2 Αυγ 2010

Η περιφέρεια ζητά ίση μεταχείριση στους ραδιοσταθμούς


@Ιση μεταχείριση με τους σταθμούς της πρωτεύουσας ζητούν από το ΕΣΡ οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας, με επιστολή που απέστειλαν στην ανεξάρτητη αρχή, καθώς και στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών και Μεταφορών), την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ. Ειδικότερα, το θέμα της επιστολής που απέστειλε η ΠΕΙΡΑΣ είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας, αφού αρκετές είναι οι φορές που το ΕΣΡ επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις με αυτή την αιτιολογία.

@Ειδικότερα, ο κυριότερος λόγος επιβολής προστίμου στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της περιφέρειας είναι η εκπομπή από μη δηλωθέντα δίαυλο και από δεύτερο κέντρο εκπομπής.Οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας επισημαίνουν ότι εκτός των άλλων ο νόμος θέτει ως υποχρέωση την κάλυψη ολόκληρου του νομού στον οποίο εκπέμπουν, πράγμα το οποίο το Συμβούλιο θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή της πρωτεύουσας. Οπως τονίζεται, δεν υφίσταται κανένας λόγος διαφορετικής μεταχείρισης των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής σε σχέση με τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού και για τις δύο κατηγορίες ισχύουν μεταβατικές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα.

@Υψηλά ποσοστά παρουσίασαν οι ενημερωτικοί ραδιοσταθμοί στο διάστημα από 21 Ιουνίου 2010 έως 18 Ιουλίου 2010, παρά την καλοκαιρινή περίοδο που παραδοσιακά παρουσιάζουν κάμψη. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari, που διενεργεί την έρευνα για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ (Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής), οι ενημερωτικοί ραδιοσταθμοί υπέστησαν κάποιες απώλειες, αλλά αυτές είναι σχετικά χαμηλές σε σχέση με άλλες χρονιές, πράγμα που οφείλεται στην πλούσια ειδησεογραφία του υπό εξέταση διαστήματος, αφού η κυβέρνηση έφερε σειρά νέων νομοθετημάτων,
πηγή: Greek Media on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς