30 Μαΐ 2015

Θυμηθείτε αυτούς που θέλησαν να σας διαγράψουν






 

Tου 

Μιχάλη Παπανίδη








 Σε αυτές τις εκλογές μην ξεχάσουμε μπροστά στην κάλπη όσους σκέφθηκαν, σχεδίασαν κι επιχείρησαν να διαγράψουν από την ΕΣΗΕΑ συναδέλφους που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ένα εργασιακό πρόβλημα. 

Με το πρόσχημα της εκκαθάρισης μητρώου θέλησαν να προχωρήσουν σε διαγραφές ανθρώπων που παλεύουν έντιμα και υπομονετικά να παραμείνουν ή να επανενταχθούν στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ανθρώπους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση με ευθύνη κακών επιχειρηματιών και εκδοτών, που δεν άντεξαν την κρίση. 

Το πιο τραγικό ήταν ότι ο σχετικός «σχεδιασμός» περιελάμβανε και τους ανέργους συναδέλφους, όσους αμείβονται με μπλοκάκι, αλλά και εκείνους που κάνουν μια συμπληρωματική δουλειά για να τα φέρουν βόλτα. 

Με διαδικασίες που ποτέ δεν ανακοίνωσαν θα προχωρούσαν σε προσκλήσεις, όπου ο καθένας μας με το εκκαθαριστικό ανά χείρας θα καλείτο να αποδείξει ότι παραμένει στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ο άνεργος όμως πως θα μπορούσε να το αποδείξει; 

Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς, ειδικά μπροστά την κάλπη.

Ο «σχεδιασμός» αποβλέπει όχι στην εκκαθάριση του μητρώου αλλά στην αλλαγή του εκλογικού σώματος. Στη στέρηση από τους μη αρεστούς, από τους αντιπάλλους και από τους… απείθαρχους του δικαιώματος του εκλέγειν. 

Με παρέμβαση των Μαχόμενων αλλά και άλλων υγειών δυνάμεων στην ΕΣΗΕΑ το πογκρόμ αναβλήθηκε. Προσέξτε, αναβλήθηκε. 

Κανείς δεν μας εγγυάται ότι εάν επανεκλεγούν οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπει και πάλι μπροστά η υλοποίηση του «σχεδιασμού». Να πρέπει δηλαδή να αποδείξουν όλοι στο επαγγελματικό τους σωματείο ότι παρά την κρίση, την ανεργία, την απληρωσιά και την ανασφάλιστη εργασία αντέχουν και συνεχίζουν να υπηρετούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

 Και πώς να το αποδείξουν; Με ένα ταμείο σύνταξης που παίρνει ένσημα με δεδομένα προηγούμενων δεκαετιών, με τα site να παραμένουν εκτός δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με τα μπλοκάκια να κάνουν θραύση και τη «μαύρη εργασία» να τείνει να ανταγωνίζεται με αξιώσεις την… ανασφάλιστη.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Μπροστά στην κάλπη, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σκεφθείτε καλά, θυμηθείται όλα όσα σας τρόμαξαν ή έστω σας προβλημάτισαν τα δύο τελευταία χρόνια. 

Σκεφθείτε και αποφασίστε με γνώμονα τα δικά σας συμφέροντα και επιδιώξεις και όχι τους σκοτεινούς σχεδιασμούς κάποιων άλλων.

Σκεφθείτε Συνάδελφοι.

Μιχάλης Παπανίδης
Υποψήφιος για το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ
με τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους


ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.....






 Της Μαίρης Παραπονιάρη

   
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ

 


Συνάδελφοι
Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 4-5 Ιουνίου..Κι εγώ μαζί...Μαχόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, με σχέδια και όρεξη για δουλειά οι πρώτοι και με πείρα και γνώση των κακώς κειμένων οι δεύτεροι.

Η κατάσταση στο χώρο μας κρίσιμη. Γιαυτό λέω σε όλους μας, παλιούς και νέους: Ας σοβαρευτούμε για να σωθούμε.....

Αυτό διάλεξα σαν σύνθημα αυτή τη φορά για να συμμετάσχω στην προσπάθεια που θα κάνουμε για την νέα πρόκληση, στις 4 και 5 Ιουνίου. . Την νέα ευκαιρία, καλύτερα, να χτυπήσουμε τις συνειδήσεις κυρίως των νέων συναδέλφων, γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Μήπως ξυπνήσουν, εκνευριστούν και αντιδράσουν και έρθουν να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Και θέλω να τους πω γιατί πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν.
 Πρώτα, γιατί αν δεν έρθουν, το παιχνίδι είναι πλέον εντελώς χαμένο. Η τωρινή διοίκηση θα ξαναβγεί και 

Διαδικτυακός δημοσιογράφος: Ο άνθρωπος που βουλώνει…τρύπες! Ηλεκτρονική δημοσιογραφία: Η πρόκληση των καιρών…






Της  
ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ



 






Ο αείμνηστος Σεραφείμ Φυντανίδης, στον οποίο θητεύσαμε πολλοί και πήραμε συγκλονιστικά μαθήματα δημοσιογραφίας, παρακολουθώντας ξένα συνέδρια, κι όταν άρχισε να διαφαίνεται η μείωση της κυκλοφορίας των εφημερίδων εξαιτίας της τηλεόρασης, έλεγε πως στο τέλος θα μείνουν τέσσερις εφημερίδες δυο καλές και δυο κακές ή ακόμη και μια από κάθε είδος.

Η αλήθεια είναι πως αν η τηλεόραση δημιούργησε προβλήματα στις εφημερίδες το διαδίκτυο τους άλλαξε τα φώτα και τα μνημόνια ήρθαν και τις αποτελείωσαν. Ελάχιστα έντυπα αυτή τη στιγμή που μιλάμε με οικονομικούς όρους, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, είναι βιώσιμα. Και σ΄ αυτό βέβαια δεν φταίνε συνάδελφοι διότι δεν είχαν ούτε έχουν εκείνοι τις πρωτοβουλίες των κινήσεων…

Το διαδίκτυο είναι καινούργιο κοσκινάκι, που ...

Το «μέλλον της δημοσιογραφίας» δεν έχει χώρο για δημοσιογράφους;

Της Ντίνας Καραμάνου

Ότι το διαδίκτυο είναι το μέσο ενημέρωσης του μέλλοντος, το ομολογούν, πια, όλοι. Και το μέλλον είναι, ήδη, παρόν.

Από τα ειδησεογραφικά sites ενημερώνεται, πια, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας -ακόμα και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, ας μην το κρύβουμε.

Όμως το μέλλον της δημοσιογραφίας, δεν έχει χώρο για τους δημοσιογράφους.

Στα sites δεν εργάζονται μόνο οι «πιτσιρικάδες» που βγήκαν από τις σχολές, ακόμα και έμπειροι συντάκτες υπογράφουν τα ρεπορτάζ τους τα οποία έχουν δουλέψει με ιδιαίτερη σπουδή.

«Αγγελιοφόρος»: Και… τρίτο «χαστούκι» της Δικαιοσύνης στους αφερέγγυους μετόχους



Νέα, συντριπτική δικαστική ήττα υπέστησαν χτες, Πέμπτη, η οικογένεια του επιχειρηματία Αλέξανδρου κ. Μπακατσέλου και οι εξ Αθηνών εκδότες Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας, οι οποίο ελέγχουν το εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου».
Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αργά χθες το μεσημέρι το αίτημα των τριών αφερέγγυων συνεταίρων να τους χορηγηθεί προσωρινή δικαστική προστασία, έναντι των εκατοντάδων πιστωτών τους, προς τους οποίους εκκρεμούν συνολικές οφειλές 24,1 εκατ. ευρώ.
Το ζήτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής επανέφερε στο προσκήνιο η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» καταθέτοντας ..

29 Μαΐ 2015

Σεξιστικό παραλήρημα υποψήφιας για το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ

Απίστευτο επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα πάνω στο κτίριο της ΕΡΤ.  Δημοσιογράφος, υποψήφια στις εκλογές για το Πειθαρχικό Συμβούλιο και πρώην εργαζόμενη ξέσπασε μπροστά σε συναδέλφους σε ένα αχαρακτήριστο σεξιστικό  παραλήρημα.
  Με δυνατή φωνή  και με πολλούς αποδέκτες , οι οποίοι είχαν μείνει άναυδοι, άρχισε να λέει  απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον άλλων  εργαζόμενων στη βάση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων αλλά και ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας.
«Πληροφορήθηκα ότι οι συμβασιούχοι της Δημόσιας Τηλεόρασης που είναι αδερφές, gay και φορείς του AIDS θα τους κρατήσουν στο νέο σχήμα της ΕΡΤ» φώναζε μεταξύ των άλλων.

Όπως μας πληροφόρησαν συνάδελφοι, 

Η ΕΣΗΕΑ είναι μόνο δική μας



 




της 

ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ











«…Το την πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν…»

Είναι κάποιες φράσεις που στριφογυρίζουν στο μυαλό σε κάποιες επετείους…  Δεν είναι στο χέρι μου, δεν έχω κανένα δικαίωμα, δεν είναι τσιφλίκι μου για να σου την παραδώσω την Πόλη… έστειλε μήνυμα ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στον Μωάμεθ τον Πορθητή. 

Δεν είναι στο χέρι μας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα δεν είναι τσιφλίκι μας η ΕΣΗΕΑ για να την παραδώσουμε στα συμφέροντα του καθενός που υπηρετεί πιστά το σύστημα. 

Η ΕΣΗΕΑ είναι το σπίτι μας. Έτσι τουλάχιστον μου φαινόταν μέχρι ...

Η τιμή της δημοσιογραφίας




  


Της 
ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΙΖΟΥ 





Τα τελευταία δύσκολα χρόνια συνήθισα να λέω ότι αξίζει να αντιμετωπίζουμε κάθε τι που αναλάμβάνουμε σαν «οραματιστές – εθελοντές – καμικάζι». Με στόχο ανιδιοτελή και όραμα για κάτι που μοιάζει ανέφικτο.

Κι όσο ανέφικτο κι αν μοιάζει μια Ένωση μακριά από κομματισμούς, προσωπικούς στρατούς και επιδιώξεις, ένα όργανο που εδράζεται στην ηθική και στηρίζει με πράξεις τις πραγματικές καθημερινές αγωνίες του επαγγελματία δημοσιογράφου αντί να δρα πάντα κατόπιν εορτής πιστεύω ότι ΝΑΙ μπορεί να γίνει.
Αναλογιστείτε τι επάγγελμα θέλετε και οραματιστείτε τι Ένωση σας αξίζει.
Μην  βολεύεστε στη μετριότητα και σκεφτείτε...

28 Μαΐ 2015

Γιατί «Μαχόμενους Δημοσιογράφους»;



  



Του

ΦΩΤΗ ΝΑΚΟΥ









Συνάδελφοι, οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ πλησιάζουν και πλέον οι επίγονοι διεκδικητές, ξύπνησαν από το λήθαργο και υπόσχονται τα πάντα. Τα τηλέφωνα χτυπούν , τα mail κουδουνίζουν και τις επόμενες ημέρες θα υποσχεθούν όσα δεν έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια.  

Και επειδή  στα μαθηματικά λόγω της αποδεικτικής διαδικασίας η αμφισβήτηση είναι αβάσιμη, έτσι και στη  δική μας περίπτωση, η ευθύνη για τα αδράνεια των τελευταίων δύο χρόνων, επιβαρύνει αποκλειστικά την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα τις παρατάξεις Ενωμένοι Δημοσιογράφοι και Συσπείρωση .

Η αυτοκριτική κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί, καθώς από τη πρώτη στιγμή της  αδόκιμης αυτής σύμπραξης ...

Απροστάτευτος απο ένα Σωματείο ανύπαρκτο που θεωρεί «έργο» του ένα πακέτο ελεημοσύνης







Του 
Δημήτρη Παπαδημητρίου










Για λόγους, που χάριν συντομίας δε θα αναφέρω εδώ, οι μέρες μου ως μέλος της Ένωσης είναι μάλλον μετρημένες.
Παρόλα αυτά όμως, δεν μπορώ να μη βλέπω για μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση την επιδρομή των τυχοδιωκτών και των κομματόσκυλων, που -άλλοι από ανάγκη, άλλοι από συνήθεια- έχουν ξαμολυθεί δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα, για να ¨λαδώσει το αντεράκι¨ τους.
 Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων από ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στο χώρο, παρά μόνο να τον εκμεταλλευτούν, οι οποίοι είτε ευγενικά είτε καταργώντας ακόμα και τα προσχήματα, σε σπρώχνουν στην άκρη, για να κάνουν τη δουλειά τους. Συνάδελφοι, που αν ήμασταν σε κάποιο μέσο διευθυντές, μάλλον κανένας μας δε θα προσλάμβανε.
Το ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα¨ κυριαρχεί, ενώ η αξιοπρέπεια είναι γι’ αυτούς έννοια που συνδέεται μόνο με ηλίθιους και χαμένους από χέρι, losers που λέμε στην Καρδίτσα.
Κουράστηκα να μην αντιδρώ τόσα χρόνια, που βλέπω τον κάθε πονηρό να κάνει ρεσάλτο, σαν πειρατής, επάνω στην κοινή περιουσία της Ένωσης και του κλάδου ευρύτερα και αρχίζω να βράζω όταν σκέφτομαι ότι ο κάθε κουτοπόνηρος ...

27 Μαΐ 2015

ΕΣΗΕΑ- ΕΔΟΕΑΠ : ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΚΑΡΤΕΛ» ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ




Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ για τον ΕΔΟΕΑΠ
 
Τα ψέματα στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν τελειώσει εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.
Οι δραματικές εκκλήσεις και επισημάνσεις για τη σωτηρία και το μέλλον του Ταμείου Περίθαλψης και Επικούρησης των δημοσιογράφων δεν αποτελούν πλέον… είδηση, ούτε φαίνεται να συγκινούν κανέναν.
Το Ταμείο «πάει με τις αναθυμιάσεις», όλοι προβλέπουν το κακό, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί.
Τώρα με τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ προκύπτει ένας ακόμη κίνδυνος για το Ταμείο μας. Οι ίδιοι άνθρωποι, που «αφαίρεσαν» τη διοίκηση του από τους δημοσιογράφους, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και ο πολυπληθέστερος εταίρος, διεκδικούν και πάλι την πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ, στοχεύοντας βεβαίως στη διοίκηση της Ένωσης. Αν επιτύχουν τους στόχους τους...

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ: Να πούμε όχι στα λαμόγια και στους εθελόδουλους..



  


του Σωτήρη Στανωτά






Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη  και την υποστηρίζω  εδώ και χρόνια : 
Η  Ένωση Συντακτών ΗΕΑ (όπως και όλα τα Σωματεία)δεν χρειάζεται  κομματικές παρατάξεις.
Ανθρώπους που παίρνουν γραμμή μόνο από τα πιστεύω τους και τις συνειδήσεις τους έχει ανάγκη. Όλοι έχουμε αντιληφθεί που οδήγησε το Συνδικαλιστικό  Κίνημα (αλλά και τη Χώρα)ο Κομματικός πατερναλισμός  και η επιμονή των ηγετικών κομματικών κύκλων να επιλέγουν και να υποστηρίζουν ,κάθε φορά, αυτούς με τους οποίους θα έχουν τα λιγότερα προβλήματα, αυτούς που θέλουν την καρέκλα και για να την έχουν είναι έτοιμοι να πουλήσουν όχι το Επάγγελμα αλλά και τα παιδιά τους αν χρειαστεί….

«ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»: Οι υποψήφιοί μας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ





α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο
1
ΑΛΥΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ (ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ)
2
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
3
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
4
ΒΑΡΙΚΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
5
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
7
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
8
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΛΙΝΤΑ)
9
ΓΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10
ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΜΕΜΗ
11
ΓΚΟΛΕΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ(ΝΤΕΠΥ)
12
ΓΚΟΛΙΑ ΕΛΕΝΑ
13
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
14
ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
15
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
16
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΠΑΝΤΙΑΣ)
17
ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
18
ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΗΣ
19
ΚΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
20
ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
21
ΚΑΝΤΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
22
ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
23
ΚΟΛΟΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
24
ΚΟΛΟΜΒΑΤΣΟΣ ΑΡΗΣ
25
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
26
ΚΟΣΙΝΑ ΑΛΕΞΙΑ
27
ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
28
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
29
ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
30
ΜΟΣΙΑΛΟΣ (ΞΑΝΘΑΚΗΣ) ΧΡΗΣΤΟΣ
31
ΝΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
32
ΝΙΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
33
ΝΟΥΝΤΛ (ΚΑΛΦΑ) ΚΑΡΟΛΙΝΑ
34
ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΝΑΝΑ
35
ΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΕΥΑ
36
ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
37
ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
38
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
39
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
40
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41
ΠΑΠΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
42
ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ ΜΕΡΟΠΗ(ΜΑΙΡΗ)
43
ΡΙΖΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
44
ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
45
ΣΟΥΛΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
46
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
47
ΣΤΑΝΩΤΑΣ-ΤΟΓΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
48
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ
49
ΣΥΡΙΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
50
ΣΧΙΝΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
51
ΤΕΝΤΗ ΑΝΝΑ
52
ΤΕΡΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
53
ΤΙΓΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
54
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
55
ΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
56
ΧΟΪΔΑ ΣΤΕΛΛΑ
57
ΧΟΪΔΑΣ ΦΑΡΑΝΔΟΣ

β) Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
1
ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ

  • Δύο ακομη συναδέλφων οι υποψηφιότητες για το ΔΣ δεν έγιναν δεκτές γιατί δεν είχανσυμπληρώσει τον απαιτούμενο χρονο. Πρόκειται για την Ντίνα Καραμάνου και τον Νικόλα Περδικάρη, νέους άξιους συναδέλφους, γνωστούς στο δημοσιογραφικό χώρο που όμως, είχαν την ατυχία, λόγω των εργασιακών συνθηκών να μήν έχουν συμπληρώσει νωρίτερα τίς τυπικές προϋποθέσεις. Στη μία, μάλιστα, περίπτωση η ευθύνη είναι της ΕΣΗΕΑ καθώς ενώ η αίτηση είχε γίνει πολύ καιρό πρίν οι εγγραφές άργησαν να γίνου!!!
  • Αλλες δύο συνάδελφοι, απο ατυχία που οφείλεται στην πιεση του χρόνου αυτών των εκλογών, δεν περιελήφθησαν τελικά στο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για την Μαίρη Κοντολούρη και την Γιάννα Σουλάκη, επίσης γνωστές και άξιες συναδέλφους που,βέβαια, παραμένουν μαζί μας, προσηλωμένες στα ίδιους στόχους, παρά τίς τεράστιες επαγγελματικές δυσκολίες που έχουν βιώσει.