10 Νοε 2012

ΕΤΕΡ: Με δεύτερη 7ημερη απεργία απαντάμε οι τεχνικοί στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»


Στην συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της διοίκησης του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» απαντάμε με την προκήρυξη: 7ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 19ης Νοεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» με αιτήματα προς την διοίκηση του ραδιοσταθμού:

1.      Την καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2012, του μηνός Αυγούστου2012, του μηνός Σεπτεμβρίου 2012 και του μηνός Οκτωβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού σας.

2.      Να απέχετε από κάθε ενέργεια, ή απειλή, ή ανακοίνωση για απόλυση των συναδέλφων μας από τον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά όπου εργάζονται για πολλά έτη.

9 Νοε 2012

Παράνομες μεταβιβάσεις τίτλων από τον Όμιλο Λυμπέρη-48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου


Ο Όμιλος Λυμπέρη με μια ηλεκτρονική επιστολή προς τους εργαζόμενούς του ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του έτσι απλά, χωρίς καμιά εξασφάλιση για τις οφειλές του, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και με δήθεν δραματικούς τόνους. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι ( μισθωτοί, αμειβόμενοι με ΔΠΥ) που είχαν απομείνει στον Όμιλο και δούλευαν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, αφού είχαν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές αποδοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν εξαναγκαστεί παράνομα σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες που έχουν σωρευμένες οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ, αντί για μια οποιαδήποτε διαβεβαίωση, εισέπραξαν φληναφήματα περί «τιμωρίας από τις τράπεζες» λες και είναι μέτοχοι που ενημερώνονται για την πορεία των επενδύσεών τους.

Η αποκάλυψη των ήδη ειλημμένων αποφάσεων, με τη σχεδιασμένη από καιρό μεταβίβαση τίτλων και εργασιών σε «τρίτες» εταιρείες αποδεικνύουν ότι οι εκκλήσεις του παρελθόντος, οι διαβεβαιώσεις και τα αλλεπάλληλα σχέδια αποτελούσαν απλά «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων και σκόπιμο αποπροσανατολισμό.

Οι Ενώσεις του Τύπου καταγγέλλουν ως παρελκυστική την τακτική των ιδιοκτητών του Ομίλου, καταδικάζουν την άρνησή τους να έρθουν σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και διακηρύσσουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν τετελεσμένα.

Ε.Φ.Ε. σχετικά με δημοσίευση φωτογραφιών


Σχετικά με τη  δημοσιοποίηση φωτογραφιών – από μη επαγγελματία φωτορεπόρτερ- που αναρτήθηκαν σε  συγκεκριμένη ιστοσελίδα και εικονίζονται  αστυνομικοί με πολιτικά σε υπηρεσία, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να καταγγέλλεται πως διαπράττουν κάποια αξιόποινη πράξη, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας δηλώνει,  όπως έχει καταστήσει σαφές και στο παρελθόν, πως είναι αντίθετη με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που σαν τελικό αποτέλεσμα έχουν τη στοχοποίηση προσώπων και όχι τη δημοσιογραφική ενημέρωση.

Τσουχτερά πρόστιμα σε ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV για τυχερά παιχνίδια


Τσουχτερό πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τόσο στον ΑΝΤ1 όσο και στο Μακεδονία TV επειδή συνεχίζουν να προβάλλουν τα τυχερά παιχνίδια «Τηλεκύβος» και «Call for Cash», χωρίς την άδεια της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων.

Νέος πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντ. Σκυλλάκος

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου – Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Νέες απεργίες και στάσεις εργασίας


Συνεχίζονται οι απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM",  "DERTI 98,6",  "FLASH", "NITRO 102.5" και οι στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό "SUNNY TV".

8 Νοε 2012

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, κηρύσσει στάσεις εργασίας:

• Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, από 06.00 έως 12.00
• Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, από 10.00 έως 14.00
• Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, από 12.00 έως 16.00
• Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, από 06.00 έως 08.00 και από 14.00 έως 18.00

Την απόφαση έλαβαν από κοινού οι τρεις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στην ΕΡΤ: ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ.

ΠΟΕΣΥ: Μετέχουμε στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, κηρύσσοντας πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και καλεί τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργίες και στάση εργασίας


Νέες 24ωρες απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM", "DERTI 98,6", "FLASH", "NITRO 102,5" και στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό "SUNNY TV".

Ανεργία στα ύψη: 25,4% τον Αύγουστο

Στο 25,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2012, από 18,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και 24,8% τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Προς άμεση επανέκδοση η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»



"Η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ ανακοινώνει ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet . Παράλληλα προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.".

Αυτό αναφέρει η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ σε επιστολή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

7 Νοε 2012

ΕΣΗΕΑ: Να επανέλθει αμέσως στην εργασία της η Λαμπρινή Θωμά


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από την άκαμπτη στάση της Διεύθυνσης του «Αθήνα 9,84» για την απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά από τον σταθμό, υπογραμμίζει τα εξής:

Δεν αρμόζει σε κανένα μέσο ενημέρωσης, πόσο μάλλον σε Δημόσιο, να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Σωματείου των Δημοσιογράφων, μεταδίδοντας ως πρώτη είδηση, την παραπλανητική ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σταθμού, ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84» - μόνο και μόνο επειδή δεν δόθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας εξαίρεση από κηρυχθείσα απεργία των ΜΜΕ.

Κρίνει απαράδεκτη και εν τέλει λογοκριτική την άμεση κατάργηση της εκπομπής της Λαμπρινής Θωμά, επειδή η συνάδελφος σε σχόλιό της αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με την παραπάνω «είδηση».

ΠΟΕΣΥ: Συνεχίζουμε με νέα 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στη σημερινή του συνεδρίαση, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ, αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία, από αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 06.00πμ έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 06.00πμ.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει δυσαρέσκεια για την απαξίωση που επέδειξαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, αγνοώντας την πρόσκληση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα να προσέλθουν στα γραφεία μας για να συζητήσουμε τα θέματα για τα οποία απεργούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Εκτός από τη φυσική τους απουσία δεν καταδέχθηκαν να κάνουν έστω και ένα τηλεφώνημα. Η στάση τους αυτή είναι αποκαλυπτική και των προθέσεών τους.

"Η Διοίκηση απουσιάζει-Εμείς;"


Παρά την κρισιμότητα των στιγμών και τα προβλήματα που κρατούν την ΕΡΤ κλειστή και τους εργαζόμενους σε απόγνωση η Διοίκηση για μία ακόμη φορά μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει έξω από τα γραφεία του 4ου. Συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει και αποφεύγει προκλητικά το διάλογο με τους θεσμικούς συνομιλήτές της.
Το Δ.Σ και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών για συνάντηση σήμερα 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο καν να απαντήσουν.

Νέες 24ωρες απεργίες και στάση εργασίας


Νέες 24ωρες απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "NITRO 102,5", "FLASH", "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM" και "DERTI 98,6". Στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό "SUNNY TV".

«Εφυγε» ο Κώστας Σκούρας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου, της παλιάς γενιάς των λειτουργών του Τύπου, του Κώστα Σκούρα, που πέθανε χθες έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Ο Κώστας Σκούρας του Επαμεινώνδα, γεννήθηκε το 1933 στο Παλαιοχώριο Φθιώτιδος και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το 1962. Το 1970 διωκόμενος από τη χουντική δικτατορία επιδόθηκε στην επιμέλεια ιστορικών και εγκυκλοπαιδικών έργων συνεργαζόμενος με τους αυτοεξόριστους Χρήστο Τεγόπουλο και Τάκη Λαμπρία στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Πουλήθηκε και το SPORT TV του Ομίλου Κυριακίδη


Άλλο ένα μέσο ενημέρωσης του ομίλου Κυριακίδη, ο τηλεοπτικός σταθμός SPORT TV πέρασε σε άλλα χέρια- με άγνωστη μέχρι στιγμής διαδικασία, αλλά από ό,τι φαίνεται χωρίς τις αθλιότητες που συνόδευσαν την μεταβίβαση της ESPRESSO ως προς το προσωπικό...

Τα ευρωπαϊκά media ανοίγουν νέα μάχη με την Google

Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αξιώνουν χρήματα από την εταιρεία για τις ειδήσεις που τοποθετούνται στην υπηρεσία Google News, καθώς και για όλες τις παραπομπές που αφορούν σε ενημερωτικό υλικό που "χτίζονται" μέσα από τη μηχανή αναζήτησης.

Τίτλοι τέλους για τις Εκδόσεις Λυμπέρη


Την οριστική διακοπή της λειτουργίας των Εκδόσεων Λυμπέρη ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της εταιρείας Αντώνης Λυμπέρης. Η εκδοτική εταιρεία τερματίζει τη δραστηριότητά της ύστερα από 32 χρόνια, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και αφήνοντας μετέωρους πολλούς τίτλους περιοδικών καθώς και δύο ραδιοσταθμούς.

Η επιστολή του Αντώνη Λυμπέρη προς τους εργαζόμενους στις Εκδόσεις Λυμπέρη ανέφερε:

6 Νοε 2012

Τρίτωσαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για τον ραδιοσταθμό Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στις απεργίες της ΕΤΕΡ

Χθες το πρωί με την Απόφασή του 1742/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε για τρίτη φορά την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και:

«…Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη εταιρεία στον ραδιοφωνικό σταθμό που αυτή λειτουργεί με την επωνυμία «ALPHA 98,9» είναι παράνομη κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιεί η ενάγουσα.

Υποχρεώνει την εναγομένη εταιρεία:

Απάντηση Νανάς Νταουντάκη σε εμπαθείς διαστρεβλωτές


Σε ένα, τάχα μου «ψύχραιμο και αντικειμενικό» άρθρο της συναδέλφου Ματίνας Παπαχριστούδη, που αναρτήθηκε και στην ομάδα μας, περιλαμβάνονται θλιβερά διαστρεβλωμένα στοιχεία σε βάρος μου.

Δεν συνηθίζω να λύνω παραταξιακές διαφορές και ανταγωνισμούς τη στιγμή της μάχης (και δεν το έκανα όλες αυτές τις μέρες που παίζονται ταμεία και εργασιακά παρόλο που θα είχα πολλά να πω μένοντας σε μια απλή καταγραφή της χθεσινοβραδυνής ψηφοφορίας) αλλά και δεν φοβάμαι να σηκώσω το γάντι όταν μου το πετάνε.

Απαντώ, λοιπόν, στη συνάδελφο (επιφυλασσόμενη να επανέλθω, με πλήρη στοιχεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ).

Αγαπητή Ματίνα, είναι ενδιαφέρον να ανοίγεις ένα σοβαρό (και απαραίτητο) διάλογο αλλά να ξεκινάς με πλήρη διαστρέβλωση των στοιχείων που αφορούν συνδικαλιστικούς σου αντίπαλους και να αποσιωπάς τις ευθύνες και τη στάση των συνδικαλιστικών σου φίλων. Εντυπωσιακό.

Θα σου απαντήσω μόνο σε ότι με αφορά. Με στοιχεία που σίγουρα γνωρίζεις καλύπτοντας ρεπορταζιακά τα μήντια, άλλα όλως παραδόξως μοιάζει να ξεχνάς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: από τον Οκτώβρη του 2010 επιμένω και υποστηρίζω την μετωπική σύγκρουση με τους εργοδότες καθώς για μένα είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται να υπογραφούν ΣΣΕ και ο κλάδος θα πετσοκόβεται (πρακτικά ΔΣ 19.10.210 και ΠΟΛΛΩΝ άλλων συνεδριάσεων, συνέλευση στον Πανελλήνιο που αποφασίστηκε με δική μου επιμονή και σύγκρουση μέσα στο Διασωματειακό, συνέλευση και ανοιχτή συνεδρίαση Μ.Σ στο Αλτερ και άλλες αμέτρητες περιπτώσεις)

Αντίθετα από άλλους μεγάλους επαναστάτες, εγώ που δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου σ΄αυτούς, επιμένω ότι παράλληλα με την προετοιμασία της απεργίας διαρκείας, πρέπει να γίνονται και στοχευμένες απεργίες και άλλες δράσεις στα μαγαζιά που έχουν προβλήματα (και γιαυτά υπάρχουν άπειρες προτάσεις, εισηγήσεις, συγκρούσεις μέσα στο ΔΣ) αντί να αποφεύγουμε να τα χαλάσουμε με κάποιο αφεντικό γενικεύοντας ανέξοδα το θέμα ακόμη και για ειδικό πρόβλημα.

Ο χώρος εδώ δεν επιτρέπει να επεκταθώ ακόμη περισσότερο- αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω αναφέροντας και την πλήρη απουσία προτάσεων άλλων που θεωρούσαν αρκετή συμβολή τα μεγάλα λόγια.

Περιορίζομαι σε μια απάντηση για την Τρίτη.

Όταν όλοι είχαν φύγει από την ΕΣΗΕΑ εγώ με την Μαρία Αντωνιάδου κάνοντας «ρεπορτάζ» ανακαλύψαμε την κρυμμένη τροπολογία του Στουρνάρα για τα Ταμεία μας και σημάναμε συναγερμό και συγκαλέσαμε την ευρεία σύσκεψη Σωματείων και Ταμείων στην ΕΣΗΕΑ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το θέμα (την ώρα που κάποιοι άλλα είχαν παει να …ξεκουραστούν η να κάνουν τις προσωπικές δουλειές τους).

Αλλά, ως συνήθως, κάποιοι δεν είχαν καμία άλλη σκέψη η πρόταση εκτός από το να κάνουμε απεργία- με διακηρύξεις τέτοιου ύφους και ύψους που έλεγες ότι άρχιζε η Οκτωβριανή επανάσταση. Και δεν είπα, αγαπητή Ματίνα, «αμάν πια με τις απεργίες» (πώς θα μπορούσα άλλωστε όταν το ζητάω εδώ και τρία χρόνια και οι φιλικές σε εσένα παρατάξεις δεν το ψήφιζαν!!). Είπα: «Εγώ τη θέλω την απεργία αλλά σας βαρέθηκα πια εσάς που δεν έχετε ποτέ καμία ιδέα για να λυθεί κανένα πρόβλημα, αλλά πετάτε τη λέξη απεργία και καθαρίσατε».

Και έφυγα για τη Βουλή όπου έμεινα ως τις 2 το πρωί δίνοντας με τα άλλα Σωματεία (που σήμερα καταγγέλλουν την ΕΣΗΕΑ ότι τους εγκατέλειψε!!) και την πολιτική μάχη (αφού στη Βουλή κρινόταν εκείνη τη στιγμή το θέμα). Και είχα απόλυτο δίκιο γιαυτούς όλους όπως φάνηκε αμέσως μετά.

Τώρα ξέρει όλος ο κόσμος ποιοί ξέχασαν, πριν περάσουν λίγες ώρες, τα μεγάλα λόγια και κουρέλιασαν την απεργία διαρκείας μετατρέποντάς την σε …στάσεις του κάμα σούτρα.. Μικρή λεπτομέρεια: Η αρχική πρόταση ήταν για 24ωρες επαναλαμβανόμενες (για να τις πάρουμε όποτε θέλουμε πίσω) και έγινε «διαρκείας» με δική μου πρόταση που έγινε δεκτή από τον Σαββίδη.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα και όποτε θέλεις είμαι έτοιμη να αντιπαρατεθώ μαζί σου με στοιχεία. Αλλά θα μου επιτρέψεις, αγαπητή Ματίνα, να σου πώ ότι η παραπληροφόρηση με πηγή τους φίλους μας (που το κάνουν συστηματικά σε βάρος της παράταξής μου και εμένα), δεν είναι επαρκής δικαιολογία για να αναπαράγει κανείς εμπαθείς ανακρίβειες.

Για να μην μιλήσω για τη δεοντολογική υποχρέωση να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου.

Φιλικά, Νανά Νταουντάκη

ΕΤΗΠΤΑ: Επιστολή Προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ


"Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι,

Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και η υποταγή της στις απαιτήσεις της τρόικα, δεν αφήνουν περιθώρια αδράνειας των Ενώσεων.

Η επαναφορά της τροπολογίας για ένταξη στον ΕΟΠΠΥ των κλάδων Υγείας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, αλλά και το σύνολο του διεκδικητικού πλαισίου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2012, αποτελεί casus belli για το χώρο του Τύπου.

Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να μετατρέψετε τη στάση εργασίας της Τετάρτης ημέρας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να πορευτούμε από κοινού στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Με Εντολή Διοικητικού Συμβουλίου
Για την ΕΤΗΠΤΑ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ       ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ"

Νέες 24ωρες απεργίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στάση εργασίας σε τηλεοπτικό σταθμό


Νέες 24ωρες απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "DERTI 98,6", "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM", "FLASH", "NITRO 102,5". Στάση Εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό "SUNNY TV".

ΕΤΗΠΤΑ: Ανακoίνωση - Καταγγελία


Στους μεγάλους αγώνες απέναντι στην ισοπέδωση και την εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων απαιτείται η συσπείρωση και η ενότητα όλων των ενώσεων.

Μετά τα χθεσινά δραματικά γεγονότα και την υποχώρηση της ΕΣΗΕΑ από το ενιαίο μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την στάση της και την κοντόφθαλμη τακτική της για τα κεκτημένα της.

Η ένταξη των κλάδων Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ είναι η συνέχεια της ληστρικής επίθεσης στη περιουσία των ασφαλιστικών μας ταμείων που δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αντισταθούμε όλοι μαζί.

Κινητοποιήσεις με την μορφή στάσεων εργασίας θεωρούμε ότι είναι αστείες, αν όχι παραπλανητικές.

Για την ΕΤΗΠΤΑ ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος, με ή χωρίς συμμάχους, και ζητούμε από τα μέλη μας να συ στρατευτούν δίπλα στην Ένωση για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

Να πως θα χαθούν τα Ταμεία

Ο Τρίμης και άλλες δεξιές δυνάμεις διευκολύνουν την κυβέρνηση σταματώντας την απεργία


Ολο το παρασκήνιο του έκτακτου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Χωρίς αποτέλεσμα η ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Συμβουλίου για απεργία διαρκείας, καθώς στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μόνο τέσσερις τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της κινητοποίησης όπως αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη και κήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Ο Δ. Τρίμης και η Δ. Κουντή από τη Συσπείρωση-πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Μ. Διόγος από τη Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση-πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μετά από πρόταση του πρώτου να μην γίνει απεργία διαρκείας και να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή στάσεις εργασίας που πήρυξε η ΠΟΕΣΥ όταν σταμάτησε την απεργία διαρκείας, πάλι με πρόταση του κ. Τρίμη.

Ο Χρ. Κυρίτσης και η Μ. Αντωνιάδου από την παράταξη Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία-πρόσκειται στη ΝΔ, ψήφισαν 48ωρη απεργία υπό τον ΟΡΟ να υπάρχει ενημερωτικό δελτίο στην ΝΕΤ, τη στιγμή που στη δημόσια τηλεόραση είναι σε εξέλιξη απεργία.

Η ΠΟΕΣΥ αποφάσισε στις 10 μ.μ. 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, με κύριο αίτημα την άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα, χωρίς στην ανακοίνωσή της να υπάρχει ούτε λέξη για τα Ταμεία μας.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης είχε αρνηθεί στο Διασωματειακό την κήρυξη απεργίας για το θέμα των Ταμείων μας, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται... τετραήμερη προειδοποίηση.

Ο Π. Ράμμος από τη Δημοσιογραφική Συνεργασία-πρόσκειται στο ΚΚΕ, δεν ψήφισε για την απεργία, επιμένοντας να οριστεί το πλαίσιο (παρότι του επισημάνθηκε ότι το πλαίσιο υπάρχει από την Τρίτη και είναι το θέμα των Ταμείων μας και τα εργασιακά), ενώ απαιτούσε να του δηλωθεί τι θα γίνει μετά την Πέμπτη!!!

Τέλος, υπέρ της απεργίας διαρκείας τάχθηκαν εκπρόσωποι τριών παρατάξεων: η Νανά Νταουντάκη από τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους, ο Δ. Τσαλαπάτης και η Μ. Γκίκα από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και ο Μ. Λίτσης από τους Financial Crimes.

Ας σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος των Μαχόμενων Δημοσιογράφων είχε αντιταχθεί στη διακοπή της απεργίας διαρκείας, το μεσημέρι της Τετάρτης, παρότι απορρίφθηκε η τροπολογία, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επαναφορά της τη Δευτέρα.

5 Νοε 2012

ΠΟΕΣΥ: Συνεχίζουμε με 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούνται στην ΕΡΤ, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία για αύριο Τρίτη από τις 06.00 πμ έως την Πέμπτη 06.00.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Εκτακτο ΔΣ ΕΣΗΕΑ



Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά από ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Συμβουλίου που ζητεί απεργία διαρκείας.

Ηδη, τρία σωματεία πρoχωρούν σε απεργία από την Τρίτη.

«H Eλευθεροτυπία δεν αντιγράφεται»



«Η εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία προς αποφυγή διάφορων, σκόπιμων ή μη παρερμηνειών και συγχύσεων, επισημαίνει τα εξής:

Η εφημερίδα με τον τίτλο Εφημερίδα των συντακτών, που κυκλοφορεί, δεν είναι, ούτε έχει κάποια άλλου είδους σχέση με την Ελευθεροτυπία. Το γεγονός ότι μετέχει σ΄αυτήν ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία δεν την υποκαθιστά σε καμία περίπτωση», επισημαίνεται στο Blog του Εκπροσώπου Συντακτών της "Ελευθεροτυπίας".

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ


Αγ, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2012


Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ η όποια συνήλθε σήμερα συζήτησε και αποφάσισε:

-Κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως  και την Κυριακή , ημέρα ψήφισης του Προυπολογισμού.

Σημείο καμπής η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου που εκποιεί  τα Ταμεία των δημοσιογράφων.
Κυρίαρχο αίτημα στον αγώνα μας είναι να αντικρούουμε κάθε  άμεση ή έμμεση επιχείρηση λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθεροτυπίας. Παραμένουμε σταθεροί σε μια ακηδεμόνευτη ΕΡΤ.

-Επιμένουμε να ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις για :

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοεμβρίου


Συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Απεργία, Τρίτη 6/11 και Τετάρτη 7/11/2012 της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για εξαθλίωση των πολιτών και τη μονιμοποίηση της φτώχειας και της υποταγής των Ελλήνων, δεν θα περάσει.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

Στάσεις εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της χώρας που απεργούν



Το Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι για αύριο Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και από τις 16.00 έως τις 19.00 την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό, και τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, Δημόσια και Ιδιωτικά.

Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που απεργούν για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν:

  • Να μην επανέλθει υπό οιαδήποτε μορφή η τροπολογία Στουρνάρα για την υπαγωγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς και να μην υπάρξει οποιαδήποτε μεθόδευση υφαρπαγής του κοινωνικού πόρου του Ταμείου, ο οποίος αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά. 
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI. 
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία. 
  • Να σταματήσει κάθε λογοκριτική παρέμβαση στο έργο των δημοσιογράφων 
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων. 

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα καλύψουν δημοσιογραφικά και θα προβάλουν τις απεργιακές εκδηλώσεις των Συνδικάτων και τα αιτήματα της απεργίας. 


Φωτογραφίες και βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση



Νέες απεργίες και στάση εργασίας


Νέες 24ωρες απεργίες στους ραδιοφωνικικούς σταθμούς "NITRO 102,5", "FLASH", "DERTI 98,6" και "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM". Στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό SUNNY TV.

Η ΔΟΔ για την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη


Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη:

"Σημαντική νίκη της Ελευθερίας του Τύπου αποτελεί η αθώωση του Έλληνα δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Μια υπόθεση, που δεν έπρεπε να έχει φθάσει μέχρι το δικαστήριο.

Αυτό ήταν το μήνυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, όπως κατέθεσε ως μάρτυρας ο Πρόεδρος της ΔΟΔ χθες στη δίκη του δημοσιογράφου ερευνητή, που δικαζόταν για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

4 Νοε 2012

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Συνάδελφοι,

στις 12 τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της απεργίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Εμείς

-Θα αγνοήσουμε τις συμβιβασμένους και διαπλεκόμενους συνδικαλιστικούς και κομματικούς εκπροσώπους

-Θα κλείσουμε τα αυτιά στα άθλια παπαγαλάκια και στην εξαγορασμένη προπαγάνδα τους

-Θα προσπεράσουμε τα ψευδεπίγραφα –τάχα επαναστατικά- συνθήματα αυτών που μίλαγαν για απεργία διαρκείας και μετά το ξέχασαν

-Θα ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που μας επέβαλλαν πουλημένοι ψηφοθήρες
Εμείς θα δώσουμε τη μάχη Όλοι μαζί, Πολλοί, Ενωμένοι, Αποφασισμένοι

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

-Κόντρα σε κυβερνητικές, οικονομικές και πολιτικές εξουσίες που μας στέλνουν στην φτώχεια, στην ανεργία ή στην απλήρωτη εργασία

-Κόντρα στα μνημόνια και τους αμνήμονες

-Κόντρα στη λεηλασία της χώρας μας, τη λεηλασία των Ταμείων μας, τη λεηλασία της ζωής μας

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ολοι οι δημοσιογράφοι συμμετέχουμε μαζικά στη νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου


Συνάδελφοι,

Ο αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας συνεχίζεται.

Στην νέα σαρωτική επιχείρηση κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης, που οδήγησαν τους συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, σε επισφαλείς κακοπληρωμένες «ευέλικτες» μορφές εργασίας απαντούμε ενωμένοι –μέλη και μη μέλη– δυναμικά, αποφασιστικά, ανυποχώρητα.

Συμμετέχουμε στη νέα 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 6 Νοεμβρίου 2012 και στις στάσεις εργασίας την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 19.00. Από τις στάσεις εργασίας εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις απεργιακές εκδηλώσεις. 

Διεκδικώντας:

  • Την αυτονομία και αυτοδιαχείριση των ασφαλιστικών μας Ταμείων, που επιχειρείται να καταργηθεί με τη γνωστή τροπολογία Στουρνάρα. 
  • Την κατάργηση του υπό ψήφιση και του υφιστάμενου αντεργατικού, αντικοινωνικού, μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου, που συνεπάγεται την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την αποδιάρθρωση του κράτους πρόνοιας. 
  • Την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων του ν. 1876/90 και την άμεση υπογραφή συμβάσεων. 
  • Την επιστροφή όλων των κλεμμένων με το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων μας. 
  • Την ελευθεροτυπία και την ακηδεμόνευτη άσκηση του δημοσιογραφικού δικαιώματος έξω από κυβερνητικές εντολές και οδηγίες. 
  • Την άρση των πολιτικών διώξεων των συναδέλφων μας, που επιτελούν το λειτούργημα της ενημέρωσης. 


Συνάδελφοι κανείς να μη λείψει από την απεργία. 


Όλοι στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι 

στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απεργούμε κόντρα στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Το αντιδημοκρατικό πείσμα του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να επαναλάβει την ετσιθελική επίθεσή του κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά του απέτυχε με την καταψήφιση της τροπολογίας που κατεδάφιζε το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, με σκοπό την υφαρπαγή των πόρων των Ταμείων, οδήγησε τον κλάδο σε νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ’ επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Νέα επίθεση κατά δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για τη νέα επίθεση αυτή τη φορά κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», Μιχάλη Τεζάρη.

Ο συνάδελφος βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όταν δέχθηκε την επίθεση τραμπούκων και εθνικιστικών ομάδων, ενώπιον και αστυνομικών.

Το γεγονός αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ενημέρωσης.