη συνεδρίαση…) όπως καθαρά φαίνεται από τα πρακτικά. Για να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά, χωρίς να έρθετε σε σύγκρουση με τα αφεντικά σας, αφού… «άλλοι την ήθελαν».
Για να τελειώνουμε.
Παρ΄ότι παραμένω σταθερή στην απόφασή μου να μην συμμετέχω παρα μόνο δια της φυσικής παρουσίας μου στο συμβούλιο-παρωδία που έχετε εγκαθιδρύσει (θα είχα παραιτηθεί αν πίστευα ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα) ζητώ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση:

1. Να γίνει ψηφοφορία στην πρόταση που κατέθεσα στην τελευταία συνεδρίαση για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης.

2. Να εγκριθεί το επίδομα των Χριστουγέννων για τους άνεργους συναδέλφους μας και να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη του κονδυλίου ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται νομικές συνέπειες για μας. (Αν διάβασα καλά το έγγραφο της Εξελεγκτικής Επιτροπής).

Για να σταματήσει η αγωνία των συναδέλφων μας και η δική σας εκμετάλλευση του θέματος καθώς γνωστό «παπαγαλάκι» της παράταξής σας περιτρέχει τους διαδρόμους αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ο Σόμπολος έχει βρει λύση αλλά την εμποδίζει η Νταουντάκη»,ψευδολογώντας για πολλοστή φορά. «Νανά αν υπογράψουν οι 10 θα είσαι η 11η» μου έγραψαν απελπισμένοι συνάδελφοι. Ντράπηκα κι ας μην ήμουν ποτέ εμπόδιο. Εσείς;

Νανά Νταουντάκη
Μέλος ΔΣ
Από την «Αριστερή Οχθη στην ΕΣΗΕΑ»
(της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ)

Υ.Γ. Και για να μην πείτε και για μένα αυτό που λέτε για όλους εκτός συμβουλίου, ότι δηλαδή «όλα γίνονται για την καρέκλα» (σ.σ. απίστευτη ειρωνεία να το λέτε εσείς, δεν νομίζετε;) θα σας θυμίσω ότι:
Α) Δεν έθεσα ποτέ ως όρο το να είμαι πρόεδρος η ότι άλλο στο προεδρείο
Β) Ψήφισα όλους τους υποψήφιους
Γ) Έχω δηλώσει ότι θα ψηφίσω οποιονδήποτε προκειμένου να υπάρξει προεδρείο. Εκτός από τους υπεύθυνους για την κατάντια της ΕΣΗΕΑ, εννοείται και γιαυτό από την πρώτη συνεδρίαση τάχθηκα κατά του αναλογικού προεδρείου που σαν ξανάδινε τις ίδιες θέσεις, σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Επειδή θέλω να κρατάω υπεύθυνη στάση και όχι να κάνω διπλωματικές κωλοτούμπες…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Μικτό Συμβούλιο
Άνεργους δημοσιογράφους(κατάλογος ΕΣΗΕΑ)
--------------------------------------------------------------

Στην συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε αργότερα (μετά την κατάθεση της επιστολής) ο κ. Σόμπολος έκανε οτι δεν κατάλαβε τίποτα και το μόνο του σχόλιο ήταν «Η Νανά λέει πάλι τα δικά της». Αλλά ,όταν ρωτήθηκε (από άλλο μέλος) αν η θέση του παραμένει "η εγώ πρόεδρος η το χάος'" ο «προεδρεύων» απάντησε ...ευθαρσώς ΝΑΙ... Και ούτε κουβέντα για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης παρ ότι και πάλι ζητήθηκε από την Νανά Νταουντάκη να γίνει σχετική ψηφοφορία.

Για το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ περί ΕΣΗΕΑ και απεργιών

Σε ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής (20/12/2009) υπάρχει αναφορά στην απαξιωμένη ΕΣΗΕΑ και στην αδυναμία του ακέφαλου Δ.Σ. της Ενωσης να πείσει τους δημοσιογράφους να ακολουθήσουν στις απεργίες που εκείνη αποφασίζει και οι οποίες κρίνονται από τα δικαστήρια παράνομες -ακριβώς επειδή δεν καταφέρνει να συγκροτήσει προεδρείο. Γράφει συγκεκριμένα το ΒΗΜΑ:
Και στα τρία ψηφίσματα (σ.σ. των συντακτών στα ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ και την ΗΜΕΡΗΣΙΑ) υπήρχαν αιχμές για την αδυναμία όσων συμμετέχουν στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ να συγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο επτά μήνες μετά τις εκλογές, αφήνοντας ουσιαστικά την Ενωση ακέφαλη και τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις ευάλωτες στο ενδεχόμενο να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές.
Αυτό ακριβώς συνέβη με τις αποφάσεις της Ενωσης για απεργία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Θέμα FΜ και ΑΝΤ1 FΜ, οι διοικήσεις των οποίων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να κριθούν παράνομες και να ανασταλούν. Κύριο επιχείρημα της δικαστικής απόφασης ήταν το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ”.
Οπως διαπιστώνει κανείς που γνωρίζει τα πράγματα, η εφημερίδα -ίσως λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης του συντάκτη της- γράφει μια ανακρίβεια που δυστυχώς πολλοί δημοσιογράφοι δεν μπορούν να αξιολογήσουν, διότι και αυτοί δεν έτυχε να ενημερωθούν για το σχετικό ζήτημα: Εδώ και αρκετά χρόνια λοιπόν, όλες οι απεργίες της ΕΣΗΕΑ, κατά των οποίων προσφεύγουν στα δικαστήρια οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων ή των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, κρίνονται παράνομες για τυπικούς λόγους -είτε η Ενωση διαθέτει προεδρείο είτε όχι. Συγκεκριμένα τα δικαστήρια θεωρούν ότι με βάση το Ν. 1264 το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπεται να αποφασίζει απεργίες χωρίς την έγκριση -κάθε φορά και για κάθε συγκεκριμένη απεργία- της Γενικής Συνέλευσης ΟΛΩΝ των μελών της. Με λίγα λόγια τα δικαστήρια αποφασίζουν και διατάσσουν ότι δεν αρκεί η ετήσια εξουσιοδότηση που δίνουν με καθόλα νόμιμο τρόπο οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ στην τακτική τους Γενική Συνέλευση προς το Δ.Σ να κηρύττει απεργίες. Αυτό είναι το αληθινό πρόβλημα του συνδικαλισμού των δημοσιογράφων (και όχι μόνο) για το οποίο τα προηγούμενα υπό την ηγεμονία του κ. Σόμπολου προεδρεία έκαναν την πάπια εσκεμμένα.
Άλλο πράγμα, λοιπόν, το πρόβλημα της συγκρότησης του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ και άλλο το δικαίωμα άμεσης εκδήλωσης μιας δίκαιης απεργίας, η οποία εξαρτάται, στην ουσία, από …την καλή θέληση των αφεντικών -κι όχι από τη δημοκρατική οργάνωση, την ενότητα των εργαζομένων και τη σαφήνεια των στόχων της.
πηγή:syspeirosi