13 Φεβ 2010

Είσοδος Ρέστη στην «Καθημερινή» και αποχώρηση απο τον ΔΟΛ;


«Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Βίκτορας Ρέστης, είναι ενοχλημένος από τα αλλεπάλληλα αδειάσματα που του έχουν γίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σταύρο Ψυχάρη.
Στις κατ' ιδίαν κουβέντες του έχει αρχίσει να εκφράζει ακόμη και τον προβληματισμό του για το αν θα πρέπει να παραμείνει στη μετοχική σύνθεση του Συγκροτήματος Λαμπράκη.
Η διάθεση για αυτονόμηση του Ρέστη από τον ΔΟΛ προκύπτει και από τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Θέμη Αλαφούζο της «Καθημερινής». Οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν συζητήσει, μεταξύ των άλλων, και το ενδεχόμενο της εισόδου του Ρέστη στο εκδοτικό Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου.
Η αλήθεια είναι ότι ο εφοπλιστής θα προτιμούσε να συνεργαστεί με τον Αλαφούζο από το να συνεχίσει να ρίχνει χρήματα στον ΔΟΛ, παρακολουθώντας απλά και μόνο τη διαρκή προσπάθεια Ψυχάρη να ελέγξει σε όλα τα επίπεδα το Συγκρότημα.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Θέμης Αλαφούζος θα επιθυμούσε να «βάλει» στην «Καθημερινή» τον Ρέστη. Ωστόσο, διαχρονικά υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο στην είσοδο νέων επενδυτών στο Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Και το εμπόδιο δεν είναι άλλο από τον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος προτιμά να ελέγξει στο 100% τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος του.
Παρά ταύτα, η περίπτωση Ρέστη παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους Αλαφούζους. Και αυτό, γιατί η αποχώρηση του από τον ΔΟΛ θα δημιουργούσε έντονες αναταράξεις, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα τη θέση του Συγκροτήματος Αλαφούζου.»
πηγή: ΑΞΙΑ

12 Φεβ 2010

«Ψαλίδι» από …ψηλά στα έντυπα του Μπόμπολα

Αναταράξεις προκαλεί η επιμονή της οικογένειας Μπόμπολα, κυρίως δε του πατέρα Γιώργου Μπόμπολα, για περικοπές δαπανών σε όλα τα έντυπα του Ομίλου, με αρχή τη μείωση των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών στον «Πήγασο», τόσο στο διοικητικό όσο και το δημοσιογραφικό τμήμα.
Η πρόσκληση αποδοχής της μείωσης έχει διατυπωθεί εδώ και 2 μήνες ωστόσο κανείς δεν είχε απαντήσει με σαφήνεια ότι την αποδέχεται ή όχι.
Ωστόσο, ο Δημήτρης Δουρής, διευθυντής σύνταξης του «Έθνους της Κυριακής» είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του επ' αυτού ανοιχτά. Όσο για τα υπόλοιπα στελέχη των 10.000 ευρώ και 7.000 ευρώ σιγομουρμούριζαν διαμαρτυρόμενα για την πρόθεση του εκδότη όταν όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά «επενδύει τόσα χρήματα στο ‘Πρώτο Θέμα’ και μάλιστα όταν υπάρχει και ζεστό χρήμα από τον Πέτρο Κυριακίδη της ΝΕΠ Εκδοτική που έχει εξαγοράσει το 12% της Πήγασος».

Την περασμένη Δευτέρα ο Γιώργος Μπόμπολας κάλεσε δύο υψηλόβαθμα στελέχη των 10.000 ευρώ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Δημήτρης Δουρής, για να ζητήσει μείωση 15%, δηλαδή αποδοχές κουτσουρεμένες κατά 1.500 ευρώ. Ο Δ. Δουρής δεν το δέχθηκε, μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις δύο ημερών, με την εκδοτική αρχή να βάζει νερό στο κρασί της και να κάνει ένα σκόντο στην έκπτωση που ζητούσε. Όμως ο Δ. Δουρής θεώρησε το αίτημα θέμα αξιοπρέπειας και αποχώρησε εν ειρήνη, μάλλον προς κυριακάτικο φύλλο δεξιού χώρου.

Στη συνέχεια ο Γ. Μπόμπολας προχώρησε σε διαδοχικές συναντήσεις κατά μόνας με τα υψηλόβαθμα στελέχη του «Έθνους», της «Ημερησίας», της «Goal», του «Sentra» και των περιοδικών, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα και παχυλά αμειβόμενα στελέχη από το εμπορικό τμήμα.

Αντίστοιχες προσπάθειες έχει καταβάλει ο Φώτης, υιός Μπόμπολα στο «Πρώτο Θέμα». Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για τα δημοσιεύματα και τις έμμεσες μπηχτές του Θέμου Αναστασιάδη στη στήλη "Media για PHD" ότι «εκτός από τα διαζύγια των λαμπερών προσώπων υπάρχουν και τα διαζύγια στα media». Το καρφί θεωρήθηκε έμμεση απειλή προς τον βασικό μέτοχο της εφημερίδας, όμως φαίνεται ότι οι περικοπές είναι η κορυφή του παγόβουνου, όταν οι μεγαλύτερες υπόγειες κόντρες γίνονται για τη “γραμμή” της εφημεριδας, ιδίως μάλιστα για τον τρόπο μεταχείρισης των κυβερνητικών στελεχών -όπως επί παραδείγματι της κ.Μπιρμπίλη- και δεν φαίνεται στον ορίζοντα τρόπος να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Το ενδεχόμενο διαζυγίου είναι βέβαιο ότι στην παρούσα φάση δεν συμφέρει κανέναν. Η εφημερίδα δεν μπορεί να έχει την ίδια απόδοση χωρίς το βασικό της κορμό και τις υπογραφές της συντακτικής ομάδας, που πάντως θα ακολουθούσε ακόμα και στην …κόλαση τον Θ. Αναστασιάδη. Ούτε ωστόσο και χωρίς τη ραχοκοκαλιά και πυλώνα στήριξης (οικονομικής) του Φώτη Μπόμπολα που, κακά τα ψέματα, αποτελεί την εγγύηση στην αγορά δικαιωμάτων σε επίπεδο προσφορών της εφημερίδας.
πηγή:NewsTime

Δύο ακόμη αυτοκτονίες στη France Telecom


Αυτοκτόνησαν δύο ακόμη εργαζόμενοι στο γαλλικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο των France Telecom μετά από 35 αυτοκτονίες υπαλλήλων και στελεχών στον ιδιωτικοποιημένο πλέον όμιλο τα έτη 2008-2009, «προκαλώντας μεγάλη ταραχή στη διεύθυνση και στο προσωπικό του», σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση ενός εκπροσώπου της εργοδοσίας.
Οπως αναφέρεται σήμερα στα γαλλικά μμε, οι αυτοκτονίες μελών του προσωπικού στη France Telecom τον Ιανουάριο «έφθασαν τις πέντε».Τώρα αυτοκτόνησαν, στο σπίτι του ένας 32χρονος στέλεχος του οργανισμού, εργαζόμενος στη Ντιζόν και ένας 50χρονος τεχνικός, που έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα σ' ένα δάσος...
πηγή:foreign press

11 Φεβ 2010

Χωρίς λεφτά, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς θέρμανση οι εργαζόμενοι στον Ξένιο

Προς το…τέλος του καλοκαιριού μπορεί να ελπίζουν οι εργαζόμενοι του Ξένιου ότι θα πληρωθούν ακόμη και αν η Δημοτική Αρχή τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που τώρα υπόσχεται. Δηλαδή τρεις μισθούς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, και από εκεί και μετά -στα λόγια πάντα- κάθε μήνα, τακτική καταβολή του μηνιάτικου συν ένα μισθό από τα οφειλόμενα. Στόχος: να πεισθούν οι εργαζόμενοι να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας ώστε να …διευκολύνουν την μετατροπή του σταθμού σε Ανώνυμη Εταιρεία για να μη χάσει ο Δήμος την άδεια!!! . Τώρα το πόσο μπορούν να βασιστούν οι εργαζόμενοι στις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δήμαρχοι μπορεί κανείς να το κρίνει από όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και τα περιγράφει πολύ γλαφυρά ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Κώστας Γεωργακόπουλος:
«Την περασμένη Δευτέρα 08-02-2010, ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνω Λιοσίων, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2010, ο οποίος προέβλεπε για τον ΞΕΝΙΟ 94.3 FM, 1.000.000 ευρώ.
Η Δημοτική αρχή, δια στόματος του γενικού γραμματέα του Δήμου Άνω Λιοσίων, επικαλέστηκε τυπογραφικό λάθος, τονίζοντας ότι η επιχορήγηση για τον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, είναι 3.000.000 ευρώ!!!
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστήριξε ότι η επιχορήγηση του σταθμού με τους εργαζόμενους απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φθάσει τουλάχιστον τα 5.000.000 ευρώ.
Με παρέμβασή του, στο σημείο αυτό της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών των Άνω Λιοσίων, αύξησε το ποσό της επιχορήγησης στα 6.000.000 ευρώ για το 2010!!!
Τελικά το ποσό των 6.000.000 ευρώ(!!!) λόγω των πρακτικών, πέρασε ως επιχορήγηση του σταθμού, στον προϋπολογισμό του Δήμου, για το 2010!!! Αυτό βέβαια δε λέει κάτι, γιατί και ο 2009 που η επιχορήγηση έφθασε με τις αναμορφώσεις τα 3.500.000 ευρώ εμείς μείναμε απλήρωτοι!!!»
Κουλουβάχατα.
Αλλά εκτός από τους οφειλόμενους μισθούς υπάρχουν και λειτουργικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την άμεση λειτουργία του σταθμού. Αναφέρει ο εκπρόσωπος:
---Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί (δεν έχουν πληρωθεί και μάλλον έχουν χαθεί οι γραμμές 210-2481444, 210-2481777, 210-2481044),
--- fax δεν έχουμε (δεν έχει πληρωθεί και αυτό),
---το φωτοτυπικό μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας (χρειάζεται service),
---το internet έρχεται και φεύγει (απλήρωτο, «κλέβουμε» γειτονικό δίκτυο),
---η ιστοσελίδα του σταθμού δεν υφίσταται (λόγω χρέους, προς την αρμόδια εταιρία),
---χαρτί και μελάνι για εκτυπωτές δεν υπάρχει (όπως και διάφορα άλλα αναλώσιμα),
---εφημερίδες δεν έρχονται εδώ και περίπου 20 μήνες (απλήρωτο το πρακτορείο διανομής),
---σύνδεση με Α.Π.Ε. δεν υπάρχει (λόγω οφειλών κόπηκε η σύνδεση),
---θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός δεν υπάρχει για το μισό σταθμό (δημοσιογραφικά γραφεία) εδώ και περίπου 10 μήνες (την τελευταία εβδομάδα, ασχολείται κάποιο συνεργείο, για να επιδιορθώσει το πρόβλημα),
--- καθαρίστρια δεν υπάρχει από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου (κάποια στιγμή έστειλαν καθαρίστριες από το Δήμο, αλλά μετά τις «χάσαμε», και καθαρίζουμε μόνοι μας, τους χώρους εργασίας).
--- Πριν 10 μέρες έφτιαξαν το ασανσέρ (δεν λειτουργούσε περίπου 6 μήνες), όχι για εμάς, αλλά για τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, που συστεγάζεται μαζί μας!!!
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας υπάρχουν προβλήματα και φυσικά κλίμα εύλογης δυσπιστίας, απέναντι στις «υποσχέσεις» της Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων.

Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Διερευνητική ήταν η πρώτη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ για συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΠΗΤ. Αν και δεν κατέστη εφικτή σε αυτή την συνεδρίαση η συγκρότηση προεδρείου, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και ξεκαθάρισαν οι όροι συνεργασίας που θέτουν οι 4 παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη διοίκηση της Ένωσης. Παραθέτουμε τις απόψεις με τη σειρά που εκφράστηκαν στο Δ.Σ.:



Θέμης Μπερεδήμας (Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων): Αναλογικό δημοκρατικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία και πλαίσιο αρχών, ερμηνεύοντας όπως είπε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και τη βούληση του σώματος.



Γιάννης Πλαχούρης (Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων): Η σαφής ισοδυναμία σχεδόν όλων των παρατάξεων, με πολύ μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ τους είναι σαφής εντολή για συνεργασίες. Είμαστε πρόθυμοι, είπε, να στηρίξουμε συνεργασίες οι οποίες έχουν δοκιμαστεί με αγώνες μέσα στην Ένωση, στους χώρους δουλειάς και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεργασίες που έχουν κτιστεί με κοινές δράσεις, ομοψυχία, ήθος και δεσμεύσεις απέναντι στους συναδέλφους. Όχι αναλογικό προεδρείο, ("όπου συστάθηκε τέτοιο μόρφωμα, δεν κατάφερε να προχωρήσει δράσεις και να φέρει αποτελέσματα και έχει γίνει τροχοπέδη στις λειτουργίες των συνδικαλιστικών Ενώσεων").



Χρήστος Πραμαντιώτης (Παρατύπως): Δεν αποκλείει το αναλογικό προεδρείο, αν και το θεωρεί ακατάλληλο στις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και κρίνει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει πιο εύκολα ένα προγραμματικό προεδρείο. Δήλωσε όμως μια βασική διαφωνία για θέσεις που έχουν διατυπωθεί δημόσια από τις άλλες παρατάξεις, όπως π.χ. για τη σύσταση μιας πανελλαδικής Ένωσης Συντακτών, θεωρώντας ότι απομακρύνει την σύσταση Συνδικάτου Τύπου. Σε αυτό το θέμα οι άλλες παρατάξεις, αντίθετα, θεωρούν ότι μία πανελλαδική ένωση όλων των δημοσιογράφων διευκολύνει την ίδρυση του Συνδικάτου.



Κική Τριανταφύλλη (Δημοσιογραφική Ανανέωση): Μπορούμε να συνεργαστούμε σε ένα πλαίσιο αρχών και σε μια βάση σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί στην ΕΣΠΗΤ, ψάχνοντας να βρούμε τα σημεία σύγκλισης πριν προχωρήσουμε σε προτάσεις για σύσταση προεδρείου που θα αποτυπώνει την εντολή των μελών της Ένωσης για νέο ξεκίνημα. Όχι αναλογικό προεδρείο ("δεν λειτουργεί").



Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

10 Φεβ 2010

Οι New York Times επανήλθαν στήν κερδοφορία


Καθαρά κέρδη 20 εκατ. δολαρίων που τον επανέφεραν στην κερδοφορία ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός όμιλος New York Times.


"Ευτυχείς είδαμε τους διαφημιζόμενους να αυξάνουν τον ρυθμό των δαπανών τους στα έντυπα του ομίλου, στις ηλεκτρονικές τους σελίδες, σε όλων των ειδών τις εκδόσεις μας, καθώς το τελευταίο τρίμηνο του έτους παρατηρείτο ανάκαμψη στο διαφημιστικό τομέα", επεσήμανε η γενική διευθύντρια Τζάνετ Ρόμπινσον.

Ο όμιλος, ιδιοκτήτης της "Μπόστον Γκλόουμπ", αλλά και της "Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν", "μόνο το Δ' τρίμηνο του '09 αύξησε τα διαφημιστικά του έσοδα κατά 91 εκατ. δολάρια", κάτι που οδήγησε στα καθαρά κέρδη 20 εκατομ. δολαρίων για όλο το 2009. Τούτο, ενώ ο "τζίρος" του Δ' τριμήνου (σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008) μειώθηκε περίπου 11%, ενώ οι πωλήσεις μόνες τους αυξήθηκαν (απο έτος σε έτος) +2% .

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι η αισθητή αύξηση της διαφήμισης στις ηλεκτρονικές σελίδες του ομίλου αντιστάθμισε τη γενικευμένη μείωση των διαφημιστικών εσόδων (από εθνικές εκστρατείες, μικρές αγγελίες και κατανομή διαφημίσεων στα μεγάλα έντυπα) μέσα στο 2009, περίπου -20% από έτος σε έτος.
πηγή:NewsTime

Δημοσιογράφος κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τα «μαύρα ταμεία»

Καλολαδωμένη μηχανή η σχέση Siemens - κομμάτων

Το υπόγειο δίκτυο που συνέδεε τα ταμεία των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων με τη Siemens περιέγραψε η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Αριστέα Μπουγάτσου, το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία γνώριζε για το νόμο του Γ. Αλογοσκούφη, περί "επαναπατρισμού" κεφαλαίων πριν κατατεθεί και έσπευσε να καταθέσει 20,9 εκατ. ευρώ στη Societe Generale, στην Κηφισιά, μόλις ψηφίστηκε. Επικαλέστηκε ως απόδειξη των λεγόμενών της, καταθέσεις στελεχών της μητρικής εταιρείας, ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανέφερε ότι σύμφωνα με την απολογία του Μιχ. Χριστοφοράκου, είχαν ανοιχθεί δύο λογαριασμοί ύψους 600.000 και 400.000 ευρώ αντίστοιχα σε τράπεζα της Ελβετίας. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στη γερμανική Δικαιοσύνη, μέλη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν κατονόμασε, του διαμήνυσαν να παραμέινουν εκεί τα ποσά. Η Αριστέα Μπουγάτσου εκτίμησε ότι ένας εξ' αυτών ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Σύμφωνα με την απολογία του Μιχ. Χριστοφοράκου, ρόλο ενδιάμεσου στις συναλλαγές με τα κόμματα έπαιζαν διαφημιστές και σύμβουλοι επικοινωνίας. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, είχε καταθέσει ότι είχε συστηθεί στην εταιρεία οι καταβολές χρηματικών ποσών γίνονταν σε εκείνον που φέρει το βάρος της τελικής απόφασης και είχε προσθέσει ότι τα κόμματα διέθεταν τον απαραίτητο μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος δήλωσε ότι η Siemens διέθετε χρήματα και σε εκπροσώπους του Τύπου, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η "Αλληλλεγγύη" και η "Action Aid" της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής, μέσω χορηγιών.

Όπως τόνισε, η σχέση του γερμανικού ομίλου με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ήταν διαχρονική, αναφέροντας ότι ο νόμος περί προγραμματικών συμβάσεων για τις προμήθειες που ψηφίστηκε το 1996 από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, είχε ως αποτέλεσμα να βάλει η Siemens στα ταμεία της 885 εκατ. ευρώ έως το 2004, αλλά και η Intrakom 1,2 δισ. ευρώ. Για τον ΟΣΕ, τόνισε ότι "έκλεισε" δουλειές ύψους 700 εκατ. ευρώ και περιελάμβαναν ακόμη και την προμήθεια βαγόνιών που δεν ήταν συμβατά με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Όπως κατέθεσε, για τη σχέση ΟΣΕ - Siemens, είχε ενημερωθεί ο Κ. Καραμανλής, από υπηρεσιακούς παράγοντες που, όμως, "έφαγε το μαύρο χώμα".

Η Αριστέα Μπουγάτσου επανέλαβε ενώπιον της επιτροπής όσα έγραψε στην "Ε", περί πιέσεων στον Μιχ. Χριστοφοράκο για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών, ακόμη και το 2007, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

♦ Εν τω μεταξύ, τα μέλη της Εξεταστικής εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τις δικαστικές αρχές για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στη Βουλή το σύνολο της σχετικής δικογραφίας.

πηγή: enet.gr

Gmail εναντίον Facebook και Twitter


H Google δεν θέλει να χάσει για δεύτερη φορά το τρένο της κοινωνικής δικτύωσης: Ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail λειτουργίες επικοινωνίας και ανταλλαγής πολυμέσων που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με το Facebook και το Twitter.

Το Google Buzz παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια, θα περάσουν όμως αρκετές ημέρες μέχρι η νέα υπηρεσία να γίνει διαθέσιμη και στους 176 εκατομμύρια χρήστες του Gmail. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο σύνδεσμος «Buzz» στην κεντρική σελίδα του Gmail εμφανίζεται σε ορισμένους αλλά όχι όλους τους λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Όπως το Facebook, το Buzz επιτρέπει στα μέλη του να αναρτούν ενημερώσεις για το πού βρίσκονται και τι κάνουν, να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν ποια μηνύματα θα είναι ορατά μόνο για τους φίλους τους ή για οποιονδήποτε χρήστη στο Διαδίκτυο (θα εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης της Google).

Επιπλέον, τα μέλη του Buzz θα μπορούν να συνδέουν στο προφίλ τους τους λογαριασμούς τους στο Twitter, το Picassa και το Flickr, ώστε να βλέπουν τις πληροφορίες που αναρτούν οι φίλοι τους σε αυτά τα δίκτυα. Μηνύματα από το Facebook δεν είναι δυνατό να προβληθούν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Όπως εξήγησαν στελέχη της εταιρείας, η Google είναι η ιδανική λύση για την οργάνωση του χαοτικού περιεχομένου που παράγεται στα κοινωνικά δίκτυα. «Πάντα υπήρχε ένα γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο κάτω από το Gmail» σχολίασε ο Τοντ Τζάκσον, διευθυντής παραγωγής της Google.

Μεταξύ άλλων το Buzz αξιοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους οι οποίοι εκπαιδεύονται από τους χρήστες στο να επιλέγουν και να προβάλλουν ενδιαφέρον περιεχόμενο από φίλους φίλων.
Η παρουσίαση του Buzz έρχεται σχεδόν έξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα της Google να επεκταθεί στην αγορά κοινωνικής δικτύωσης με το Orkut, μια υπηρεσία που έγινε δημοφιλής μόνο στη Βραζιλία.

Ο ανταγωνισμός της Google με την εταιρεία του Facebook εντάθηκε μετά την εξαγορά ποσοστού 1,6% του κοινωνικού δικτύου από τη Microsoft. Η Facebook αργότερα κλιμάκωσε την ένταση δελεάζοντας ένα στέλεχος της Google, τη Σέριλ Σάντμπεργκ, να γίνει διευθύνουσα σύμβουλός της.Σε μια άλλη σχετική εξέλιξη την Τρίτη, η Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει ανάρτηση του ιστολογίου TechCrunch, σύμφωνα με την οποία ετοιμάζει τη δική της υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία φυσικά θα ανταγωνιζόταν τo Gmail.

πηγή: mediasoup

παγκόσμια έρευνα για την χρήση του facebook στο χώρο εργασίας



Για να μην έχει μείωση της παραγωγικότητας το 1ο% των εργοδοτών έχει κόψει την προσβαση στα social media των υπολογιστών των υπαλλήλων του.
Αυτό έδειξε έρευνα της Manpower στην Ελλάδα και σε 34 ακόμη χώρες σε όλο τον κόσμο.
Από τους 751 έλληνες εργοδότες οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, μόλις το 10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διαθέτουν επίσημες πολιτικές για τη χρήση των social media (π.χ. Facebook, Twitter, LinkedIn) από τους εργαζομένους τους, ποσοστό το οποίο είναι κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Οι εργοδότες που σε μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνουν ότι διαθέτουν επίσημες πολιτικές για τη χρήση των social media, ανήκουν στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και άλλων Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα του Τουρισμού (15%).

Ακολουθούν οι εργοδότες του τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών και του Δημόσιου Τομέα & Κοινωνικών Υπηρεσιών (14%).

Οι «κίνδυνοι»

Από το 10% των Ελλήνων εργοδοτών που διαθέτουν επίσημες πολιτικές για τη χρήση των social media, το 47% δήλωσε ότι το όφελος από την εφαρμογή τους είναι η αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας, το 32% η αποφυγή διαρροής απόρρητων πληροφοριών και το 23% η προστασία της φήμης της εταιρείας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πολύ μικρό ποσοστό των ελλήνων εργοδοτών (2%) αναφέρει ότι η χρήση των social media από τους εργαζομένους τους είχε αρνητικές επιπτώσεις για τη φήμη της εταιρείας.

Το ποσοστό αυτό δεν διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος είναι μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος (4%).

Τα οφέλη

Πέρα από τους κινδύνους και τα προβλήματα που οι εργοδότες θεωρούν ότι μπορεί να προέλθουν από τη χρήση των social media, υπάρχουν και τα πιθανά οφέλη.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα της Manpower τα σημαντικότερα από αυτά είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας (26%) και η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων (25%).

Ακολουθούν, η συμβολή τους στη διαδικασία αξιολόγησης ενός υποψηφίου για πρόσληψη (23%), η προώθηση της καινοτομίας (17%) και η διατήρηση επαφής με υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει (16%).

Το «brand building», δηλαδή η συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο χτίσιμο και την ενίσχυση της εικόνας ενός οργανισμού, αποτελεί μόλις την 6η κατά σειρά επιλογή των ελλήνων εργοδοτών, ενώ παγκοσμίως καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στο οφέλη της χρήσης των social media, πάντοτε κατά την άποψη των εργοδοτών.

«Οι επιχειρήσεις τηρούν στάση αναμονής, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Σε κάποιες, περιπτώσεις ως επίσημη πολιτική νοείται η απαγόρευση πρόσβασης εν ώρα εργασίας ή ένα πλέγμα περιορισμών, που συχνά έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα», σχολίασε η Δρ Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Manpower στην Ελλάδα.

«Όμως τα social media είναι εδώ και οι αλλαγές που επιφέρουν στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε είναι ήδη ορατές και θα γίνουν ακόμη εντονότερες», πρόσθεσε και τόνισε: «Οι εργοδότες δεν μπορούν και δεν πρέπει να απέχουν. Αντιθέτως, μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από πολιτικές που αντί να περιορίζουν θα απελευθερώνουν τη δυναμική τους».

πηγή:Το blog του απολυμένου απο τη ΓΣΕΕ δημοσιογράφου

Ελεύθερος το φωτογράφος του Ρόιτερς




Mετά από 17 μήνες αφέθηκε ελεύθερος από τις αμερικανικές δυνάμεις Ιρακινός φωτογράφος





«Νιώθω σαν να γεννήθηκα ξανά» δήλωσε ο Ιμπραΐμ Τζασάμ Μοχάμεντ, φωτογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς, ο οποίος ήταν κρατούμενος των αμερικανικών στρατευμάτων τους τελευταίους 17 μήνες στο Ιράκ.



Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο φωτογράφος τελούσε υπό κράτηση χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Ο Τζασάμ Μοχάμεντ είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2008, έπειτα από έφοδο των αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων, στο σπίτι του, στην πόλη Μαχμουντίγια.

9 Φεβ 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ : Οι "εμπειρογνώμονες" πλουτίζουν και το προσωπικό απαξιώνεται

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
8.2.2010
Ο ερχομός μιας νέας ηγεσίας στην ΕΡΤ, μέχρι τώρα συνεπάγονταν την άμεση σχεδόν κατάληψη θέσεων – οργανικών ή μη – από εξωϋπηρεσιακούς “συμβούλους”, “εμπειρογνώμονες”, “συντονιστές” κ.α., που κατά τεκμήριο είναι γνωστοί γνωστών της νέας διοίκησης.
Αν και προβλέπεται στο οργανόγραμμα ότι αυτές οι θέσεις, μπορούν να καλύπτονται και από το προσωπικό της ΕΡΤ, εν τούτοις καταλαμβάνονταν πάντα ή σχεδόν πάντα από αλεξιπτωτιστές, που πληρώνονταν – και εδώ έχουμε ένα παράλογο – πολλαπλάσια κι από το υψηλότερα αμειβόμενο προσωπικό καριέρας, που θα επιλέγονταν για το ίδιο πόστο. Η πρόσληψη ειδικών από την αγορά είναι κάποτε απαραίτητη. Αλλά ως εξαίρεση. Όχι ως κανόνας.
Στη συνέχεια το φαινόμενο συνήθως εξελίσσονταν ως εξής : Οι υποτιθέμενοι ειδικοί που αμείβονταν ηγεμονικά από την ΕΡΤ, αποκόμιζαν εμπειρία, που ακολούθως μετέφεραν στον επόμενο εργοδότη τους, χωρίς όμως να προσφέρουν στην ΕΡΤ αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν, ενώ άλλοτε φανερά κι άλλοτε παρασκηνιακά, ασκούσαν διοίκηση στήνοντας κατά το κοινώς λεγόμενο, το δικό τους μαγαζί μέσα στην ΕΡΤ. Έχριζαν εαυτούς αρμόδιους σε ότι τους “γυάλιζε” και λειτουργούσαν με την ανοχή και στο όνομα κάποιου ισχυρού προστάτη τους. Εννοείται ότι η προσφορά αυτών των ετερόφωτων “σοφών” σε σχέση με τα κέρδη τους, ήταν – με ελάχιστες εξαιρέσεις – ελάχιστη. Ενίοτε και μηδενική. Θα μπορούσε δε κάποιος κακόπιστος, να εικάσει ότι οι εν λόγω ουρανοκατέβατοι, όντες εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και αμειβόμενοι από αυτή, λειτουργούσαν προς το συμφέρον του μελλοντικού τους εργοδότη και σε βάρος της ΕΡΤ. Όλα αυτά αποτελούν λόγους σοβαρής απαξίωσης του μόνιμου προσωπικού, που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα μπορούσε να προσέφερε πολύ καλύτερες, και οικονομικότερες υπηρεσίες απ΄ ότι οι δήθεν ειδήμονες.
Επειδή επί σειρά ετών έχουμε υποφέρει από τέτοιους “επαγγελματίες”, θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :
1. Οι έξωθεν προερχόμενοι, θα πρέπει να διαθέτουν αποδεδειγμένα γνώσεις, κύρος και να προσλαμβάνονται με διαφανείς διαδικασίες. Παρόμοια με τους γραμματείς των υπουργείων, να επιλέγονται με βάση τα βιογραφικά τους, την εμπειρία τους κλπ, με ανοικτή διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας, στην οποία να έχει βεβαίως πάντα το δικαίωμα συμμετοχής και το προσωπικό της ΕΡΤ. Θα αποτελούσε μια καλή αρχή (πάντα στο πνεύμα της διαφάνειας), αν οι αμοιβές των εν λόγω θέσεων, δημοσιοποιούντο εξ αρχής.
2. Οι μηχανισμοί της ΕΡΤ πρέπει να απαγορεύουν στους κατά καιρούς συμβούλους, συντονιστές και λοιπούς, να ασκούν διοίκηση επεμβαίνοντας παρασκηνιακά και πάντοτε αδαπάνως (αφού την ευθύνη έχουν πάντα οι υπηρεσιακοί παράγοντες), προσπαθώντας να δικαιολογήσουν με αυτό τον τρόπο την ανάγκη της ύπαρξής τους, το προφίλ του καταξιωμένου και τις υψηλές συνήθως αμοιβές τους.
3. Τέλος η ΕΡΤ να σταματήσει να εκπαιδεύει προσωπικό για τον ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που δεν αναπτύσσει τα δικά της στελέχη. Αντί να ρουσφετολογεί βολεύοντας ημετέρους, ας αναδείξει στελέχη από τα σπλάχνα της, που θα διοχετεύσουν εμπειρία και τεχνογνωσία στην επόμενη γενιά, ώστε να παγιωθεί η διαχρονικά άρτια επαγγελματική παρουσία της σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Άλλωστε είναι η ΕΡΤ που διέθεσε πρώτη στην αγορά επαγγελματίες του είδους, που αποτέλεσαν τη μαγιά στην ανάπτυξη των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Μπορεί και πάλι να γίνει φυτώριο εξειδικευμένων και καταρτισμένων επαγγελματιών. Διαθέτει και το υλικό και τις ικανότητες.
Πιστεύοντας ότι η θετική αντιμετώπιση των παραπάνω, θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της ΕΡΤ και στη δημιουργία κινήτρων για το προσωπικό, προτρέπουμε τη νέα διοίκηση να τα λάβει σοβαρά υπόψιν.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε εκ των προτέρων συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια υλοποίησής τους".