3 Φεβ 2012

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς

τον Υπουργό Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρείται η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ανατροπή ενός καθεστώτος που ισχύει από το 1920 μέχρι σήμερα, με το ν. 2190, θα πλήξει τους εργαζομένους σε 25 πανελλήνιας κυκλοφορίας και 300 τοπικές εφημερίδες και θα επιφέρει πλήγμα στη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ.

Επιπλέον οδηγεί στο κλείσιμο εφημερίδων, τη διόγκωση της ανεργίας στο χώρο των ΜΜΕ και μειώνει δραστικά τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων του Τύπου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συνεργήσετε στη λήψη μιας απόφασης με την οποία καταργείται κάθε μέτρο ασφάλειας, όσον αφορά τις δραστηριότητες των εισηγμένων ή μη εταιρειών, στερεί τις απαραίτητες πληροφορίες από τους ενδεχόμενους επενδυτές, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση.

Πολύ δε περισσότερο όταν είναι γενικά αποδεκτό ότι ούτε το διαδίκτυο ούτε οι ιστοσελίδες μπορούν να αναπληρώσουν την πληροφόρηση, αξιοπιστία, ασφάλεια και διαφάνεια που παρέχει η δημοσίευση στην εφημερίδα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Τρίμης Μαρία Αντωνιάδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς