25 Μαΐ 2013

Το ΔΝΤ δεν δίνει παράταση για τη δημοσίευση των ισολογισμών


Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κάρφωσε ο ανθύπατος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα.

Ο... μόνιμος αντιπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δέχθηκε στο γραφείο του πριν από λίγες μέρες τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ένωσης Συντακτών. Ήταν μια από τις τελευταίες απόπειρες του κλάδου των ΜΜΕ να ασκηθεί πίεση για να δοθεί παράταση στην υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο και μάλιστα έπειτα από προτροπή των κυβερνητικών!

Απολύσεις στους δήμους


Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. 

Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων 24ώρων και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου. Οι δήμαρχοι, πάντως, δεν φαίνεται να συναινούν στη σχετική διαδικασία.

24 Μαΐ 2013

«Τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω»

Ο Παλμός της επικαιρότητας με.. τρίχες

Του Μάνου Σπανάκου

Περιδιαβαίνοντας τα sites έπεσα σε μια είδηση που έκανε να σηκωθεί η τρίχα μου κάγκελο: «Γιατί έκοψε η Γκερέκου τα μαλλιά της». Και μη βιαστείτε να λοιδορήσετε τον αρθρογράφο της έγκριτης εφημερίδας απ’ όπου αναδημοσιεύτηκε, διότι έχει πιάσει τον παλμό της επικαιρότητας. Ήτοι τις τρίχες, με τις οποίες ασχολούμαστε και ως άνθρωποι και ως κράτος μιας και τα υπόλοιπα είναι πολύ δύσκολο να τα θίξουμε, επίσης και ως άνθρωποι και ως κράτος.

Κράτος του 500άρικου, αφού εν μια νυκτί αποφάσισε ότι μπορείς να νομιμοποιήσεις το αυθαίρετό σου με όσα θα χάλαγες- πάλι εν μια νυκτί- για δυο μπουκάλια Τζόνυ περιπατητή και κάμποσο γαρουφαλοπόλεμο σε ένα… πολιτιστικό κέντρο (που έλεγε κι ο αείμνηστος Γιαννόπουλος- για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) της εθνικής οδού.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ κηρύσσουν νέα απεργία από τις 3 το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή, 24 Μαΐου, έως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, 27 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» δεν έχουν πληρωθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, τον Απρίλιο, τα κυριακάτικα, καθώς και αναδρομικά από αυξήσεις αποδοχών από το 2008.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των συναδέλφων ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2012, εξαντλώντας την υπομονή και την καλοπιστία των συναδέλφων και δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στην εφημερίδα.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ» και ιδιαιτέρως ο εκδότης της Κ. Μήτσης, στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των απελπισμένων εργαζομένων και στις παρεμβάσεις των Σωματείων που τους εκπροσωπούν απάντησε με τον πιο σκληρό τρόπο:

Απεργία στη ΓΓΕ-ΓΓΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 25 Μαΐου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαΐου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕ-ΓΓΕ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες.

Οι Ενώσεις ζητούν να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές όλων των συναδέλφων.

Απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαΐου 2013.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Μετά την επανειλημμένη άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει τις ακόλουθες στάσεις εργασίας, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ:

•Από τις 12.00 έως τις 16.00 σήμερα Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013.
•Από τις 07.00 έως τις 12.00 το Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 και
• Από τις 17.00 έως τις 22.00 την Κυριακή, 26 Μαΐου 2013.

Νέο κρούσμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας κατά των φωτορεπόρτερς

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου καταδικάζει την
απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, που δημιούργησαν πρόβλημα, στο συνάδελφό μας φωτορεπόρτερ Νίκο Γιακουμίδη του πρακτορείου Assosiated Press ενώ κάλυπτε φωτογραφικά γεγονός δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και για το οποίο είχε ενημερωθεί από δημοσιογράφο- συνεργάτη του.

Παρά τις διαμαρτυρίες του και παρ` όλο που επέδειξε τόσο την αστυνομική όσο και τις επαγγελματικές του ταυτότητες, για μια ακόμη φορά με ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις, τον προσήγαγαν στο Α.Τ Λευκού Πύργου, τον έκλεισαν στο κρατητήριο, και –όπως ο ίδιος αναφέρει–, ακολούθησε “η γνωστή διαδικασία του «ψιλοεξευτελισμού» της προσωπικότητας του ανθρώπου και του επαγγελματία”.

Στις 30 ώρες η μεγαλύτερη η συνέντευξη του κόσμου


Συζητώντας για τους Αμερικανούς προέδρους, την παγκόσμια ιστορία, το σκάκι αλλά και πιο προσωπικά ζητήματα, ένας δημοσιογράφος και ένας Νορβηγός συγγραφέας κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ της μακροσκελέστερης συνέντευξης στον κόσμο.

Αυτό το… πακετάκι το λένε ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ!


Αυτές οι έξι εταιρείες, μια ΕΠΕ και πέντε ΑΕ, έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την αυτού μεγαλειότητα, τον «μεγιστάνα» του ελληνικού Τύπου, Μιχάλη Ανδρουλιδάκη!

Τα 168 και κάτι ψιλά που βλέπετε κάτω δεξιά δεν είναι μαρουλόφυλλα. Είναι εκατομμύρια ευρώ τα οποία οφείλει στο ελληνικό δημόσιο.

Η Ελλη Στάη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής

Στην ανακοίνωση με τις χονδροειδείς, απαράδεκτες και άκρως προσβλητικές εκφράσεις της Χρυσής Αυγής, που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της για την Ελλη Στάη, η οποία «τόλμησε» να της ασκήσει κριτική, απαντά η δημοσιογράφος μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

23 Μαΐ 2013

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, 24 Μαΐου 2013.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 15.00 σήμερα Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 έως τις 15.00 της Παρασκευής, 24 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι Ενώσεις ζητούν:

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Μετά την επανειλημμένη άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει νέα στάση εργασίαςγια σήμερα Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Το Twitter θέλει τα κινητά μας για να μας προστατεύσει


Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν αποτελεσματικότερα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, το Twitter ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αυστηροποίηση των ρυθμίσεων ασφάλειας, με μια διαδικασία η οποία θα είναι προαιρετική.

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Δημοσιογράφων ΕΡΤ


Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά και την υπαναχώρηση της διοίκησης από τις γραπτές διαβεβαιώσεις της για την έναρξη της καταβολής των δεδουλευμένων.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κρίνουν πως η αλλαγή της στάσης από πλευράς διοίκησης δείχνει επιμονή στα σχέδια υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου φορέα ενημέρωσης τα οποία προφανώς αποτελούν πολιτική επιλογή.

ΕΤΕΡ: Όταν οι «επιχειρηματίες» και οι συνεργάτες τους σπέρνουν ανέμους, δεν ήρθε επιτέλους η ώρα να θερίσουν θύελλες;

Αυτό τον καιρό η Χώρα μας χειμάζεται και ο Λαός της, η εργατική τάξη, δοκιμάζει τις χειρότερες μέρες της. Η ανεργία, η απλήρωτη και η ανασφάλιστη ή επισφαλής εργασία, οι εξαφανισμένοι εργοδότες που μάζεψαν πολύ χρήμα και εξαφανίστηκαν μαζί με αυτό, σήμερα αποτελούν καθημερινότητα και συνηθισμένο φαινόμενο.

Την ίδια ώρα από τους ανέργους, τους εργαζόμενους σε εξαφανισμένους εργοδότες και άρα απλήρωτους εργαζόμενους καθώς και από τους εργαζόμενους που βλέπουν μισθοδοσία κάθε 4 ή 5 μήνες, η κυβέρνηση ζητά να πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ επειδή έχουν πρώτη κατοικία και ένα σπίτι σε χωριό, να πληρώνουν υπέρογκα ποσοστά εφορίας σε ό,τι βγάζουν ανά μήνα και τους αντιμετωπίζει ως τα συνήθη υποζύγια την ώρα που γύρω μας γίνεται πάρτι εκατομμυρίων.

Αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος φωτορεπόρτερ – Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την αδικαιολόγητη προσαγωγή και κράτηση του φωτορεπόρτερ Νίκου Γιακουμίδη από την Αστυνομία, επειδή φωτογράφιζε άστεγο σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αυθαίρετη ενέργεια των αστυνομικών εις βάρος του φωτοειδησεογράφου, υπενθυμίζοντας ότι είναι υποχρέωση των αρχών να διευκολύνουν τους εκπροσώπους του Τύπου στο έργο τους.

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας


Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, που δημιούργησαν πρόβλημα, στο συνάδελφό μας φωτορεπόρτερ κ. Νίκο Γιακουμίδη του πρακτορείου Assosiated  Press  ενώ  κάλυπτε φωτογραφικά γεγονός δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και για το οποίο είχε ενημερωθεί από δημοσιογράφο- συνεργάτη του.

Παρά τις διαμαρτυρίες του και παρ` όλο που επέδειξε τόσο την αστυνομική όσο και τις επαγγελματικές του ταυτότητες, για μια ακόμη φορά με ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις, τον προσήγαγαν στο Α.Τ Λευκού Πύργου, τον  έκλεισαν στο κρατητήριο, και –όπως ο ίδιος αναφέρει–, ακολούθησε “η γνωστή διαδικασία του «ψιλοεξευτελισμού» της προσωπικότητας του ανθρώπου και του επαγγελματία”.

22 Μαΐ 2013

Ψεύδεται ένας στους οκτώ χρήστες του facebook


Ο ένας στους οκτώ χρήστες των μέσων μαζικής δικτύωσης επινοούν πολλά απ’ όσα αναρτούν στο Facebook και στο Twitter, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ότι η αληθινή τους ζωή είναι πολύ βαρετή και παραδέχονται ότι υπερβάλλουν και γράφουν ψέματα για να φαίνονται πιο ενδιαφέροντες και να προσελκύουν «φίλους» και «ακολούθους».

Πώς το ΑΡΤ έγινε κανάλι εθνικής εμβέλειας


Σε μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά απόφαση οδηγήθηκε χθες το ΕΣΡ, εγείροντας ποικίλα ερωτήματα και για τη νομιμότητα, αλλά και για το υπόβαθρό της.

Συγκεκριμένα, έδωσε στο ΑΡΤ, στο κανάλι δηλαδή του κόμματος ΛΑΟΣ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ), άδεια μετάδοσης προγράμματος από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με ψηφιακή τεχνολογία. Ετσι, ουσιαστικά το μετατρέπει από κανάλι τοπικής εμβέλειας σε κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στην ΕΒΕ ΑΕ


H εργοδοσία της ΕΒΕ ΑΕ, τη στιγμή που οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα άνω των δύο μηνών, επιμένει στην πρότασή της για περαιτέρω μείωση των ήδη δραστικά περιορισμένων αμοιβών τους.

Για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει 48ωρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr από τις 17.00 της Τετάρτης 22 Μαΐου ως τις 17.00 της Παρασκευής 24 Μαΐου.

21 Μαΐ 2013

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2013 έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου 2013.

Φωτορεπορτάζ και Photoshop


Η «αισθητική επέμβαση» στις φωτογραφίες μόδας ή στα εξώφυλλα των life style περιοδικών αποτελεί κοινή και γνωστή πρακτική. Όμως τον τελευταίο καιρό έχει μεταπηδήσει και στον χώρο της ειδησεογραφικής φωτογραφίας. Οι πιο διάσημοι φωτορεπόρτερ στον κόσμο αναθέτουν τον «καλλωπισμό» των φωτογραφιών τους σε ειδικά εργαστήρια, που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν μια συνηθισμένη φωτογραφία σε ένα μικρό έργο τέχνης. Συνήθως είναι αυτές οι φωτογραφίες που κερδίζουν και τα περισσότερα βραβεία.

Το Yahoo αγόρασε το Tumblr με 1,1 δισ. δολάρια

Εκλεισε το ντιλ της χρονιάς! Με 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κασαδούρα, το Yahoo αγόρασε το Tumblr. Κι έτσι έληξε ένα σίριαλ που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό και τάραξε τους κόλπους της κυβερνοκοινότητας.

Το Tumblr, βλέπετε, είχε σχεδόν μασουλήσει γύρω στα 125 εκατομμύρια δολάρια επενδυτικού κεφαλαίου, έχασε πάνω-κάτω 25 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2012 και είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να πουληθεί στη Microsoft, στο Facebook και στο Google.

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 από τις 16.00 έως τις 19.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εως τις 30 Ιουνίου 2013 η υποβολή δηλώσεων για το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»


Υπενθυμίζουμε στα μέλη της ΕΣΗΕΑ την υποχρέωση που απορρέει από τον νόμο 3213/2003 (ΦΕΚ 309/Α/31-12-2003), υποβολής πλήρωνδηλώσεων «πόθεν έσχες» για την αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος.


Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η 30 η ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.

Με την ευκαιρία αυτή σας παρέχουμε ορισμένες διευκρινίσεις, για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων αυτών:

20 Μαΐ 2013

Καταδικάστηκαν οι Δημήτρης και Απόστολος Ρίζος


Καταδικάστηκαν με τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή και 20.000 πρόστιμο ο εκδότης και διευθυντής του Αδέσμευτου Τύπου Δημήτρης Ρίζος και τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή και 10.000 πρόστιμο ο Απόστολος Ρίζος μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ύστερα από μήνυση της εργαζόμενης στον Αδέσμευτο, Αναστασίας Κυριακίδου για μη καταβολή σύμβασης εργασίας και δεδουλευμένων.

Προσφυγή δημοσιογραφικών ενώσεων στο ΣτΕ για την ΚΥΑ αποδοχών στα κρατικά ΜΜΕ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
(ΕΣΗΕΑ), η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και ο πρόεδρός της Θ. Μπερεδήμας, καθώς και επτά δημοσιογράφοι, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η από 13.3.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία καθορίζονται αναδρομικά από 1.1.2013 οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, κ.λπ.).

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις υποστηρίζουν ότι η επίμαχη ΚΥΑ δεν είναι νόμιμη, καθώς δεν έχουν λάβει νόμιμη υπόσταση τα πρακτικά διαβούλευσης, τα οποία, σύμφωνα με τη νομοθεσία, προηγούνται της έκδοσης της ΚΥΑ και είναι αναγκαία προϋπόθεση για την έκδοσή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους νόμους 4024/2011 και 4047/2012, μετά από διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές οργανώσεις, καθορίζονται με ΚΥΑ οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται στα δημόσια ΜΜΕ (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, που ανήκουν στο κράτος, ΟΤΑ, κ.λπ.).

Όπως υπογραμμίζουν οι ενώσεις, από τη σχετική νομοθετική διάταξη προκύπτει ότι η πραγματοποίηση της διαβούλευσης με τις δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές οργανώσεις «αποτελεί ουσιώδη τύπο της έκδοσης της κανονιστικής κοινής υπουργικής απόφασης».

ΕΤΕΡ: Με δικαστική απόφαση επιστρέφει στην εργασία του στον ραδιοσταθμό ALFA 98,9 ο πρώτος απολυθείς τεχνικός που δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση


Με την απόφαση 1085/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνεται ο πρώτος συνάδελφός μας τεχνικός,  που απελύθη από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Alpha 98,9  επειδή δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ μας.

Συγκεκριμένα με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται» «την αγωγή» του τεχνικού και «αναγνωρίζει την υποχρέωση της εναγομένης» (ραδιοσταθμός Alpha 98,9) «να απασχολεί τον ενάγοντα» (τεχνικός μέλος της ΕΤΕΡ) «στην θέση που κατείχε και  με τις αποδοχές που λάμβανε.

Υποχρεώνει την εναγόμενη» (ραδιοσταθμός Alpha 98,9) «να καταβάλει στον ενάγοντα» (τεχνικός μέλος της ΕΤΕΡ) «το ποσό των δέκα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και είκοσι  έξι λεπτών (14972,26), με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση.

Κηρύσσει την παρούσα, ως προς την καταψηφιστική της διάταξη, προσωρινά εκτελεστή.

Καταδικάζει την εναγομένη στα δικαστικά έξοδα του ενάγοντος, τα οποία ορίζει στο ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.»

ΕΣΗΕΠΗΝ: Επιστολή διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων – Μελών ΕΔΟΕΑΠ


Προς

Τους Μετόχους – Μέλη

του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σας προσκαλεί στην Α’ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων – μελών του Οργανισμού που η σύγκλησή της προβλέπεται από τα άρθρα 15 και 25 του Καταστατικού.

Οι ημερομηνίες σύγκλησης της Συνέλευσης αυτής καθορίσθηκαν ως εξής, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού:

19 Μαΐ 2013

«Αυτή είναι η σελίδα των αιτούντων εργαζομένων για την συχνότητα 96 FM»


«Είμαστε εργαζόμενοι του Flash 96, που από τις 11 Μαρτίου 2013 έχουμε καταθέσει αίτηση προς το ΕΣΡ (με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 2631) για την ανάκληση και χορήγηση άδειας ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού κατ' εφαρμογή του άρθρου 32 του Νόμου 4109/2013.

Όλοι μας εργαζόμαστε στον ραδιοσταθμό Flash 96 από 15 -24 χρόνια. Και όλοι παραμένουμε απλήρωτοι από το καλοκαίρι του 2012,δηλαδή επί έναν σχεδόν χρόνο, από την εταιρεία Flash ΑΕ συμφερόντων Π. Κυριακίδη. Ο Π. Κυριακίδης είναι φυγόδικος, καθώς καταζητείται από τις ελληνικές αρχές για εμπλοκή στο σκάνδαλο της PROTON BANK.

Το εργασιακό καθεστώς, στο οποίο βρισκόμαστε και το οποίο μοιραζόμαστε με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει, καθώς δεν είμαστε άνεργοι, αφού κανείς δεν μας έχει απολύσει, άρα δεν δικαιούμαστε ούτε αποζημίωση για τα τόσα χρόνια εργασίας μας, ούτε επίδομα ανεργίας, δεν αμειβόμαστε όμως και ως εργαζόμενοι, εφόσον δεν μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας εδώ και τόσους μήνες.