5 Δεκ 2010

Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ - η θέση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΧΘΗΣ

Το πιό κάτω κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα anergoi dimosiografoi. Επειδή θεωρούμε πολύ σοβαρά αυτά που γράφουν, τα αναδημοσιεύουμε μαζί με την θέση της παράταξης Αριστερή Οχθη (της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας) και είμαστε ανοιχτοί σε οποιον επιθυμεί να διατυπώσει, με υπευθυνότητα, τη δική του άποψη.

"Ο Λύκος λένε στην αναμπουμπούλα χαίρεται και εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτή η καινοφανής Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ, απο ποιούς αποτελείται και με τι σκοπο λειτουργεί;


Όταν λένε "Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ" τι ακριβώς εννοούν; Είναι άλλο πράγμα το Διασωματειακό και άλλο πραγμα η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων;


Ποιοί αποφάσισαν οτι η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων εκπροσωπεί τους άνεργους δημοσιογράφους; Μήπως η εκπρόσωπος των ανέργων μελών της ΕΣΗΕΑ χωρίς να μας ενημερώσει;


Όλη αυτή η ιστορία με τη Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων "βρωμάει" ειδικά για την χρονική στιγμή που οι εμπνευστές της επέλεξαν να κάνουν την εμφάνιση τους και να διεκδικήσουν μερίδιο απο την οργή και την αγανάκτιση απολυμένων ή εργαζομένων συναδέλφων.


Απο τούτο εδώ το ιστολόγιο 2 χρόνια τώρα έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στους επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ μηδενός εξαιρουμένου. Έχουμε φωνάξει, κράξει, βρίσει, ξεφτιλίσει αυτούς τους ανίκανους τύπους και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουμε γνώμη. Μας επιβεβαίωσαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, για να μην βρεθούν κάποιες Κασσανδρες να πουν οτι "ξεπουληθήκαμε" και αλλάξαμε γραμμή πλεύσης.


Όμως άνεργοι δημοσιογράφοι είμαστε όχι αφελείς και κοροϊδα για να μην καταλάβουμε οτι κάτι παίζεται εδώ πέρα απο αυτή τη Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Ανέργων ΜΜΕ και για να το υποστηρίξουν αυτό που ετοιμάζουν έχουν επιστρατεύσει το διαδίκτυο.


Την ίδια ώρα βλέπουμε να επαναδραστηριοποιείται και ένας συνδικαλιστής που παραιτήθηκε απο το ΔΣ για τους δικούς του λόγους και απείχε απο τις όποιες εξελίξεις τόσο καιρό. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!


Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μας πουν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αν και τι είδους σχέση έχουν με αυτή την Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ. Επειδή όπως είπαμε και στην αρχή ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ενώ όλως τυχαίως απομένουν λίγοι μήνες για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ
πηγή: anergoidimosiografoi

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Τη δική μας άποψη την έχουμε πεί δημόσια αρκετές φορές, δια των εκπροσώπων μας σε διάφορα όργανα. Την ξαναλέμε:

Στην παρούσα κρίση είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (που δεν ανήκουν στον Σόμπολο, ούτε σε κανέναν άλλο αλλα σε ολους μας) καθώς και το Διασωματειακό. Αλλωστε -οπως γνωρίζουν καλά νύν, πρώην και επίδοξοι συνδικαλιστές- μόνο τα Σωματεία μπορούν να κηρύξουν απεργίες η ευρύτερες κινητοποιήσεις, μόνο τα Σωματεία μπορούν και επιβάλλεται να προχωρήσουν στήν ίδρυση του ΣΥΝΔΙΚΆΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Απαιτούμε απο τίς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ των ΜΜΕ να ξεκινήσουν τίς διαδικασίες
Ολα τα άλλα είναι κοντόφθαλμος βερμπαλισμός που απλώς εκτονώνει την οργή χωρίς αποτέλεσμα. Και όποιος κατευθύνει την, δικαιολογημένη, αγανάκτιση του κόσμου πρός λάθος κατεύθυνση, προκειμένου να αποκομίσει προσωπικά οφέλη, είναι εξ΄ισου εχθρός των εργαζόμενων μ΄αυτούς που, δήθεν, κατηγορεί.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα των Σωματείων του χώρου των ΜΜΕ με όλες μας τίς δυνάμεις. Είναι το μόνο ανάχωμα που έχουμε απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία που απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα.

Η όποια κίνηση απο τα κάτω- επιθυμητή περισσότερο απο ποτέ άλλοτε- αν είναι ειλικρινής θα πρέπει να πιέζει τα Σωματεία σε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα, να μήν τους επιτρέπει λογιστικούς συμβιβασμούς.

Οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε παρακάμπτει η υπονομεύει τα Σωματεία τη συγκεκριμένη στιγμή εξυπηρετεί τους εργοδότες, το ΔΝΤ, την κυβέρνηση ή όποιους άλλους έχουν συμφέρον να τσεκουρώσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων και να τους ρίξουν στην κατηγορία των απελπισμένων και υποταγμένων θυμάτων που είναι έτοιμα να δεχτούν τα πάντα προκειμένου να έχουν ένα πιάτο φαί στο τραπέζι τους.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ
(Της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς