16 Φεβ 2012

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"



Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη πενταήμερης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr» από τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2012.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr».

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εγγραφή των κάτωθι τακτικών μελών:

ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»

ΣΤΑΪΚΟΥ ΜΑΝΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ – «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»

Βάσει του άρθρου 5, παρ. 11 του Καταστατικού της Ενώσεως, ενστάσεις κατά της απόφασης του Δ.Σ. για την εγγραφή της συναδέλφου, μπορούν να υποβληθούν μέσα σε προθεσμία 15 ημερών στη Γραμματεία της Ενώσεως.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



Η Διοίκηση της ΕΡΤ με μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιχειρεί να απολογηθεί για τη «σφαγή των συμβασιούχων», στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταφεύγοντας σε απολύτως φιλολογικές επισημάνσεις, με μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Δεν μπορεί, όμως, να κρύψει με τίποτα ούτε τις ευθύνες της, δηλαδή, τον αποκλεισμό 103 δημοσιογράφων, που προστίθενται στους συναδέλφους μας -οι οποίοι «κόπηκαν» κατά τις προηγούμενες εξίσου διαβλητές διαδικασίες- ούτε και το γεγονός ότι οι αποφάσεις της ξεπερνούν ακόμη και το νόμο πρόκληση Παπακωνσταντίνου, που αφορά μειώσεις κατά 50% των συμβάσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί για άλλη μια φορά τη Διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και επισημαίνει ότι οφείλουν:
-Να δώσουν στη δημοσιότητα, αφ’ ενός τα κριτήρια που αυθαίρετα καθόρισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ και, αφετέρου, τη μοριοδότηση, στην οποία επεδόθη με πάθος η επιτροπή αξιολόγησης για να αποκλείσει συναδέλφους.
-Να ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις, δεδομένου ότι δεν έπαψαν να υφίστανται οι ανάγκες, τις οποίες εκλήθησαν να καλύψουν οι συνάδελφοι, σύμφωνα με τη δημόσια προκήρυξη του 2010.
-Να αποκαταστήσουν με πρόσθετη διαδικασία όλους όσοι παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκαν στο παρελθόν ή αποκλείστηκαν με παρεμφερείς αυθαίρετες διαδικασίες κατά την εξέταση των δικαιολογητικών τους, το 2010. Όλοι διατηρούν αναφαίρετο το δικαίωμά τους στην εργασία.

Σχετική επιστολή εστάλη χθες στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

« Τα πρωτοφανή, που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην ΕΡΤ, με την σκανδαλώδη διαδικασία, η οποία οδήγησε «στην σφαγή των συμβασιούχων», αναδεικνύουν το πρόβλημα έλλειψης διαφάνειας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και συνεργάτες τους με την παράκαμψη διαδικασιών, με την ανακάλυψη «συντελεστών βαρύτητας» του διευθυντικού δικαιώματος, καθιερώνουν πρακτικές προγραφών εργαζομένων.

Η ΕΡΤ Α.Ε. οφείλει πολλά και ενδεχομένως τα περισσότερα στην εργασία και τη συμμετοχή των συναδέλφων, οι οποίοι ωστόσο κακήν κακώς εκδιώκονται ως συμβασιούχοι, που αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ξαφνικά για τη διοίκηση και την κυβέρνηση «περισσεύουν» ή άλλοι οδηγούνται στην εφεδρεία και υποχρεωτικά στην έξοδο από την ΕΡΤ και το επάγγελμα, με πρόωρη συνταξιοδότηση.

Αντιλαμβάνεστε ότι ταυτόχρονα με τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές της περιόδου, η ΕΡΤ Α.Ε. έχει μετόχους, που ευθύνονται και γι’ αυτά, αλλά και διοίκηση η οποία ελέγχεται ως προς τη νομιμότητα ή μη των αποφάσεών της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει υποχρέωση να σας εγκαλέσει αλλά και να σας καλέσει να τηρήσετε τη νομιμότητα και ταυτόχρονα να διασφαλίσει, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων».

15 Φεβ 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"



Αναβλήθηκε σήμερα και προσδιορίστηκε για τις 7 Μαρτίου 2012 η συζήτηση της αίτησης για υπαγωγή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς και της αίτησης για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Το Δικαστήριο επίσης έκρινε ότι από την προσωρινή διαταγή, που είχε χορηγήσει στην εργοδότρια κατά την κατάθεση των αιτήσεων και με την οποία διατάχθηκε η αναστολή ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της εταιρείας, εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες έως σήμερα απαιτήσεις των εργαζομένων για καταβολή των μισθών τους ή για την καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης λόγω απόλυσης και μέχρι του ½ του αντίστοιχα οφειλόμενου ποσού.
Μετά την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος των εργαζομένων στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» να εκτελέσουν τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων με τις οποίες τους έχουν επιδικαστεί τα δεδουλευμένα τους.


Εν τω μεταξύ Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη και νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου 2012. ζητώντας άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου).

14 Φεβ 2012

ΝΕΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», που αυτή τη φορά εκδηλώνεται με την αδικαιολόγητη, καταχρηστική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Ματθαίου.


Ο συνάδελφος αρνήθηκε να υποκύψει και να υπογράψει τη μείωση των αποδοχών του και έτσι προστέθηκε στη λίστα των «θυμάτων» της εργοδοσίας του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ», η οποία με εκβιασμούς, απολύσεις και παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας επιχειρεί να «φορτώσει» τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη συμπεριφορά της εργοδοσίας, την καλεί να ανακαλέσει την απόλυση, όπως και κάθε ανάλογη αυθαιρεσία, και δηλώνει ότι θα παλέψει με κάθε νόμιμο τρόπο για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και τα δικαιώματα των συντακτών.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ"



Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου 2012.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας.
Ήδη, δεν έχουν εξοφληθεί δεδουλευμένες αποδοχές του Νοεμβρίου 2011, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί των μηνών Δεκεμβρίου 2011 και Ιανουαρίου 2012.
Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου.

Αλλη μία 24ωρη απεργία στην "ΑΥΡΙΑΝΗ"



Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης,

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επί ένα έτος την αντεργατική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους .

Οι Ενώσεις ζητούν:
-Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
-Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
-Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και τη συμπλήρωση των φακέλων των νέων μελών έως και την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 15.00.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να παραδίδουν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος) πλήρεις τους φακέλους με τα δικαιολογητικά για να διευκολύνεται η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Τέλος, πληροφορούμε τους νέους συναδέλφους ότι, πέραν της 17ης Φεβρουαρίου 2012, ουδεμία παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών θα δοθεί.

13 Φεβ 2012

Οι Anonymous παίρνουν θέση για τα χτεσινά επεισόδια στην Ελλάδα!



Τα χτεσινά σοβαρά επεισόδια και η συντονισμένη επίθεση σε πληθώρα κυβερνητικών ιστοσελίδων, βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας σε όλο τον κόσμο, επομένως ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Anonymous να δημοσιεύσουν το διάγγελμα τους προς τον Ελληνικό λαό και να στείλουν ακόμα ένα μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση και όχι μόνο:
Πολίτες της Ελλάδας
Είμαστε οι Anonymous.
Παρακολουθούμε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Μας λυπεί η καταστροφή που βιώνουν η πόλη και οι κάτοικοι της. Η Κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματα του κόσμου αμέτρητες φορές. Αρνήθηκε να τους ακούσει, και γι’ αυτό συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Ελλάδας. Νιώθουμε τον πόνο τους. Δεν μπορούμε να σταθούμε και να παρακολουθούμε καταπιεσμένους ανθρώπους λόγω των μέτρων λιτότητας που δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.
Γι’ αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση μας βρίσκει απέναντι της. Τους προειδοποιήσαμε αρκετές φορές να σταματήσουν τις ενέργειες τους εναντίον του λαού. Τους προειδοποιήσαμε να σταματήσουν αυτές τις περικοπές που θα πλήξουν αδιαμφισβήτητα τις μεσαίες και κατώτερες τάξεις. Δεν συμμορφώθηκαν. Οι ενέργειες που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της μη-συμμόρφωσης τους στις απαιτήσεις μας. Δεν οργανώσαμε εμείς τις ταραχές με κανένα τρόπο. Το μόνο που κάναμε ήταν να διαδώσουμε ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού.
Οι Anonymous θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης, και δεν θα σταματήσουν μέχρι ο λαός να πάρει αυτό που θέλει. Αν δεν συμβεί το τελευταίο, η Κυβέρνηση θα πέσει. Το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιταλία, Ισπανία, Πορταγαλία, Βρετανία, Πολωνία και οι άλλοι θα έχουν την ίδια μοίρα με την Ελλάδα.
Έχετε προειδοποιηθεί όλοι.
Θα σταθούμε στον Ελληνικό λαό.
Προς Ελληνική Κυβέρνηση, έπρεπε να μας περιμένετε.

πηγή: techgear.gr

ΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2012.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr ».