24 Αυγ 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανταποκρινόμενο στην καταγγελία της ΕΟΔ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση του φορέα και την μεταβολή του σε φερέφωνο της πολιτικής εξουσίας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στις δημοσιογραφικές Ενώσεις της Γαλλίας, οι οποίες ζητούν την άμεση κατάργηση της συμφωνίας AFP με την ιδιωτική εταιρία MEDIA 9.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στέλνει το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης στις δημοσιογραφικές Ενώσεις της Γαλλίας:
«Συνάδελφοι, συμμεριζόμαστε τον αγώνα σας για τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP, την υπεράσπιση των μισθών των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων σε αυτό. Να είστε σίγουροι ότι η δυνατή φωνή όλων των δημοσιογράφων της Ευρώπης θα ματαιώσει τα σχέδια που επιθυμούν τη χειραγώγηση των ανεξάρτητων ΜΜΕ.
Σημειώνουμε ότι ανάλογη κυβερνητική επίθεση δέχεται στην Ελλάδα το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την απειλή κατάργησης της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας του, τη μεγάλη μείωση των μισθών και τις μαζικές απολύσεις. Ανάλογες εξελίξεις θέτουν επειγόντως το ζήτημα της αλληλεγγύης και του συντονισμού των εργαζομένων και ειδικότερα των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς