11 Αυγ 2010

Το κόλπο με τίς μονοπρόσωπες ΕΠΕ:μονά-ζυγά δικά τους

Είναι πασίγνωστο. Αρκετά από τα προβεβλημένα δημοσιογραφικά στελέχη ιδίως των τηλεοπτικών παραθύρων -που συγκροτούν κατά καιρούς τα έκτακτα εργατοδικεία και κατακεραυνώνουν τη φοροκλοπή και την εισφοροκλοπή- συστήνουν μονοπρόσωπες ΕΠΕ (και μέσω αυτών εισπράττουν τις υψηλές τους αμοιβές - και όχι ως μισθωτοί), ακριβώς για να αποφεύγουν φόρους και εισφορές σε ασφαλιστικά Ταμεία. Εχουν βεβαίως ήδη μια άλλη, μισθωτή σχέση, ώστε να απολαμβάνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και του μισθωτού. Μονά ζυγά δικά τους.
Την ίδια μέθοδο σε πολλές επιχειρήσεις Ενημέρωσης ακολουθούν και άλλα δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη όταν βγούν στη σύνταξη. Ετσι έχουν ολόκληρη τη σύνταξη (κύρια από το ΤΣΠΕΑΘ και επικουρική από τον ΕΔΟΕΑΠ) και μέσω της μονοπρόσωπης ΕΠΕ που έχουν στο μεταξύ συστήσει, συνεχίζουν να εργάζονται στον Τύπο και στα ΜΜΕ με συμβόλαια ορισμένου χρόνου, αποφεύγοντας την περικοπή της σύνταξης που προβλέπει ο νόμος και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αποδίδουν μικρότερο φόρο για το εισόδημά τους από αυτή, μέσω της ΕΠΕ, παροχή δημοσιογραφικού έργου. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!
Κατά τ’ άλλα …πονάνε για την κρίση, τις συντεχνίες, την ανεργία των νέων, την ηθική παρακμή του τόπου και του επαγγέλματος.
πηγή: syspeirosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς