3 Ιουν 2017

Οι συνταξιούχοι χάνουν τη σύνταξη και οι νέοι το επάγγελμά τους

Της Μαίρης Παραπονιάρη

Ένα είναι σίγουρο... Όλοι μας ακούμε την λέξη "εκλογές" και ανατριχιάζουμε... Οι κάθε είδους εκλογές στο τόπο μας είναι τόσο απρόβλεπτες όσο απρόβλεπτοι είμαστε εμείς οι ίδιοι... Σήμερα έτσι αύριο αλλιώς...

Ψέμματα που φτιάχνονται σαν αλήθειες, αλήθειες που ντύνονται έτσι που να μοιάζουν σαν ψεύτικες...

Και τώρα στην πιο κρίσιμη περίοδο της δημοσιογραφικής μας ζωής, έρχονται πάλι εκλογές στον συνδικαλιστικό μας φορέα. Στην Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Αθηνών, εκλογές που οι εκλεγμένοι θα βρεθούν μπροστά στο πρόβλημα επιβίωσης του ίδιου του κλάδου και πιο πολύ του ασφαλιστικού μας φορέα του ΕΔΟΕΑΠ που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης με 2.300 συνταξιούχους ( κι εγώ σ αυτούς) να μη παίρνουν αυτό το μήνα σύνταξη και οι ιατρικές δαπάνες να μην έχουν καταβληθεί εδώ και καιρό...

ΕΣΗΕΑ: Επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια και οι αλήθειες για τον ΕΔΟΕΑΠ



Ορισμένοι προκαλούν προεκλογική σκόνη για να καλύψουν τις ευθύνες τους, για το οικονομικό αδιέξοδο στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν διστάζουν να οδηγήσουν τον Οργανισμό σε τεχνητή κρίση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Χωρίς καμία ειδοποίηση και δικαιολογία διέκοψαν παροχές και την καταβολή των επικουρήσεων.

Επιδιώκουν, με τον τρόπο αυτό, να δημιουργήσουν βαρύ κλίμα και να μεταφέρουν στην ΕΣΗΕΑ την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ.

2 Ιουν 2017

Κήρυξη 24ωρης απεργίας στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ  αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους,  τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 6 Ιουνίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017.

Η αποχή δεν είναι θέση

Του Δημήτρη Σούλτα
 
Το συνηθέστερο που θα εισπράξεις όταν μιλάς για συνδικαλισμό στα social media είναι η αδιαφορία. Θεωρείται "ειδικό θέμα", κάτι που αφορά μόνο αυτόν που το ανεβάζει, ένα "συντεχνιακό θέμα" που δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός από κάποιο "συνάφι".

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ειδικά όταν μιλάμε για τον χώρο των ΜΜΕ. Ότι δεν αντιμετωπίζουμε το επιμέρους πρόβλημα ενός κλάδου, ως μέρος ενός συνολικού προβλήματος.

1 Ιουν 2017

Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στις κάλπες


Οι υποψήφιοι της παράταξης, οι οποίοι συμμετέχουν στις εκλογές, που διεξάγονται 7 και 8 Ιουνίου 2017, για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και των αντιπροσώπων στο 8ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017


Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, συνήλθε σήμερα στα Γραφεία της Ενώσεως, προκειμένου να ανακηρύξει τους υποψήφιους στις αρχαιρεσίες της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017, για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και των αντιπροσώπων στο 8ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Απεργία στον «ΠΗΓΑΣΟ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας, από τις 18:00 της Πέμπτης, 1 Ιουνίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

31 Μαΐ 2017

ΕΣΗΕΑ για ΔΟΛ: Εγγύηση οι εργαζόμενοι για την επόμενη μέρα



Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία πώλησης του ΔΟΛ, που περιέρχεται στην κατοχή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μαζί με τις ιστορικές εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», τα περιοδικά, τις ιστοσελίδες, το Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM», εξασφαλίζει και τις συμμετοχές του Οργανισμού στο «MEGA», την εκτυπωτική μονάδα «ΙΡΙΣ» και το πρακτορείο διανομής «Άργος».

Η περιπέτεια, όμως, δεν τελείωσε για τους εργαζόμενους.