15 Ιουν 2013

O «Αντωνάκης», η «Ελενίτσα» και το playroom!

Της Αλεξίας Κοσίνα

Δεν ξέρω γιατί η σχέση Κυβέρνησης (Πρωθυπουργού)- ΕΡΤ  μου θυμίζει τον «Αντωνάκη» και την «Ελενίτσα». Ίσως γιατί η ΕΡΤ όπως και η «Ελενίτσα» της υπέροχης κωμωδίας, ξεκίνησε για  κυρά κι αφέντρα. Για «σύζυγος». Όπως έχει ανάγκη κάθε καλό σπίτι. Με μια μοναδική διαφορά: Η ΕΡΤ δεν κατέληξε σεβαστή σύντροφος, (έστω και μετά από ένα...διαζύγιο!) αλλά  ερωμένη που της έριξαν «άκυρο».  Στα χρόνια της συμβίωσής τους, φάνηκε μεν όλη η «ομορφιά» κι η προίκα της η ζηλευτή, αλλά φάνηκε και η κατάρα της ΕΡΤ-«Ελενίτσας»: να «πεθάνει» πειθήνια και υπάκουη, στις επιθυμίες του «Αντωνάκη» της. Χωρίς ποτέ να του πει ένα: «Εσύ, σκάσε Αντωνάκη μου»! Γι’ αυτό ίσως και η «σχέση» γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού  κατέληξε! Με τον «Αντωνάκη» να σχολά την «Ελενίτσα», αντί να πάρει το καπελάκι του να φύγει.

Όμως «Αντωνάκη», αν ήσουν πραγματικός μάγκας, μια «γυναίκα» τόσο «πιστή» και απαραίτητη δεν την... σχολάς. Αν δεν σου αρέσει όπως είναι τώρα, κοίτα τι έκανες και την έφερες σ’αυτή την κατάσταση. Η συμπεριφορά η δική σου και του κάθε «Αντωνάκη», που είχε δικαιοδοσία πάνω στην «Έλενίτσα», την κατάντησαν... «Μαντάμ Ορτάνς» και το «...Μέγαρο» της, από Βερσαλλίες σε πολυτελή οικία της Τρούμπας! Άλλοι να την αγαπούν, άλλοι να την μισούν κι όλοι μαζί να τη βρίζουν για ότι είναι... Ήταν. Τι ήταν; Το αγαπημένο playroom του εκάστοτε «Αντωνάκη»! Γιατί βλέπεις, η «Ελενίτσα» εκτός από καλή προίκα, τον «οβολό» του κάθε Έλληνα πολίτη, είχε και μεγάάάλη καρδιά. Όλους τους χώραγε! Ψέμματα; Τί; Ήθελες να πάψει αυτό; Να ελαφρύνεις τον Έλληνα από αυτό τον κεφαλικό φόρο;  Έλα ρε «Αντωνάκη»... μεταξύ μας; Δεν τα ζύγιασες καλά τα πράγματα.

Η «Ελενίτσα» κύριε «Αντωνάκη» ήταν παντού: σε κάθε σου ταξίδι, να καλύπτει για πάρτη «σου» τα πάντα, από το χαμόγελο και τη χειραψία, μέχρι το κιχ! Και το έκανε. Όπως κάλυπτε και κάθε μεγάλο ή μικρό γεγονός, σ’όποια γωνιά του κόσμου, εκεί που γραφόταν ή παραγραφόταν η ιστορία, ήταν παρούσα! Με δικά της έξοδα. Για να μην μιλήσω για τις φανφάρες και τα πάσης φύσεως πανηγυράκια της «γειτονιάς», που οι «Οικονόμοι» του σπιτικού της «Ελενίτσας» ήθελαν να ζήσουν, ή να κάνουν το κομμάτι τους, πίνοντας» εις υγείαν του κορόιδου» Έλληνα που πλήρωνε! (για να μην πω του μ@λ@κ@)!

Η «Ελενίτσα», βρισκόταν παντού: σε πόλεις, χωριά, νησιά, σε όλη την επικράτεια αυτής της χώρας και στο εξωτερικό, ακόμα κι εκεί όπου οι μεγαλομιντιάρχες δεν επένδυαν γιατί δεν τους συνέφερε.  Ήταν ο σύνδεσμος του κάθε ξενιτεμένου/απόδημου με το «σπίτι» του. Ο σύνδεσμος του παππού και της γιαγιάς απ’ το ακριτικό χωριό με τον κόσμο. Και το έκανε επίσημα. Με άδεια. Η ΜΟΝΗ που είχε ΆΔΕΙΑ. Τί; Χάλαγε την πιάτσα; Έμ! έτσι είναι, όταν οι λοιπές «επαύλεις» των μεγαλομιντιαρχών ήταν και παραμένουν «αυθαίρετα»). Μη μου πεις τώρα ότι έδωσες στο ΑΡΤ πανελλαδική άδεια εμβέλειας, την ώρα που χαροπάλευε η «Ελενίτσα», γιατί μπράβο δε θ’ακούσεις!)

Η «Ελενίτσα» «Αντωνάκη» είχε φιλοξενήσει στο σπιτικό της προσωπικότητες, όπως ο Ελύτης, ο Μυριβήλης, ο Χατζηδάκης, ο Χορν κι άλλους εξίσου σημαντικούς δημιουργούς. Όλοι τους ανέλαβαν από έναν τομέα του νοικοκυριού της «Ελενίτσας» και τον στόλισαν, τον ανέδειξαν! Αυτό το νοικοκυριό φιλοξενούσε επίσης ως πρόσφατα έναν βραβευμένο «Εξάντα», μια σπουδαία «Μηχανή του χρόνου», κάποια εξαιρετικά «Μουσικά Σύνολα», όπως και σπουδαία έργα μικρών και μεγάλων δημιουργών. Τά ’χεις ακουστά όλ’ αυτά «Αντωνάκη»; Για να μη μιλήσω για το πόσο αξιόλογη ήταν η κυρία «Ελενίτσα» στο μεγάλωμα των παιδιών, με παιχνίδια, ψυχαγωγικά κι επιμορφωτικά προγράμματα, που δεν υπήρχε περίπτωση να φιλοξενηθούν σε άλλη «έπαυλη» μεγαλομιντιάρχη! Και που να τα βάλουν άλλωστε, όταν το... κενό περιεχομένου «μαγαζί» τους γεμίζει κυρίως από τη «Σάρα τη Μάρα και το κακό συναπάντημα»! Και το «πνευματικό της παιδί»; Το πολύτιμο Αρχείο της; Θα προστατευτεί η συλλογική μνήμη και κληρονομιά «Αντωνάκη», ή θα αφήσεις να γίνει σειρά μονομαχιών κι όποιος επικρατήσει θα το πάρει έπαθλο;

 Αν ήσουν μάγκας, αν είχες τα... κότσια (μη πω κάτι άλλο, πιο ταιριαστό) «Αντωνάκη», θά ‘παιρνες την απόφαση να την ΕΞΥΓΕΙΑΝΕΙΣ! Με πυγμή και μπέσα. Και σ’ όποιον αρέσει. Όποιου δεν του αρέσει, να πάρει το καπελάκι του να φύγει. Αλλά δεν είσαι. Αποδεικνύεσαι ψευτόμαγκας.  Και ξέρεις γιατί; Γιατί χρόνια τώρα, και με τη δική σου ανοχή και παρότρυνση, κομματόσκυλα, νταβατζήδες, λαμόγια, γλάστρες, δικά «μας» και δικά «σας» κα(ω)λόπαιδα, περαστικοί, άσχετοι, ρεμπεσκέδες, αργόσχολοι, ανειδίκευτοι και κοινοί κλέφτες, πάσης φύσεως «ημέτεροι» και ρουσφετοπελάτες, «ειδικοί» και «γενικοί» «ειδικών καθηκόντων και μισθολογίων» που βολεύατε με την πολιτική σου παρέα κύριε «Αντωνάκη», άρμεγαν τη χρυσή αγελάδα "Ελενίτσα". Με τη συναίνεσή σου πουλιόταν η δουλειά της «Ελενίτσας» (οι ανταποκρίσεις, τα ρεπορτάζ) με γελοία αντίτιμα στους μεγαλομιντιάρχες κι ας έχανε έσοδα το νοικοκυριό της «Ελενίτσας». Θα μου πεις, το κέρδος της δικής σου προβολής και των πεπραγμένων σου, αρκούσε. Και η διατήρηση των «καλών» σας σχέσεων, θα συμπληρώσω. ΟΚ, αλλά μετά μη μιλάς για χρέη ή ελλείμματα, όταν μια ιδιωτική... μαύρη τρύπα (ελλειμμάτων), τη «βούλωσες» με μια «δωροεπιταγή» 92 εκ. ευρωπουλακίων, από τον κρατικό κορβανά... Ναι; Και κυρίως μη μιλάς για διαφθορά και αδιαφάνεια στο «Μέγαρο». Ό,τι σπέρνεις θερίζεις «Αντωνάκη». Δε στό ΄μαθαν σχολείο; Ανέχτηκες τη διαπλοκή και ότι αυτό κουβαλάει μαζί της και κώφευες στη διασπορά της. ΠΑΝΤΟΥ. Σε ΚΑΘΕ δημόσια επιχείρηση. Το σύστημα ήθελε διατήρηση, ανανέωση, διαφύλαξη των κεκτημένων και κυρίως... ομερτά!

Το εξοργιστικό είναι ότι πληρώνεις ακριβά και όχι απ’ την τσέπη σου όλους τους παραπάνω, λόγω απόλυσης ή ακύρωσης συμβολαίου! Να υποθέσω ότι δεν ολοκλήρωσες το έγκλημα με υποσχέσεις επιστροφής, μόλις κοπάσει η αναμπουμπούλα και βρεις άλλη «Ελένη» να σπιτώσεις στο «Μέγαρο». Γιατί κάτι μου λέει ότι τό ‘κανες; Κι όχι μόνο αυτό. Το χειρότερο είναι «Αντωνάκη», πως η «στημένη μπάλα» που παίζεις, με όλους τους παραπάνω βολεμένους αλήτες, βγάζει εκτός αγώνα, εργαζόμενους (όλων των ειδικοτήτων) που φρόντιζαν και έβγαζαν την πρώην «Ελενίτσα» σου ασπροπρόσωπη! Όλους εκείνους τους σχετικούς με τη δουλειά αυτή, που με τον κάθε άσχετο που του φορούσες «καπέλο» απαξίωνες τη δουλειά τους και τους καταδίκαζες και καούν μαζί με τα «ξερά». Αν ήθελες να καρατομήσεις τους «μνηστήρες» που «τρώγαν-πίναν» στο «Μέγαρο της Ελενίτσας», θά ‘πρεπε να τα βάλεις με αυτούς. Και ΜΟΝΟ. Αυτούς που φρόντιζες χρόνια τώρα να έχουν εξασφαλισμένα και ζεστά τα μεταξωτά τους πισινά. Όχι με το νέο ή μεσήλικα εργαζόμενο γονιό, που στο εξής θα προαυλίζεται στη «φυλακή» του ΟΑΕΔ! «Φάουλ» «Αντωνάκη». Κι αν δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς, θά ’πρεπε να έχεις ήδη έτοιμο το επόμενο σχήμα. Να το συζητήσεις με όσους έχουν σχέση και λόγο, ακόμη και τους συνδικαλιστικούς φορείς. Τό ’χεις; Δεν τό ’χεις. Το μόνο που έχεις έτοιμο είναι ένα μάτσο (μεγάλο και... αγνώστου ποιότητας) συμβούλους για να το μελετήσουν.

Εν τέλει η ΕΡΤ,  «η καλόβολη πρώην Ελενίτσα», ήταν ένα δημόσιο βήμα που ανήκε σε όλους γι’ αυτό και πληρωνόταν απ’όλους. Μόνο που εσείς και η πολιτική παρέα σας κύριε «Αντωνάκη» την καταντήσατε να πληρώνεται απ’όλους και να ανήκει σε λίγους... «υμέτερους»!!! Μεταλλάξατε το «Μέγαρο» σε playroom πολιτικών παιχνιδιών και σε «τσιφλίκι» για τα πελατειακά σας βολέματα! Χρόνια τώρα. Έτσι, για να τα λέμε «τσεκουράτα». Την οδηγήσατε στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ και με συνοπτικές διαδικασίες, πραξικοπηματικά της κλείσατε το στόμα.

Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ εν συνόλω, ΌΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΘΕΛΑΜΕ όλοι οι Έλληνες. Και σίγουρα ο τρόπος διαχείρισής της θύμωνε σε βαθμό οργής, κάθε νοήμονα Έλληνα. Όμως ξεχώριζε. Μόνο αυτή έδειχνε ένα διαφορετικό πρόσωπο αυτής της χώρας, μόνο και μόνο ως επιβεβαίωση ότι υπάρχει και αυτό, σε πείσμα της σαβούρας που κατά κόρον προβάλλουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ισχυριζόμενα ότι πρέπει να καλύπτουν όλα τα γούστα. Αντιπροσώπευε την εναλλακτική πρόταση τηλεόρασης, όπου μπορεί να δώσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ποικίλη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ειδησεογραφική, επιστημονική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, ψυχαγωγική, κλπ, που δεν θέλουν να παράσχουν τα ιδιωτικά, είτε από θέση, είτε λόγω κόστους, είτε γιατί... απαξιούν! Ακόμη κι αν ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΧΕ όπως θά ’πρεπε ή όσο θά ’πρεπε. Κι αυτό αναγνωρίζεται από όλους, υποστηρικτές της και πολέμιους. Ακόμη και οι τελευταίοι ξεσηκώθηκαν. Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό «Αντωνάκη»; Η ύπαρξη της «Ελενίτσας» αποτελούσε το μέτρο σύγκρισης της ποιότητας για σύσσωμη την ελληνική τηλεόραση. Η ύπαρξή της αντιπροσωπεύει την απαίτηση που έχει ο κάθε Έλληνας για ποιοτική, δημόσια και (μακάρι!) ανεξάρτητη πληροφόρηση. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. Όπως και η ποιοτική υγεία και παιδεία που οφείλεις να προασπίσεις κι όχι να γκρεμίσεις, ως σχεδιάζεις με τις «κακές συναναστροφές» που κάνεις. Με σεβασμό στον οβολό που καταβάλλει έχει δεν έχει, είτε ως «χαράτσι», είτε ως τακτικό φόρο. Για ό,τι πιο δημοκρατικό, πλουραλιστικό και δίκαιο μπορεί αντιπροσωπεύει ένα δημόσιο βήμα. Τι είναι δημοκρατικό; Τι είναι πλουραλιστικό; Τι είναι δίκαιο; Αυτό που απαιτείται να υπερασπιστείς και να προστατέψεις κύριε «Αντωνάκη». Διαφορετικά το καπελάκι σου, το παρεάκι σου και δρόμο!

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το εκδοτικό πραξικόπημα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την πραξικοπηματική κίνηση των εκδοτών, που κυκλοφόρησαν απεργοσπαστικά φύλλα, παρά την απόφαση του Διασωματειακού για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα φύλλα αυτά είναι προϊόν εκβιασμού συναδέλφων να εργαστούν και παραπλάνησης του αναγνωστικού κοινού, με δημοσίευση ύλης προηγούμενων ημερών.

Με την αντιδημοκρατική αυτή κίνησή τους οι εκδότες κλιμακώνουν όλες τις προηγούμενες αυθαιρεσίες τους στο χώρο της ενημέρωσης και αποδεικνύουν ότι είναι συνεργοί στην αντισυνταγματική εκτροπή που σηματοδοτεί το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με αυτές τις κινήσεις τους οι εκδότες έρχονται αντιμέτωποι, όχι μόνο με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αλλά και με τον ελληνικό λαό, που συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις κατά των αντιλαϊκών μέτρων και αποφάσεων της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Παράλληλα, αναδεικνύουμε τη σθεναρή στάση όλων των συναδέλφων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που δεν υποχώρησαν στις συνεχείς πιέσεις των εργοδοτών να σπάσουν την απεργία.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να σταματήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία ΤΩΡΑ!!!

ΕΣΗΕΠΗΝ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Επειδή διακινούνται προβοκατόρικες φήμες που αναφέρουν ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ έχει  συμμετοχή σε σχέδια απεργοσπασίας, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δεν ισχύει.  Είναι κατάπτυστη προβοκάτσια.
                     
 Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομοφώνως παραμένει σταθερό στην απόφασή του να μετέχει η Ένωσή μας καθολικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τονίζει ότι φαινόμενα απεργοσπασίας δεν θα γίνουν ανεκτά. Προσπάθειες έκδοσης απεργοσπαστικών φύλλων πρέπει να αποτραπούν και να καταγγελθούν.

Επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων θα γίνονται μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οποιεσδήποτε άλλες διακινούμενες «πληροφορίες», είναι ψευδείς και αποτελούν  σχέδιο μεθόδευσης από κέντρα και συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με το συνδικαλιστικό σας όργανο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6/2013:

17.00 Μαθητική Ορχήστρα τμήματος Ελληνικής μουσικής Ωδείου Αθηνών, παραδοσιακή μουσική. Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Τσεκούρας.

18.00 Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, συμφωνική μουσική με πινελιές από ιταλικές καντσονέτες. Σολίστ: Β. Χατζησίμος. Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας.

18.30 Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, αποσπάσματα από το χαμόγελο της Τζοκόντας, για τα 19 χρόνια χωρίς το Μάνο Χατζηδάκι. Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης.

19.00 «Η Δημοκρατία στο απόσπασμα, συζητάμε για τη Δημοκρατία που διεκδικούμε, ενώνουμε τις ιδέες μας για ένα κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

21.30 Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ & η Χορωδία της ΕΡΤ: «Άξιον Εστί»

22.30 Κοντά μας οι παραγωγοί του ραδιοφώνου μας! DJ SET του 2ου προγράμματος ΕΡΑ

24.00 Συγκρότημα κρουστών Quilombo και αμέσως μετά οι ΕΝ ΚΑΡΔΙΑ.

Η βραδιά συνεχίζει με Κίτρινα Ποδήλατα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και πολλούς άλλους καλλιτέχνες...

Συγκίνηση στην τελευταία συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας & Χορωδίας της ΕΡΤ



Σιγή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας & Χορωδίας της ΕΡΤ ύστερα από 75 χρόνια....

ΕΤΕΡ: Η νίκη για την μάχη έρχεται πρέπει να κάνουμε κάτι και για τον πόλεμο

Τέταρτη μέρα της λαϊκής αντίδρασης για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Τέταρτη μέρα αντίστασης του Λαού μας και των συνδικάτων, των συλλογικοτήτων, των ανέργων και των καθολικώς βαλλόμενων πολιτών της Χώρας μας από την τρόικα εσωτερικού. Η νέα δημοκρατία, το πασοκ και η δημαρ εκτελούν εδώ και πολύ καιρό το συμβόλαιο θανάτου των εργατικών νόμων, των εργατικών κινητοποιήσεων και κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που είχε μείνει όρθιο μετά την επέλαση των μεταπολιτευτικών τους κυβερνήσεων. Προσπαθούν οι ξεθεμελιωτές των πάντων που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια, οι κομματοκράτορες των πελατειακών δομών του ελληνικού κράτους και οι αμαρτωλοί διαχειριστές των αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιου πλούτου, καθώς και των δημόσιων ερτζιανών συχνοτήτων να παρουσιαστούν ως εξυγιαντές και ανανεωτές. Αλλάζοντας προβιά οι λύκοι θέλουν να φυλάξουν τα πρόβατα. Δεν θα τους περάσει όμως.

ΕΣΗΕΠΗΝ: Επείγουσα έκκληση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Γνωρίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ δίνουν το δικό τους αγώνα, παραμένοντας στις επάλξεις της ενημέρωσης. Η ανθρώπινη κόπωση είναι εμφανής. Ο αγώνας όμως είναι συνεχής.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους που δίνουν καθημερινά το παρόν στους περιφερειακούς σταθμούς, να μετέχουν ενεργά και στο απεργιακό πρόγραμμα που μεταδίδουν οι Περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ.

Είναι απόδειξη της έμπρακτης συμπαράστασή μας, είναι η απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι ο κλάδος μας παραμένει ενωμένος.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο απεργιακό πρόγραμμα παρακαλούνται να προσέλθουν στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΑ και να συμπαρασταθούν τους συναδέλφους  μας  και με αυτό τον τρόπο.



ΕΣΗΕΜ-Θ: Να προστατέψουν την απεργία οι συνάδελφοι στα διαδικτυακά Μέσα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει στους συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά Μέσα ότι είναι καταστατική υποχρέωσή τους να ενεργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η παραβίαση της υποχρέωσης αυτής αποτελεί αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου.

Ο παππούς που δεν μπορούσε να σκαρφαλώσει στα δέντρα

Του Μανώλη Σπανάκου

Αντί να σας παρουσιάσω το «όραμά μου» ως υποψήφιος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και να επαναλάβω τα θέματα που όλους μας απασχολούν προτιμώ να σας δείξω μια πραγματική εικόνα από την Ελλάδα του σήμερα:

Οδηγώντας την προηγούμενη εβδομάδα κάπου στα Βριλήσσια είδα έναν άνθρωπο, γύρω στα 80, να χτυπιέται ξαπλωμένος στο οδόστρωμα. Οι περισσότεροι οδηγοί μπροστά μου απλώς τον παρέκαμπταν και συνέχιζαν το δρόμο τους. Θα μου πείτε πάλι καλά που δεν τον πάτησαν… Αφού τον πήραμε στο πεζοδρόμιο και του πέρασε η κρίση επιληψίας- πάσχει από βαριάς μορφής επιληψία, όπως έγραφε η ιατρική βεβαίωση που μας έδειξε- μας είπε ότι μένει σε ένα σπίτι που του παραχώρησαν με αντάλλαγμα να καθαρίζει η αδερφή του- επίσης ηλικιωμένη φαντάζομαι- το σπίτι των ιδιοκτητών. Επίσης μας είπε «είχε καιρό να με πιάσει κρίση αλλά μου έκοψαν τα φάρμακα κι έχω να τα πάρω κάτι μήνες. Παρακάλεσα τον φαρμακοποιό να μου τα δώσει αφήνοντάς του την ταυτότητά μου μέχρι να κάνω κάνα μεροκάματο αλλά δεν δέχτηκε». Σε ερώτησή μας πώς βρέθηκε στα Βριλήσσια από το Αιγάλεω, όπου μένει απάντησε ο 80χρονος παππούς: « Ήρθα να κάνω ένα μεροκάματο σε ένα κήπο αλλά μου είπαν να ανέβω σε ένα πεύκο να το κλαδέψω κι εγώ δεν μπορούσα να σκαρφαλώσω παιδί μου. Έφυγα λοιπόν, αφού δεν δούλεψα πώς να πληρωθώ, ας είναι καλά ο άνθρωπος». Όταν ζήτησα το τηλέφωνό του για να τον βοηθήσουμε να πάρει τα φάρμακά του είπε ότι δεν έχει ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρικό.

Του έδωσα το τηλέφωνό μου αλλά μάταια περίμενα να με καλέσει την επομένη. Βλέπεις είχε πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και από αυτούς που του έκοψαν τα φάρμακα και από αυτούς που τον προσπέρασαν… χωρίς να τον πατήσουν.

Το ζητούμενο από τον δημοσιογράφο στην εποχή μας

Του Αλέξανδρου Θεοφιλόπουλου

“Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι”! Μύθος και πραγματικότητα. Τα παιδιά που ωρίμασαν  και έπαψαν να μετρούν τα άστρα. Όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά γιατί από τον ουρανό τα αφαίρεσε η τρόικα. Τσουνάμι οι απολύσεις και η ανεργία στον κλάδο μας και όχι μόνον.

Μια κοινωνία που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Και στη μέση οι εκλογές μας. Κάθε δυο χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.

Το ζητούμενο από τον δημοσιογράφο στην εποχή μας, είναι να γίνει μπροστάρης, ηγέτης, μαχητής ενάντια στις πολιτικές που ενταφιάζουν αγώνες και ιδέες. Με προτάσεις και όραμα. Κυρίως για τις γενιές που έρχονται.

Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε περίοδο ειρήνης να αισθάνεσαι αιχμάλωτος πολέμου.

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης: Πρόβα τζενεράλε για την ελεγχόμενη δημοσιογραφία

Της Μαριαλένας Αλυμάρα

Θυμάμαι εκεί ο το πρωί, της 21ης Απριλίου, 6χρονο παιδί τότε, τα δακρυσμένα, αλλά φοβισμένα μάτια του πατέρα μου... Με τα ίδια φοβισμένα μάτια κοιτάζω, χρόνια μετά, το ''μαύρο'' στην οθόνη και όχι μονο Για την ΕΡΤ. Έχουνε κόψει από τα ξημερώματα της Τρίτης το σήμα και για όλα τα διεθνή κανάλια (CNN,BBC,TV5...) το ΡΙΚ, το κανάλι της Βουλής. Με τον ίδιο φόβο ακούω την ηχοφαντική... σιγή του ''Δευτέρου''.

Δεν είναι ο πόνος μου για το ''μαγαζί'' που ξεκίνησα, με όνειρα, χαρά, τπν εργασιακό μου βίο. Δεν είναι ο φόβος για το αύριο το δικό μου και της οικογένειας μου. Δεν είναι η οργή για τα χυδαία ψέματα που ακούστηκαν επισήμως από τα χείλια του... Κεδίκογλου, για τους αργόμισθους, παχυλά αμοιβόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, γιατί εγώ και όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί ξέρουμε ότι ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ πολλά για την λειτουργία της ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί τα δικά τους τα λαμόγια ήταν αυτοί που τα τρώγαν και θα συνεχίσουν να τα τρώνε.

ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΗ, Η ΑΓΩΝΙΑ για το τι έρχεται...ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΘΥΜΟΣ για όλους όσους ακόμα δεν... καταλαβαίνουν το τι έχουν ετοιμάσει για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Για όποιον κάθεται στη γωνιά του και δεν μιλάει, νομίζοντας ότι θα μείνει απέξω, για όποιον βρήκε ευκαιρία να χύσει το δηλητήριο της δικής του μίζερης ζωής. Μικρό -πολύ μικρό- δείγμα του τι ετοιμάζεται:

ΓΓΕ 2013- Συρρίκνωση του δημοσιογραφικού έργου με ‘’εξαφάνιση’’ των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Οι τρεις διευθύνσεις που κάποτε υπήρχαν στη Γραμματεία ή παλιότερα στο υπ. Τύπου γίνανε δυο για να μείνουν με τα σημερινά σχέδια… καμία και το ‘’έργο’’ των δημοσιογράφων να περιορίζεται σε ΕΝΑ δημοσιογραφικό ΤΜΗΜΑ και με τα αντικείμενα των επαγγελματιών δημοσιογράφων να ‘’περνούν’’ στα χέρι δημοσίων υπαλλήλων!!!

Δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται επί κεφαλής των Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό με τον αποκλεισμό δια νόμου μάλιστα, της πιθανότητας στη θέση να βρεθεί δημοσιογράφος, ενώ και τα γραφεία θα στελεχώνονται ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ από υπαλλήλους!!! Δημοσιογράφοι που θα πρέπει να εργάζονται υπό την ‘’καθοδήγηση’’ υπαλλήλων διευθυντών και στην κεντρική υπηρεσία!!!

Και όλα αυτά με προφανή στόχο την κατάργηση δημοσιογραφικών οργανικών θέσεων που ήδη γίνονται λιγότερες αφού πολλοί συνάδελφοι οδηγούνται σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Και ακόμα πιο σημαντικό: παράδοση της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στα χέρια ‘’ελεγχόμενων’’ υπαλλήλων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Στο μικρόκοσμό μας …Φτάσαμε και πάλι στις εκλογές. Έχουν μεσολαβήσει δυο δραματικά για τον κλάδο χρόνια. Οι ‘’λεπτομέρειες’’ με τα νούμερα των ανέργων, των μαγαζιών που κλείσανε και αυτών που είναι έτοιμα να κλείσουν, για τους συναδέλφους που ζουν απλήρωτοι και αυτών που πληρώνονται αλλά με αποδοχές… πετσοκομμένες, γνωστές σε όλους.

Η δεινή θέση των Ταμείων μας γνωστή σε όλους. Το τι θα γίνει για να σταματήσει η κατρακύλα ΑΓΝΩΣΤΟ για όλους….

Η ερώτηση παραμένει στα χείλια ΟΛΩΝ μας: Τι θα κάνουμε συνάδελφοι;

Προσωπικά, και παιδιόθεν, μόνο μια λύση βλέπω: ΑΓΩΝΑΣ. Πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν, κυβέρνηση, εργοδότες και όσους ‘’παίζουν’’ με τις ζωές μας ότι δεν τους ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ότι είμαστε οι ΠΟΛΛΟΙ και έχοντας το ΔΙΚΙΟ με το μέρος μας πρέπει αυτοί να μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Είναι το μόνο που μας μένει πια….

Α! και να τελειώνουμε και με τους πουλημένους και προσκυνημένους ‘’συναδέλφους’’ μας, συνδικαλιστές και μη γιατί παράγινε το κακό...

Ανέχεσαι... Ανέχεσαι... Ανέχεσαι...


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ενώ είχαν πει ότι η... νέα δημόσια τηλεόραση θα έμπαινε σε λειτουργία μέσα σε τρεις μήνες, ξαφνικά η συγκυβέρνηση για να ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ και να κατευνάσει τον διεθνή αντίκτυπο, βγάζει ήδη στον αέρα σήμα της ΝΕΡΙΤ! Μέσα σε μια μέρα!!!!!!!

Κι εσύ Έλληνα κάθεσαι ακόμη σπίτι σου και ανέχεσαι με μια απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αποκτά το δικαίωμα ο ΕΝΑΣ υπουργός από μόνος του να αποφασίζει για τη ζωή σου, χωρίς να ζητά την έγκριση κανενός!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να δίνονται εντολές σε ΜΑΤ να πηγαίνουν και να κατεβάζουν πομπούς με στόχο τη φίμωση της δικής σου φωνής και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στη συνέχεια να σκορπάνε στους πέντε ανέμους μαζί με τα εκατομμύρια που σου κλέβουν ΚΑΙ την πολιτιστική σου κληρονομιά!!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου πουν αύριο ότι επειδή ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί καλά (και πως να λειτουργήσει έτσι όπως τα κατάντησαν με τα μνημόνια τους?...) θα κλείσει για τρείς ή έξι μήνες!!! Ή και εντελώς!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου πουν ότι το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό και άρα πρέπει να πουληθεί για να έρθει η ανάπτυξη!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να ξεπουλούν με μια απλή απόφαση υπουργού, το υπέδαφος της χώρας σου και τον ορυκτό πλούτο που έχει μέσα του!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να κλείνουν σε μια στιγμή ένα σχολείο!!!! Άλλωστε ανέχθηκες και τα συσσίτια στα παιδιά σου!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου κατεβάζουν με μια απόφαση τον μισθό στα 400 ευρώ και να μην μπορείς να πεις και κουβέντα, γιατί... "έτσι είναι οι καιροί, τι να κάνουμε?..."!!! Κι αυτοί να βγάζουν εκατομμύρια σε λογαριασμούς του εξωτερικού!!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να διαλύουν τη σύνταξη του πατέρα σου κι αυτός να βολοδέρνει για να βρει πανάκριβα τα φάρμακά του, που έχει προπληρώσει μια ζωή ολόκληρη με τις εισφορές του στα Ταμεία, τα οποία διαλύουν τώρα γιατί... κάνουν κακό στους "συντελεστές ανάπτυξης"!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ τα ιδιωτικά κανάλια να παίρνουν τεράστια θαλασσοδάνεια που τα χρεώνουν πάνω σου, για να πληρώνουν αδρά τους "μεγαλο-δημοσιογράφους" που αναλύουν το γιατί ΕΣΥ πρέπει να ζήσεις με 300 ευρώ!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να δίνουν ανασφάλιστη εργασία των 250 ευρώ στο παιδί σου και να χαίρεσαι κιόλας γιατί... "δεν θα είναι πλέον άνεργο"!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ τα αντισυνταγματικά χαράτσια!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να αποκτούν το δικαίωμα να σου κατασχέσουν το σπίτι!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ σε "δανεικά και αγύριστα" τα πολιτικά κόμματα και να μην ντρέπονται κιόλας να στο λένε!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου λένε ότι "είναι φυσιολογικό" που θα σου "κουρέψουν" τις καταθέσεις μιας ζωής!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να αποκτούν πλέον το δικαίωμα να συλλάβουν αύριο εσένα ή το παιδί σου, γιατί... έτσι έκρινε κάποιος Δένδιας!!!!

Ανέχεσαι... Ανέχεσαι... Ανέχεσαι...

ΑΝΕΧΕΣΑΙ εν τέλει που μετατρέπουν τη χώρα σου σε μια τεράστια Μανωλάδα!!! Σκάσε και δούλευε για ένα κομμάτι ψωμί και αν το πληρωθείς πες και "ευχαριστώ", γιατί αλλιώς θα βγάλω τα ΜΑΤ στους δρόμους!!!!

{Και φυσικά η λίστα με τα πόσα ανέχεται ο Έλληνας δεν σταματάει... ΑΝΕΧΕΤΑΙ να κλείνουν βιβλιοθήκες, θέατρα, ωδεία, μουσεία και στην θέση τους να ξεφυτρώνουν κιτρινομάγαζα με τον... αναπτυξιακό τίτλο "Αγοράζω χρυσό"!!!!!! ΑΝΕΧΕΤΑΙ να τον σέρνουν για μια μικρο-οφειλή στην εφορία και την ίδια στιγμή να "χάνονται" στικάκια με ολόκληρες λίστες μεγαλο-φοροφυγάδων και να ακούει και από πάνω πως απλώς... "κάπου παράπεσε"!!! Και να τα κουκουλώνουν στη συνέχεια!!!! Ατέλειωτη είναι η λίστα της ΑΝΟΧΗΣ του Έλληνα, γαμώ τους Χατζηαβάτηδες αυτού του τόπου!!!!}

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ και το ανέχεσαι Έλληνα! Καλά κάνεις και δεν ξεχύνεσαι στους δρόμους για να κερδίσεις τη ζωή που σου κλέβουν, ώστε να μπορούν όλοι αυτοί να ζουν στην "υγειά του μαλάκα"!!!! Δικαίωμά σου είναι και επιλογή σου!!! Όμως μην δω αύριο να ποστάρεις φωτογραφίες από την πλατεία Ταξίμ ή την πλατεία της Μαδρίτης!!!!! Ούτε οργισμένα "τσιτάτα" κατά της τρόικα και της συγκυβέρνησης!!! Καλύτερα πόσταρε αυτές τις φωτογραφίες που είσαι με το μαγιό στη θάλασσα... Δίνουν κι ένα τόνο ανέμελης ζωής ΜΕΣΑ στο fb!!!!

Υ.Γ. Στην είσοδο του μεγάρου της ΕΡΤ υπάρχει ως μουσειακό αντικείμενο το πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι! Το βλέπω εκεί να "υποδέχεται" τον κόσμο και σκέφτομαι πως από τη μια δίνει κουράγιο, γιατί ο καθένας νιώθει ότι πρέπει να προστατευθεί όλη αυτή η πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει αυτός ο τόπος και από την άλλη δίνει κι έναν τόνο μελαγχολίας για όλα αυτά που χάνουμε ως χώρα!

14 Ιουν 2013

Η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των Πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των
εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!

Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.

Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή και οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν την απεργία σε όλη την Ελλάδα

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Eνώσεων στο χώρο του Τύπου, συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, που έχει γίνει το κέντρο του συλλογικού μας αγώνα. Ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας και σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιφέρειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με το πρόσχημα της αναφοράς στις εξελίξεις περί την ΕΡΤ.

Ώσπου η καταιγίδα με τράνταξε…

Της Βάσως Βασιλαδιώτη

Τοπίο στην ομίχλη τα ΜΜΕ.  Σάρωμα των εργασιακών σχέσεων. Περικοπές, απολύσεις , ανεργία, φόβος, ανασφάλεια και απέναντί μας μια κοινωνία που εξαθλιώνεται και βράζει και τώρα η ΕΡΤ και το μεγάλο έγκλημα. Μπορεί κανείς να μένει αδιάφορος και αμέτοχος;

Στα 30 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας , αρχικά στον περιοδικό Τύπο, ύστερα στις εφημερίδες (Ελευθεροτυπία) και την τηλεόραση (ΕΡΤ),  ήταν βαθειά μου πεποίθηση  πως άλλοι αξιότεροι και πιο έμπειροι  συνάδελφοι  θα έπρεπε να μας αντιπροσωπεύουν στο σωματείο μας.

 Ώσπου η καταιγίδα με τράνταξε…

Δεν μπορούσα να συνεχίσω να είμαι θεατής.

Όταν εκατοντάδες συνάδελφοι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς για να αποδεχτούν εργασιακές συνθήκες «γαλέρας».
Όταν  δεκάδες άλλοι παραμένουν απλήρωτοι, χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους ή εξαναγκάζονται  να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.
Όταν απασχολούνται στα sites υπαμειβόμενοι με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς ασφάλιση.
Όταν απειλείται με λουκέτο και συρρίκνωση η ΕΡΤ.

Η συμμετοχή στον αγώνα για να αντιπαλέψουμε αυτή τη ζοφερή και γκρίζα περίοδο για τον κλάδο και το ύψιστο αγαθό της ενημέρωσης είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται  να κάνει κανείς.

Άμεση παρέμβαση και αγώνας και για να μπει φραγμός στις απολύσεις, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, στην υποβάθμιση του δημοσιογραφικού προϊόντος.

Για να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας:

-Ήθος, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.
-Στην αποκάλυψη της αλήθειας, μακριά από συναλλαγές, διαπλοκή και ατομικισμούς, αλλά και χωρίς φανατισμούς και αγκυλώσεις.

Με  μια  ΕΣΗΕΑ μαχόμενη, διεκδικητική, αποφασιστική, που θα προασπίζεται αποτελεσματικά την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του κλάδου που πλήττονται βάναυσα.

Πάρτυ στην ΕΡΤ...

Έλα μαζί μας στον αγώνα
Έλα μαζί μας στην παρέα
ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 9μμ και.. όσο πάρει
Στο μπαρ Venti
ΣΤΗΝ ΕΡΤ



Είστε όλοι καλοδεχούμενοι στην παρέα μας

Ψήφο στους «Μαχόμενους», όχι σε πρόσωπα

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΥ

Η Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συμπληρώνει του χρόνου (2014) έναν αιώνα ζωής. Ιδρύθηκε το 1914, πήρε τη σημερινή της μορφή το 1947 κι από το 1979 υπάρχει ένα καταστατικό που εν μέσω κρίσης χρήζει αλλαγών. Μεγάλων.

Εργάζομαι ως δημοσιογράφος από το 1999. Η Ενωση με αναγνώρισε το 2010 και όταν η Νανά Νταουντάκη μου πρότεινε να κατέλθω μαζί τις στις εκλογές, είπα μέσα μου «ευκαιρία να αναγνωριστούν εκείνα τα χρονάκια, ε;». Αλλά αυτός είναι ο τελευταίος στόχος. Προσωπικός. Προηγούνται εκατοντάδες άλλοι.

Η υποψηφιότητά μου με τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους» είναι συμβολική: δεν θέλω να εκλεγώ, θέλω με αυτόν τον τρόπο να δείξω αφενός ότι (συμ)μετέχω, αφετέρου ότι επικροτώ της ενέργειες της Νανάς η οποία τρέχει εδώ και χρόνια όσο κανείς άλλος στο Δ.Σ. μιας ΕΣΗΕΑ η οποία πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης.

«Υπαρξης», δεν είναι υπερβολή. Με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και με άλλες, δυστυχώς, να έπονται, η Ενωση οφείλει να προστατεύσει τους εργαζομένους με κινήσεις έξυπνες και όχι σπασμωδικές, όπως έπραξαν οι διοικήσεις Σόμπολου και Τρίμμη. Και δεν το πράττει όσο και όπως επιβάλει η κρίση.

Τρίτος «συμβολισμός» ότι προέρχομαι από τον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ. Υπάρχουν και οι αθλητικές εφημερίδες, διότι ορισμένοι το ξεχνούν, και ουδέποτε (παρά τη δυναμική τους, βάσει πωλήσεων και αριθμών) είχαν την ανάλογη αντιμετώπιση. Και συνυποψήφιοι, κάτι που με χαροποίησε πολύ, είναι αρκετοί αθλητικοί.

Τέταρτον, ο συμβολισμός που δίνει η Νανά με την πορεία της: μια παράταξη όχι «υπερκομματική» (αφού έχει μέσα τη λέξη «κόμμα», δεν μου κάνει») αλλά ανεξάρτητη, μαχόμενη.

Η ΕΣΗΕΑ έχει πολύ δουλειά τους επόμενους μήνες: και οφείλει να ανταποκριθεί στο κύρος και της ισχύος που προσδίδει αυτό καθ’ αυτόν το όνομά της: «Ενωσις Συντακτών». Διότι εσχάτως, μόνο «ένωση» και «ομοιογένεια» δεν βλέπω.

Η κρίση, διάολε, κάποια στιγμή θα περάσει και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Με πραγματικούς δημοσιογράφους στην Ενωση (και όχι «ρεπόρτερ Μενεγάκη» ή παπάδες στα γραφείου Τύπου εκκλησίας!), με άξια μέλη στο Δ.Σ. και όχι μιάσματα του χώρου που κάθισαν σε ένδοξες καρέκλες, με άτομα που θέλουν να προσφέρουν στην Ενωση και όχι να εξυπηρετήσουν τους εκδότες.

18 και 19 Ιουνίου, ψήφο στους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους».

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΤ3

«Η πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το κλείσιμο
της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της χώρας μέσω ενός συκοφαντικού και χυδαίου διαγγέλματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, αποτελεί την πιο νοσηρή εκδοχή μιας δημοκρατίας υπό κατάρρευση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 και προσθέτει:

«Η διακυβέρνηση της χώρας μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η απόλυτη υποταγή στις επιταγές της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι επιστρατεύσεις και οι χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι χρυσές καταστροφικές «επενδύσεις», οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η ασύστολη χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και η αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και δημοσιογράφων και, τέλος, η απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν το πιο απαίσιο πρόσωπο της εξουσίας που θέλει τους πολίτες παθητικούς υπηκόους, συνένοχους στο έγκλημα εκποίησης της χώρας, χωρίς φωνή και ακηδεμόνευτη ενημέρωση.

Ψήφισμα δημοσιογράφων ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή. Με «σύμμαχο» τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.

Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία «μαϊμού» ΕΡΤ.

Το σύνθημα της ημέρας...


Ο Μάρτιν Σουλτς ζητεί αναθεώρηση της απόφασης για την ΕΡΤ

Οι τελευταίες εξελίξεις και το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σούλτς αναφέρει ότι η απόφαση της κυβέρνησης  «θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη συμβατότητα της με το θεμελιώδες νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επισημαίνει επίσης ότι «θα βλέπαμε με ανακούφιση την αναθεώρηση από την ελληνική κυβέρνηση της απόφασης της για το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Ολόκληρη η επιστολή Σουλτς έχει ως εξής:

Πιθανόν τη Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ για το «πάγωμα» του λουκέτου στην ΕΡΤ

Πιθανόν τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή, με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην  ΕΡΤ.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Όχι σε επιχειρήσεις προγραφής στην ΕΡΤ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ αγωνίζονται για να μη σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, προσπερνώντας ακόμη και σοβαρότατα προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν, κάποιοι απεργάζονται σχέδια διχασμού του δημοσιογραφικού κόσμου για να υπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με κατηγορηματικό τρόπο προειδοποιεί ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο που διαθέτει ώστε να ελεγχθούν πολιτικά στελέχη αλλά και δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν σε επιχείρηση προγραφής συναδέλφων, η οποία στήνεται για να λειτουργήσει προσχηματικά η ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, αφού με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον
αγώνα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον Τύπο για την υπεράσπιση της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, τελικά προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητώντας να βγουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί ομόφωνα και να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές και η κράτησή τους!

Τα αφεντικά της ενημέρωσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν καταπατήσει κάθε νομιμότητα, επιβάλλοντας αντεργατικά μέτρα στις επιχειρήσεις τους.

Είναι οι ίδιοι που λυμαίνονται χωρίς άδεια τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και παρεμποδίζουν με διάφορους τρόπους την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τώρα ετοιμάζονται να συνθλίψουν τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και ονειρεύονται να συμμετάσχουν στο πλιάτσικο που στήνεται εις βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Και η ΕΣΗΕΑ μεταδίδει ζωντανά την εκπομπή της ΕΡΤ

ΕΣΗΕΑ: Να συμμορφωθούν στις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ τα ραδιόφωνα

Από το πρωί παρατηρούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ η οδηγία της απεργιακής ανακοίνωσης είναι σαφέστατη, ότι, δηλαδή, κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στον Τύπο και τα ΜΜΕ επιτρέπεται μόνο η αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι ραδιοσταθμοί « REAL FM »,« ALPHA 989» και «ΒΗΜΑ FM »  κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για άλλη μία φορά καλεί όλους τους δημοσιογράφους μαζί με τους συναδέλφους τους των άλλων ειδικοτήτων να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, που ελήφθησαν ομόφωνα σε πολύωρη διευρυμένη συνεδρίαση όλων των ομοσπονδιών και των ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ στην ΕΡΤ και να δώσουν μαζί με την πλειονότητα της κοινωνίας τον αγώνα για τη Δημοκρατία και την κατά το Σύνταγμα απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Προσωρινές διαγραφές για Πορτοσάλτε, Βουλαρίνο, Γιαγτζόγλου, Ψάλτη, Υποφάντη, Κοσιώνη και Λυριτζή



Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/2013 

Περίληψη:
Το ΔΠΣ ομόφωνα έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέους τους συν. Άρη Πορτοσάλτε, Μανώλη Βουλαρίνο, Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Γιώργο Ψάλτη, Νίκο Υποφάντη, Αναστασία Κοσιώνη, και Βασίλη Λυριτζή, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά.
Διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές:
  1. Στο συν. Άρη Πορτοσάλτε επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
  2. Στο συν. Μανώλη Βουλαρίνο επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
  3. Στο συν. Δημήτρη Γιαγτζόγλου επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
  4. Στο συν. Γιώργο Ψάλτη επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
  5. Στο συν. Νίκο Υποφάντη επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
  6. Στη συν. Αναστασία Κοσιώνη επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
  7. Στο συν. Βασίλη Λυριτζή επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Πειθαρχικά ελεγκτέος ο Δημήτρης Οικονόμου-Προσωρινή διαγραφή 3 μηνών

Απόφαση υπ’ αριθμ. 4/2013

Περίληψη:
Το ΔΠΣ ομόφωνα έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον συν. Δημήτρη Οικονόμου , ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ .
Ποινή: Ομόφωνα διατηρεί την πρωτοβάθμια ποινή, δηλαδή την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ .

Συναυλία στήριξης το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο

Συναυλία για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων της διοργανώνουν στις 19.00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.).

Άνοιγμα της ΕΡΤ απαιτούν τα ξένα δημόσια ΜΜΕ

Οι επικεφαλής 50 δημοσίων μέσων ενημέρωσης από 39 χώρες υπέγραψαν αίτηση, που προωθεί η EBU, με την οποία ζητούν να βγει άμεσα και πάλι στον αέρα η ΕΡΤ.

Οι υπογράφοντες, που περιλαμβάνουν τους γενικούς διευθυντές όλων των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δημόσιων οργανισμών ΜΜΕ, καταδικάζουν την «αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική» ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «υπονομεύει την ύπαρξη των δημοσίων ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Η αίτηση, που υπογράφουν γενικοί διευθυντές, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί επικεφαλής των τμημάτων διεθνών σχέσεων, αναφέρει τα εξής:

Άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ ζητεί η EBU

Επαναφορά του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας άμεσα ζητεί ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπό, o οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως είπε σε δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η EBU θα παραδώσει στον κ. Στουρνάρα επιστολή με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναφορά του σήματος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το βίντεο - απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στις κατηγορίες της κυβέρνησης


ΕΡΤ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ - must see!!! από fon1972

Ότι η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό επισημαίνουν σε βίντεο που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ΑΕ, τονίζοντας πως είναι ψέμα οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης πως το λουκέτο θα έχει δημοσιονομικό όφελος.

Ξεκινά η επείγουσα εξέταση των συμβάσεων στην ΕΡΤ

Η Ελένη Ράικου υλοποίησε το αίτημα Στουρνάρα για να διερευνηθούν άμεσα πιθανά αδικήματα που σχετίζονται με την ΕΡΤ, τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και προμήθειας υλικού και υπηρεσιών.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων εικοσιτετράωρων απεργιών με τις οποίες ο δημοσιογραφικός κόσμος απαντά στην ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η νέα απεργία αρχίζει στις 06:00  σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, και ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Από την απεργία εξαιρούνται  μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Εργαζόμενοι Εκδόσεων Λυμπέρη: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ,

Η Επιτροπή Εργαζομένων των Εκδόσεων Λυμπέρη εκφράζει την αλληλεγγύη της σε εσάς που βρεθήκατε μέσα σε μια νύχτα στην ανεργία, κατόπιν της άθλιας, δικτατορικής μεθόδευσης της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Ως εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη την πραξικοπηματική διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης, που συνιστά εκ των πραγμάτων «αβαντάρισμα» των ιδιωτών μεγαλοεργοδοτών του Τύπου και των ΜΜΕ.

13 Ιουν 2013

Η απεργία για ελεύθερη ενημέρωση συνεχίζεται

Μετά τη σκοταδιστική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το «λουκέτο» της ΕΡΤ, που προκάλεσε ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα Μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία.

Οι στιγμές είναι ιστορικές. Η δικτατορία δεν επιβάλλεται μόνο με τανκς, όπως αποδεικνύει η κυβερνητική τρόικα. Επιβάλλεται και με μαύρες οθόνες, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους εργαζομένους, στα δικαιώματά τους, στις ελευθερίες τους. Για τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια τηλεόραση καθώς επίσης και σε κάθε δημόσιο οργανισμό, ευθύνονται τα κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία από τη μεταπολίτευση του 1974 έως σήμερα. Ας τους αποδοθούν οι ευθύνες κι ας τιμωρηθούν γι’ αυτό.

Η εκστρατεία παραπλάνησης ότι κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση λόγω των φαινομένων διαφθοράς θα επεκταθεί στο κλείσιμο της ΔΕΗ, των δημόσιων νοσοκομείων, της ΕΥΔΑΠ, των δημόσιων σχολείων.

Η ΕΡΤ έδωσε την αφορμή να κινητοποιηθεί ένα τμήμα του λαού. Οι δημοσιογράφοι –που δεν είναι ρουφιάνοι, αλλά έχουν χύσει και το αίμα τους για την ενημέρωση– οι τεχνικοί, οι τυπογράφοι, οι ηχολήπτες, οι διοικητικοί, όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να τον περιφρουρήσουν, να λένε την αλήθεια στους άλλους εργαζόμενους με τους οποίους τάσσονται αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα τους για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.

Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και όλου του κόσμου με τις ογκώδεις και μαχητικές διαδηλώσεις του, τις θεωρούμε ως ύψιστη εντολή να συνεχίσουμε τον απεργιακό αγώνα μας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ στη δουλειά τους.

Στο πλευρό μας, εκτός από το σύνολο των ομοσπονδιών, συνδικάτων, συλλόγων κοινωνικών και πνευματικών φορέων της χώρας, είναι και αντίστοιχοι διεθνείς φορείς, που διαδηλώνουν υπέρ του αγώνα μας για την ελευθερία του Τύπου και την κατάργηση των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλει η τρόικα στον ελληνικό λαό.
Οι μέχρι τώρα σημειωθείσες αστυνομικές παρενοχλήσεις δε μας πτόησαν, ούτε θα λυγίσουμε σε οποιαδήποτε άλλη απόπειρα βίας.

Η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία δε φιμώνονται.

Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το περιφρουρούν οι απεργιακές επιτροπές των εργαζομένων μαζί με χιλιάδες κόσμου μέρα-νύχτα.

Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει να πυκνώνει τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

Συνεχίζεται η απεργία για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων εικοσιτετράωρων απεργιών με τις οποίες ο δημοσιογραφικός κόσμος απαντά στην ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η νέα απεργία αρχίζει στις 06:00  αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, και ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕBU

Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καταφθάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ μαζί με την γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Ινγκρίντ Ντελτάνρ.

Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του ΣτE για την ΕΡΤ

Μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αποφάσισε να εξετάσει αύριο το κατά πόσον μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

«Να ανοίξει αμέσως την ΕΡΤ» κάλεσε τον Σαμαρά το BBC

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει η ΕΡΤ απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ.

Ο ισχυρός άντρας του βρετανικού δικτύου καταδίκασε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει την κίνηση της κυβέρνησης ως «αντιδημοκρατική» και «αντιεπαγγελματική».

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ζητούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του διασωματειακού των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, στο κτήριο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέλευση των εργαζομένων, απευθύνθηκε και ο εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Φράνκο Σίντι, ο οποίος υποστήριξε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης διασφαλίζουν την πολυφωνία και την σύνθεση των πολιτισμικών αντιλήψεων.

Η EBU συγκεντρώνει υπογραφές για να είναι η ΕΡΤ και πάλι στον αέρα

Υπογραφές για να βγει ξανά στον αέρα η ΕΡΤ συγκεντρώνει ηλεκτρονικά η EBU χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz.

Το κείμενο που καλούνται να υπογράψουν χρήστες του διαδικτύου αναφέρει:

«Εμείς, η κοινή γνώμη και οι υποστηρικτές των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, συντασσόμαστε με την European Broadcasting Union (EBU) και εκφράζουμε την προφανή αποδοκιμασία μας  για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης την Τρίτη 11 Ιουνίου να κλείσει άμεσα την ΕΡΤ. Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης υποσκάπτει την παρουσία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και την ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση, επιτρέποντας στην ΕΡΤ να βγει ξανά στον αέρα στην Ελλάδα».

Γκίκας Μάναλης: Από Διευθύνων Σύμβουλος ... εκκαθαριστής

Πριν λίγο καιρό και όταν ανέλαβε τα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΡΤ ο κ. Γκίκας Μάναλης δήλωνε ότι «δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ». Θα έπρεπε να είχε συμπληρώσει «ήρθα για να αναλάβω την εκκαθάρισή της, αφού την κλείσει η κυβέρνηση».

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Μάναλης, ο οποίος όλον αυτόν τον καιρό δεν είχε ασχοληθεί ουδόλως με το πρόγραμμα της ΕΡΤ και αποχωρούσε από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λίγα λεπτά μετά την έναρξή τους με τη δικαιολογία «ανειλημμένων υποχρεώσεων», συμφώνησε με τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει τη θέση του ειδικού διαχειριστή για την εκκαθάριση της εταιρείας ΕΡΤ Α.Ε.

Ο Σαμαράς έχασε το ΝΕΡΙΤ- Ας κατοχυρώσει το... ΜΕΡΙΤ (αυτό με τη λαβή)

H κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, να αναφέρει πως το όνομα της νέας εταιρείας θα είναι ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση), ωστόσο ξέχασε να κατοχυρώσει το domain name, για το site. Ας κατοχυρώσει το... ΜΕΡΙΤ (αυτό με τη λαβή που έλεγε και η διαφήμιση).

Οπως αναφέρει το XanthiPress.gr, η διεύθυνση nerit.gr σύμφωνα με αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη.

Ετσι τώρα αν η κυβέρνηση θέλει το συγκεκριμένο όνομα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να το αγοράσει.

Οι «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» στις εκλογές της 18ης & 19ης Ιουνίου 2013

Το ψηφοδέλτιο

α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο

1. ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
2. ΑΛΥΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ (ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ)
3. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
4. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
5. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
6. ΒΑΣΙΛΑΔΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
7. ΒΕΛΟΝΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
8. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
10. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
11. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΛΙΝΤΑ)
12. ΓΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13. ΓΚΟΛΕΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
14. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
15. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
16. ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
17. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΗΣ
18. ΚΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
19. ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
20. ΚΑΝΤΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
21. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
22. ΚΑΤΟΥΦΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
23. ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
24. ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
25. ΚΟΛΟΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
26. ΚΟΛΟΜΒΑΤΣΟΣ ΑΡΗΣ
27. ΚΟΝΤΟΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
28. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
29. ΚΟΣΙΝΑ ΑΛΕΞΙΑ
30. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
31. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
32. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
33. ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
34. ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
35. ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
36. ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΧΡΥΣΑ)
37. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΤΙΝΥ)
38. ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
39. ΝΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
40. ΝΙΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
41. ΝΟΥΝΤΛ-ΚΑΛΦΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
42. ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΝΑ)
43. ΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΕΥΑ
44. ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
45. ΞΑΝΘΑΚΗΣ (ΜΟΣΙΑΛΟΣ) ΧΡΗΣΤΟΣ
46. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
47. ΠΑΠΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
48. ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ ΜΑΙΡΗ
49. ΡΙΖΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
50. ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
51. ΣΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑ
52. ΣΟΥΛΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
53. ΣΠΑΝΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
54. ΣΤΑΝΩΤΑΣ-ΤΟΓΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
55. ΣΥΡΙΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
56. ΤΕΝΤΗ ΑΝΝΑ
57. ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
58. ΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
59. ΧΟΪΔΑ ΣΤΕΛΛΑ
60. ΧΟΪΔΑΣ ΦΑΡΑΝΔΟΣ
61. ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

β) Για το ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος

1. ΓΚΟΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
2. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
3. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Spiegel: Τα γερμανικά ARD και ZDF καταρρίπτουν τον μύθο της «σπάταλης» ΕΡΤ

Η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει ως πρότυπο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Γερμανίας. Καταρρίπτει μάλιστα τις αιτιάσεις περί σπατάλης και υπεράριθμου προσωπικού που οδήγησαν σε κλείσιμο της ΕΡΤ, αντιπαραθέτοντας στοιχεία για γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με πολύ πιο διογκωμένους προϋπολογισμούς.

Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: «Βήμα κατά της δημοκρατίας» το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ως «σαφές βήμα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα και ως κίνδυνο
στο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση», καταγγέλλουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) και ο Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMO), που εδρεύουν στη Βιέννη, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει και τους θεσμούς της Ευρωπαικής Ενωσης να αντιδράσουν επειγόντως σε αυτό το «ανησυχητικό βήμα».

Ενωση Ιταλών Δημοσιογράφων: «Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε»

Χαιρετισμό σε όσους διαδηλώνουν κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Φράνκο Σίντι, κάνοντας λόγο για παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει τη νέα απεργοσπασία του ΣΚΑΪ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει το νέο κρούσμα
απεργοσπασίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που και πάλι ξεπέρασε κάθε όριο ανεκτικότητας και λογικής. Ο εν λόγω σταθμός, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και στο χώρο του Τύπου, αλλά και χιλιάδες λαού δίνουν τη μάχη για να μείνει ανοιχτή η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, «έσπασε» μία ακόμη απεργία και μετέδωσε τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με περιγραφή από το στούντιο δύο ατόμων, για τα οποία επιχειρείται επιμελώς να μείνουν κρυφά τα ονόματά τους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το θέμα της ΕΡΤ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με το θέμα της ΕΡΤ μετά την επιστολή – καταγγελία της AIPS EUROPE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών) που ζήτησε να εξετασθεί το θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ: Λουκέτο και στον πολιτισμό

Νέο καίριο πλήγμα κατά του πολιτισμού καταφέρεται με την αναμενόμενη, αλλά όχι τόσο αιφνιδιαστική, ενέργεια, της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα δημόσια ΜΜΕ. Μολονότι οι πολιτιστικές εκπομπές, τον τελευταίο καιρό, είτε καταργούνταν είτε προβάλλονταν σε άβολες ώρες, τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, παρέμεναν (και) μια πολιτιστική στέγη ανύπαρκτη στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α, αποδοκιμάζει έντονα την κυβερνητική αυθαιρεσία, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο άγρια δοκιμαζόμενο προσωπικό των ΜΜΕ και ευελπιστεί ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η ανούσια αταξία. 

Κοινοτικές επιφυλάξεις για τις ομαδικές απολύσεις στην ΕΡΤ

Σοβαρές επιφυλάξεις για την νομική διαχείριση της υπόθεσης της ΕΡΤ διατυπώνουν στελέχη του
Ευρωσυστήματος με μεγάλη νομική εμπειρία και θεωρούν πως οι αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης δεν είναι πλήρως εναρμονισμένες με το Κοινοτικό Δίκαιο και ενδεχομένως να υπάρχει ζήτημα τόσο με τις ομαδικές απολύσεις, όσο και με τη μεταβίβαση της επιχείρησης εκμετάλλευσης.

Επιστολή του προέδρου της ΔΟΔ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο Πρόεδρος της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος την ακόλουθη
επιστολή για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 Βρυξέλλες, 12 Ιουνίου 2013

Προς τον

 κ. Αντώνη Σαμαρά,

Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Υπόψη κ. Δημήτρη Σταμάτη,

Υπουργού Επικρατείας,
 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία εκπροσωπεί 600.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για να σας εκφράσω την απογοήτευση και την κατάπληξη από την απόφαση της κυβέρνησής σας να χορηγήσει έκτακτες εξουσίες στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να σταματήσουν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ από χθες τα μεσάνυχτα.

ΔΟΔ και ΕΟΔ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

«Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μαζί με τις Ενώσεις μέλη από την Ελλάδα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και την Ενωση Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), καλούν την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την πρωτοφανή απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ.