21 Σεπ 2017

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΔΟΕΑΠ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Με τέσσερεις ψήφους αποφασίστηκε σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απεργία σε όλα τα Μέσα. Για ένα ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με το «σχέδιο Καπάκου» , αυτό δηλαδή που έχει υιοθετήσει προτάσεις των εργοδοτών οι οποίοι μετά ζητούσαν ακόμη περισσότερα για να υπογράψουν! Και παρά τις αντιδράσεις όλων άλλων παρόντων μελών (Νταουντάκη, Αγγέλη, Μηλιώνη) και του Δ. Τσαλαπάτη (που έφθασε μετά την ψηφοφορία λόγω παρουσίας του σε δικαστήριο) ώστε το περιεχόμενο της απεργίας να είναι σύμφωνο με αυτά που συζητήθηκαν στη Συνέλευση .

Καταθέτοντας την πρότασή τους η πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας προσπάθησαν να πάρουν τη σχετική απόφαση, ζητώντας μάλιστα να είναι ομόφωνη, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσουν το περιεχόμενο, τα αιτήματα και τους στόχους της απεργίας.
Σε πιεστικές ερωτήσεις της Νανάς Νταουντάκη ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσουν (σε προηγούμενη συνεδρίαση τους είχε δηλώσει ότι η ίδια και η παράταξή που εκπροσωπεί δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε παιχνίδι παραπλάνησης των συναδέλφων  και ότι θα μείνουν συνεπείς σε όσα συζήτησε, ζήτησε και αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ιουνίου ).  

Έτσι, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το αίτημα της απεργίας θα είναι η αποδοχή της «πρότασης Καπάκου» ως λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Μία πρόταση που ταυτίζεται με τις προτάσεις των εργοδοτών και έχει απορριφθεί από εμάς. Την ίδια θέση στήριξαν και τα άλλα μέλη του ΔΣ, πλήν του κ. Κυρίτση ο οποίος είχε φύγει νωρίτερα.

Την απόφαση απεργίας με το συγκεκριμένο σκεπτικό στήριξαν με την ψήφο τους οι εξής: Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος και Αρια Αγάτσα, (από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους) και Σταύρος Καπάκος (από την Συσπείρωση). Ένα ακόμη μέλος της παρέας του προεδρείου, η κ. Γυπάκη απουσίαζε, ενώ ο έκτος της ίδια παρέας, ο Χρ. Μαζανίτης, διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του και αποχώρησε γιατί ήταν… γενικά κατά της απεργίας.

Προηγουμένως, σε ένα παραλήρημα, επιτέθηκε με απίστευτο τρόπο σε άλλα μέλη του ΔΣ και.. στους νομικούς συμβούλους επειδή δεν στηρίζουν το αίτημα του Χριστόδουλου Αξελού που προκειμένου να διώξει την Πόπη Χριστοδουλίδου από το ΔΣ του ταμείου «αγωνίζεται» και εναντίον ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΕΔΟΕΑΠ (ζητάει να μην ισχύουν οσες αποφάσεις λαμβάνονται! ) με μάρτυρα δικής του υπεράσπισης  δηλαδή κατά του ΕΔΟΕΑΠ!! την Γενική Γραμματέα του ταμείου κ. Σταθάτου!! Ο ίδιος κύριος έβρισε σκαιότατα την Νανά Νταουντάκη, επειδή ζήτησε, να περιληφθεί καταγγελία και για τα δακρυγόνα που έπνιξαν  στον κόσμο στη διαδήλωση και στην συναυλία για τον Φύσσα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για την επίθεση εναντίον του από κουκουλοφόρους.

Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δηλώνουν για άλλη μία φορά ότι θα υπερασπιστούν το Ταμείο και το Σωματείο τους με κάθε τρόπο απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, των εργοδοτών αλλά και κάποιων πρόθυμων συνδικαλιστών που θέλουν να το μετατρέψουν σε επαγγελματικό ταμείο ή ακόμη χειρότερα σε μία ασφαλιστική
εταιρεία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΔΟΕΑΠ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18.500 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

***
Η φωτογραφία είναι απο την συγκέντρωση ενημέρωσης που διοργάνωσαν έξη εκλεγμένοι στα Σωματεία και στο Ταμείο. Από αριστερά: Παναγιώτης Σκουτέρης, μέλος ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, Γιάννης Αγγέλης και Δημήτρης Τσαλαπάτης μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Πόπη Χριστοδουλίδου και Κώστας Ντελεζος μέλη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

17 Σεπ 2017

Συγκέντρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ την Τετάρτη κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοτών

Για πρώτη φορά στο χώρο των ΜΜΕ εκλεγμένοι συνδικαλιστές από διαφορετικές παρατάξεις, συνδικαλιστικά όργανα ακόμη και Σωματεία το χώρου των ΜΜΕ προχωρούν σε μια εξαιρετικής σημασίας κίνηση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές μεταξύ τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σχέδια (κυβέρνησης, εργοδοτών αλλά και εκπροσώπων των εργαζόμενων).
Και καλούν σε συγκέντρωση όλους τους ασφαλισμένους- μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ, για να τους ενημερώσουν για τις συνέπειες  που θα έχουν στο ταμείο και τις ζωές του αυτά που σχεδιάζονται. Κάνουν, δηλαδή, αυτό  που δεν κάνουν οι επίσημες διοικήσεις των Σωματείων τους  οι οποίες έχουν επιλέξει τον δρόμο των κρυφών συνομιλιών και των σκοτεινών σχεδιασμών προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια για μετατροπή του Ταμείου τους, του ΕΔΟΕΑΠ, σε επαγγελματικό ταμείο σε βάρος των ασφαλισμένων και υπέρ των εργοδοτών.
Η συγκέντρωση την οποία καλούν τρία μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Νανά Νταουντάκη από τους Μαχόμενους δημοσιογράφους, Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για τον Ανατροπή, , Δημήτρης Τσαλαπάτης από την Κίνηση Επαγγελματιών δημοσιογράφων) δύο μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (Πόπη Χριστοδουλίδου και Κώστας Ντελέζος) και ένα μέλος  του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ (Πάνος Σκουτέρης από το Δίκτυο Αλληλεγγύης) έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Στο μήνυμα τους γράφουν:

Συνάδελφε
Αν θέλεις τον ΕΔΟΕΑΠ που ξέρεις
(και όχι ένα επαγγελματικό ταμείο)
Αν θέλεις να γνωρίζεις ότι σε αφορά
και να αποφασίζεις εσύ για το ταμείο σου

ΕΛΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
• Για να πληροφορηθείς αυτά που σου κρύβουν και αφορούν το μέλλον σου
• Για να μάθεις γιατί καποια από αυτά που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να απορριφΘούν ως απαράδεκτα
• Για να ακούσεις ποιοι και πως έχουν συμφέρον από τη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ και την μετατροπή του σε Επαγγελματικο Ταμείο.
• Για να ρωτήσεις ότι δεν ξέρεις, ότι δεν σου έχουν πεί, ότι πρέπει να γνωρίζεις.
• Για να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τον ΕΔΟΕΑΠ που θέλουμε