19 Οκτ 2013

Ελεύθερος Τύπος-Επενδυτής, σε έκρυθμη κατάσταση

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο στον Ελεύθερο Τύπο και τον Επενδυτή. Από τις μικρές καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων που έγιναν μεγαλύτερες, φτάσαμε σε ένα κλίμα γενικευμένης ανησυχίας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους.
Φήμες μιλάνε για πιθανή αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις εφημερίδες Σκαναβή-Μπενέκου, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, με τον Μπενέκο να δηλώνει ανεπίσημα ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα αδυνατεί να πληρώσει. Μάλιστα, σύμφωνα με συναδέλφους, το πρωί της Τετάρτης οι δύο συνέταιροι «πλακώθηκαν» και τους άκουσε όλη η εφημερίδα να βρίζονται. Λέγεται -και είναι βάσιμη η πληροφόρηση- ότι το Μαξίμου έχει αναλάβει να βρει νέο επενδυτή. Ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κρούσεις και μιλούν για κάποιον "σοβαρό" υποψήφιο.

ΣΕ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σφυρίζει αδιάφορα
Για πολλούς είναι θέμα ωρών η επέμβαση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να παραδοθεί το κτίριο στη συγκυβέρνηση του μαύρου. Το προανήγγειλε άλλωστε ο εκδιωχθείς ως αποτυχημένος από το ΔΟΛ, υφυπουργός Παντελής Καψής λέγοντας ότι δεν μπορεί το «ως έχει» σημερινό μόρφωμα της ΔΤ να καλύψει τις τηλεοπτικές ανάγκες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. 
Οι ηρωικοί συνάδελφοι της ΕΡΤ δεν πτοούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μεταδίδοντας καθημερινό ειδησεογραφικό πρόγραμμα μέχρι τέλους.
Δυστυχώς τα παρατράγουδα έρχονται από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, με ολίγον από ΔΗΜΑΡ, και παντεσπάνι από ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις έκριναν, ότι το μείζον θέμα είναι η πρόσληψη ημετέρων στη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ και όχι η απειλή για εισβολή στην ΕΡΤ.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου , μιλά κατ’ ιδίαν με τον εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη ο οποίος λέει ότι σκέπτεται να μην δώσει, εκδικητικά,τις δόσεις της αποζημίωσης σε όσους παραμένουν στο Ραδιομέγαρο. Αυτά τα σχέδια δεν τα γνωρίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η μόνη απάντηση στο τι οφείλει να κάνει το ΔΣ, για να είναι και συνεπές στις ανακοινώσεις του, είναι απλή

17 Οκτ 2013

Οι θέσεις -προτάσεις των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ για την νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ και τον συνδικαλισμό

Παρέμβαση Νανάς Νταουντάκη 
Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (συνεδρίαση της 15/10/2013)
Θέμα: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Επειδή, κατά τη "συζήτηση" του θέματος στο ΔΣ της 9/10/2013 δεν υπήρξε μία εμπεριστατωμένη εισήγηση αλλα απλώς μία προσχηματική εισαγωγή για το μόνο που σας απασχολούσε, δηλαδή τίς προσλήψεις φίλων σας,

Επειδή με τρόπο προκλητικά αυταρχικό και αλαζονικό αγνοήσατε το ΔΣ ως όργανο αρνούμενοι ακόμη και το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας  για την επόμενη συνεδρίαση, το οποίο κατατέθηκε απο τρεις παρατάξεις, προκειμένου να έχουν χρόνο να μελετήσουν και οι εκπρόσωποί τους το θέμα, για να υποχωρήσετε μετά απο διαδικασίες θλιβερές για το συμβούλιο,

Καταθέτω γραπτά τις δικές μας θέσεις, παρ΄ολο που η στάση σας ελάχιστες ελπίδες αφήνει για δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο:

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΧΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


                                       
Την πλήρη κατάργηση του Σωματείου των δημοσιογράφων – ήδη μεθοδικά απαξιωμένου από τα ίδια πρόσωπα άλλα και εκπροσώπους των ίδιων χώρων που προηγήθηκαν στο συμβούλιο – οργανώνει η …Νέα Τάξη στην ΕΣΗΕΑ. Αντί για σχέδιο συνδικαλιστικής δράσης , την οποία έτσι κι αλλιώς είχε καταργήσει η διοίκηση Τρίμη- Αντωνιάδου, δίνει προτεραιότητα στην … επέκταση της νομικής υπηρεσίας  προσλαμβάνοντας προκλητικά «φίλους» υψηλά αμειβόμενους αδιαφορώντας για τις σοβαρές ενστάσεις των –εκτός παρέας- μελών του ΔΣ.

Επιβάρυνση για την ΕΣΗΕΑ πάνω από 150.000 ευρώ τον χρόνο...

14 Οκτ 2013

Καλό ταξίδι Γιώργο και Φίλιππε… Σας ευχαριστούμε για όλα


Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, τόσο για την δημοσιογραφία όσο και την κοινωνία μας , η «απώλεια» του δημοσιογράφου, Φίλιππα Συρίγου και του αθλητή Γιώργου Αμερικάνου, είναι βαρύτατη. Δεν εκφράζονται με λόγια. Εκφράζονται με υποσχέσεις, πως θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξαν και οι δύο τους, ο καθένας στον στίβο που επέλεξε να αγωνιστεί.
Θέλουμε, απλά, να πούμε και στους δύο, πολλά ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα μας δίδαξαν.  Η ψυχή και η παλικαριά τους, ο ένας στο ρεπορτάζ και ο άλλος στο γήπεδο, θα μας δίνει κουράγιο στην δύσκολη συνέχεια.

Και στα παιδιά τους, «τα δικά μας παιδιά», τους «Μαχόμενους», Γιώργο και Χριστίνα εκτός από τα θερμά μας συλλυπητήρια, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την ευγνωμοσύνη μας γιατί συνεχίζουν το έργο τους, επάξια, δίνοντας μας καθημερινά, κάτι από τον Φίλιππα και τον Γιώργο…

Φίλιππος Συρίγος: Μια γενναία φωνή σίγησε

                                           
                         Από τις ελάχιστες φωνές που αντιτάχθηκαν στο "θαύμα του 2004"


«Κάπως έτσι η πρωτεύουσα και η ευρύτερη περιοχή της γέμισαν, κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε η ίδια η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με «λευκούς ελέφαντες», δηλαδή εγκαταστάσεις που, ενώ κόστισαν αμέτρητα λεφτά, δεν είχαν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στους κατοίκους της Αθήνας μετά το τέλος των Αγώνων. [...]

Νομίζω ότι, τώρα πια, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ποια ήταν η πραγματική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Και να αυτομαστιγωθούμε, έστω στα κρυφά, επειδή, την κρίσιμη στιγμή, εκφραστήκαμε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική, δίνοντας λευκό χαρτί σε ανθρώπους που σχεδίαζαν την καταστροφή της χώρας».

Φίλιππος Συρίγος