8 Ιαν 2010

Απο συνταξιούχους και παιδιά αρχίζει ο ΕΔΟΕΑΠ την...εξυγίανση

Διαμαρτύρονται δεκάδες ασφαλισμένοι.
Επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση ανάκληση της «μυστικής απόφασης» του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με την οποία επιβάλλονται αιφνιδιαστικές περικοπές σε πλήθος κοινωνικών παροχών για πολλές κατηγορίες μελών-μετόχων (επίδομα βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνωτικό, συμπληρωματική ασφάλιση, παροχές συνταξιούχων, κα), απέστειλαν σήμερα εκατοντάδες δημοσιογράφοι -είχαν ξεπεράσει τους 305 μέχρι χθες το απόγευμα και η συλλογή υπογραφών συνεχιζόταν.
Εκτός από τους θιγόμενους υπέγραψε για συμπαράσταση πλήθος συναδέλφων που δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι, καταδεικνύοντας έτσι την αγωνία όλων για το μέλλον του Οργανισμού και την επιχειρούμενη περιστολή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η επιστολή, σημείωναν πολλοί, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί σαν μια πρώτη αρχή των αντιδράσεων. Ακολουθεί το κείμενο :

Προς το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
Κοινοποίηση ΕΣΗΕΑ, ΜΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα 7/1/2010 ότι έχει ληφθεί απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού σε άγνωστη εως τώρα ημερομηνία καθώς η εν λόγω απόφαση παραμένει ακόμα…κρυφή (!) , με την οποία επιβάλλεται εισοδηματικό όριο στην καταβολή επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνωτικού επιδόματος κα., τα οποία περιορίζονται για οικογενειακά εισοδήματα ανω των 40.000 ευρώ ενώ περικόπτονται εντελώς για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ετησίως.

Κατ αρχήν εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μυστικότητα αυτής της απόφασης, η οποία δεν κοινοποιήθηκε εγκαίρως στα μέλη και για τον αιφνιδιασμό που δημιουργεί, δεδομένου ότι οι συμφωνίες με τους παιδικούς σταθμούς έχουν ήδη γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι οικογενειακοί προγραμματισμοί ανατρέπονται τώρα, με τρόπο ανεπίτρεπτο και κυρίως, παράνομο για πολλούς λόγους, όπως ότι οδήγησε σε παγίδευση τους ασφαλισμένους.

Τα 50.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος εξάλλου, ισοδυναμούν με το αντίστοιχο του μηνιαίου μισθού 1785 ευρώ καθενός εκ των συζύγων, δηλαδή στο όριο η και χαμηλότερα της συλλογικής σύμβασης, για περιπτώσεις δύο εργαζόμενων δημοσιογράφων με παιδιά και πολυετίες, όπως είμαστε οι περισσότεροι.

Πάνω από το όριο αυτό, θεωρούμαστε για τον ΕΔΟΕΑΠ υψηλόμισθοι και στερούμαστε μια από τις βασικότερες κοινωνικές παροχές του οργανισμού. Επίσης το γεγονός ότι μέχρι εισοδήματος 49.999 ευρώ καταβάλλεται έστω μειωμένο επίδομα, ενώ από 50.001 ευρώ δεν καταβάλλεται, δημιουργεί ανεπίτρεπτη ανισότητα μεταξύ των μελών-μετόχων.

Οι γονείς δυό ή περισσότερων παιδιών μάλιστα, καλούνται ξαφνικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αφαιρούν τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα, στην παρούσα οικονομική συγκυρία και δυσμενών εξελίξεων στο χώρο του τύπου. Με τον τρόπο αυτόν όμως, ο Οργανισμός αντί να ενισχύει τα μέλη του στην πολύ δύσκολη περιπέτεια της ανατροφής των παιδιών, ουσιαστικά τους αφαιρεί, εντελώς απροειδοποίητα μάλιστα, ένα από τα βασικότερα προνοιακά επιδόματα.

Ειδικά στον δημοσιογραφικό χώρο δε, όπως γνωρίζετε, τα ωράρια είναι τέτοια που ο παιδικός σταθμός όχι απλά δεν μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια, αλλά είναι το ελάχιστο που χρειάζεται καθώς οι περισσότεροι, πέραν των παιδικών σταθμών, απασχολούμε και γυναίκες για να κρατάνε τα παιδιά όταν δουλεύουμε μέχρι το βράδυ. Ειδικά σε ζευγάρια δημοσιογράφων το φαινόμενο είναι συχνό.

Η απάντηση που λάβαμε ότι πρόκειται για περικοπές λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός και του μεγάλου ελλείμματός του μας συγκινούν σίγουρα και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, αλλά όμως δεν αντιλαμβανόμαστε την έννοια της επικούρησης, που αποτελεί και συνθετικό του τίτλου Οργανισμού, όταν η επιλογή των περικοπών στρέφεται κατά ανηλίκων παιδιών, δυναμιτίζει την ανατροφή τους, προκαλεί αιφνιδιασμό και ανατρέπει τους οικογενειακούς μας προγραμματισμούς. Ειδικά όταν για τα όποια οικονομικά χάλια του Οργανισμού δεν ευθυνόμαστε.

Με την παράκληση της άμεσης ανάκλησης αυτής της απαράδεκτης απόφασης και την προειδοποίηση ότι σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να προσφύγουμε –όσοι άμεσα θιγόμενοι επιθυμούν εξ όσων συνυπογράφουν για συμπαράσταση- στην Δικαιοσύνη.

7 Ιαν 2010

Με 12,53% και στoν Πήγασο ο Λαυρεντιάδης

Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις του;

Λίγες μέρες μετά την δυναμική του είσοδο στην Proton Bank, στην οποία έγινε σήμερα και Πρόεδρος του Δ.Σ, και μετά το 9,62% της «Τεγόπουλος», ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αύξησε - επισήμως πλέον - σε σημαντικό βαθμό, την συμμετοχή του και στην εκδοτική εταιρεία Πήγασος, που εκδίδει τις εφημερίδες Εθνος, Πρώτο Θέμα, Ημερησία, καθώς και πλήθος περιοδικών.(βλέπε και άρθρο «Κάτι γίνεται στα media», στο newstr@p 30/12/09).
Ετσι, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών η εισηγμένη Πήγασος, ενημερώνει ότι η ΝΕΠ Εκδόσεις ( των κ.κ. Π. Κυριακίδη και Λ. Λαυρεντιάδη ) κατέχει, μετά τις τελευταίες αγορές μετοχών, 5.873.564 μετοχές ή ποσοστό 12,53% του μετοχικού της κεφαλαίου. Θυμίζουμε πως ο κ. Λαυρεντιάδης ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2008 την είσοδό του στην Πήγασος.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση:

Κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3556/2007, της απόφασης 1/424/03.07.2007 και της Εγκυκλίου 33 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" ανακοινώνει, ότι κατόπιν της από 04.01.2010 γνωστοποίησης (ΤR-1) που έλαβε από την "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ", ως καθολική διάδοχο της "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (εφεξής "απορροφώμενη"), δυνάμει συγχωνεύσεως κατ΄ άρθρ. 68-77 του Κ.Ν. 2190/1920 και των διατάξεων του Ν.Δ. 1297/1972, εγκεκριμένης με την αριθμ. πρωτ. 17697/2009 απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών (Νότιος Τομέας), που καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών στις 31.12.2009, η απορροφώμενη πραγματοποίησε στις 29.12.2009 συναλλαγή απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου επί μετοχών της "ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" και το συνολικό ποσοστό της ανήλθε σε πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες εβδομήντα τρεις χιλιάδες πεντακόσιες εξήντα τέσσερις (5.873.564) μετοχές, ήτοι ποσοστό 12,53% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτ ων ψήφου της "ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό ενδιαφέρον του κ. Λαυρεντιάδη, δεν περιορίζεται στον τραπεζικό χώρο και στα media, αλλά και στον κλάδο των λιπασμάτων, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις ( και μάλιστα λέγεται πως βρίσκονται κοντά στο τελικό στάδιο), για την εξαγορά του βαφείου- φινιριστηρίου την εισηγμένης εταιρείας Ελφίκο.

Το deal θα αφορά την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου της Ελφίκο ( που θα παραμείνει στην οικογένεια Κουλολία ), και την απορρόφηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από την Ελφίκο, η οποία και θα αλλάξει πλέον δραστηριότητα.

Θυμίζουμε πως ο Κύπριος επιχειρηματίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω της Lamda Partners, απέκτησε το 100% της ΒΦΛ, έναντι 85,9 εκατ. ευρώ. - Δεν μπορεί να είναι ...τυχαία τα αλλεπάλληλα limit up και οι ξαφνικοί τεράστιοι όγκοι συναλλαγών της Ελφίκο στο χρηματιστήριο. Εκεί που η εισηγμένη δεν παρουσίαζε (κυριολεκτικά) καμία κινητικότητα στην αγορά, σημειώνοντας μάλιστα ακόμη και μηδενικούς όγκους, ξαφνικά στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, έχει πάρει τα ..πάνω της.

Από τις 31/12 η μετοχή της έχει κερδίσει σχεδόν 56%, από τα 0,52 ευρώ την περασμένη Πέμπτη, στα 0,57 ευρώ την Δευτέρα, τα 0,68 ευρώ την Τρίτη και αυτήν την ώρα με κέρδη πάνω του 19% διαπραγματεύεται ήδη στα 0,81 ευρώ!

Και τα τεμάχια που αλλάζουν χέρια έφτασαν, από το ... μηδέν, σχεδόν, καθημερινά, στα 30.300 σήμερα!Η ιστορία αυτή θυμίζει σίγουρα τη συμπεριφορά της μετοχής της Τεγόπουλος, λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της εισόδου Λαυρεντιάδη ...
πηγή:newstr@p

Εγραψε για τη Μαφία.Τον δολοφόνησαν


Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καλούν της αρχές της Βουλγαρίας να διεξάγουν έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Μπόρις Νικόλοβ Τσανκόβ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς στην βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια.

«Απαιτούμε να γίνει έρευνα για αυτή τη στυγνή δολοφονία που έγινε μέρα μεσημέρι», δήλωσε ο Αϊνταν Γουάιτ, Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ και συνέχισε: «ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει αστυνομική προστασία επειδή φοβόταν για τη ζωή του, την ασφάλεια της οικογένειάς του και των συνεργατών του, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Ο Τσανκόβ είχε δημοσιεύσει μόλις ένα μήνα πριν, ένα βιβλίο για τη Μαφία στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές και για το λόγο αυτό είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. Το 2004, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε γλιτώσει από μια άλλη απόπειρα εναντίον της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση κατευθυνόταν για να συναντήσει τον δικηγόρο του στην Σόφια, συνοδευόμενος από δύο σωματοφύλακες. Ο θάνατος του δημοσιογράφου ήταν ακαριαίος, ενώ οι δύο σωματοφύλακες τραυματίστηκαν και οι υπεύθυνοι της επίθεσης κατόρθωσαν να διαφύγουν.

6 Ιαν 2010

AGB: μετρήσεις που καθορίζουν την ποιότητα και "φακέλωμα" μέσω facebook


Η AGB, 20 χρονια μετα την εισοδο της ιδιωτικης τηλεορασης στην Ελλαδα, παραμενει η μοναδικη εταιρεια μετρησης τηλεθεασης των τηλεοπτικων σταθμων...οι οποιοι εξακολουθουν να λειτουργουν χωρις αδειες, ωστε να οι εκαστοτε κυβερνησεις να μπορουν να τους κατευθυνουν,αναλογα με τα κατα καιρους συμφεροντα και εξελιξεις.
H AGB, αυτη τη στιγμη, εχει τοποθετησει 2500 μηχανηματα σε 1300 νοικοκυρια και μονο απο αυτο το δειγμα, βγαζει τα ποσοστα της τηλεθεασης που αναλογουν στο καθε τηλεοπτικο προγραμμα, μοιραζοντας ετσι και την διαφημιστικη πιττα, ειτε αυτη ειναι κρατικη διαφημιση, ειτε αλλες διαφημισεις.ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ:
Στο πόρισμά της κ. Τουλουπάκη, το 2006, το οποίο αριθμεί 42 σελίδες και υποβλήθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλο, καταγράφονται 17 πλημμέλειες ως προς τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης από την AGB. Συγκεκριμένα:
---Μετρήθηκαν τηλεοπτικοί σταθμοί σε ώρα που δεν εξέπεμπαν.
---Εμφανίζεται τηλεθεατής να παρακολουθεί τηλεόραση επί 38 ώρες.
---Μετρήθηκαν νοικοκυριά που είχαν τη δοκιμαστική περίοδο μηδενική τηλεθέαση.
---Στα Χανιά, τη Φλώρινα και τη Φωκίδα αποδόθηκε τηλεθέαση σε ώρες που οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν διακοπή σήματος ή μπλακ άουτ.
---Πατέρας πολύτεκνης οικογένειας με διαμονή στην περιοχή του Γκύζη, αγνώστου επαγγέλματος και απόφοιτος ΑΕΙ, εμφανίζεται γεννημένος την 1/1/1961, με παιδιά γεννημένα το 1962 και το 1963. Διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο του σπιτιού του ανήκει στην AGB.
---Στην έρευνα μετείχαν παιδιά 3 ετών.
---Μετρήθηκε η τηλεθέαση κατά την αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή.
Τη διενέργεια της έρευνας είχε παραγγείλει τον Δεκέμβριο του 2004 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος, με την οποία ζητούσε να «εξεταστεί αν είναι απατηλή ή πλασματική η διαδικασία συγκέντρωσης των στοιχείων τηλεθέασης και αν ναι, να διαπιστωθεί αν χειραγωγείται, με πρόθεση, η κατανομή διαφημιστικών πακέτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς».
Παρολα τα παραπανω και παρολες τις καταγγελιες που κατα καιρους γινονται αναφορικα με την αξιοπιστια και το αδιαβλητο των μετρησεων, καμια κυβερνηση μεχρι τωρα δεν εχει μεριμνησει για το θεμα, αφηνοντας την μετρηση της τηλεθασης, με ο,τι αυτο συνεπαγεται, σε μια μονο εταιρεια.
Εντυπωση παραλληλα προκαλει, πως ολα αυτα τα χρονια εμφανίστηκε μια μονο εταιρεια,η οποια μετραγε και αυτη την τηλεθεαση, η οποια ομως μετα απο λιγο καιρο κατεβασε ρολα.
Η AGB,εκτος απο το μοιρασμα της διαφημιστικης πιττας στους τηλεοπτικους σταθμους, ειναι αυτη η οποια ουσιαστικα καθοριζει την ποιοτητα των τηλεοπτικων προγραμματων που προβαλλονται στην Ελληνικη tv και την θεματολογια τους,επιβραβευοντας ή αποδοκιμαζοντας τα...με τα νουμερα τηλεθεασης τα οποια δινει....

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ AGB ΚΑΙ FACEBOOK:
ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Στις 23/9/2009 οπως προσφατα αποκαλυψε το ΠΡΕΖΑ TV, ανακοινωθηκε και επισημα η συνεργασια AGB NIELSEN και FACEBOOK.Συμφωνα με την ανακοινωση της Agb:
"Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν πάνω σε προϊόντα και λύσεις που θα επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους της online αγοράς την καλύτερη κατανόηση της αξίας του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων στα πλαίσια μιας συνολικά σχεδιασμένης στρατηγικής επικοινωνίας και marketing.
H πρώτη υπηρεσία που υλοποιείται στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας είναι η Nielsen BrandLift, που μετρά την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Facebook, μέσω μιας σύντομης και απλής έρευνας μιας ή δύο ερωτήσεων. Η υπηρεσία Nielsen BrandLift θα είναι εμπορικά διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες τους ερχόμενους μήνες, και έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να διεξαχθούν εκατοντάδες μελέτες με πελάτες που διαφημίζονται στο Facebook."

Tι σημαινουν ολα τα παραπανω;;;

Πλεον η Agb Nielsen με διαφορα polls και applications στο Facebook θα μπορει να καταγραφει, τα προφιλ των χρηστων, τις διαφορες προτιμησεις τους, καθως επισης και τις καταναλωτικες τους συνηθειες, ωστε οι διαφημισεις που θα εμφανιζονται οταν μπαινει καποιος στο λογαριασμο του, να ανταποκρινονται στις αγοραστικες του συνηθειες και ετσι οσοι επιχειρηματιες διαφημιζονται στο συγκεκριμενο social media να εχουν στοχευμενη και αποδοτικη διαφημιση.

Μιλαμε για το απολυτο φακελωμα...

ΤΕΛΟΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AGB ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
πηγή: ΠΡΕΖΑ TV

5 Ιαν 2010

Ο Λαυρεντιάδης έβαλε πόδι και στην Ελευθεροτυπία


H εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις, συμφερόντων του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είναι ο νέος βασικός μέτοχος και αγοραστής του 9,62% των μετοχών της Τεγόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης το τελευταίο διάστημα, έχει «μαζέψει» μέσω του χρηματιστηρίου, σχεδόν το 10% της Τεγόπουλος, με το βλέμμα του έντονα στραμμένο στην απόκτηση της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, και από μέρα σε μέρα αναμένεται και η επισήμη ανακοίνωση.

Πριν από λίγο, μέσω της ιστοσελίδας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ήρθε η επιβεβαίωση του newstr@p για την δυναμική είσοδο του Κύπριου επιχειρηματία στην Ελευθεροτυπία:Η επίσημη ανακοίνωση:
Η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με την απο 04.01.2010 επιστολή της προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε οτι στις 31.12.2009 μετά από αγορά μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 9,62%.
Κατόπιν των παραπάνω οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι:
-- Τεγοπούλου Μαριάνθη με δικαιώματα ψήφου 21.096.408 (38,68%),
-- Ελένη Τεγοπούλου με δικαιώματα ψήφου 21.095.608 (38,67%) και
--"ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με δικαιώματα ψήφου 5.247.464 (9,62%).
Το υπόλοιπο 13,03% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της 28.12.2009, σε 7.862 μετόχους περίπου.
της Ελευθερίας Κούρταλη
πηγή: news Trap

4 Ιαν 2010

Απολύθηκε ο Βλαστάρης απο την Κυρ. Ελευθεροτυπία- συνέλευση στίς 5μμ

Απολύθηκε χθες το βράδυ ο Διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Βλαστάρης. Η είδηση δεν ανακοινώθηκε επισήμως αλλά «διέρρευσε», μετά τα μεσάνυχτα.
Για κανένα δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» αφού ο ίδιος ο Βλαστάρης τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να βγαίνει από το γραφείο του, κάτι που σπανίως έκανε πριν, και να λέει σε πηγαδάκια ότι «θέλουν να τον διώξουν»,αφήνοντας αιχμές κατά της Μάνιας Τεγοπούλου ή ότι «θα μας φάνε όλους και οι συντάκτες πρέπει να οργανωθούν σε μία γροθιά με την ΕΣΗΕΑ (σ.σ. κοίτα πότε θυμούνται μερικοί την ΕΣΗΕΑ…) σε πιο δυναμική αντίδραση στα σχέδια της επιχείρησης».
Η στάση του αυτή είχε προβληματίσει πολλούς από τους συντάκτες της Κυρ. Ελευθεροτυπίας οι οποίοι εδώ και καιρό ήθελαν να μιλήσουν για τα κακώς κείμενα αλλά δίσταζαν καθώς είχαν δεχτεί απειλές («μαύρο φίδι που σας έφαγε» κ.α.).
Τελικά το έκαναν στην τελευταία συνέλευση των συντακτών της εφημερίδας. Όπου μίλησαν για τις ψυχολογικές πιέσεις που δεχόντουσαν, για απαξίωση των συντακτών, για «ψυγεία», για περικοπές κειμένων (απ΄οσο γνωρίζουμε για όλα υπάρχουν στοιχεία) ή ιδιαίτερη προβολή άλλων και, σε ένα κείμενο αρχών που συνέταξαν ζητούσαν, μεταξύ άλλων να ξαναγίνει η εφημερίδα μαχητική και να ελέγχει την εξουσία όπως είναι η δημοσιογραφική δουλειά. (κάποια άλλη στιγμή θα μιλήσουμε για το τι επακολούθησε…).
Μόλις έγινε γνωστή η απόλυση, το ραδιόφωνο του Σκάι και ορισμένα μπλόγκς μίλησαν για συγχώνευση της Κυριακάτικης και της ημερήσιας Ελευθεροτυπίας και για απολύσεις σε ποσοστό 40%. Μετά από μικρή διερεύνηση του θέματος μάθαμε ότι η κ. Τεγοπούλου διέψευσε και τις δύο αυτές εξελίξεις στον εκπρόσωπο των συντακτών ο οποίος και θα το ανακοινώσει στη συνέλευση που θα γίνει στις 5μμ.
Δεν γνωρίζουμε αν η φήμη είναι ακριβής η η «διαρροή» τη συγκεκριμένη στιγμή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, προσωπικά η επιχειρηματικά - ήδη υπάρχουν ερωτηματικά με το 10% των μετοχών που πέρασαν σε άλλα χέρια (βλ. ανάρτηση 30.12.09).
Σε κάθε περίπτωση η συνέλευση των συντακτών της Ελευθεροτυπίας θα ζητήσει απαντήσεις και θα θέσει το ζήτημα στις πραγματικές διαστάσεις. Και αν υπάρχει θέμα μαζικών απολύσεων θεωρούμε σίγουρο ότι θα προσφύγει , στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων που σε μία τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει.

Υ.Γ. Όπως πληροφορούμαστε ο κ. Βλαστάρης δεν έχει ακόμη υπογράψει την απόλυση του σκοπεύοντας να παραστεί στη συνέλευση σε μία προσπάθεια να γενικεύσει το προσωπικό του θέμα –και για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει τη στήριξη από κάποιους άλλους συντάκτες που είναι άγνωστό αν θα ανταποκριθούν