26 Φεβ 2010

ΔΟΛ: “Μείωση 20% προσωπικού ανά τμήμα”

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 αντιμετωπίσαμε αιφνιδιαστικά την απόλυση οκτώ συναδέλφων στο τμήμα πληροφορικής, μελών της ΕΠΗΕΑ. Η αντίδραση των εργαζομένων του Δ.Ο.Λ. ήταν άμεση και καταλυτική των εξελίξεων με την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας.
Η διοίκηση ανακάλεσε άμεσα την απόλυση των πέντε συναδέλφων και δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη των άλλων τριών από 1-1-2010 ,αφού πρώτα έδειξε τις διαθέσεις τις καλώντας μονάδες δυνάμεων καταστολής να επιβλέψουν την,κατά τα άλλα νόμιμη και ειρηνική,συνέλευση των εργαζομένων που έλαβε χώρα έξω από την είσοδο των κεντρικών γραφείων.
Ενάμιση μήνα μετά την λήξη της προθεσμίας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων η ΕΠΗΕΑ σε συνεργασία με τα αδερφά σωματεία της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΠΗΤ κυρήττει δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις με αφορμή την αθέτηση των υποσχέσεων από μέρους της διεύθυνσης αλλά και τη νέα επίθεση που δέχονται σε όλα τα μέτωπα οι εργαζόμενοι,με απειλές αποχωρήσεων στον ΒΗΜΑ FM,πρόγραμμα εθελούσιων στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ και κλίμα υποχρεωτικής εθελούσιας εξόδου-απόλυσης στο διοικητικό προσωπικό,ταυτόχρονα με μια διογκούμενη φημολογία περικοπής του 20% των υπαλλήλων του οργανισμού.
Με πρωτοβουλία της Εργασιακής Επιτροπής του Δ.Ο.Λ. καλείται έκτακτη συνέλευση με τεράστια συμμετοχή από όλους τους χώρους εργασίας και παρουσία μελών των Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου.Η συνέλευση καταγράφει το έντονο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί και σχεδόν εν χορώ οι εργαζόμενοι απαιτούν από τις ενώσεις τους κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σε συνάντηση που ακολούθησε με την διοίκηση του Δ.Ο.Λ. δίνεται η διευκρίνηση ότι το 20% αφορά γενικές περικοπές διοικητικών δαπανών και ενδεχόμενη μείωση αποδοχών μεγαλοστελεχών του ομίλου.Όσον αφορά την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων,δεν υπήρξε καμία δέσμευση.Επιβεβαιώνοντας τη διγλωσσία που χρησιμοποιεί η εργοδοσία,κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης των εργαζομένων στις 19 Φεβρουαρίου 2010 η Οικονομική Διεύθυνση προτρέπει τους διευθυντές των τμημάτων να προχωρήσουν σε μείωση 20% του προσωπικού ανά διεύθυνση.
Μέσα σε ένα πλαίσιο γενικευμένης επίθεσης εναντίον των εργασιακών κεκτημένων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά κέντρα που τη στηρίζουν,οι εκάστοτε εργοδοσίες στο χώρο της ενημέρωσης –αφού πρώτα απαξίωσαν το αντικείμενο- στη συνέχεια επιχειρούν να απαξιώσουν και τους εργαζόμενους σε αυτήν.Τα Golden Boys που σβήνουν νούμερα στα χαρτιά τους πρέπει να καταλάβουν πως πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται και μια ζωή,κι όχι η βενζίνη των AUDI τους.

17 σχόλια:

  1. Παιδιά κουράγιο και μη μασάτε.Αν θέλουν να κάνουν οικονομία ας αρχίσουν απο κάποιους "σπουδαίους" χρυσοπληρωμένους καί κάποιους με μπόλικες δουλίτσες κι αυτές χρυσοπληρωμένες...Κάτι ξέρουμε κι εμείς κι αν θέλουν θα τα βγάλουμε στη φόρα να δούμε τότε ποιός περισσεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι που λένε τέλος εποχής για τον κάποτε κραταιό ΔΟΛ. Ντροπή τους ντροπή τους ντροπή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας κάνουν οικονομία στα golden boys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάνουν πρώτα οικονομία στα golden boys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H τιμη και η αξιοπρεπεια ολων των εργαζομενων του ΔΟΛ ειναι στον αγωνα της καθαριστριας και του χαμηλομισθου υπαλληλου.Αυτο να το δουν καποιοι εργοδοτικοι εκροσωποι των δημοσιογραφων αλλα και οι ανυποψιαστοιανενημερωτοι ευποληπτοι δημοσιογραφοι του ΔΟΛ που υπογραφουν δεξια και αριστερα καταπτυστα κειμενα καταστολης του αγωνα των εργαζομενων .ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι εκ των αριστερων βολεμενων.Ετσι η αλλιως στη νεα εποχη ειναι κοντα οι μερες του 65...για ολους για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2004-ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.Kατι γνωριζουμε ολοι οιεργαζομενοι για ολους αυτους...εφτασε η ωρα να ΣΠΑΣΕΙ το αποστημα και η σιωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτελους και ενας αγωνας εργαζομενων στον κλαδο που οπως πληροφορουμε εχει ξεφυγει απο τον ελεγχο των ξεφτιλισμενων ηγεσιων ΕΣΗΕΑ-ΕΤΗΠΤΑ-ΕΣΠΗΤ-ΕΠΗΕΑ.ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ο ΡΑΜΜΟΣ-ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΙΛΑΚΗΣ-ΕΠΗΕΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι και ο Νεζης που βρισκεται στον ΔΟΛ προερχεται απο τη ΔΕΗ και χειριστηκε τις περιβοητες εθελουσιες εξοδοι,που ακομα τις πληρωνει ο ελληνικος λαος και οχι μονο. Μαλλον στο ΔΟΛ εχει καταφυγει ενα κομματι αυτης της αφροκρεμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι εργαζό΄μενος στον Αλφα οταν εγινε σε μας εθελούσια ήρθε ο Σομπολος και έλεγε τι να σας πω κι εγω εθελουσια είναι θα κάνει ο καθενας οτι θέλει, εγω θα του πω Και καποιοι απο τα καλοπαιδα δεν μίλαγαν ή έβριζαν τα σωματεία και ύστερα μαθαμε οτι άρπαξαν κάμποσα λεφτά είχαν κι άλλη δουλειά και τώρα κάποιουςκαι καποιες απο αυτους τους βλέπουμε στην τηλεόραση και ουτε γάτα ούτε ζημιά. Εγώ όμως που με τρέλαναν τα παπαγαλάκια 'φύγε τώρα που θα πάρεις κατι παραπάνω, μετά θα σε διώξουν"κι άλλα τέτοια είμαι ακόμη άνεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΤσι που τα λές είναι. Εμένα ένα απο τα στελέχη εβγαλε απο το γραφείο του ένα χαρτί,τάχα να δεί αν είναι το όνομά μου μέσα, και με "συμβούλευσε" να επωφεληθώ τώρα γιατί μετά δεν ξέρει τί θα γίνει. Και κάποιους απο το συμβούλιο που έλαγαν μήν ΄προσέξτε δεν σας συμφέρει η εθελούσια, μετά στα πηγαδάκια τους έβριζαν και έλεγαν ότι θελουν να κάνουν τους έξυπνους και είναι μ... για να μήν μας επηρεάσουν και τους χαλάσουν τα σχέδια. Ξέρω οτι στο μπλογκ σας δεν δημοσιεύετε βρισιές αλλα πιστέψτε με η αγανάκτηση μας έχει πνίξει και μόνο βρισιές μου έρχονται για κάποιους βολεμένους που παίζουν με τη ζωή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως ο Γκανάς της ΕΠΗΕΑ είναι καλύτερος. Τα ίδια έλεγε για την εθελούσια και άφηνε να μας σφάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λαμόγια κρυφτείτε. Η οργή μας γίνεται ποτάμι και θα σας πνίξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχέδιο της Ένωσης Ιδιοκτητών είναι. Ξεκινά ο ΔΟΛ (γιατί ο μακαρίτης ήταν χρόνια ο... ναύαρχος της ΕΙΗΕΑ) και θα ακολουθήσουν όλοι. Δηλαδή το Μπομπολέικο και το Τεγοπουλέικο. Αφού έκαναν τις εφημερίδες σαν τα μούτρα τους (golden παπάρες δηλαδή που διώχνουν τους αναγνώστες) θέλουν να ρίξουν τις ευθύνες της... κατρακύλας τους (!) στους εργαζόμενους. Ό,τι κάνουν δηλαδή πάντοτε τα "στελέχη" του νεοφιλελευθερισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα πέσουν λυτοί και δεμένοι να σας φάνε. Δεν το καταλαβαίνετε;
    Το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μια ήττα στον ΔΟΛ γιατί μετά ο λαουτζίκος θα έχει να λέει και πιθανότατα να πράττει!
    Άρα θα ας λιανίσουν σαν "ρετιρέ" ενώ οι διπλανοί σας στο γραφείο θα σφυρίζουν αδιάφορα παριστάνοντας τους Γερμανούς στις ελληνικές ταινίες. Τι ελπίζουν; Να τους "σκοτώσει" ο σκηνοθέτης σε... άλλη σκηνή, μήπως μέχρι τότε κάτι (από θεού;) αλλάξει και δεν χρειάζεται άλλο αίμα η "παραγωγή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποια ΓΣΕΕ και ποιο ΠΑΜΕ;
    Από τη μια τα πουλητάρια που στήριξε επικοινωνιακά χρόνια τώρα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη οι θεωρητικοί της επαναστατικής γυμναστικής.
    Οι μεν τουφεκάνε στον αέρα μήπως παραμυθιαστούμε ότι πυροβολούν τον αντίπαλο και οι δε ξέχασαν γρήγορα την ανυπακοή και το έριξαν στις... παρελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι περισσότερες εφημερίδες έθαψαν την μεγάλη απεργία της Τετάρτης. Σχεδόν καμία -εκτός των κομματικών- δεν έβαλε κάτι στην πρώτη σελίδα. Ελάχιστες είχαν κάτι και στις εσωτερικές σελίδες.
    Τι περιμένετε μετά από αυτό;
    Τα ΝΕΑ λχ ένα... μονόστηλο είχαν.
    Όσοι τα ανέχονται αυτά και 20% απολύσεις θα δεχτούν και 30% και 40%. Μέχρι να γίνουν και οι ίδιοι "ποσοστό" στα κατάστιχα των στελεχών του συστήματος που σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα όλων μας.

    Γαλέρες θέλει το σύστημα τα ΜΜΕ. Γιατί κανείς κωπηλάτης σε γαλέρα δεν διανοείται να έχει άποψη -και πολύ περισσότερο να την παλεύει- για το πού πάει το σκάφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εργαζόμενοι του ΔΟΛ αν δεν ζορίσετε εσείς τις
    καταστάσεις μην περιμένετε τίποτα θετικό
    για σας απο τα λαμόγια και τους μικρόψυχους
    συνδικαλιστές που δήθεν ιδρώνουν για σας.
    Μόνο ανακοινώσεις ειναι για να κυλάει ο χρόνος
    και ετσι στο τέλος θα μείνει το 80%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς