7 Σεπ 2011

Οι πολιτική περικοπών στα ΜΜΕ υπονομεύει την ποιοτική δημοσιογραφία

Ο Λάζλο Αντορ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρο της Ε.Ο.Δ. και με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα εργασιακά θέματα των δημοσιογράφων στην Ευρώπη, και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ποιότητα της δημοσιογραφίας.

Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε στον Επίτροπο τις δυσχέρειες που ανακύπτουν από το νόμο περί ανταγωνισμού της Ε.Ε. και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις αμοιβές των δημοσιογράφων και την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων, που απορρέουν.


Ο Επίτροπος Αντορ, δήλωσε ότι η πολιτική των οικονομικών περικοπών, που εφαρμόζουν τα ΜΜΕ, υπονομεύει την ποιοτική δημοσιογραφία και συμφώνησε με την Ε.Ο.Δ. ότι για να εξισορροπηθεί η κατάσταση, πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Επεσήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, οι οποίες πρέπει να μελετηθούν με κάθε λεπτομέρεια.


Τέλος, ο Επίτροπος Αντορ, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΟΔ ότι επιβάλλεται η ενίσχυση του εργασιακού δικαιώματος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως ορίζεται στο Άρθρο 28 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και στη Σύμβαση (υπ. αριθμ. 98 του 1949) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.


Αναζητήστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης στα αγγλικά http://europe.ifj.org/en/articles/eu-employment-affairs-chief-says-cost-cutting-in-the-media-is-dumbing-down-quality-journalism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς