17 Ιουν 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τον απρόκλητο προπηλακισμό και τραυματισμό των συναδέλφων Τάσου Τέλλογλου και Μανώλη Κυπραίου, οι οποίοι κάλυπταν τα γεγονότα της συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου 2011. Ο συνάδελφος Κυπραίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, σοβαρά τραυματισμένος, και κινδυνεύει να χάσει την ακοή του.
Το Δ.Σ. καταδικάζει, επίσης, τη σύλληψη και το ξυλοδαρμό του συναδέλφου Απόλλωνα Λιακόπουλου από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος.
Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή βία απ’ όπου κι αν προέρχονται, δεν θα κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία. Η άσκηση βίας είναι έργο δυνάμεων, οι οποίες επιβουλεύονται τη διαφάνεια, τη δημοσιότητα και, συνεπώς, τη Δημοκρατία, φέρνοντας στη μνήμη μας τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

16 Ιουν 2011

ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΔΟΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατακρίνει τίς κατηγορίες που εκτοξεύονται τελευταία μεταξύ εκδοτών σε ένα πόλεμο επικράτησης. Αυτό που δεν λέει στήν ανακοίνωσή του είναι αν σκοπεύει να παρέμβει επι της ουσίας των κατηγοριών που αφορούν άμεσα στήν λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης. Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση:
"Θλιβερό φαινόμενο που πλήττει την ίδια τη δημοσιογραφία, αποτελεί η αντιδικία μεταξύ μεγαλοεκδοτών, που περνάει μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ελέγχουν. Αλληλοκατηγορίες, «αποκαλύψεις» και άλλα ανάλογα με προφανείς στόχους, δεν εντάσσονται στη λειτουργία της ελεύθερης ενημέρωσης, αλλά ενέχουν στοιχεία που θυμίζουν εκκαθάριση λογαριασμών. Είναι αυτονόητο πως η οποιαδήποτε εμπλοκή δημοσιογράφων στις πρακτικές αυτές, αντιβαίνει προς τους κανόνες της δεοντολογίας. "

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

15 Ιουν 2011

Η μπλόφα του Μπόμπολα που...μάσησαν κάποιοι εργαζόμενοι



Ενημερώνει την Επ. Κεφαλαιαγοράς ότι δεν υπάρχει αλλαγή δραστηριότητας σε καμία θυγατρική- την ίδια στιγμή που απειλούσε τους εργαζόμενους ότι ...άν απεργήσουν θα κλείσει Ημερησία, ημερήσιο Εθνος κ.λ.π.


Μπλόφα αποδεικνύεται η απειλή του Φ. Μπόμπολα προς του εργαζόμενους για λουκέτο στην Ημερησία και το Εθνος καθώς απαντώντας σε έγγραφο της Επ. Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση της εταιρίας απαντά ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στην εκδοτική δραστηριότητα των θυγατρικών Εκδόσεις Εθνος, Ημερησία και Sport Plus.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση "κάθε περίπτωση λήψης αποφάσεως από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που επιφέρει αλλαγές στη διάρθρωση του ομίλου και στις δραστηριότητες αυτού, θα ενημερώσει ως οφείλει άμεσα το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές".


Συγκεκριμένα στην επιστολή του Πήγασου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρεται: “Σε απάντηση της από 14 Ιουνίου 2011 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντιστοίχως η “ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” (εφεξής ως “Εταιρία”) ανακοινώνει, ότι ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στην εκδοτική δραστηριότητα των θυγατρικών εταιριών της (“ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.”, “ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.” και “SPORT PLUS A.E.”) και σε κάθε περίπτωση λήψης αποφάσεως από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας που επιφέρει αλλαγές στη διάρθρωση του Ομίλου και στις δραστηριότητες αυτού, θα ενημερώσει ως οφείλει άμεσα το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές”.

πηγή: sofokleousin.gr

Υπό εξέταση για παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας η Ελλάδα



Στην παγκόσμια λίστα των 25 χωρών που εξετάζονται για την παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (ΔΣΕ), ενέταξε την Ελλάδα, η 100η Διεθνής Διάσκεψη Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαδικασίας ακρόασης της καταγγελίας της ΓΣΕΕ σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για παραβίαση Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και κυρίως της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας, αρ.98 (δικαίωμα συνδικαλιστικής οργάνωσης και συλλογικών διαπραγματεύσεων).

Η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου υιοθέτησε σειρά συμπερασμάτων με συστάσεις προς την κυβέρνηση, ενώ το τελικό πόρισμά της θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των αναφορών της ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ υποστήριξε, ότι με τα νομοθετικά μέτρα, που επιβλήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2010, το ελληνικό κράτος παρεμβαίνει στη συλλογική αυτονομία και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορίζει τη δεσμευτική ισχύ και το περιεχόμενο των ΣΣΕ, αποδομεί τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κεκτημένα, πλήττοντας καίρια εργασιακά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, και το εισόδημα των εργαζομένων. Και,όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για τον έλεγχο της Εφαρμογής των Διεθνών Συμβάσεων «παρά την προσπάθεια της κυβερνητικής και της εργοδοτικής ομάδας για αναβολή της συζήτησης και τη μη έκδοση συμπερασμάτων», μετά από εκτενή συζήτηση και εκτίμηση των στοιχείων που παρέθεσε η ΓΣΕΕ, υιοθέτησε ομόφωνα τα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Οι συνέπειες των μεταρρυθμίσεων είναι ευρύτερες και υπερβαίνουν το προς εξέταση θέμα.

2. Η ελληνική κυβέρνηση, κατά την άσκηση της πολιτικής της, πρέπει να σέβεται τη θεμελιώδη αρχή ότι οι περιορισμοί στη συλλογική αυτονομία και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο μιας πολιτικής σταθεροποίησης, μπορούν να επιβληθούν μόνο ως κατ' εξαίρεση μέτρο, να είναι περιορισμένης διάρκειας και να συνοδεύονται από κατάλληλες και επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία των όρων διαβίωσης των εργαζομένων. Για όλα αυτά ζητά από την ελληνική Κυβέρνηση πλήρη ενημέρωση.

3. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη και ειλικρινή διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει ήδη λάβει, αλλά και αυτά που πρόκειται να λάβει, επανεκτιμώντας τις επιπτώσεις τους σε βάρος των εργαζομένων.

4. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παράσχει μέσα στο 2011 λεπτομερή ενημέρωση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων και Συστάσεων πάνω στα θέματα που έχει υποβάλει και κατήγγειλε η ΓΣΕΕ ήδη από τον Ιούλιο του 2010, καθώς και πάνω στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην εφαρμογή της ΔΣΕ αρ. 98.

5. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παράσχει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν από την ειδική ανώτατη αποστολή που θα αποστείλει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στην Ελλάδα, η οποία θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αγώνας της ΓΣΕΕ και στο διεθνές επίπεδο θα συνεχισθεί και, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα ενταθεί με στόχο την ανάκληση όλων των άδικων μέτρων που υποβαθμίζουν το επίπεδο προστασίας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Εκτεταμένα επεισόδια στην διαδήλωση

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών της Αστυνομίας σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (15/06) στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 250.000 Αγανακτισμένοι πολίτες. Έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.
Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (15/06) ημέρα κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή και πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Τη μεγαλειώδη διαδήλωση των χιλιάδων Αγανακτισμένων, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για 22η μέρα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν κουκουλοφόροι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια, που οδήγησαν στη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς και τον τραυματισμό οκτώ (μέχρι σιιγμής) ανθρώπων.
Μεταξύ αυτών, ένας αλλοδαπός και ένας αστυνομικός, που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, αλλά και ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλογλου, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, δέχθηκε επίθεση και έχασε τις αισθήσεις του.


Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, όπου ο πρώτος δεν έκανε λόγο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά αντίθετα, επανέλαβε την ανάγκη συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και δήλωσε, πως στην ιστορική αυτή στιγμή, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.


Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους με τους αστυνομικους να ρίχνουν σωρηδόν χειροβομβίδες κρότου λάμψης
Αναλυτικά το χρονικό(update) απο το cosmos.gr
14:30: Έχουν ηρεμήσει πλέον τα πνεύματα στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζεται η ειρηνική διαμαρτυρία των "Αγανακτισμένων" πολιτών. Στο Σύνταγμα και η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
14:20: Προπηλακισμούς καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
14:00 : Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου. Δεν έκανε δηλώσεις ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου
13:59: Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κοντά στη Βουλή. Τραυματιοφορείς μεταφέρουν τον άνδρα
13:50 Κρανοφόροι με καδρόνια επιτίθενται σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Έκρυθμη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
13:47: Πλήθος "αγανακτισμένων" πολιτών προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τη διαδήλωσή τους- Οι "αγανακτισμένοι" κυνηγούν τους κουκουλοφόρους
13:25: Ρίψη μολότοφ στο Σύνταγμα. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα
13:17: Κουκουλοφόροι έχουν παρεισφρήσει μέσα στο πλήθος. Επεισόδια και συγκρούσεις και μεταξύ διαδηλωτών στο Σύνταγμα- Εκταταμένη ρίψη χημικών στο κέντρο της Αθήνας
13:13: Ένταση και στην πλατεία Συντάγματος με την αστυνομία πλέον να μην κρατά αμυντική στάση
13:10: Ένταση έξω από τη Ρηγίλλης - Έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τους Αστυνομικούς
12:50: Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει εντολή πλέον να μην κρατά αμυντική στάση

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα - εντάσεις στη διαδήλωση

Κλειστοί είναι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο, ενώ το Μετρό δεν κάνει στάση στον σταθμό "Ευαγγελισμός", καθώς είναι ένα από τα σημεία που έχουν δώσει ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι" ώστε να πραγματοποιήσουν την περικύκλωση της Βουλής.



Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό να μην αναφέρεται σε πρόωρες εκλογές.



Αναλυτικά το χρονικό απο το cosmos.gr




12:42: Πολλές εστίες έντασης γύρω από τη Βουλή, χωρίς μέχρι στιγμής ευτυχώς να έχουμε σοβαρά επεισόδια
12:40: Διμοιρία των ΜΑΤ βγαίνει μπροστά από τον φράκτη που έχει στηθεί στη Βασ. Σοφίας
12:33: Επικεφαλής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ η Αλέκα Παπαρήγα - Παρούσα η ΚΟ του ΚΚΕ, που δεν παίρνει μέρος σε καμία διαδικασία της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
12:22: Πληροφορίες για ρίψη χημικών από την αστυνομία στη Βασ. Σοφίας
12:15: Ένταση μπροστά από το σιδηρόφρακτο "τείχος" στη Βασ. Σοφίας. Διαδηλωτές το χτυπάνε οργισμένοι
12:12: Σύμφωνα με την αστυνομία 2000 άτομα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, 5.000 συμμετέχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πάνω από 10.000 στην πορεία του ΠΑΜΕ.Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες πλησιάζουν τους 10.000
12:02: "Ήρθε η βροχή ήρθε και του Γιωργάκη η τελευταία ώρα" φωνάζουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα
11:50: Συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα για ειρηνικές κινητοποιήσεις. Αυξάνεται ο κόσμος όσο περνάει η ώρα

11:44: Ομάδα καλλιτεχνών ξάπλωσαν μπροστά από τη Βουλή
11:42: Περίπου 3000 φοιτητές και μαθητές ανεβαίνουν στην όθωνος
11:41: Έντονες αποδοκιμασίες και κατά της αυτοκινητοπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια
11:39: Μπλόκα παντού στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το Κοινοβούλιο
11:38: Αυξάνεται διαρκώς ο κόσμος μπροστά από τη Βουλή. Στη Φιλελληνων η πορεία του ΠΑΜΕ
11:33: Έντονες αποδοκιμασίες και μπουκάλια, αυγά και νεράτζια στην αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου
11:29: Οι δέκα προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Μόνο στο Σύνταγμα αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί 8.000 "αγανακτισμένοι" και έρχονται συνεχώς άλλοιΣτην πορεία του ΠΑΜΕ που κατευθύνεται προς τη Βουλή συμμετέχουν πάνω από 10.000 άνθρωποι.Αναμένεται να ξεκινήσει και η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
11:22: Δέκα προσαγωγές έξω από την τουρκικη πρεσβεία
1 1 : 12 : Κοσμοπλημμύρα στο Σύνταγμα. Πρωτοφανή μέτρα της Αστυνομίας, που έχει αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς τη Βουλή

11:14: Προσαγωγές διαδηλωτών στη Β. Γεωργίου, καθώς προσπάθησαν να εμποδίσουν την αυτοκινητοπομπή του βουλευτή Κώστα Γείτονα
11:07: Η κεφαλή της πορείας το ΠΑΜΕ έφτασε στην πλατεία Συντάγματος
11:04: Πέντε προσαγωγές κοντά στο Πολεμικό Μουσείο
10: 52 : Η αστυνομία έκλεισε μέχρι και τον Εθνικό Κήπο για λόγους ασφαλείας!
10:47: Τα ΜΑΤ έχουν στήσει κλούβες σε κάθε δρόμο, εμποδίζοντας το δρόμο σε διαδηλωτές και διευκολύνοντας τους βουλευτές που θέλουν να φτάσουν στη Βουλή.
10:02: "Πότε θα κάνει ξαστεριά.." τραγουδά ο κόσμος

10:00: "Από που θα φύγετε, έτσι και ψηφίσετε" φωνάζουν οι πολίτες μπροστά από τη Βουλή

09:45: Η ένταση προκλήθηκε, καθώς διμοιρίες πέρασαν μπροστά από τον κόσμο για να φτάσουν στη Βουλή.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μπροστά στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των εργαζόμενων και των αγανακτισμένων πολιτών του Συντάγματος η οποία προκαλεί κρίσιμες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αποφάσισαν την αναστολή, από τις 12 μ. σήμερα, της 24ωρης απεργίας για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί έγκυρα τις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον το δικό του και της χώρας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

14 Ιουν 2011

Οι θέσεις των "ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ" για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ


Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Νανά Νταουντάκη
Από την παράταξη «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Οι θέσεις μας για τη συγκρότηση προεδρείου όπως κατατέθηκαν στο ΔΣ

1. Πιστεύουμε -και το έχουμε διατυπώσει από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.- ότι η μόνη υπεύθυνη και λειτουργική λύση είναι ένα συμμαχικό προγραμματικό (σε βασικές θέσεις) Προεδρείο, όπως γίνεται σε Σωματεία, που δεν αφήνουν την απλή αναλογική να γίνει τροχοπέδη, κάτι που συμβαίνει συστηματικά στην ΕΣΗΕΑ τα τελευταία χρόνια.
Το ίδιο προτείνει ο κ. Αγγέλης από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» αλλά και ο κ. Κανέλλης από τη «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» (απλώς με διαφορετική οπτική). Ο κ. Κανέλλης έκανε ήδη μία απόπειρα ενός τέτοιου προεδρείου αλλά, όπως φαίνεται, η προγραμματική σύγκλιση αυτής της μορφής δεν πλειοψηφεί. Από την άλλη πλευρά, η πρόταση του κ. Αγγέλη για προεδρείο των αριστερών δυνάμεων απορρίφθηκε …μετά πολλών επαίνων καθώς δεν βρίσκει ανταπόκριση των δύο από τις τέσσερεις παρατάξεις. Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» το απέρριψε ευθύς μόλις το άκουσε και η «Συσπείρωση» είπε ότι «δεν γίνεται» αν και όπως παραδέχθηκε ο κ. Τρίμης «δεν το προσπάθησε» -εκτός αν είχε ιδιαίτερες συζητήσεις και δεν τις αναφέρει-.

2. Η πρόταση της Συσπείρωσης για «αναλογικό» Προεδρείο ως τη μόνη διέξοδο (που μάλιστα ανακριβώς επιμένει ότι ισχύει σε ΟΛΑ τα Σωματεία της χώρας – βλ. ΟΛΜΕ, ΤΕΕ κλπ.) επίσης δεν φαίνεται να περνάει. Ακόμη και από αυτούς που μιλάνε, επίσης, για αναλογικό ή οικουμενικό, αλλά ο καθένας με διαφορετικές οπτικές.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

1.Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ένα «συμμαχικό προγραμματικό προεδρείο με μίνιμουμ συμφωνίες είναι η μόνη ρεαλιστική αλλά και υπεύθυνη λύση. Όλα τα άλλα, τα «μηχανιστικά», είναι αντιθέτως αποφυγή ευθύνης με μέλη προεδρείου ανευθυνουπεύθυνα…

2.Δηλώνουμε, για πολλοστή φορά (γιατί κάποιοι μάλλον δεν το άκουσαν αν κρίνουμε από ανακοινώσεις τους!!), ότι δεν εμποδίζουμε με κανένα τρόπο καμία μορφή συγκρότησης, και δεν πρόκειται να τορπιλίσουμε η να υπονομεύσουμε την όποια λύση, ούτε προσπαθούμε να επιβάλλουμε σε κανέναν την άποψή μας. Αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ να κάνουμε «δήλωση πίστεως» και μάλιστα εκ των προτέρων σε κάποιους που μας αποκλείουν από την όποια λύση, ελαφρά τη καρδία, αλλά απαιτούν την ταπεινωτική αυτοκατάργησή μας.

3.Συνεπείς σ’ αυτή τη στάση δηλώνουμε ότι μένουμε απ’ έξω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θέσεων προεδρείου και θεωρούμε ότι, στη δημοκρατία και στο σύστημα της απλής αναλογικής, το να μην συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις είναι απολύτως θεμιτό –αρκεί να είναι καθαρό (και όχι «συγκαλυμμένο» με δήθεν αντιπροσωπευτικά…) και να μην αποκλείονται, στη συνέχεια κάποια μέλη από τη λειτουργία του Δ.Σ. με «τεχνητές πλειοψηφίες» –.

ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ:

Δεν πρόκειται να γίνουμε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων όταν ως τώρα ήμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή της συνδικαλιστικής δράσης, ούτε, πολύ λιγότερο θα γίνουμε χειροκροτητές προσώπων, που έχουν κριθεί και κατακριθεί για τη συνδικαλιστική τους στάση στο παρελθόν. Η κάλπη δεν είναι κολυμβήθρα στου Σιλωάμ να ξεπλένει όλα τα αμαρτήματα, ιδιαίτερα όταν δεν περνάει από άμεση ψηφοφορία, αλλά από παραταξιακές επιλογές. Γι’ αυτό και θεωρούμε την άποψη «όποιος και να γίνει πρόεδρος κ.λπ. το ίδιο είναι», μηδενιστική και άκρως επικίνδυνη για τον Κλάδο. Σαφώς και η υλοποίηση πολιτικών εξαρτάται από πρόσωπα.
Θυμίζουμε ότι δύο πρόεδροι, στο πρόσφατο παρελθόν, άλλαξαν το εκλογικό σύστημα στην ΕΣΗΕΑ ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, άλλοι αξιωματούχοι του προεδρείου είχαν «αυτόνομες» επαφές με κυβερνήσεις ερήμην όλου του κλάδου -όχι απαραίτητα για το καλό του!!
Γενικά η επίκληση της άποψης «αυτό ψήφισε ο κόσμος» ως επιχείρημα για την επιβολή προσώπων δεν στέκεται, αφού μόνο στο πλειοψηφικό ισχύει. Αν αυτό θέλετε ελάτε να αλλάξουμε το εκλογικό σύστημα, ώστε η εκλογή του κάθε μέλους στο Προεδρείο να εξαρτάται καθαρά από τη βούληση του Σώματος και τίποτε άλλο.
Ως εκ τούτου, η μία και μοναδική ψήφος μας δεν μπορεί να πάει σε πρόσωπα που οι συνδικαλιστικές τους θέσεις και κυρίως η στάση τους ήταν υπονομευτικές για το Σωματείο η «ελλειμματικές» υπευθυνότητας σε δύσκολες στιγμές. Θα πάει σε άτομα που αντέχουν να αναλάβουν την ευθύνη και θα το κάνουν ενωτικά και συνθετικά (και υπάρχουν τέτοια μέσα στο Δ.Σ.).
Δεν έχουμε καμία διάθεση να παρέμβουμε στα εσωτερικά άλλων παρατάξεων. Αλλά και οι παρατάξεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν υποχρέωση να προτείνουν όποιον από τους εκλεγμένους τους μπορεί να αντέξει το βάρος μιας θέσης προεδρείου και να το κάνει αποτελεσματικά και ενωτικά, ως το τέλος.

Υ.Γ.Και κάτι πιο προσωπικό: Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορεί κάποιος, προσδοκώντας την ψήφο σου, όχι μόνο να μην σου λέει καλημέρα αλλά να απευθύνεται στους άλλους απαξιωτικά και σχεδόν «εκβιαστικά».

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2011.

Μαζί με τους διοικητικούς υπάλληλους, τους τεχνικούς του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης καθώς τους εργαζόμενους όλης της χώρας απεργούμε ζητώντας:
----Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
----Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
----Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
----Να μη γίνουν απολύσεις.
Επίσης ζητάμε:
----Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
----Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2011.
Μαζί με τους διοικητικούς υπάλληλους, τους τεχνικούς του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης καθώς τους εργαζόμενους όλης της χώρας απεργούμε ζητώντας:
Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
Να μη γίνουν απολύσεις.
Επίσης ζητάμε:
Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναστέλλεται η απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ- παραμένει το θέμα της Χριστοδουλιδου



Μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 1124/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία χαρακτηρίζεται ως παράνομη για τυπικούς λόγους η 48ωρη απεργία, που κηρύχθηκε σε όλα τα μέσα του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, εφημερίδες, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, η απεργία αναστέλλεται.
Για την ΕΣΗΕΑ όμως παραμένει ανοικτό το θέμα της επαναπρόσληψης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Αννα, μην κλαις...




του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ


Ρωτάει ο Π. Καψής, διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», τον πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου: Μετανιώσατε ποτέ για τη φράση «λεφτά υπάρχουν»; Και εκείνος απαντά: Ξεχνάτε ότι η φράση μου έλεγε «και πού πήγαν».
ΜΑΛΙΣΤΑ... Αυτό που κάνει ο ΓΑΠ λέγεται παιχνίδι με τους χρόνους. Με τον ενεστώτα και τον αόριστο, με το παρόν και το παρελθόν. Γιατί, πολύ απλά, αν τα λεφτά κάπου είχαν πάει και το ήξερε, τότε λεφτά δεν μπορούσαν να υπάρχουν. Αλλά και πουθενά να μην είχαν πάει, τα έρημα τα λεφτά, γιατί άραγε να υπήρχαν; Ξεχνάμε ότι από την εποχή του Σημίτη η Ελλάδα... μεγαλουργούσε με δανεικά;
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, λοιπόν, κορόιδευε και συνεχίζει να κοροϊδεύει! Τότε, για να πάρει μια εξουσία, που κάθε υπεύθυνος πολιτικός θα την προσέγγιζε μόνο με ωμή ειλικρίνεια και όχι με παρλαπίπες. Και σήμερα («αν σπάσουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, λεφτά θα υπάρχουν» επαναλαμβάνει...), για να διατηρήσει μια εξουσία που κάνει ευτυχισμένους μόνο τους συγγενείς και τους φίλους του.
ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεται κανείς, το μυστικό για να υπάρξουν (και όχι να «υπάρχουν»...) λεφτά είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, δηλαδή τα δύο πιο αδύνατα σημεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ομολογίες του ίδιου του πρωθυπουργού! Ο οποίος αντισταθμίζει την ανικανότητα αυτή με πρόσθετους φόρους και έκτακτες εισφορές στους ειλικρινείς φορολογουμένους, οι οποίοι παραμιλάνε από τα άδικα βάρη.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να δικαιολογήσει, όμως, τον εαυτό του ο ΓΑΠ. «Η αλλαγή του κράτους -λέει-, η αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, η αλλαγή στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας θέλει χρόνο -περισσότερο απ' ό,τι περίμενα, το ομολογώ».
ΕΠΕΣΕ έξω, λοιπόν, ο πρωθυπουργός μας! Από κακή εκτίμηση, προσπαθεί να μας πει, και όχι από ανικανότητα του ίδιου και των συνεργατών του. Αλλά εδώ που φτάσαμε, οι λέξεις έχουν χάσει, έτσι κι αλλιώς, το νόημά τους, πράγμα που διαρκώς επιβεβαιώνει, με τα λεγόμενά του, ο πρωθυπουργός.
«ΕΧΟΥΜΕ -λέει- μια μοναδική, ίσως τελευταία, ευκαιρία να κάνουμε όσες αλλαγές περιμένουν όλοι οι Ελληνες για χρόνια». Ο συνδυασμός μοναδικής και τελευταίας ευκαιρίας, από τον ΓΑΠ, είναι πρωτόγνωρος. Γιατί τελευταίες ευκαιρίες συνήθως παρουσιάζονται πριν από καταστροφές (ή και θανάτους...), σαν αυτή που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Ενώ, αντίθετα, μια «μοναδική ευκαιρία» είναι κάτι που ψάχνει ή προετοιμάζει κανείς για να πετύχει τους στόχους του. Μια ευκαιρία, που, σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα, είτε πρόκειται για το καλό είτε για το κακό, απλά δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ κάποιος, ότι γλώσσα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει; Εντάξει, προς το παρόν θα έλεγα να μην το πάρουμε τόσο βαριά το θέμα. Υπάρχει, άλλωστε, και η υφυπουργός Αννα Νταλάρα, η οποία, με μία μόνο φράση της, και μας γέμισε ευθυμία αλλά και μας υπενθύμισε ποιοι μας κυβερνάνε...
«ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ -είπε- γιατί αυτοί που διαμαρτύρονταν έξω (από ένα κτήριο στου Ζωγράφου, όπου μιλούσε), διαμαρτύρονταν με τραγούδια του Γιώργου»!
ΕΔΩ ακριβώς ταιριάζει το: δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα!. Ή μήπως όχι;

13 Ιουν 2011

Το σύνδρομο του θεατή



Όταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemöller (Μάρτιν Νίμελερ), έγραφε ένα ποίημα, όπου περιέγραφε τις συνέπειες τής «απάθειάς» του για τα όσα διαδραματίζονταν στη Ναζιστική Γερμανία, είναι αμφίβολο εάν καταλάβαινε ότι στην ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και την διαχρονικά γενικευμένη απόδοσή του σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου. Περιέγραφε βιωματικά ο Νίμελερ:
«Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, αλλά εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν.»
Σήμερα, παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί, για όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας:
«Πρώτα ήρθαν για τους stagers, αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν stager.
Έπειτα ήρθαν για τους συνταξιούχους, αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνταξιούχος.
Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος.
Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλά και πάλι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει.»
Αλλά το ίδιο παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί, από τον κάθε Ευρωπαίο:
«Πρώτα ήρθαν για την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Έλληνας.
Έπειτα ήρθαν για την Ιρλανδία, αλλά εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Ιρλανδός.
Μετά ήρθαν για την Πορτογαλία, αλλά εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Πορτογάλος.
Στη συνέχεια ήρθαν για την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά και πάλι δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν ούτε Ισπανός, ούτε Ιταλός.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει.»



Πηνελόπη Παπ.



πηγή: sfrang2

... λατρεύοντας την ανεργία ...


Του Ρούσσου Βρανά





Σαν παρίες...

... έτσι αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ. Ολοένα και περισσότεροι μακροπρόθεσμα άνεργοι δεν κάνουν πια τον κόπο να χτυπήσουν την πόρτα των γραφείων εργασίας. Νιώθουν πως δεν έχουν καμιά ελπίδα. Και όμως, η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» τους θεωρεί επικίνδυνους. Και γράφει πως «το κρυμμένο εργατικό δυναμικό αποτελεί απειλή για την ανάκαμψη». Φοβάται μήπως στα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, μολονότι δεν φαίνονται ακόμη, ξεπροβάλουν ξαφνικά όλοι αυτοί οι απελπισμένοι κι αρχίσουν να ψάχνουν δουλειά.


Η Κριστίνα Ρόμερ...

... πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση πως έχει «επαίσχυντα ξεχάσει» τους ανέργους. Και ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν παρατηρεί πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πια για «τα ξεχασμένα εκατομμύρια των ανέργων». Μπορεί όμως οι άνεργοι να είναι ξεχασμένοι, αλλά δεν είναι καθόλου ασήμαντοι. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αμερικανοί άνεργοι βοήθησαν σημαντικά το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών να κερδίσει τρισεκατομμύρια. Ερευνα της τράπεζας JP Morgan καταλήγει στο συμπέρασμα πως η τρέχουσα ανάκαμψη στα επιχειρηματικά κέρδη εξαρτάται σήμερα από τη μείωση του κόστους εργασίας όσο ποτέ άλλοτε. Οι επιχειρηματίες μεγιστοποιούν τα κέρδη τους με απολύσεις και περικοπές μισθών, παρά την πτώση της ζήτησης. Ετσι, ακόμη και σε καιρούς κρίσης, γεμίζουν οι τσέπες τους, χωρίς απαραιτήτως να δουλεύει η οικονομία. Η υψηλή ανεργία συγκρατεί το εργατικό κόστος και συνεπώς και τον πληθωρισμό που ροκανίζει τα λεφτά τους, είτε αυτά επενδύονται στην οικονομία είτε μένουν φυλαγμένα στα σεντούκια. Γι'αυτό οι πλούσιοι λατρεύουν την ανεργία.

Στην Ευρώπη,...

... το σύστημα δουλεύει και αλλιώς. Αυτή η αναδιανομή του πλούτου μέσω της υψηλής ανεργίας δεν γίνεται μόνο εντός των χωρών αλλά και μεταξύ ολόκληρων οικονομιών. Οι γερμανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο τον Απρίλιο, ενώ ο αριθμός των ανέργων έπεσε κάτω από τα 3 εκατομμύρια για πρώτη φορά εδώ και 19 χρόνια. Δεκαεννέα χρόνια; Τι σύμπτωση. Πριν από 19 χρόνια, το 1992, τότε δεν ήταν που με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ άρχισε η πορεία προς το ευρώ; Είχε εκφραστεί τότε η ελπίδα πως με τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων μεταξύ των χωρών θα προέκυπτε μια ενιαία ευρωπαϊκή οικονομία, στην οποία θα συνέκλιναν τα εθνικά επίπεδα παραγωγικότητας και κατανάλωσης. Επί 19 χρόνια η προσπάθεια για την επίτευξη των κριτηρίων του Μάαστριχτ ήταν ένας μονόδρομος: ένας σκληρός αγώνας των περιφερειακών χωρών να συγκλίνουν με τη γερμανική οικονομία με σκληρή λιτότητα, που κατέληξε σε χρόνια ανεργία.


Η Γερμανία...

... ρίχνει σήμερα το γερμανικό εργατικό κόστος, γεμίζοντας την αγορά εργασίας της με φθηνό αλλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό από τις περιφερειακές ευρωπαϊκές χώρες. Και όσο αυτές οι χώρες θρηνούν τη χαμένη τους παραγωγικότητα, τόσο οι γερμανικές εξαγωγές θριαμβεύουν (κάτι παρόμοιο δεν συνέβη άλλωστε και μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο;). Γι' αυτό η Γερμανία λατρεύει κι αυτή την υψηλή ανεργία. Αρκεί να μην είναι η δική της.


---Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

ΔΝΤ 2: Τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικτυακής επίθεσηε



Οι επιθέσεις πιθανολογείται πως ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πριν. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι γνωστή στους ειδικούς ασφαλείας ως “spear phising”, σύμφωνα με την οποία αποστέλλονται web links και φαινομενικά αθώα αρχεία προς αδαείς ή μη υποψιασμένους χρήστες. Μόλις ο χρήστης “click-αρει”, το κακόβουλο link ή αρχείο εγκαθίσταται αυτομάτως λογισμικό, που δημιουργεί συνθήκες μόνιμης πρόσβασης στον …επιτιθέμενο, χωρίς μάλιστα να είναι δυνατόν να εντοπιστεί από τον χρήστη-θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιπρόσθετα στοιχεία ωστε να επιτευχθεί επιτυχής επίθεση αντλήθηκαν απο την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, λόγω αδυναμιών που εντοπίστηκαν στην ιστοσελίδα καθώς και σημαντικές πληροφορίες που είχαν παραμείνει σε έγγραφα εκτεθειμένα στο Internet, που αποκάλυπταν εσωτερικά όνοματα χρηστών , e-mail διευθύνσεις, ονόματα εξυπηρετητών κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές απο το ειδησεογραφικό κανάλι Bloomberg, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή μεγάλου όγκου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) και εγγράφων ενώ θεωρείτε οτι πίσω απο την συγκεκριμένη επίθεση βρίσκονται κυβερνοκατάσκοποι χώρας που όμως δεν κατονομάστηκε.
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε οτι δεν θεωρεί οτι η επίθεση στα συστήματα του σχετίζεται με την επίθεση εναντίον της εταιρείας RSA Security που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο. Πλήθος κυβερνητικών οργανισμών και εταιρειών χρησιμοποιούν τις λύσεις της RSA για να επιτύχουν ασφαλείς συνθήκες απομακρυσμένης ή τοπικής πρόσβασης στους χρήστες τους.

πηγή:secnews

Το ΔΝΤ "χτυπήθηκε" απο hackers



Σαν να μην έφτανε όλη η δυσφήμιση του Οργανισμού με τις πρόσφατες εξελίξεις του Strauss-Kahn, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την New York Times, επιπλέον και επίθεση hacking που έχει ακόμη άγνωστες συνέπειες.
Ο Οργανισμός αποτελεί κέντρο της δημοσιότητας χάρη στις δραστηριότητές του, αφού διαχειρίζεται την οικονομική κρίση πολλών χωρών, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει στην κατοχή του μεγάλος όγκος εμπιστευτικών πληροφοριών.


Η επίθεση ανακοινώθηκε στο προσωπικό και τους διευθυντές την Τετάρτη και εκτιμάται ότι έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, ακόμη πιο πριν και από τη σύλληψη του Strauss-Kahn. Οι αρμόδιοι δεν αποκάλυψαν το μέγεθος της ζημιάς, αλλά ούτε τον τρόπο με τον οποίο οι hackers παραβίασαν τα συστήματα.


Ένα άλλο γεγονός που ανησυχεί τους αρμόδιους είναι το κατά πόσο έχει επηρεάσει αυτό το συμβάν και την παγκόσμια κεντρική τράπεζα (World Bank), καθώς πολλοί υπάλληλοι συνδέονται με τα συστήματα του ΔΝΤ και ανταλλάσσουν αρχεία. Από την άλλη πλευρά η τράπεζα έχει διακόψει προς το παρόν κάθε ηλεκτρονική σύνδεση με τον οργανισμό και ανακοίνωσε ότι δεν έχει επηρεαστεί από την επίθεση.


Οι εκπρόσωποι απέφυγαν να ανακοινώσουν από ποια χώρα προέρχεται η επίθεση, καθώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν ένταση την στιγμή που τα μέλη της είναι από όλον τον κόσμο.


Το ΔΝΤ διαχειρίζεται ένα σωρό πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των χωρών, για πιθανές εμπορικές ενέργειες, για την επόμενη χώρα που θα επέλθει κρίση, ακόμη και τις συζητήσεις αρχηγών που γίνονται πίσω από τη “σκηνή”. Αν η επίθεση έχει ως αποτέλεσμα την κλοπή αυτού του είδους των δεδομένων, αναλογιστείτε μόνοι σας τις συνέπειες.
Από την άλλη πλευρά, αυτό ίσως είναι θετικό για τη Ελλάδα και για όλους εμάς, μήπως επιτέλους μάθουμε τι γίνεται με την κατάστασή μας…


πηγη: secnews.gr

12 Ιουν 2011

24ωρη απεργια δημοσιογράφων και τεχνικων στον ΦΛΑΣ την Τρίτη



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε –μαζί με το Δ.Σ. της ΕΤΕΡ– 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ «FLASH», την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Απαιτώντας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την ανάκληση των απολύσεων τριών δημοσιογράφων (που προστέθηκαν στίς απολύσεις τριών τεχνικών), αλλά, και την ακύρωση του σχεδίου δραστικών περικοπών στον Ρ/Σ, που θέτει σε αμφισβήτηση τους μισθούς, τις ΣΣΕ, ενώ οδηγεί σε πλήρη υποβάθμιση τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΤΕΡ αναφέρεται:


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΕΡ και της ΕΣΗΕΑ κηρύξαμε για την Τρίτη 14 Ιουνίου και από τις 6πμ απεργία στον ραδιοσταθμό Flash, αντιδρώντας στο πογκρόμ απολύσεων και του κρυφού «business plan» που βρίσκεται σε εξέλιξη…


Τις τελευταίες μέρες ο όμιλος Κυριακίδη ξεδιπλώνει το αγαθοεργές έργο του μετά το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων ΜΜΕ και πάνω από τον ιστορικό ειδησεογραφικό ραδιοσταθμό FLASH.
Προχωρά σε απολύσεις προσωπικού και στην αποδιοργάνωση και απορρύθμιση των ΣΣΕ μας με απειλή την απόλυση και την επισφάλεια των θέσεων εργασίας μας.



Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στον ραδιοσταθμό FLASH υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας των απολυμένων συναδέλφων μας τεχνικών και δημοσιογράφων που η ιδιοκτησία του FLASH σφαγίασε πετώντας τους ξαφνικά στο καλάθι της απόλυσης. Εργαζόμενοι για 20 και πλέον έτη βρίσκονται στο δρόμο. Ακόμα και εργαζόμενοι με μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ κρατάνε σήμερα το χαρτί της απόλυσης.


Το τραγικότερο όμως είναι ότι όταν κάποιοι εργαζόμενοι εκλήθησαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και ενώ στον ραδιοσταθμό εργάζονταν από το 1988 διαπίστωσαν ότι τους είχαν με πρόσληψη το 2006!!! Την ίδια δουλειά έχει κάνει σχεδόν σε όλους τους τεχνικούς, η ιδιοκτησία του FLASH όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας.


Καλούμε την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού να μην σφυρίζει αδιάφορα και επικαλούμενη την «κρίση» να πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι το επίδομα τέκνων ανεβάζει το μισθό πάνω από τον μισθό στελεχών της. Οι εργαζόμενοι που απελύθησαν δεν έπαιρναν ούτε ευρώ, ως μισθό, πάνω από την ΣΣΕ τους.
Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η επιστροφή των απολυθέντων συναδέλφων μας είναι μονόδρομος.

Tο 82% των πολιτών ειναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους



Δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της “Καθημερινής”,που καταγράφει την εκτίμηση επιρροής των πολιτικών κομμάτων, δείχνει το 1/4 των Ελλήνων να διαμαρτύρεται ανοιχτά και συλλογικά.


Στην έρευνα, το 74% των συμμετεχόντων εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% εκτιμά πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.
Αλλά το πιό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 82% των πολιτών ειναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, ενώ το 87% εκτιμά πως κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση και το 72% να πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.
Παράλληλα η κοινωνική απόρριψη του πολιτικού σκηνικού της χώρας έχει υπερδιπλασιάσει τον μήνα που μας πέρασε τους Έλληνες που συμμετείχαν σε συλλογικές διαμαρτυρίες κάθε είδους, να φτάνουν στο 25% του ενήλικου πληθυσμού, ή τα 2,2 εκατομμύρια πολίτες.
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.204 ατόμων, κατά το διάστημα 1 με 7 Ιουνίου, με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Πέντε παραμύθια για...να κοιμόμαστε ήσυχοι!
















Ωμή κυβερνητική απόπειρα λογοκρισίας στην ΕΤ3








Απίστευτο κι όμως αληθινό.Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων της 10ης Ιουνίου 2011 στην ΕΤ3 και ενώ μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση η συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 2, ακούγεται απ’ το μεγάφωνο στο κοντρόλ η έντρομη φωνή του συναδέλφου από τη ροή προγράμματος: “αλλάξτε τον τίτλο, αλλάξτε τον τίτλο, πήρε τηλέφωνο το υπουργείο”, (σ.σ.το λέει ο διευθυντής τηλεόρασης της ΕΤ3 Λαζαρίδης).Ελάχιστα δευτερόλεπτα παγωμάρας, μέχρι να ελέγξουμε για τυχόν ορθογραφικά λάθη τον τίτλο που έπαιζε κάτω από τη φάτσα του Παπακωνσταντίνου και έγραφε: “Μέτρα φωτιά με το νέο μνημόνιο”. Αμέσως κάποιοι φωνάζουμε “αυτό είναι λογοκρισία”, ενώ ο υπεύθυνος αρχισυντάκτης Πέτρος Τανανάκης χαμογελώντας γνέφει στην γεννήτρια χαρακτήρων που δακτυλογραφεί τους τίτλους “μην κάνεις τίποτα”.

Το αμέσως επόμενο λεπτό εισβάλλει στο χώρο η προϊστάμενη ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ3 Δώρα Αυγέρη και σκύβοντας στο.. αυτί του αρχισυντάκτη προσπαθεί να τον πείσει να ευθυγραμμιστεί με τις άνωθεν εντολές, ενώ για να δικαιολογήσει την παρουσία της στον χώρο λεει μεγαλόφωνα πώς αναπληρώνει τον προιστάμενο της υποδιεύθυνσης ειδήσεων Δημήτρη Ντόζη. Η συνέντευξη εκείνη τη στιγμή τελειώνει και ο τίτλος αλλάζει μαζί με το θέμα.

Υ.Γ: Αλήθεια ο προϊστάμενος ειδήσεων και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρης Ντόζης θα τολμήσει να καταγγείλει την απόπειρα λογοκρισίας που έγινε σε βάρος υφιστάμενου του αρχισυντάκτη και της ελεύθερης, ακηδεμόνευτης ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τα δελτία ειδήσεων του καναλιού; Καί τί έχει να πει για τη συμπεριφορά της αναπληρώτριάς του;

ΣΧΟΛΙΟ 1: Μη νομίζετε ότι αυτό το κρούσμα λογοκρισίας ήταν μοναδικό στην ΕΡΤ3… Και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, τα περιστατικά αυτά είναι δεκάδες, απλώς, στις προηγούμενες περιπτώσεις γίνονταν πιο διακριτικά και δεν τις έπαιρναν κάποιοι συνάδελφοι, χαμπάρι.Εξάλλου, αυτοί που τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε διεθυντικά πόστα, έχουν ενσωματωμένη την ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ μέσα τους. Είναι κάτι σαν… μικροτσίπ που τους ενεργοποιεί αυτόματα, κάθε φορά που κάποιος τολμήσει να τα “χώσει” στην κυβέρνηση. Είναι θλιβερά ανθρωπάρια που καμώνονται τους δημοσιογράφους.

ΣΧΟΛΙΟ 2: To παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, μετά την εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ3. Κοιτάξτε τι λέγανε τότε ορισμένοι/ορισμένες συνάδελφοι.
Για παράδειγμα, η τοποθετημένη σε θέση προϊσταμένης, κ. Δώρα Αυγέρη, είχε ταχθεί κατά των απεργιών – γενικώς, υποστηρίζοντας ότι “με τη -ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- δουλειά μας”, θα υπερασπίσουμε πιο αποτελεσματικά την ΕΡΤ3!!! Προφανώς, μετά το πρόσφατο περιστατικό κυβερνητικής λογοκριτικής παρέμβασης, αποδείχτηκε ότι η κ. Αυγέρη είχε πολύ “συγκεκριμένο” μοντέλο εργασίας στο κεφάλι της…Συγκεκριμένα, στο κείμενο, επισημαινόταν ότι: “(δια στόματος προϊσταμένης Δώρας Αυγέρη), “λάμπα (ΕΡΤ3) που καίει συνεχώς, δεν θα τη σβήσουν ποτέ” (μετάφραση: δεν πρέπει να απεργήσουμε ποτέ, ούτε μια “χαμένη” ώρα), και άλλα τέτοια εργασιο-ειρηνικά και νοικοκυρεμένα πράγματα”.
Το παραθέτουμε το κείμενο, έτσι για την ιστορία. Για να μην ξεχνούν, κάποιοι συνάδελφοι…

Πηγή: asyntaxtostypos

Οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ έδειξαν (για άλλη μια φορά) τον δρόμο

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ έδειξαν τον δρόμο για το πως δίνονται οι μάχες και για το πως μπορεί να κερδίζονται οι αγώνες. Δεν είναι μόνο ότι τόλμησαν να αντιδράσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία του Μπόμπολα αλλά είναι και ο τρόπος που το έκαναν. Την περασμένη Παρασκευή όταν έμαθαν ότι απολύθηκε, δύο χρόνα πριν συνταξιοδοτηθεί, η Πόπη Χριστοδουλίδου προχώρησαν άμεσα σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και έκαναν συνέλευση ζητώντας με ψήφισμά τους την άμεση ανάκληση της απόλυσής της.Η κίνηση αυτή και η προκήρυξη την ίδια μέρα στάσης εργασίας προκάλεσε την έκπληξη του Μπόμπολα που αναρωτήθηκε (μακριά νυχτωμένος όπως πάντα): «Μα για την Χριστοδουλίδου γίνονται όλα αυτά;».
Οι κινητοποιήσεις και η πρωτόγνωρη αντίδραση των εργαζόμενων στον Πήγασο έφερε στη συνέχεια και την κήρυξη 48ωρης της ΕΣΗΕΑ (με συμπαράσταση και από την Ενωση Λιθογράφων) για τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουνίου.Ο Μπόμπολας αντέδρασε με διαρροές περί λουκέτου της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ και..του Sentra fm ενώ επανέφερε και το ζήτημα με τις μειώσεις των μισθών και της υπογραφής ιδιωτικών συμφωνητικών. Μάλιστα δεν δίστασε με (εκβιαστική -απειλητική) ανακοίνωσή του προς όλους τους εργαζόμενους στον Πήγασο να αποφανθεί ότι η 48ωρη απεργία είναι παράνομη!

Υ.Γ.: Οπως είχαμε ξαναγράψει οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ είναι παλικάρια και διασώζουν (τουλάχιστον) την αξιοπρέπεια τους και μαζί την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου των δημοσιογράφων. Ασχέτως του τι θα γίνει, τολμούν και αντιδρούν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τις απολύσεις και τις μεθοδεύσεις του Μπόμπολα.
πηγή: zoornalistas

Συμπαράσταση στην Πόπη Χριστοδουλίδου απο τους Πειραϊκούς συντάκτες

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΛΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ


Προς : Ε.Σ.Η.Ε.Α.Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Εμείς οι διαπιστευμένοι Πειραϊκοί και Ναυτιλιακοί Συντάκτες, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άδικη και καταχρηστική απόλυση από το "Έθνος" της συναδέρφου Πόπης Χριστοδουλίδου, η οποία επί 3 δεκαετίες καλύπτει το Ναυτιλιακό και Πειραϊκό ρεπορτάζ, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματά του.


Επειδή θεωρούμε εκτός των άλλων τη συγκεκριμένη απόλυση και ως προσπάθεια απαξίωσης σε όλα τα ΜΜΕ του εξειδικευμένου Ναυτιλιακού ρεπορτάζ τασσόμαστε στο πλευρό των συναδέρφων μας στο "Πήγασο" που δίνουν μάχη για να ανακληθεί η απόλυση, συμπαραστεκόμαστε στη συνάδερφό μας και ζητάμε από την εργοδοσία του "Έθνους", εδώ και τώρα να ανακαλέσει την απόλυση της ναυτιλιακής συντάκτριάς του.


Οι διαπιστευμένοι Πειραϊκοί και Ναυτιλιακοί Συντάκτες: Νίκος Πηγαδάς, Θάνος Λαμπρόπουλος, Σπύρος Πάνου, Δώρα Βογιατζάκη, Χάρης Μπόλκας, Σωτήρης Μπολάκης, Βασίλης Τζήμτσος, Μαρία Κοζύρη, Βασιλική Αγγουρίδη, Νίκος Καπόγλης, Κώστας Τάτσης, Θοδωρής Παπαντωνίου, Χρήστος Μιχαλόπουλος, ΠάρηςΤσιριγώτης, Γιάννης Κωτσαλάς. Μαρία Παπαβλάχου, Νικολέτα Τζώρτζη, Αντώνης Τσιμπλάκης, Κωνσταντίνα Καζαντζή, Αθηνά Ζύμαρη, Θεοδοσία Κοντζόγλου, Δήμητρα Βλάχου, Γιάννης Νέγρης, Γιώργος Γαρυφάλου

--48ωρη απεργία κήρυξε και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου 11.6 3:48 μμ