24 Απρ 2009

ΕΣΗΕΑ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πληγή που δεν κλείνει αυτό το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ αφού καμία κυβέρνηση και καμία διοίκηση δεν θέλει να το αντιμετωπίσει παραγματικά- βολεύει, άλλωστε τα παιχνίδια τους, πολιτικά και συνδικαλιστικά. Για άλλη μιά φορά, περίπου 250 εργαζόμενοι (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι), βρίσκονται στο κενό, παρακολουθώντας καθώς...πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι. ..

Χθές εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία είχε προσφύγει η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξέτασης των συμβάσεων έργου. Η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αρχίσει νωρίτερα αλλά είπαμε...πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι... με θύματα, όπως πάντα, τους συμβασιούχους. Η ΕΣΗΕΑ απούσα- περίεργο πράγμα, δεν το πιστεύουμε... Αλλωστε παραμονές εκλογών μόνο με υποσχέσεις για διορισμούς επιτρέπεται να ασχολούνται οι κομματάρχες, όχι με απολύσεις,.

Μόλις απορρίφθηκε η αίτηση και αναβλήθηκε η απόφαση για τίς 18 Αυγούστου, βγήκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι "εντός των προσεχών ημερών θα συγκληθουν και θα συνεδριάσουν, τόσο η Γνωμοδοτική Επιτροπή(που είναι υπεύθυνη για την εξέταση των συμβάσεων έργου) όσο και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με τη μέχρι τώρα σύνθεσή τους".

Καί πολύ καλά θα κάνουν. Αλλά γιατί δεν το έκαναν πρίν το δικαστήριο;

4 σχόλια:

  1. Όταν λέτε στον τίτλο "μετά τις εκλογές" τι εννοείτε;

    Τι θα γίνει μετά τις εκλογες; Τι είναι αυτο που θυμηθήκατε στον τιτλο και ξεχάσατε στο κυρίως κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μειώσεις μισθών προχωρά η διοίκηση της ΕΡΤ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος.

    Ήδη, όπως είπε, έχουν συμφωνήσει στη μείωση των αποδοχών τους οι Λυριτζής - Οικονόμου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Πόπη Τσαπανίδου.

    Παράλληλα, λέγεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δώσει εντολή να «αποκεφαλιστεί» ο στόλος των σχολιαστών που περνούσαν για δέκα λεπτά από τη Μουρούζη (το στούντιο της ΕΡΤ στο κέντρο της Αθήνας) και έπαιρναν μισθούς 7.000 και 8.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδια δεν λετε στο πακι(ΠΡΟΚΟΠΗ) να δωσει στουσ συμβασιουχουσ το περισευμα μια και οι τελευταιοι περνουν 700 και 800 ευρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Να σημειωθεί ότι μετά την συνεδρίαση των επιτροπών για την εξέταση των συμβάσεων έργου, ένα ~25% έμεινε στο δρόμο αν και είχαν όλοι την υπόσχεση οτι θα ανενωθούν οι συμβάσεις έργου τους. Εκτός, δηλαδή, την τρίμηνη διακοπή τους για λόγους που όλοι ξέρουμε, εκτός το ότι οι επιτροπές δεν μπορούν να συσταθούν για να κάνουν την δουλεία τους, έφτασαν 5 μήνες μετά για να πουν πως ένα ποσοστό ατόμων, χωρίς καμιά αιτία να γνωστοποιηθεί, μένει άνεργο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς