5 Μαρ 2011

Απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας σε ΑΝΤΕΝΝΑ, BEST, LOVE RADIO και HAPPY

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να πληρώνουν την κρίση που δημιούργησαν οι ντόπιοι πλουτοκράτες με τους λογαριασμούς των 600.000.000.000 ευρώ στις τράπεζες της Ελβετίας, οι εγχώριοι διαχειριστές του Ελληνικού χρέους και οι εντολοδότες τους, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Αυτή η εκστρατεία «σωτηρίας» δεν μπορούσε να αφήσει αμέτοχους τους εργοδότες που, με το πρόσχημα της «κρίσης» και τις πλάτες της κυβέρνησης, βρίσκουν την ευκαιρία να παίρνουν πίσω ολοένα και περισσότερα από τα κεκτημένα μας. Επιχείρηση αποσάθρωσης των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας, απολύσεις, τρομοκρατία, αντισυνδικαλιστική εργοδοτική υστερία, ψευδεπίγραφα διλλήματα και κοινωνικός αυτοματισμός αποτελούν πλέον καθημερινότητα στον εργασιακό μας βίο.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα αντιτάσσουμε τον συνεχή αγώνα, την οργάνωση και την μεθοδική – καθημερινή μας αντίσταση.

--- Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η Διοίκηση του ραδιοσταθμού Αντέννα προχώρησε πριν λίγες μέρες στην απόλυση συναδέλφου μας, μητέρας με δεκαέξι χρόνια προϋπηρεσίας. Στις κινητοποιήσεις μας η διοίκηση του Αντέννα απάντησε με ποινικοποίηση των αγώνων μας, δικαστικές διώξεις των στελεχών της Ένωσης και προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει δια της διολισθήσεως να επιτύχει μονιμότητα στην μη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.
--- Την ίδια ώρα η διοίκηση του ραδιοσταθμού BEST, αφού πρώτα μετέτρεψε κάποιο μέρος του εκπεμπόμενου προγράμματος σε τζουκ μποξ, αποφάσισε ότι για κάθε κακό φταίει ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Ένωσης. Έτσι, ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του, τον απολύει, ενώ ταυτόχρονα διακινούνται φήμες από τα ίδια εργοδοτικά φερέφωνα και για άλλες απολύσεις τεχνικών.
---Τέλος οι διοικήσεις των ραδιοσταθμών LOVE RADIO και HAPPY επί τρεις μήνες καθυστερούν την αποπληρωμή δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας οδηγεί στη μοιρολατρία. Αντιθέτως μας ατσαλώνει και δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Θα μας πάρουν μόνο αυτό που εμείς δεν θα διαφυλάξουμε, μόνο αυτό που εμείς οι ίδιοι, οργανωμένα, μαζικά και μεθοδικά δεν θα προασπίσουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ αποφάσισε σε σημερινή του Συνεδρίαση την κήρυξη αυτόνομων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στους τέσσερεις ραδιοσταθμούς Αντέννα, BEST, LOVE RADIO και HAPPY, για αυτή την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 και από τις 6.00 το πρωί.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις και να σταθούμε απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, προασπιζόμενοι τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας. Τη ζωή μας.
Η εργοδοσία και οι εντολοδόχοι της σύντομα θα καταλάβουν ότι, σπέρνοντας ανέμους, θα θερίζουν θύελλες.

4 Μαρ 2011

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ Τ/Σ "ALTER"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α , της Ε.Π.Η.Ε.Α . και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α , μπροστά στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», η οποία εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011 , με απόφασή τους και κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων, κηρύσσουν : ---24ωρη απεργία των συντακτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER» , από τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας , 7 Μαρτίου 2011 έως τις 05.00 το πρωί της Τρίτης , 8 Μαρτίου 2011. ---48ωρη απεργία τ ων συντακτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER» , από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης , 9 Μαρτίου 2011 έως και τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής , 11 Μαρτίου 2011.

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά του εκδότη της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», κυρίου Τριανταφύλλη, ο οποίος, αντί να πληρώσει τους μισθούς που οφείλει στους εργαζόμενους της εφημερίδας, εξετράπη σε ύβρεις και συκοφαντίες κατά του εκλεγμένου εργασιακού εκπροσώπου, συναδέλφου Νίκου Κωτσικόπουλου, τον οποίο απέλυσε. Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» επιχειρεί με αναληθείς ισχυρισμούς να δημιουργήσει άλλοθι για την απόλυση του συναδέλφου, ο οποίος ασκώντας το συνδικαλιστικό του δικαίωμα ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των δημοσιογράφων στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».
Το Δ.Σ. δηλώνει ότι η αυταρχική και εκφοβιστική συμπεριφορά του κυρίου Τριανταφύλλη δε θα μείνει χωρίς απάντηση και ότι θα συμπαρασταθεί, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, στον συνάδελφο Νίκο Κωτσικόπουλο για την ακύρωση και την ανάκληση της απόλυσής του.

Το νέο μνημόσυνο - μνημόνιο των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι εδώ!

Είναι το νέο μνημόσυνο - μνημόνιο που εφαρμόζεται τώρα στη Θεσσαλονίκη με τις ατομικές συμβάσεις στις οποίες οδηγούνται οι εργαζόμενοι του «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ» με μείωση μισθών 12,5%.
Το κείμενο που ακολουθεί μοιράζεται τις τελευταίες ώρες προσωπικά σε κάθε εργαζόμενο του «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ» για να το υπογράψει «ελευθέρως και με ιδία βούληση».Η ΕΣΗΕΜ-Θ πήρε θετική απόφαση και το διοικητικό της συμβούλιο δίνει την άδεια σε κάθε μέλος - εργαζόμενο να το υπογράψει, εάν το θέλει και το θεωρεί σωστό.

Εναλλακτικά, όποιος θέλει, μπορεί να κάνει εξουσιοδότηση στην ΕΣΗΕΜ-Θ για το θέμα αυτό. Η ίδια η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν... μνημονεύεται καθαρά σε κανένα σημείο του μνημονίου. Εχει κάνει όμως όλες τις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ και έχει αποδεχτεί τη θέση του εργοδότη «για ανάγκη μείωσης του εργατικού κόστους» με όλους τους όρους που συμφωνήθηκαν.

Καταγγελία στο ΕΣΡ για σεξιστική διαφήμιση

Τη διακοπή μετάδοσης συγκεκριμένης διαφήμισης, που προβάλλει «σεξιστικές απόψεις και θίγει την αξιοπρέπεια των γυναικών», ζητεί με έγγραφη καταγγελία της προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για τη διαφήμιση της εταιρείας «Γερμανός», στην οποία άνδρας ονειρεύεται ότι επιστρέφει τη σύζυγο στην πεθερά του.

«Η εν λόγω διαφήμιση», επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας, «ουσιαστικά απογυμνώνει τη γυναίκα από την ανθρώπινη αξία της, εξισώνοντάς την με αντικείμενο και εμπόρευμα, για την προώθηση του προϊόντος που διαφημίζεται. Οι προβαλλόμενες απόψεις παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του Συντάγματος που ορίζει ότι "ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας" και τις παρ. 1 και 2 του αρθρ. 25, είναι απαράδεκτες, συνιστούν και αναπαράγουν σεξιστικές στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τους ρόλους, την αξία και τις ικανότητες γυναικών και ανδρών».

3 Μαρ 2011

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΙ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη μεθόδευση των εργοδοτών στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ», που οδηγούν σε μείωση μισθών (παραβιάζοντας βάναυσα τις ισχύουσες ΣΣΕ) και –ακόμα χειρότερα– στη διαβόητη «εκ περιτροπής εργασία», που παραβιάζει τις ΣΣΕ, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων, αλλά, επίσης, παραβιάζει και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που το εργατικό κίνημα έχει κατοχυρώσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Οπως επισημαίνεται , στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, "τέτοιες «συμφωνίες» και «πρωτοβουλίες» δεν μπορεί να έχουν την έγκριση –ούτε καν την ανοχή– των Σωματείων, επισημαίνοντας ότι αποτελούν την απαρχή του ξηλώματος των κατακτήσεων του Κλάδου σε όλη τη χώρα" και το σωμάτείο "θα παλέψει μέσα από τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ –που παραδοσιακά επεκτείνεται και στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης– για την ανατροπή αυτού του απαράδεκτου γεγονότος".

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:

--- καλεί όλα τα Σωματεία του Κλάδου και της χώρας σε κοινή και συντονισμένη πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ. Με τη μόνη μέθοδο που πλέον είναι ανοιχτή: τον σκληρό, προετοιμασμένο, ενωτικό απεργιακό αγώνα.

---υπογραμμίζει τις βαρειές ευθύνες της κυβέρνησης, που με νομοθετικές πρωτοβουλίες (όπως ο πρόσφατος νόμος Κατσέλη για τις λεγόμενες «επιχειρησιακές») ανοίγουν το δρόμο για την απληστία των εργοδοτών. και,

---Σημειώνει ότι πλήγματα, όπως αυτά που δέχονται οι εργαζόμενοι στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» είναι τμήμα της γενικότερης τακτικής των εργοδοτικών οργανώσεων –και του κάθε εργοδότη ξεχωριστά– που επιχειρούν να στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους φορτώνοντας όλη την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Άυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση -για προφανείς λόγους!!!- είναι ότι η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (λέγε με Βοϊτσίδη και σία πλήν ενός) συναίνεσαν σ΄αυτό το έγκλημα όπως συναίνεσαν και στήν μείωση των μισθώς κατά 12,5 % στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρο". Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία "δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του" στον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της ΕΤΕΡ, κατά των οποίων ασκήθηκε αγωγή αποζημίωσης 80.000 ευρώ από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Οι ιθύνοντες του σταθμού στρέφονται κατά των Διοικούντων της Ένωσης, επειδή ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία!!!

Η συμπεριφορά τους αυτή είναι κατάφωρα καταχρηστική και αντεργατική και στρέφεται ενάντια στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που επιχειρούν όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι διοικούντες αυτά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί με νομικά ευφυολογήματα κατάργηση του συνδικαλιστικού αγώνα!

Απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ εισηγείται το «Διασωματειακό»

Εισήγηση για απεργία διαρκείας, έκανε σήμερα το «Διασωματειακό» στον χώρο του Τύπου ενώ η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Μένει να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων στον χώρο του Τύπου ενώ επειδή δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά μεγάλη Γενική Συνέλευση η πρόταση που κατατέθηκε είναι να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα επιμέρους Μέσα.
Σύμφωνα με την εισήγηση η απεργία διαρκείας δεν θα λήξει αν δεν υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο.

Ψήφισμα δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο της Βουλής για τους μετανάστες της «Υπατίας»

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, και το Προεδρείο της Βουλής απέστειλαν οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου για τους μετανάστες της «Υπατίας»:
"Εμείς οι δημοσιογράφοι, που ανταποκριθήκαμε σήμερα στην πρόσκληση των μεταναστών απεργών πείνας, που βρίσκονται στο κτίριο «Υπατία», εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους αλλά και την αγωνία μας για τη ζωή των απεργών.
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας και την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, ζητάμε την παρέμβαση της Βουλής των Ελλήνων ώστε να δοθεί άμεσα δίκαιη λύση στο πρόβλημα.
Από την πλευρά τους, οι απεργοί πείνας μας δήλωσαν, για μία ακόμα φορά, ότι είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις αρμόδιες Αρχές, επί τη βάση των ήδη διατυπωμένων αιτημάτων τους.
Διαπιστώνοντας, ωστόσο, το διαφαινόμενο αδιέξοδο, καλούμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, τη Βουλή των Ελλήνων και εσάς προσωπικά να αναλάβετε πρωτοβουλία πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές".
Οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στησυνέντευξη Τύπου στο κτίριο «Υπατία»
Αλεβιζοπούλου Μαρινίκη, Αλεξίου Γιάννης, Αναστασιάδης Τάσος, Ανδρουλιδάκης Γιάννης, Αργυρόπουλος Νίκος, Αυγερόπουλος Γιώργος, Βήχου Μαρίνα, Βιδάλη Νινέτα, Βίλκενς Χρύσα, Βογιατζή Βαγγελιώ, Γεράρδης Σπύρος, Γεωργούλας Μπάμπης, Γιάμαλη Νατάσσα, Γκρούη Ελένη, Δασκαλοπούλου Ντίνα, Δρόσου Ιωάννα, Ελαφρός Γιάννης, Ελληνιάδης Στέλιος, Ζαγάρας Κώστας, Ζιαμπάκας Στέργιος, Κακαουνάκη Δήμητρα, Καλαϊτζής Γιάννης, Καλαμούκης Θύμιος, Καραγιώργος Βαγγέλης, Κλαυδιανός Παύλος, Κλαυδιανού Μάγδα, Κοντογεωργίου Ειρήνη, Κοντογιώργη Μαίρη, Κουκλουμπέρης Δημήτρης,Κούλογλου Στέλιος,Κατούφα Ευγενία, Κουτσουμπός Θόδωρος, Κουφόπουλος Βασίλης, Κριμνιώτη Πόλυ, Λαμπρίδη Φωτεινή, Λάμπρου Πάνος, Λούκα Μαρία, Λώλος Μάριος, Μαυροειδής Σταμάτης, Μιχαλοπούλου Μπούλικα, Μος Αθηνά, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπογιόπουλος Νίκος, Νικολόπουλος Γιάννης, Νικολόπουλος Σταμάτης, Νταβανέλος Αντώνης, Νταουντάκη Νανά, Ξυδάκης Νίκος, Παγκαλιά Ελένη, Παναγιωτόπουλος Ιάσωνας, Παπαδάκος Δημοσθένης, Παπαχρήστος Δημήτρης, Παπαχριστούδη Ματίνα, Πελεβάνη Μαριάνθη, Πετραλιά Φανή, Πολέντας Μανώλης, Πολίτη Αφροδίτη, Πραμαντιώτης Χρήστος, Ράπτη Γιούλα, Ράπτης Κώστας, Ροζάκη Ελεάννα, Σαββίδης Χάρης, Σαββόπουλος Κώστας, Σβανάς Σωτήρης, Σιάχος Μιχάλης, Σμυρλάκης Γιάννης, Σταμούλης Δημήτρης, Τουφεξή Μιμή, Τρίκας Μιχάλης, Τρίμης Δημήτρης,Τσίγκα Τζούλυ, Τσιμπίδας Νίκος, Φίλης Νίκος, ΦυλαχτούΕύη, Χατζηστεφάνου Αλεξάνδρα,Χριστοδουλόπουλος Γιώργος, Ψαρρά Αντα,Ψαρράς Δημήτρης.

2 Μαρ 2011

Απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό BEST


Η Διοίκηση του ραδιοσταθμού BEST (αυτή που προ «κρίσης» απέλυσε εργαζόμενο επειδή τάχα …μύριζε (!!!)) έκρινε σκόπιμο να αφήσει τον ραδιοσταθμό χωρίς βάρδια ηχολήπτη κατά τις ώρες 03.00 έως 06.00 κάθε μέρα και όλο το Σαββατοκύριακο. Είναι προφανές ότι τέτοιες επιλογές απαξιώνουν το παραγόμενο ραδιοφωνικό προϊόν. Κατόπιν αυτού είναι απορίας άξιο το ότι οι διοικούντες παραπονιούνται για την πτώση εσόδων και το κακό εμπορικό τους αποτέλεσμα.

Αποκορύφωμα αυτών των επιλογών της διοίκησης του ραδιοσταθμού BEST είναι το ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2011, από τις 3.00 και για τρεις ώρες, το σήμα του εν λόγω ραδιοσταθμού δεν υπήρχε στην ραδιομπάντα και το επανέφερε ο πρωινός ηχολήπτης -του οποίου το όνομα, ειρήσθω εν παρόδω, κυκλοφορεί ως υποψήφιο προς απόλυση- στις 6.00 της ιδίας, όταν έπιασε βάρδια. Αντί αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την αυτοκριτική και τον επαναπροσδιορισμό από τους διοικούντες της γραμμής πλεύσης του ραδιοσταθμού επί τα βελτίω, αυτοί προχωρούν στην απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης στον εν λόγω ραδιοσταθμό!
Πρόκειται πραγματικά για τραγελαφικές καταστάσεις των οποίων τα αποτελέσματα φροντίζουν πάντα τα golden στελέχη του ραδιοσταθμού BEST, προκειμένου να δικαιολογήσουν το μισθό και την ύπαρξή τους, να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι με απολύσεις. Καλούμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού να αλλάξει ρότα και να πάρει πίσω την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου, πολλώ μάλλον που βρίσκεται εξόφθαλμα εν αδίκω. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ολόπλευρη σύγκρουση είναι μονόδρομος. Στον αντεργατικό παροξυσμό της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και τις κινητοποιήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα στάση εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τη θέληση των εργαζομένων στο Πρακτορείο, να διαμαρτυρηθούν έντονα μπροστά στην απειλή νέων περικοπών στους μισθούς τους.
Η απόπειρα προσμέτρησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ στους καταλόγους των ΔΕΚΟ –με προφανή στόχο να επιβληθεί η νέα μείωση κατά 10% μισθών– ανοίγει το δρόμο για βαθειά κρίση του Πρακτορείου και περαιτέρω υποβάθμιση της ενημέρωσης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι αυτή η απαράδεκτη απόπειρα έρχεται μετά την προηγούμενη –επίσης απαράδεκτη, αυθαίρετη και παράνομη– απόφαση περικοπής των μισθών κατά 10% και της κατάργησης του 13 ου και 14 ου ετήσιου μισθού. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι να χάσουν πάνω από 30% του εισοδήματός τους μέσα σε ενάμιση χρόνο.
Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει: το εισόδημα των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προστατεύεται από τις ΣΣΕ, δικαίωμα από το οποίο δεν θα υποχωρήσουμε. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι απειλές για νέες περικοπές και να αποκατασταθούν οι περσινές, επαναφέροντας τον σεβασμό στις ΣΣΕ σε ένα δημόσιο μέσον ενημέρωσης.
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, από τις 09.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ στη Βουλή θα συζητείται το θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Πρακτορείο να μπορέσουν να κινητοποιηθούν μπροστά στο Κοινοβούλιο.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα στάση εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τη θέληση των εργαζομένων στο Πρακτορείο, να διαμαρτυρηθούν έντονα μπροστά στην απειλή νέων περικοπών στους μισθούς τους.

Η απόπειρα προσμέτρησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ στους καταλόγους των ΔΕΚΟ –με προφανή στόχο να επιβληθεί η νέα μείωση κατά 10% μισθών– ανοίγει το δρόμο για βαθειά κρίση του Πρακτορείου και περαιτέρω υποβάθμιση της ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι αυτή η απαράδεκτη απόπειρα έρχεται μετά την προηγούμενη –επίσης απαράδεκτη, αυθαίρετη και παράνομη– απόφαση περικοπής των μισθών κατά 10% και της κατάργησης του 13 ου και 14 ου ετήσιου μισθού. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι να χάσουν πάνω από 30% του εισοδήματός τους μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει: το εισόδημα των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προστατεύεται από τις ΣΣΕ, δικαίωμα από το οποίο δεν θα υποχωρήσουμε. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι απειλές για νέες περικοπές και να αποκατασταθούν οι περσινές, επαναφέροντας τον σεβασμό στις ΣΣΕ σε ένα δημόσιο μέσον ενημέρωσης.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, από τις 09.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ στη Βουλή θα συζητείται το θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Πρακτορείο να μπορέσουν να κινητοποιηθούν μπροστά στο Κοινοβούλιο.

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία ή 4ωρη στάση εργασίας

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας ή 4ωρης στάσης εργασίας για τις ανάγκες της πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης που θα ενημερώσει τα μέλη για τις εξελίξεις και θα προαναγγείλει «κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την υπογραφή ΣΣΕ» φέρεται να προσανατολίζεται η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση διεκόπη και συνεχίζεται αύριο Πέμπτη, καθώς ο πρόεδρος του ΔΣ μοιάζει αναποφάσιστος και αδύναμος να αντιμετωπίσει την κρίση αλλά και την εσωτερική υπονόμευση πρώην (η και νύν;;;)συνεταίρου του...

Αγωγή Τσοχατζόπουλου κατά Χατζηνικολάου


Aγωγή σε βάρος της Ανώνυμης Εταιρείας «Real Media», καθώς και του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Real News» Ν. Χατζηνικολάου, άσκησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, υπό τον τίτλο «Ιδού τα ψέματα Τσοχατζόπουλου».
Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά όσα γράφτηκαν για τον ίδιο στη εφημερίδα και ειπώθηκαν μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του εκδότη-διευθυντή της Νίκου Χατζηνικολάου.

1 Μαρ 2011

Η κατηφοριά, το διευθυντηλίκι και οι απειλές στον Αντέννα

Καταγγελία της Ενωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) για τίς συνεχείς προκλήσεις στον Αντένα:
Συνέχεια στο σήριαλ απειλών, εργασιακής τρομοκρατίας και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, έδωσε το γνωστό πλέον δίδυμο διευθυντών του Αντέννα.
Κάλεσαν το τεχνικό προσωπικό και, αντί να προχωρήσουν στη διόρθωση του προγράμματος εργασίας που βρίθει παρανομιών τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο κατάγγειλε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, πιστοί στο δόγμα «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», πρότειναν μειώσεις 20%, ή απολύσεις.

Ο κατήφορος της διοίκησης του Αντέννα δεν έχει τέλος. Η αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά, έφθασαν στο σημείο να προτείνουν στη Γενική Γραμματέα έξοδο από τον ραδιοσταθμό(!), τείνει να γίνει παροιμιώδης.

Μετά τα 80000 ευρώ ή τα περί φυλάκισης στελεχών μας, ο νέος διοικών τον Αντέννα προσπαθεί να δείξει την διευθυντική του «αποφασιστικότητα» σε υφισταμένους και το προσωπικό εν γένει του ραδιοσταθμού.

Η συμπεριφορά αυτή απέναντι στους εργαζόμενους είναι η ευθεία συνέχεια του «κοινωφελούς» έργου που παράγει ο ραδιοσταθμός. Δυστυχώς για την διοίκηση του Αντέννα, πρέπει να καταλάβει ότι η πίεση και η συνέχιση των παρανομιών θα έχει ως αποτέλεσμα την ευθεία αντιπαράθεση και την ολοσχερή ρήξη.
Ο πόλεμος για μας έχει ήδη αρχίσει. Απολύσεις, απειλές αντεργατικός και αντισυνδικαλιστικός «τσαμπουκάς», μία απάντηση μόνο μπορούν να έχουν: τη συσπείρωση και τις κινητοποιήσεις.

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ALTER"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALTER», η οποία εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων συναδέλφων, κήρυξε νέες κινητοποιήσεις στον σταθμό, οι οποίες έχουν ως εξής:
Στάση εργασίας την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί.
24ωρη απεργία από τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαρτίου έως τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2011.
Στάση εργασίας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα.
Στάση εργασίας το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011 από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα.

27 Φεβ 2011

Συστάσεις του ΕΣΡ στον Αλφα για σκηνές βίας

Σύσταση προς τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με την εκπομπή «Οικογενειακές ιστορίες»,που περιέχει σκηνές βίας. Το Συμβούλιο ζητεί από τον σταθμό είτε να αφαιρέσει από τη μεσημεριανή ζώνη τέτοιου είδους σκηνές είτε να μεταθέσει την εκπομπή πιο αργά.
Εν τω μεταξύ με δελτίο τύπου το κανάλι της Κάντζας επεσήμανε αλλαγή συσχετισμών σε επίπεδο τηλεθέασης μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών Αlpha,ΑΝΤ1 και Μega. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται για τους δύο πρώτους μήνες του 2011, ο Αlpha κατάφερε να περάσει δεύτερος σε τηλεθέαση στο κοινό 15-44 στο σύνολο της ημέρας ξεπερνώντας το Μega (τρίτο) κατά 0,1% την εβδομάδα που μόλις πέρασε και μειώνοντας τη διαφορά του από τον ΑΝΤ1 (πρώτος) στο 0,6%. Σε ό,τι αφορά το prime time,ο Αlpha έχει ανελιχθεί στην πρώτη θέση της τηλεθέασης με διαφορά 0,9% από το δεύτερο Μega και 2,8% από τον τρίτο ΑΝΤ1 στο κοινό 15-44.

Ποιός ετοιμάζεται να ρίξει "σωσίβιο" στο ALTER;



Πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης, μέσω επενδυτή που θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο, βρίσκεται η διοίκηση του Alter σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Marfin), ενώ σύντομα αναμένονται και ανακοινώσεις.


Ηδη η Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις στο πλαίσιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας, για τη συμμετοχή νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες». Μάλιστα ο ίδιος ο Κ. Γιαννίκος έχει ζητήσει την ανοχή της ΕΣΗΕΑ, καθώς πολύ σύντομα, η υπόθεση «σωτηρία του Alter» θα έχει λάβει αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των λύσεων, που αναζητούνται, περιλαμβάνεται και μια ενδιαφερόμενη επενδυτική εταιρεία ξένων συμφερόντων, η οποία προτίθεται:
α) να αναλάβει μέρος των χρεών που αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ.
β) Να καταβάλει το ποσό των 20 εκατ., προκειμένου να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οποία θα μειωθεί αναλογικά το ποσοστό των μετόχων.
γ) Να εγκαινιάσει κύκλο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, να μπει σε διακανονισμό με τις διαφημιστικές και να καταρτίσει business plan επιβίωσης, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε έναν μήνα.
Στο μεταξύ διάστημα θα έχει εκταμιεύσει περίπου 1 εκατ. ευρώ για την καταβολή των μισθών και θα έχει αποφασίσει σε ποιον βαθμό θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού.