3 Νοε 2012

Επίθεση κατά δημοσιογράφου στον Αγιο Παντελεήμονα

Επιτέθηκαν και απέσπασαν τη δημοσιογραφική ταυτότητα ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ στα επεισόδια, που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, στον Αγιο Παντελεήμονα.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού χωρίς να αναφερθεί το όνομα του δημοσιογράφου και περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Οπως έγραψαν, ομάδα περίπου 100 ατόμων προξένησε ζημιές σε κατοικίες μεταναστών, τους οποίους και καταδίωξε στους γύρω δρόμους. Παρενέβη μία διμοιρία των ΜΑΤ χωρίς να προβεί σε συλλήψεις.

ΕΤΕΡ: 7ημερη απεργία στο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»


Η ανακοίνωση απολύσεων 13 εργαζομένων του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» από τον δήμαρχο Πειραιά την ημέρα που ο κλάδος μας βρισκόταν σε Γενική απεργία και την ώρα που οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό έχουν τέσσερεις (4) μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος, μας φέρνουν στο μυαλό τις παλιές κακές μέρες του ραδιοσταθμού. Φαίνεται ότι οι συμπάθειες και τα χρέη ήρθε η ώρα να εκφραστούν και να πληρωθούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνει η διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά και ο δήμαρχος, απαντάμε με την προκήρυξη 7ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Δευτέρας 5ης Νοεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» με αιτήματα προς την διοίκηση του ραδιοσταθμού:

Ο Ν. Τέλλης για «Πρωινή Ενημέρωση» και η απάντηση του Ν. Σίμου

Μετά τη δήλωση του πρόεδρου του ΔΣ της ΕΡΤ Ν. Τέλλη για «επαφή» με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη για «να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης», ακολούθησε απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Σίμου, αλλά και ανταπάντηση του κ. Τέλλη.

2 Νοε 2012

ΕΣΗΕΑ: Συμπαράσταση στους συναδέλφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιου Λιάτσου να απομακρύνει τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση». Επίσης, θεωρεί, τουλάχιστον, ατυχή τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου, για «διατεταγμένη υπηρεσία» των δημοσιογράφων της εκπομπής.

ΠΟΕΣΥ: Κάλεσμα στους δημοσιογράφους-βουλευτές


"Σ’ αυτές τις κρίσιμες και δραματικές στιγμές που διέρχεται ο κλάδος, με την επίθεση στα Ταμεία μας, καλώ όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους να αποτρέψουν με την ψήφο τους την κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

ΕΦΕ: Εμπάργκο στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε


"Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε  αποφάσισε  να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ

Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο."

Απεργίες και στάσεις εργασίας


Νέες απεργίες για το Σαββατοκύριακο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "NITRO 102,5", "FLASH", "DERTI 98,6" και "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM". Στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς "SPORT TV" και "SUNNY TV".

Αναβάλλονται οι αρχαιρεσίες για τη συμπληρωματική εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι αναβάλλει τις προγραμματισμένες για τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 αρχαιρεσίες για τη συμπληρωματική ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο.

Η Εφορευτική Επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή λόγω των τελευταίων δραματικών εξελίξεων στα ασφαλιστικά ζητήματα του Κλάδου και ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων, που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα.

ΠΣΑΤ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας και στις στάσεις εργασίας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καλεί τα μέλη του να λάβουν δυναμικά μέρος στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2012 και να αντιταχθούν στα σχέδια υφαρπαγής των ταμείων μας και των αποθεματικών τους. Η νέα απεργία έχει κηρυχθεί από τις Ομοσπονδίες Τύπου στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012 για την προάσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να αντιταχθούν στα σχέδια της βίαιης υφαρπαγής των ταμείων μας, προασπίζοντας ταυτόχρονα την ελεύθερη Ενημέρωση.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Νέες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων

Με νέα απεργία τη Δευτέρα 5/11, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ, αντιδρά ο δημοσιογραφικός κόσμος στην επιμονή της κυβέρνησης να επιτίθεται στο ασφαλιστικό μας σύστημα και να υφαρπάζει πόρους των ταμείων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΕΤΕΡ: Οι ανακοινώσεις του δημάρχου Πειραιά για μαζικές απολύσεις στο Κανάλι 1 ξανανοίγουν τον χορό των κινητοποιήσεων.


Χθες κλήθηκαν από τον δήμαρχο Πειραιά συνάδελφοί μας τεχνικοί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται για πολλά χρόνια στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιά Κανάλι 1 και τους ανακοινώθηκε ότι απολύονται.

Το ότι ο δήμαρχος Πειραιά διάλεξε την ημέρα που ο κλάδος μας ολόκληρος βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση για να ανακοινώσει τις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων μας, την ώρα που είναι απλήρωτοι 4 μήνες ούτε τυχαίο είναι, ούτε άσχετο με το αμαρτωλό παρελθόν του αντεργατικού μένους που χαρακτήριζε την απελθούσα διοίκηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά. Αντιθέτως αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια αυτής της αντεργατικής πολιτικής και από την νυν διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού και την δημοτική αρχή.

1 Νοε 2012

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάστηκε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την δημοσίευση της φερόμενης ως "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του HOT DOC. Το δικαστήριο τον αθώωσε, με τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Συνάντηση πολιτών και εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου ανοιχτή διαδήλωση - συγκέντρωση πολιτών και εργαζομένων στην ΕΡΤ  για τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με κυρίαρχα την ελευθεροτυπία, την παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, (εγκαταστάσεις ΕΤ1 Κατεχάκη), την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση μέσω των χρυσοφόρων εξωτερικών  παραγωγών και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η συμμετοχή του πολιτών - τηλεθεατών, των προέδρων και εκπροσώπων ομοσπονδιών, των εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν πρωτοφανής. Στην  συγκέντρωση  την οποία διοργάνωσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ παρέστησαν και τοποθετήθηκαν και πολλοί  βουλευτές αντιπρόσωποι  κομμάτων.

Επίσης παρέστη και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα.

Νέες απεργίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στάσεις εργασίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς


Νέες 24ωρες απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «NITRO 102,5», «FLASH», «DERTI 98,6» και «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM». Νέες στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SPORT TV» και «SUNNY TV».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Tη διαμαρτυρία τους για τα «συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας» στη δημόσια τηλεόραση εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέλη Σωματείων και Ενώσεων. Το παρών έδωσαν πολλοί βουλευτές, αλλά και απλοί πολίτες.

 Με κεντρικό σύνθημα «η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει σε κανέναν», οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη απομάκρυνση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη και το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση».

ΕΣΗΕΜ-Θ: Ψήφισμα εργαζομένων της ΕΡΤ3


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, υιοθετεί και προσυπογράφει το ακόλουθο ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα η συνέλευσή τους:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 01/11/2012

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης που κήρυξαν ΕΣΗΕΜΘ – ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τα εξής:

1.Ζητάμε από την διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 την μετάδοση απεργιακής εκπομπής κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αναστέλλεται η απεργία στην εφημερίδα «ΑΔ. ΤΥΠΟΣ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την αναστολή της προκηρυχθείσας για σήμερα, 1η Νοεμβρίου 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ». Η αναστολή της απεργίας γίνεται, επειδή εξοφλήθηκαν οι δεδουλευμένες αποδοχές του Ιουνίου.

Οι Ενώσεις επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις στην περίπτωση, που η εργοδοσία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για καταβολή των υπολειπομένων οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

«Διότι δεν συνεμμορφώθην προς τας υποδείξεις…»


Η Λαμπρινή Θωμά έγραψε στην ιστοσελίδα της για τη διακοπή της εκπομπής της στον ρ/σ Αθήνα 9,84, στον οποίο η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία (λήξη 6 το πρωί της Παρασκευής), ζητώντας την αποκατάσταση της συναδέλφου και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε.

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απαράδεκτη επίθεση συνδικαλιστή κατά της δημοσιογράφου Μ.Ριζογιάννη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και προσβλητική στάση του εκλεγμένου με την ΔΑΚΕ στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ Σωτήρη Καρβέλη, έναντι του μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ, δημοσιογράφου, Μαρίνας Ριζογιάννη.

ΕΣΠΗΤ: Θετική δικαστική απόφαση για τους συναδέλφους των εκδόσεων ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.


Το Ειρηνοδικείο Κορωπίου έκανε χθες Τετάρτη 31-10-2012 δεκτό το αίτημα των 71 εργαζομένων στις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.» που με πρωτοβουλία και στήριξη της ΕΣΠΗΤ είχαν καταθέσει αίτημα για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής για τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της εταιρείας λόγω του ότι εταιρεία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα.

Αυτοκτόνησε παρουσιαστής του BBC


Παρουσιαστής του BBC έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από καταγγελίες που είχε κάνει ότι τον παρενοχλούσε σεξουαλικά παρουσιάστρια.

Η απάντηση των Μ. Κατσίμη και Κ. Αρβανίτη στον Ν. Σίμο και η αντίδρασή του


Απάντηση έδωσαν οι παρουσιαστές της «Πρωινής Ενημέρωσης» Μ. Κατσίμη και Κ. Αρβανίτης στον Νίκο Σίμο, ο οποίος έκανε δηλώσεις για το κόψιμο της εκπομπής με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, προκαλώντας και πάλι την αντίδρασή του.

Δικάζεται ο Κώστας Βαξεβάνης


Αρχισε λίγο μετά τις 10.00 η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

31 Οκτ 2012

Ήττα της μνημονιακής πολιτικής για τα Ταμεία – Ο αγώνας συνεχίζεται


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Σημαντική ήττα υπέστησαν σήμερα στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Η τροπολογία Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η περιουσία του, αλλά και των Ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγούνταν βιαίως στον ΕΟΠΥΥ, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και απορρίφθηκε.

Η άμεση και δυναμική κινητοποίηση του κλάδου μας στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό είχε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα.

Η αδηφάγα λογική της τρόικας και των κυβερνητικών εταίρων ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και παροχή, δεν έχει τελειώσει. Μέσα στη Βουλή έγινε καθαρό ότι η προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας των ασφαλιστικών μας Ταμείων, αλλά και της χρηματοδότησής τους –του πόρου που στο χώρο των ΜΜΕ υποκαθιστά τη μηδενική συνεισφορά του κράτους και τις ελάχιστες έως μηδενικές εργοδοτικές εισφορές- θα συνεχιστεί.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε προσπάθειας επαναφοράς της τροπολογίας.

Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τις 6πμ της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου, έως 6πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών.

Παράλληλα καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν στην προβολή των αγώνων των εργαζομένων και στην ενημέρωση όλης της κοινωνίας για τις συνέπειες της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με την πλημμυρίδα των μέτρων που νομοθετούνται.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες και συνδικάτα την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και του νέου καταστροφικού μνημονίου. Διαδηλώνουμε την ομόθυμη απόφασή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διεκδικούν:

1.   Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.

2.   Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.

3.   Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

4.   Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

5.   Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.

6.   Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

7.   Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ: Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ3


Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 1/11, στις 06.00, οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΕΡΤ3 και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 μπροστά από το κτήριο της Τηλεόρασης, στη Λεωφόρο Στρατού.

Απεργίες και στάσεις εργασίας


Νέες 24ωρες απεργίες στις εφημερίδες «ATHENS NEWS», «ΑΔ. ΤΥΠΟΣ» και στους ραδιοσταθμούς «ΝΙΤΡΟ 102,5», «FLASH», «DERTI 98,6», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM». Στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SPORT TV» και «SUNNY TV».

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την προσπάθεια του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ" να παραπλανήσει τους τηλεθεατές


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την προσπάθεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους τηλεθεατές με ειδήσεις «κονσέρβα» αλλά και κάθε προσπάθεια αποδόμησης του αγώνα και της ενότητας των συναδέλφων.

30 Οκτ 2012

Γενική απεργία από Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΤΥΠΟ

Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο

Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα 


Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή 


Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα. 
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI. 
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και 
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων. 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

Τροπολογία για ένταξη ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ



Διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ, προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των λιμανιών, κατά την σημερινή, τελευταία ημέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ρύθμιση προστίθεται στο νομοσχέδιο, μαζί με άλλες «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που είχε υποσχεθεί να επιφέρει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ




Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, εκφράζοντας την αντίδρασής της στα κρούσματα λογοκρισίας και κυβερνητικής χειραγώγησης της ΕΡΤ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις στάσεις εργασίας από τις 6.00 έως τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, καθώς και στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 1 Νοεμβρίου 2012.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης στα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης αποτελεί προϋπόθεση της άσκησης της δημοσιογραφίας και θεμέλιο της Δημοκρατίας.

48ωρη απεργία στο ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την αποκατάσταση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε.

Νέες 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας


Νέες 24ωρες απεργίες στους ραδιοσταθμούς «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», «DERTI 98,6», «FLASH» «ΝΙΤΡΟ 102,5» και την εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ». Στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SUNNY TV» και  «SPORT TV».

ΠΟΣΠΕΡΤ: Απεργούμε δυναμικά, μαζικά, ενωτικά


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απεργούμε δυναμικά, μαζικά, ενωτικά μπροστά στη νέα καταστροφική πρακτική και πολιτική που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-10-2012 : ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από 06:00 έως 08:00 και από 20:00 έως 24:00

ΠΕΜΠΤΗ 01-11-2012 : από ώρα 06:00 και 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κυβέρνηση και Διοίκηση νομίζουν ότι είναι τόσο ικανοί που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ανίκανοι.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ με το ακόλουθο πρόγραμμα:

•Τετάρτη 31/10: Δίωρη στάση εργασίας από τις 06.00 ως τις 08.00 και τετράωρη στάση εργασίας από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα.
•Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τις 06.00 της Πέμπτης 1/11.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 απεργούν και διεκδικούν:

Αρχαιρεσίες για τη συμπληρωματική εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή προκηρύσσει τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες «1-2-Χ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και στους Ρ/Σ «ALPHA 98.9», «DERTI», «FLASH», «NITRO», και «NOVASPORT FM».

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, από τις 11π.μ. έως τις 4μ.μ.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζητεί να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη:

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζητεί να αποσυρθούν 

οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον Κώστα Βαξεβάνη 


Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες, επειδή έκανε τη δουλειά του, δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. 

Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η αστυνομία αναζητούσε τον Έλληνα ερευνητή δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, επειδή δημοσίευσε στο περιοδικό «HOT DOC» τη «Λίστα Λαγκάρντ», που περιελάμβανε 2059 ονόματα Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα HSBC. Την επόμενη ημέρα η αστυνομία συνέλαβε τον Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα και πρόκειται να προσαχθεί σε δίκη την 1 η Νοεμβρίου, επειδή δημοσίευσε τη «Λίστα Λαγκάρντ» και παραβίασε τη νομοθεσία, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα. 

ΠΟΕΣΥ: Πέντε όροι για την απεργία στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ:

• Για αύριο Τετάρτη 31.10.2012 2ωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και 4ωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
• Από την Πέμπτη 1.11.2012 6 πμ επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Προσπάθησαν να κάψουν Βολιβιανό δημοσιογράφο ενώ έκανε εκπομπή ζωντανά


Με βενζίνη περιέλουσαν τέσσερις μασκοφόροι άνδρες Βολιβιανό δημοσιογράφο εισβάλλοντας σε ραδιοφωνικό στούντιο την ώρα που έκανε εκπομπή πριν του βαλούν φωτιά.

Ο Φερνάντο Βιντάλ υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος του.

Το περιστατικό έγινε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Popular, που εδράζεται στην Γιακουΐμπα -σχεδόν πάνω στα σύνορα με την Αργεντινή.

Μπλόγκερ στην Κέρκυρα κατηγορείται ότι στοχεύει στην... ανατροπή του πολιτεύματος


Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίζεται από την Κυριακή, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα με έναν blogger να αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι διέσπειρε «ψευδείς ειδήσεις με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπική οργάνωσης του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης -που κατηγορείται ότι επιδιώκει την ανατροπή- βρέθηκε μπροστά σε μια συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διαδηλωτή, και την ώρα που του παιρνούσαν χειροπέδες, έγινε η συμπλοκή αστυνομικών με τους διαδηλωτές, την οποία ο κ. Χονδρογιάννης φωτογράφισε και ανέβασε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απαράδεκτη στάση αστυνομικών έναντι δημοσιογράφων


Προσβολή κατά των επαγγελματιών δημοσιογράφων και ευθεία βολή κατά της ενημέρωσης του λαού της Λέσβου αποτέλεσαν τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που λήφθηκαν κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη.

Στο όνομα της προστασίας των επισήμων που παρακολούθησαν την παρέλαση απαγορεύτηκε η πρόσβαση των δημοσιογράφων στο χώρο δίπλα απ’ την εξέδρα, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να δεχθούν δεκάδες παρενοχλήσεις στην προσπάθειά τους να τραβήξουν φωτογραφίες.

ΕΤΕΡ: Και δεύτερη καταδίκη του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στις απεργίες


Και πάλι σήμερα το πρωί με την Απόφασή του 1716/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και «…Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη στον ραδιοφωνικό ενημερωτικό σταθμό «ALPHA 98,9» κατά τη διάρκεια της ενιαίας απεργίας, που πραγματοποιεί η ενάγουσα με προκηρυγμένη λήξη την 26 Οκτωβρίου 2012 είναι παράνομη.

Υποχρεώνει την εναγομένη να παύσει να απασχολεί τους απεργοσπάστες που έχει προσλάβει καθώς και να προσλαμβάνει νέους έως την οριστική λήξη της απεργίας.

Υποχρεώνει την εναγομένη να επιτρέπει την είσοδο στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 98,9” και να απασχολεί το προσωπικό ασφαλείας των απεργών προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως βάρδια ασφαλείας.

Κηρύσσει την απόφαση ως προς τις αμέσως ανωτέρω καταψηφιστικές διατάξεις της προσωρινώς εκτελεστή…».

ΕΤΕΡ: Πολιτικές οι διώξεις των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη


Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί την διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει να συναγωνίζεται επάξια τις πιο μαύρες διοικήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.

Να σταματήσει κάθε δίωξη των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, των οποίων η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» κόπηκε από τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ αιμίλιο λιάτσο.

Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του αιμίλιου λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου. Ο ιατροδικαστής μάλιστα ζήτησε και την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για κακούργημα, ωστόσο ο υπουργός δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «GUARDIAN» για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.

29 Οκτ 2012

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στάση λογοκρισίας


Η εταιρία TOYOTA αναφέρεται στα επιστημονικά εγχειρίδια για τη διοίκηση, ως η καλύτερα οργανωμένη επιχείρηση στον κόσμο. Οι διοικούντες την ΕΡΤ φαίνεται ότι επιδιώκουν να αναφέρεται η ΕΡΤ ως η χειρότερη. Σχεδόν όλοι οι υψηλά ιστάμενοι στο διοικητικό δέντρο της, κάνουν ότι τους γουστάρει ανάλογα με το πόσο περνάει ο λόγος τους, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την απραξία τους και την ανοχή τους, όταν η περιουσία της ΕΡΤ (Κατεχάκη) εκχωρείται; Όταν δεν κάνουν καμία ενέργεια ακύρωσης της απόφασης για την αφαίρεση 75 εκ. ευρώ του ανταποδοτικού τέλους;

Επίσης, το γεγονός ότι 15 άτομα συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από αστυνομικούς. Τα βασανιστήρια πιστοποιήθηκαν από ιατροδικαστική εξέταση και στο θέμα έκανε αναφορά η Αγγλική εφημερίδα Guardian, που ο κος Δένδιας σκεφτόταν να μηνύσει, αλλά τελικά δεν το έκανε. Τα σχόλια: Ο κος Δένδιας προφανώς σκέφτηκε ότι δεν τον συμφέρει να πάρει έκταση το θέμα και δεν προχώρησε στη μήνυση.

ΠΟΕΣΥ: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση καρατόμησης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣY.) σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 από τις 06:00-08:00 το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για τη λογοκρισία στη Δημόσια  Ραδιοτηλεόραση.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης και αναιτιολόγητης απόφασης της γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ και δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις  μας για το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης.

Νέα κυβερνητική εκτροπή στην ΕΡΤ



Οι κυβερνητικές και διοικητικές παρεμβάσεις σε βάρος της δημοσιογραφικής λειτουργίας και της ενημέρωσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην ΕΡΤ, ενώ ανάλογα είναι τα κρούσματα σε όλα τα Δημόσια ΜΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει και τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου, της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. και της κυβέρνησης, να διακόψει τη συνεργασία με τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του κ. Λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου.

ΠΟΕΣΥ: Έκτακτη συνεδρίαση για το κύμα επιθέσεων κατά των δημοσιογράφων


Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συγκαλείται αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, με συμμετοχή Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, για να αποκρουσθεί η συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας, σχέσεων εργασίας και ασφάλισης των εργαζόμενων στην ενημέρωση.

  Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τα αλλεπάλληλα κρούσματα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κυρίως από την κατ’ επίφαση δημόσια –αλλά στην πραγματικότητα κρατική- ραδιοφωνία και τηλεόραση. Είναι πλέον φανερό ότι η δημοσιογραφία τελεί υπό διωγμόν.

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλουμε στο ΣΕΠΕ την εκδότρια εταιρεία των εφημερίδων «ESPRESSO» & «ATHENS NEWS»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε τις ακόλουθες επιστολές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):

«Προς 

το ΣΕΠΕ Καλλιθέας 

Κύριοι, 

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ», του Ομίλου Κυριακίδη, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 282, μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εξέδιδε την ημερήσια εφημερίδα «ESPRESSO» και την αγγλόφωνη εφημερίδα «ATHENS NEWS». 

Κάθε μια από αυτές τις εφημερίδες στις οποίες απασχολείτο διαφορετικό δημοσιογραφικό και διοικητικό προσωπικό αποτελούσε ξεχωριστό επιχειρησιακό και επιχειρηματικό τμήμα (εκμετάλλευση) της ιδίας εταιρείας ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. 

Νέες απεργίες και στάσεις εργασίας


Νέες απεργίες για «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», «ΕΞΠΡΕΣ», «DERTI 98,6», «FLASH», «NITRO 102,5» και στάσεις εργασίας σε «SUNNY TV» και «SPORT TV».

Οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Ο Αιμ. Λιάτσος για την «Πρωινή Ενημέρωση» και οι αντιδράσεις

Δήλωση για την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» έκανε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. Αιμίλιος Λιάτσος, λέγοντας ότι «ο κ. Κώστας Αρβανίτης και η κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη».

ΕΣΗΕΜ-Θ: Λογοκριτική παρέμβαση στην ΕΡΤ


Πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και περιφρόνηση του δημοσιογραφικού έργου μαρτυρεί η απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, επειδή το ρεπορτάζ του «ενόχλησε» τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο.

Και άλλη τρομοκρατική λογοκρισία

Κόπηκε η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, με αφορμή ένα αθωότατο σχόλιο για τον κύριο Δένδια. (Ο επίμαχος διάλογος και βίντεο)