24 Μαΐ 2011

Η ζούγκλα του διαδικτύου και το «αριστερό» αφεντικό
Της Ελένης Ηλιοπούλου
(Δημοσιογράφου, πρόσφατα απολυθείσας από τη zougla.gr,
Υποψήφιας με τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους» για την Π.Ο.Ε.ΣΥ.)


Η zougla.gr σήμερα κλείνει τα τρία της χρόνια. Με αφορμή τα παχιά λόγια του κ. Μάκη και της παρέας του (που ποτέ δεν του λέει όχι, για να μη χάσει τα προνόμια και εκτεθεί στον θυμό του) καταθέτω ως πρόσφατα απολυθείσα και ως υποψήφια για την Π.Ο.Ε.ΣΥ. με το συνδυασμό «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» το τι έζησα, και τι πραγματικά συμβαίνει στο ηλεκτρονικό κάτεργο αυτής της διαδικτυακής και εργοδοτικής ζούγκλας.


Είναι γνωστό στις συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές ενώσεις (Ε.Σ.Η.Ε.Α. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) ότι οι εργασιακές συνθήκες στα περισσότεραπόρταλ, (ενημερωτικά, αθλητικά, ψυχαγωγικά κ.ά.) και blog είναι ιδιαιτέρως άσχημες για τους συντάκτες.


Μαύρες συνήθως και κατά κύριο λόγο υποτυπώδεις αμοιβές (500, 600 έως και 1.000 ευρώ για τους πλέον τυχερούς) και ελαστικό ωράριο υπερεργασίας, χωρίς ασφάλιση, ένσημα, αργίες, υπερωρίες κ.ο.κ..


Κανείς όμως δεν μιλάει γι’ αυτά και η Ε.Σ.Η.Ε.Α. του κ. Σόμπολου αδιαφορεί… λόγω αγγελιόσημου! Άλλωστε οι νεότεροι ηλικιακά και οι ανίδεοι (περί συνδικαλισμού, ταξικής συνείδησης και τρόπων αντίδρασης) δουλεύουν στο κάτεργο…


Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με απέλυσε αυτοπροσώπωςμετά από 20 μήνες απαιτητικής δουλειάς στο zougla.gr στις αρχές του περασμένου Μάρτη, γιατί τόλμησα να απαντήσω στην προσταγή του «τσακίσου».

Το να αναφέρω εδώ το σχετικό υβρεολόγιο που ακολούθησε δεν το θεωρώ απαραίτητο…
Το πρώην αφεντικό λοιπόν, ο «δίκαιος» για τις ανάγκες της TV, κ. Μάκης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι είμαι καλή δημοσιογράφος. Οι καλογραμμένες ειδήσεις (με σωστά Ελληνικά), η παραγωγικότητα (το ζητούμενο για κάθε εργοδότη που μετράει τις αναρτήσεις), τα ενυπόγραφα ρεπορτάζ (πρωτοσέλιδα και μη) καθώς και οι ευχαριστήριες επιστολές που λάμβανα για την ποιότητα της δουλειάς μου δεν αμφισβητούνται.


Ο ασύδοτος εργοδότης κ. Μάκης

Είχα όμως ένα τεράστιο ελάττωμα. Κυρίως απεργούσα, προέτρεπα και τους άλλους να απεργήσουν και φυσικά απαντούσα στις ανοησίες και στα δήθεν αριστερά του επιχειρήματα…


Ο κ. Μάκης συνήθιζε με μεγάλη ευκολία να επαναλαμβάνει – προ κρίσης – υποσχέσεις όπως: «θα σας κάνω τους πλέον ακριβοπληρωμένους συντάκτες στο διαδίκτυο, όπως κάναμε και τους συναδέλφους σας στο Πρώτο Θέμα» ή «εγώ μετράω εκείνους που βάζουν πλάτη» και άλλα τέτοια χαριτωμένα…


Όμως τι περιθώρια αντίδρασης έχει ένας εργαζόμενος που αμείβεται με 650 έως 1.000 ευρώ το πολύ (άσχετα με την προϋπηρεσία, τα πτυχία) απέναντι στην ασυδοσία του κ. Μάκη και των ομοίων του;

Πώς ο εργαζόμενος να καταγγείλει τα όσα υφίσταται στη zougla.gr όταν κανείς δεν τον καλύπτει ούτε συνδικαλιστικά;


Όταν πρωτοβγήκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Μάκης μπήκε αγκαζέ στην αίθουσα σύνταξης με τον φίλο του και τότε υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο,και μας είπε χαριτολογώντας «σας έφερα τον υπουργό να επιβλέψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεστε»…

Γνώριζε τότε ο κ. Λοβέρδος ή γνωρίζει τώρα η κα Λούκα Κατσέλη ότι ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κλέβει συστηματικά και εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια το Ι.Κ.Α.;

Ξέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι ο κ. Μάκης τις αναγκαστικές υπερωρίες των Σαββατοκύριακων αρχικά τις έδινε μαύρες και άραχνες, στη συνέχεια τις αντάλλασσε με ρεπό,τα οποία έκοψε,και τώρα πια από τον Μάρτιο του 2011 και μετέπειτα εκβιάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν τουλάχιστον τέσσερις μέρες τον μήνα επιπλέον,χωρίς να τους πληρώνει και χωρίς να τους δίνει έστω ρεπό;


Ο εκβιασμός είναι ξεκάθαρος «είμαστε σε κρίση» είπε μέσω του διευθυντή του, του Νίκου Γεωργιάδη, «σε όποιον δεν αρέσει φεύγει…» τόνισε!


Μετά την απόλυση μου συνάντησα τον αρχιλογιστή της επιχείρησης κ. Νίκο Ξυκομνηνό και απαίτησα να μου δοθούν πέραν της αποζημίωσης μου και τα ένσημα που η επιχείρηση μου όφειλε για τους 9 μήνες που δούλευα με μαύρα (είχα αρνηθεί να συνεχίζω να δουλεύω επ’ άπειρον ως δούλος).


Τότε ο κ. Ξυκομνηνός μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται… Του ανταπάντησα ότι σαφέστατα γίνεται, έστω και αναδρομικά αλλά γνωρίζω ότι επιχείρηση θα «φάει» το σχετικό πρόστιμο γιατί παρανόμησε.


Τελικά συμβιβάστηκαν και μου έδωσαν την αντιστοιχία των ενσήμων σε χρήματα. Έχοντας μπροστά του να αντιμετωπίσω το απροσδιόριστο διάστημα της ανεργίας, θεώρησα σκόπιμο να πάρω τουλάχιστον τα λεφτά.

Μου ζήτησαν όμως να υπογράψω ένα χαρτί, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «έχουν παρακρατηθεί και έχουν αποδοθεί οι ασφαλιστικές εισφορές μου στον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα. Εν πάση δε περίπτωση ουδεμία άλλη απαίτηση έχω και παραιτούμε παντός ενδίκου μέσου κατά αυτής».

Αυτή την υπεύθυνη - ψευδή όμως δήλωση δεν την υπέγραψα, αλλά την έχω κρατήσει ως ενθύμιο της ασυδοσίας του κ. Μάκη, που από την συχνότητα του ALTER - μέχρι πρότινος - έδειχνε με το δάχτυλο όλους τους κλέφτες, τους απατεώνες και τα αρχιλαμόγια,ενώ είναι ένας από αυτούς.

Έχω κρατήσει βέβαια και όλες τις ΜΗ διάτρητες από την Δ.Ο.Υ. αποδείξεις, τις οποίες μας έδινε το λογιστήριο όταν πληρωνόμασταν (αρχικά) τα Σαββατοκύριακα, τα οποία δουλεύαμε υποχρεωτικά.

Τις κράτησα και αυτές προκειμένου να αποδείξω σε όποιον προσπαθήσει να αμφισβητήσει τα λεγόμενα μου, ότι ο κ. Μάκης κλέβει το Ι.Κ.Α. και τα ένσημα των εργαζομένων, που δουλεύουν στην προσωπική του επιχείρηση.


Ήθελαν να κρύψουν το γεγονός

Μερικές μέρες πριν την απόλυση μου, στις 23 Φεβρουαρίου 2011 ένας συνάδελφος τον οποίο εξανάγκασαν να εργαστεί (διαφορετικά θα τον απέλυαν) τραυματίστηκε από μολότοφ κατά την διάρκεια επεισοδίων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία απεργών.


Εκείνη την ημέρα απεργούσα και είχα κατέβει στην πορεία, όμως την επομένη το πρωί με έκπληξη διαπίστωσα ότι πουθενά δεν αναφέραμε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός. Απευθυνόμενη στον διευθυντή, Νίκο Γεωργιάδη, τον ρώτησα γιατί δεν είχαμε δημοσιεύσει την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου, Θανάση Βλαντού.


Μου απάντησε λες και απευθυνόταν σε παιδάκι τριών χρόνων. Μου είπε δε ότι «ο Θανάσης είναι λίγο οξύθυμος και εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έκταση στο γεγονός, για να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και για να μην τον φέρουμε σε δύσκολη θέση»…

Αντέδρασα και εξήγησα στον κ. Γεωργιάδη τότε ότι αν είχε τραυματιστεί συνάδελφος από άλλο Μ.Μ.Ε. αυτό το γεγονός θα το προέβαλε, άλλωστε το βίντεο με την μολότοφ να σκάει επάνω του το είχε παίξει ήδη και το BBC αλλά και η Γ.Α.Δ.Α. είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση…


Τελικά πήρα την «άδεια» και έκανα μια σύντομη αναφορά για τον τραυματισμό του συναδέλφου δημοσιοποιώντας μάλιστα και τις φωτογραφίες που τον δείχνουν καμένο… Ο τίτλος του θέματος έλεγε «Και ο ρεπόρτερ της zougla.gr μεταξύ των τραυματιών».

Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο ίδιος ο Θανάσης Βλαντός έξαλλος είχε ρωτήσει όταν βγήκε από το νοσοκομείο - μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών - γιατί δεν δημοσίευσαν το γεγονός και η απάντηση που πήρε ήταν τόσο σαχλή όσο και αυτή που είπαν σε μένα.

Το ανύπαρκτο ενδιαφέρον του κ. Μάκη Τ. για τον συντάκτη, που κάηκε εξαιτίας της απεργοσπαστικής εργασίας, την οποία τον είχε εξαναγκάσει να κάνει, δεν χρειάζεται να σας το περιγράψω… Ούτε αν είχε λεφτά για τα φάρμακα που έπρεπε να παίρνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έκαναν τον κόπο να τον ρωτήσουν…
Αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να σβήσει εγκαίρως τη μολότοφ - που έσκασε πάνω του - και τραυματιζόταν πολύ χειρότερα… τότε ο κ. Μάκης θα έχυνε δάκρυα… κροκοδείλια…

Δεκάδες βέβαια είναι οι στιγμές που θυμάμαι από τον «δίκαιο και αριστερό» κ. Μάκη Τ.. Φουριόζος πριν από περίπου έναν χρόνο (παραμονές μιας ακόμη απεργιακής κινητοποίησης τότε που ήταν και στα φόρτε της η συζήτηση για να υπαχθούν και καλά τα πόρταλ στο αγγελιόσημο) μπαίνει στην αίθουσα σύνταξης και λέει: «Κατεβάστε κάτω τα μολύβια. Σταματήστε να γράφετε».


«Θέλετε να απεργήσετε; Τότε στρέφεστε ενάντια στην επιχείρηση που σας ταΐζει, και εγώ δεν σηκώνω τσαμπουκάδες».
Και συνέχισε…
«Επειδή εσείς με αντιμετωπίζετε σαν μαλάκα τότε και εγώ από 'δω και στο εξής θα σας αντιμετωπίζω όπως το αφεντικό τους υπαλλήλους!». Ήταν και καλά όλοι ίσοι και μετά από αυτά θα άλλαζαν τα πράγματα.
Ο κ. Μάκης Τ. συνέχισε το «μάθημα» προς τους άτακτους και ανόητους εργαζόμενους λέγοντας και άλλες εξυπνάδες…
«Βρε, εγώ που προσπαθώ να έρθω σε επαφή με την Ε.Σ.Η.Ε.Α. για να πληρώνω περισσότερα από την τσέπη μου για το ταμείο σας απ' ότι πληρώνω τώρα στο Ι.Κ.Α.».


Όσοι ξέρουν από ασφαλιστικές εισφορές γνωρίζουν ότι ο Μάκης Τ. ψεύδεται καθώς αυτά που πληρώνει ο εργοδότης στο Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε. είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που πληρώνει ένας εργοδότης στο Ι.Κ.Α..
Ο κ. Μάκης τότε συνέχισε απτόητος το κήρυγμα, καθώς κανείς εργαζόμενος δε βρήκε το κουράγιο να τον αντιμετωπίσει, να του πει ότι ψεύδεται (αν και όλοι ήθελαν) και στην τελική να τον στείλει από κει που ήρθε.
Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αμέσως μετά θα ακολουθούσε και η απόλυση, που συνοδεύει συνήθως τέτοιες συζητήσεις μεταξύ «ίσων». «Γιατί θέλετε να απεργήσετε;» αναρωτιόταν τότε ο φιλεύσπλαχνος κ. Μάκης.

Και έδωσε την απάντηση μόνος του, ως σοφός παντογνώστης: «Γιατί σας έχουν βάλει στο τριπάκι οι συνδικαλιστές που δεν αναγνωρίζουν την δουλειά σας!». Αυτά τα χαριτωμένα έλεγε τότε γιατί θεωρούσε παράλογο που οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση του αντιδρούσαν για τα 650 και τα 1.000 ευρώ που τους δίνει ως μισθό.


Αλήθεια, τρώγονται τόσα λεφτά;

Άλλο ένα εξαιρετικό περιστατικό, που με έχει σημαδέψει ως ακροάτρια της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής του, ήταν τα όσα άκουσα το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010.


Τότε ο κ. Μάκης από την συχνότητα του ιντερνετικούτου ραδιοφώνου στη zougla.gr, έλεγε ότι και εκείνος μαζί με τους απεργούς είναι, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική του εφημερίδα κάνουν απεργία…
Συνέχισε να λέει και άλλεςπαρόμοιες ανοησίες ο «αριστερός» κ. Μάκης εκείνο το πρωινό της απεργίας… Τόνισε δε προκειμένου να πιάσουν το νόημα όλοι… ότι εκείνος εκτιμά πολύ αυτούς που βάζουν πλάτη στην επιχείρηση.


Όμως ο κ. Μάκης που κάνει την πάπια, τον χαζό και τον ανίδεο,εκεί που τον παίρνει, δεν λέει ποτέ στους ακροατές – τηλεθεατές – οπαδούς του… τι σόι εργοδότης είναι… Δεν λέει ποτέ ότι εξαναγκάζει εδώ και καιρό το σύνολο του προσωπικού του στη zougla.gr να δουλεύει και τζάμπα χωρίς να τους πληρώνει…
Δεν λέει ποτέ ότι τους κλέβει τα ρεπό, δεν λέει ποτέ ότι απολύσει συντάκτες για σχόλια που βρίσκει στο facebook… Δεν λέει τίποτα για το πώς ταπεινώνει μέσω ύβρεων τους υπαλλήλους του…


Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τα έργα και τις ημέρες του αδέκαστου κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Όμως είναι καλύτερα να σταματήσω εδώ. Τελειώνω λοιπόν λέγοντας ότι με την ηγεσία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κυριολεκτικά πουλημένη στην εργοδοσία (ας μη φοβόμαστε τις λέξεις συνάδελφοι) επιτρέπουμε στα αφεντικά μας να είναι ασύδοτα και να πλουτίζουν σε βάρος μας.

Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πούμε ως εδώ;

Ελένη Ηλιοπούλου
Δημοσιογράφος, πρόσφατα απολυθείσα από τη zougla.gr
Υποψήφια με τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους» για την Π.Ο.Ε.ΣΥ.

18 σχόλια:

 1. Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως βγάζουν λεφτά αυτές οι ιντερνετικές εφημερίδες. Τις θεωρούσα one man show, έτσι για το χόμπι να περνά η μέρα. Και τώρα εξεπλάγη ότι κιόλας απασχολεί προσωπικό. Αν μπορεί κανείς να με διαφωτίσει, θα του ήμουν ευγνώμων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεγάλη σου μαγκιά το άρθρο,αν έχεις αυτο το τσαγανό επιβιώνεις σε όλες τις Ζούγκλες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι να πω! Πάντα πίστευα ότι ο Μάκης Τ., έκρυβε πίσω του κάποια πράγματα. Στο περίπου φανταζόμουν δηλαδή, αλλά δεν υπέθετα ποτέ ότι έφτανε μέχρις εδώ! Από την επαρχιακή δημοσιογραφία, καλό κουράγιο και καλόν αγώνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λες κάποια πράγματα και εμείς σε ακούμε. Το θέμα είναι να σε ακούσουν πολλοί περισσότεροι που ζούσαν και ζουν με την "Παραμύθα" του Μάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλή μου συναδέλφισσα,
  Χανεις το δίκιο σου με οσα γράφεις.
  Δεν αμφέβαλα στιγμη για το ποιόν του συναδέλφου και παλιου συμφοιτητή στην Ιταλία Μακη.
  Ομως ο τρόπος που γραφεις ,η εμπαθεια και το μίσος που αναδύεται μεσα απο το κειμενο σου δεν ειναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειξεις το πρόβλημα σου.
  Ασχετα με την ποιότητα του ανθρώπου-δημοσιογραφου Τριανταφυλλοπουλου δεν μπορεις σε καμμια περίπτωση να διαγράψεις και την θετικη πλευρά της παρουσίας του στα δημόσια πραγματα του χώρου μας.Και υπάρχουν τοσοι και τόσοι επώνυμοι στο χώρο μας πολλοί απο αυτούς ας το παραδεχτούμε έχουν και επαγγελματικες ικανότητες.Καποιοι απο εμας εχουμε επισης απολυθεί με συνοπτικες διαδικασίες,εχουμε εργαστει με μπλοκάκια η και χωρίς αυτά ομως δεεν το βλέαπαμε έτσι γιατι ο νέος χρειαζεται γνωσεις και εμπειρίες και αυτά δεν τα αποκτάς ουτε στη σχολη δημοσιογραφιας-το ιδιωτικο εργαστήρι- η την πανεπιστημιακή σχολή.Οι γνωσεις πληρώνονται και εν γνώσει μας για να αποκτήσουμε αυτά τα εφόδια ασφαλως δεχόμαστε να εργαστούμε καποιοα περίοδο της επαγγελαμτικης μας σταδιοδρομίας κατω απ οαυτές τις συνθήκες.Ξερεις ποια ειναι η καλύτερη εκδίκησή μας απέναντι σε τετοιες πρακτικές και συμπεριφορές; Να γίνεις εσυ καλύτερος απο εκεινους και να εχεις την αγαθή τυχη οπως συνέβη σε μενα να φτασει ο πρωην διώκτης σου να γίνει ικετης να τον προσλάβεις,αυτον η καποιο οικειο του προσωπο στη δική σου εργασία και να το κανεις αποδεικνυοντας έτσι την ανωτερότητα του χαρακτήρα σου.δεν υπαρχει μεγαλύτερη ταπείνωση.Κατα τα άλλα αγωνίσου αλλα μην βγαζει εμπαθεια και κρατα τα οπλα σου,μην ανοίγεις τα χαρτιά σου γιατι δίνεις έτσι οπλα στον απέναντι σου να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου.
  Και κατι ακόμη ασε τους αλλους να μιλησουν για σενα....ποτε εσυ για τον εαυτό σου.
  Να σου πω και κατι εδω;
  Δεν μπορω να πω οτι αν βαθμολογουσα το κειμενο σου απο καθε αποψη γραμματική,συντακτική,δημοσιογραφική οτι θα σου έβαζα και άριστα,μπορει και να σε έκοβα αν και δεν το εχω κανει ποτέ...
  Μην βλεπεις λαθη και αναγραμματισμους δεν ταχω καλα με την πληροφορική,ταχω μπερδεψει με την πλαια μου γραφομηχανή.
  Σου ευχομαι καλή τυχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν βλέπω καμία εμπάθεια, τα γεγονότα παραθέτει η κοπέλα

   Διαγραφή
 6. Με κάθε σεβασμό για την προσωπική σας περιπέτεια, προσπαθώ να καταλάβω πως ήταν δυνατόν να εργάζεστε για ένα τέτοιο άνθρωπο.
  Το είδος της "δημοσιογραφίας" του, σας εκφράζει?
  Ζητάτε την αλληλεγγύη των συναδέλφων και των πολιτών (και καλά κάνετε) αλλά ταυτόχρονα με τη δουλειά σας υποστηρίζετε μια δημοσιογραφία κίτρινη και κάποιον που "έδειχνε με το δάχτυλο όλους τους κλέφτες, τους απατεώνες και τα αρχιλαμόγια,ενώ είναι ένας από αυτούς."
  Δυστυχώς πάντα βρίσκονται άνθρωποι που, (σπρωγμένοι από πραγματικές ανάγκες) βάζουν τον κόπο τους, το έργο τους, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους πλάτη για να πατήσουν "δημοσιογράφοι" που παραπληροφορούν, χειραγωγούν και διαμορφώνουν συνειδήσεις κατά το συμφέρον τους.
  Χωρίς αυτούς τα "αφεντικά" τους απλά δεν θα υπήρχαν.
  Αυτά επειδή η "γνώμη μας μετράει για σας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σιγά μη χάνει το δίκιο της, συμμαθητή του Μάκη!
  Αντίθετα το δίκιο της είναι κατοχυρωμένο στις συμβάσεις εργασίας που έχετε κάνει κουρελόχαρτα. Μας πάτε έναν αιώνα πίσω, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Θα πολεμήσουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε σένα, "ανώτερε" φίλε και συμμαθητή του 'ακριβοδίκαιου" επαγγελματία δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, θυμίζω πως η γνώση και η εμπειρία (όπως και κάθε τι άλλο στον κόσμο αυτό), σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει ν’ ανταλλάσσονται με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του προσώπου μας. Αν κάποτε παρασυρθούμε κι ενδώσουμε, πιστεύοντας -πολύ κακώς- πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε πρέπει να ντρεπόμαστε γι αυτό και να μετανοιώνουμε για την αδυναμία μας, την τότε ή την τώρα. Όχι, αντ’ αυτού, φθονερά να ελέγχουμε κάποιους νεότερους ανθρώπους που έχουν την ευαισθησία και τη γενναιότητα ν’ αγωνίζονται γι αυτά.
  Λες πως φτάνουμε ψηλά και εκδικούμαστε τους από πάνω μας (και μάλιστα τους συγκεκριμένους που μας ξεφτίλισαν), ταπεινώνοντάς τους με την ανεξικακία μας, την υπέρτατη καλωσύνη και την αμνησικακία μας. Όντας όμως, τόσο σίγουροι για τη βαθειά μας τελειότητα και απάθεια, μήπως η «ανωτερότητά» μας καταντάει χειρότερη απ’ αυτήν των πρώην ανωτέρων μας;
  Δεν την ξέρω την κοπέλλα, αλλά πραγματικά υποκλίνομαι μπροστά στην υπομονή της και την ωριμότητα της, να καταγγέλει (ίσα-ίσα, με συγκρατημένο και κόσμιο ύφος και καθόλου εμπαθές όπως λες) όλα αυτά τα απαράδεκτα, που πράττει εις βάρος της ίδιας και των συναδέλφων της, ο μεγαλόστομος φίλος σου που κρίνει τους πάντες και τα πάντα, εδώ και χρόνια τώρα…
  Κι η καλή σου συναδέλφισσα, μπορεί να μη βρει το δίκιο της, δίνει όμως ένα πολύ καλό παράδειγμα αποφασιστικότητας και συνέπειας ως προς τον σεβασμό που πρέπει όλοι να έχουμε στο αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας των πιστεύω μας και της έκφρασής τους και την αξιοπρέπεια του προσώπου μας.
  Εύχομαι και σ’ αυτή και σ’ όλους όσους αποφάσισαν - παρά τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί στον τόπο μας και στις ζωές μας- να πορευτούν με την αγωνία και την αναζήτηση του δίκιου και του αληθινού, να τό ‘βρουν, χίλιες φορές να τό ‘βρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος είπε:
  Ο κόσμος τον έχει πάρει χαμπάρι. Τη δρασκελιά προς τον κατήφορο την έχει κάνει. Δεν τον σώζει ούτε το γάλα της λεκάνης, ούτε τα βατόμουρα. Καλά κάνατε με την καταγγελία σας. Είναι σα να του δώσατε και εσείς μια μικρή σπρωξιά, για επιτάχυνση προς τα κάτω.
  Διαβάζοντας την καταγγελία σας, επανέφερα στη μνήμη μου τον λεοφωρειοπειρατή απ' την Πελοπόννησο. Δεν παραδίνονταν στην Αστυνομία. Νόμιζε ότι στο πρόσωπο του Τριανταφυλλόπουλου θα εύρισκε το σωτήρα του. Αυτός το έπεξε 'ναυαγοσώστης', με πολλά φώτα, αλλά ο άλλος όσο άρρωστος και να ήταν, κατάλαβε ότι έπεσε στην αγκαλιά της 'Χάρυβδης' (αρνητική δημοσιότητα-εκμετάλλευση) και την άλλη μέρα έπεσε στο κενό από κάποιον όροφο της Αστυνομίας. Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός! Αναζητείται η δημοσιογραφική δεοντολογία!
  Και όμως, αποκαλεί σχεδόν όλους τους δημοσιογράφους τσάτσους.
  Τέλος η προσφορά του στην κοινωνία (παρά τις κάποιες επιτυχίες) είναι αρνητική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κορίτσι μου όλα καλά, αλλά γιατί τα δημοσιεύεις αυτά ;
  Μπορείς να τα αποδείξεις ;

  Θα σε τρέξουν και στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση, εκτός αν έχεις ράμματα για τη γούνα τους και το βουλώσουν.

  Οι παραβάσεις που αναφέρεις φτάνουν κακουργηματικό χαρακτήρα αν ισχύουν, και υπάρχει και συνυπευθυνότητα των υπευθύνων του λογιστηρίου εκτός των άλλων διευθυντών και υπευθύνων διαχειριστών.

  Εκτός αν απλά είναι ένα καλό promo για να γίνει ντόρος , για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συμφωνω οτι το κειμενο θα μπορουσε να ειναι ελαφρως πιο προσεγμενο, μια και κατι τυποι κολανε σε τετοιες λεπτομερειες προκειμενου να αντιστρεψουν το βλεμα της κοινης γνωμης απο την ουσια, αλλα διαφωνω με το οτι χανει το δικιο της η εργαζομενη γιατι στα ματια των εργαζομενων δεν χανεις το δικιο σου ετσι ευκολα, και διαφωνω επισης με το οτι εχει δωσει κατι ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΚΗΣ στη δημοσιογραφια. Τι εδωσε ακριβως? Τον τροπο να ξεπουληθει ενας δημοσιογραφος, και πως να τα παιρνει απο το ιδιο το συστημα? Η εδωσε εναν καταπληκτικο τροπο στο πως να γινεις λαικιστης δημοσιογραφος, για να εξασφαλιζεις τα extra προσ το ζην? Να παρει την δημοσιογραφια του και να ξαναγυρισει στην ιταλια κυριε φιλε του λαμογιου τριανταφυλλοπουλου.

  Δημητρης
  Υπευθηνος Εστιατοριου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άντε να ξυπνάμε μερικοί μερικοί και να μη νομίζουμε ότι κάθε αλήτης που το παίζει "Αριστερός, αδέκαστος και υπεράνω" είναι με τον λαό... Τρώμε κουτόχορτα σαν τηλεθεατές, σαν ακροατές ενώ ουσιαστικά μας έχουν σαν μαριονέτες. Ήμαρτον πλέον! Μπράβο συναδέλφισσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τις καταγγελίες σου, κοπελιά, τις πιστεύω. Γιατί, δεν θα σου πω. Εχω και απ' αλλου ενδείξεις. Αν δεν είναι 100 τοις 100 αληθινές, είναι κατά 90. Οπου ακούς πολλή δικαιοσύνη και αριστεροσύνη, κράτα μικρό καλάθι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πολυ καλα τα ειπε η κοπελα. Μπραβο, ολοι ξερουμε τι καθικι ειναι ο Μακης, χρονια τωρα. Και να μη μιλαμε για τροπους και προσεγμενο κειμενο και μπουρδες. Δηλαδη σε σφαζει, σε ταπεινωνει και εσυ πρεπει να προσεχεις τα λογια σου. Μακαρι να βγαινανε περισσοτεροι εργαζομενοι και μιλουσανε ανοικτα, αλλα αυτο θελει κοτσια. Και τα εχουν λιγοι. Τα εχει η Ελενη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ...αν αυτά που γράφει η κ Ελένη Ηλιοπούλου Δημοσιογράφος, (πρόσφατα απολυθείσα από τη zougla.gr) , είναι αληθές, (που δεν έχω λόγο να μη την πιστέψω!), τότε αγαπητέ Μάκη εσύ είσαι αυτός που παλεύεις τόσα χρόνια για το δίκιο ... και εμείς καθόμαστε και σε ακούμε τόσα χρόνια???
  και οι συνδικαλιστές που είναι??? ο επόπτης εργασίας που είναι??? και όλοι αρμόδιοι φορείς του κράτους και σωματείων μαϊμού που είναι??? σιγά ρε ιδεολόγε Μάκη μας έπεισες!!! τα συμπεράσματα δικά σας!!! και μη κλείνετε τα μάτια στο πρόβλημα που γράφει αυτή η κοπέλα, γιατί ο χτύπος της πόρτας μπορεί να είναι και δικός μας αύριο από κάποιον άλλον Μάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Το προβλημα δεν σταματαει μονο στον χωρο των ΜΜΕ που ολοι τους δεν πληρωνουν ΙΚΑ και εχουν σχεδον τσαμπα ρευμα και αλλες κρατικες παροχες οπως ασυλια και χρηματοδοτηση των ενσημων των υπαλληλων απο το κρατος κτλ. Ειναι παντου! Για αυτο θα χαιρομουν αν ενας διαβολος επαιρνε ολους τους παπαδες, ενας καρκινος ολους τους γιατρους μαζι με την ιατροκρατια τους, ολους τους ακαδημαικους ενας σοφος ερωτών εραστης, ολους τους τραπεζικους ενας Μιδας, ολους τους στρατιωτικους κι αστυνομικους ενας πυρηνικος οχλος, ολους τους αστους των πολεων ενα προελαυνον δασος. Δυστυχως οι απολυσεις και η κινεζοποιηση πρεπει να συνεχιστουν γιατι ολοι ειναι υπηρετες - δουλοι του χρηματος και των εγωιστικων συμφεροντων τους. Καταντησαμε να ζουμε για το χρημα αντι να δουλευουμε μονο υπερ της ζωης και της επεκτασης της (οτι κι αν σημαινει αυτο). Καταντησαμε να ειμαστε ακριβες ή φτηνες πορνες στις ορεξεις του καθενα, ενω δεν θα επρεπε να ειμαστε καθολου πορνες (αλλα ουτε και γεροντοκορες). Αυτη η ΜΕΣΗ οδος εκτος χρηματος απουσιαζει συστηματικα και φτασαμε να λογαριαζουμε τις ανθρωπινες ζωες με την αντιστοιχια τους σε χρημα! Επειτα απο ολα αυτα καθομαστε και λεμε οτι μας φταινε οι θεσμοι και οι εργοδοτες ενω το αναλογικο μεριδιο ευθυνης του καθενος μας ειναι ιδιο κι ΑΠΛΩΣ του εργοδοτη κανει περισσοτερη ζημια λογο του μεγαλυτερου τομεα διαχειρησης, ακριβως οπως μια ιεροδουλη μπορει να μολυνει ενα συνολο ανθρωπων. Ετσι σωστα ονομαστηκαν εταιρειες (ητοι εταιρες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς