12 Μαΐ 2015

Αναγνώριση του Διαδικτύου αλλά μόνο... φοροεισπρακτικά. Οι προτάσεις των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τα ψέματα τελείωσαν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει, τουλάχιστον φοροεισπρακτικά, το ελληνικό Διαδίκτυο και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες ως δημοσιογραφικό μέσο. Αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά, σύμφωνα με τις οποίες, όπως στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, έτσι και στα ΜΜΕ του διαδικτύου, θα μπει φόρος διαφήμισης.

Ως εδώ όλα καλά -αν και περιμένουμε το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για να επανέλθουμε.

Αλλά απορούμε: Γιατί η κυβέρνηση δεν ξεκινάει με ένα συνολικό για το διαδίκτυο νόμο που θα βάλει τάξη στον άναρχο χώρο του Διαδικτύου και κανόνες λειτουργίας των Μέσων; Το ξέχασε ή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο;

πρακτορεία εφημερίδων: απεργία για ΣΣΕ - συνθήκες εργασίας



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 17/02, των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από την Πέμπτη 14/05 στις 06:00 το απόγευμα έως την Παρασκευή 15/05 την ίδια ώρα.

Η απεργία αυτή απαντά στην αδιαλλαξία των εργοδοτών μας, να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία. Έρχεται να απαντήσει στην προκλητική αδιαφορία τους, απέναντι στις συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Ίριδα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν ...

Γκρίζο το μέλλον του ΔΟΛ: μόνο ένα θαύμα θα φρενάρει απολύσεις και περικοπές!



Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ που πήγαν στη χθεσινή συνέλευση άκουσαν το διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση να περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στο μεγαλύτερο και παλαιότερο δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας. Όπως ανέφερε ο Καρακούσης τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 70% τα τελευταία 2-3 χρόνια, ενώ η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν καταστροφική τους τελευταίους μήνες για τα ΜΜΕ, σε σημείο που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρνητικές προβλέψεις των επιτελών του ΔΟΛ και το σχεδιασμό τους συμπαρασύροντας τον οργανισμό σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική περιδίνηση.
Με βάση όλα αυτά ο διευθυντής του Βήματος, ανέφερε στους εργαζομένους, αλλά και στούς εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, ότι μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να φρενάρει τον οργανισμό και να μην προχωρήσει σύντομα σε απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών!

11 Μαΐ 2015

Πως «Η Θεσσαλία» έγινε «Μία Θεσσαλία»... Τα τρικ της εταιρείας για να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους



Oι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες εργαζόμενοι των «ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ» καταγγέλλουν τον ιδιοκτήτη Βασίλη Δανό για μεθοδευμένη  τακτική ώστε να αλλάξει το ΣΗΜΑ και την εταιρεία (δημιουργώντας παρένθετη) για να αποφύγει την πληρωμή των οφειλών προς τους απασχολούμενους στην εφημερίδα « Η Θεσσαλία».
Το ΣΗΜΑ της εφημερίδας  «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» είχε κατασχεθεί από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους για χρέη άνω των 600.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι...

Κοινή δήλωση Αννέτας Καββαδία, Αγλαΐας Κυρίτση και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για το ΔΣ της ΕΡΤ και Ταγματάρχη

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε –στην αρχή ως φήμες, στη συνέχεια μέσω μερίδας του Τύπου– τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι η βουλευτική μας ιδιότητα δεν ακυρώνει την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων της ΕΡΤ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις:
• Mε κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη στελέχωση του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιλογής των προσώπων. Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, περιορίστηκε στις διαρροές στον Τύπο, από τον οποίο μάθαμε κι εμείς τις αποφάσεις. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

10 Μαΐ 2015

«Αγγελιοφόρος»:νέο μνημόνιο με μειώσεις 35%, μισθούς σε 30 δόσεις και… κουπόνια αγορών

Νέο μνημόνιο με αυστηρά μέτρα λιτότητας επιδιώκει να επιβάλει – και μάλιστα με αναδρομική ισχύ – στο εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, η οικογένεια του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου και οι εξ Αθηνών συνεταίροι της, Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας.
Περικοπές μισθών έως 35%, εξόφληση αποδοχών σε 30 δόσεις, καθυστέρηση πληρωμών επί 2 και πλέον μήνες, ατομικές συμβάσεις, απαγόρευση κατασχέσεων και επισχέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή αμοιβών με… κουπόνια αγορών από σούπερ μάρκετ συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στη δέσμη των προτάσεων που έχουν τεθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της εργοδοσίας με τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων.