27 Ιουν 2015

Αυτή η νύχτα θα κρατήσει ως την άλλη Κυριακή...






Της Αλεξίας Κοσίνα

Όλοι αντιλαμβάνονται τι πραγματικά σημαίνει το διάγγελμα Τσίπρα: Ναι ή όχι στις προτάσεις των δανειστών. Αυτό.
Και είναι η έσχατη λύση, αυτό το δημοψήφισμα. Και είναι πράξη δημοκρατίας και ευθύνης συλλογικής για όλους, τους νυν και όσους έρθουν. Για όσους αντιλαμβάνονται πως το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση να διατηρήσει τον πισινό της στους θώκους της εξουσίας… για όσους μιλούν για ευθυνοφοβία όσων έλαβαν την εντολή να κυβερνήσουν πριν πέντε μήνες, ή για στάση κατώτερη των περιστάσεων, ας αναλογιστεί το μέγιστο πολιτικό ρίσκο που αυτή η κυβέρνηση αναλαμβάνει!
Σε κάθε περίπτωση είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ της ΧΑΡΤΙ σε διαπραγμάτευση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και η μόνη στιγμή που θα μπορούσε να το ρίξει. Λαμβάνει ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ αν την επόμενη Κυριακή ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Ο νοών νοείτο.
Αυτό μάλλον που δεν έχει γίνει κατανοητό, είναι πως είναι εντελώς άλλο  πράγμα Ευρώπη και ευρώ και εντελώς άλλο το «σε γονατίζω», γιατί «γουστάρω»...

21 Ιουν 2015

Τα κερδοφόρα ομόλογα “σπάει” η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Την τελευταία πηγή εσόδων τελειώνει η πλειοψηφία του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με την απόφαση της να “σπάσει” τα δυο κερδοφόρα αμοιβαία κεφάλαια του οργανισμού που είναι τοποθετημένα σε ευρωπαϊκούς τίτλους (ομόλογα και μετοχές). 

Η απόφαση της πλειοψηφίας ελήφθη μέσα σε έντονο πανικό ενόψει της γενικής συνέλευσης του οργανισμού στις 30 Ιουνίου, με συμφωνία εκπροσώπων της ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ που έχουν το προεδρείο, με πρόσχημα ότι...