18 Οκτ 2012

Tέλος εποχής για την έντυπη μορφή του αμερικανικού περιοδικού NewsweekΤο αμερικανικό περιοδικό Newsweek ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει την τελευταία του έντυπη έκδοση στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και στη συνέχεια θα κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή.

«Το Νewsweek θα μεταβεί στην πλήρως ψηφιακή μορφή του στις αρχές του 2013. Συνεπεία της εξέλιξης αυτής η τελευταία έντυπη έκδοσή του στις ΗΠΑ θα είναι το τεύχος της 31ης Δεκεμβρίου» γράφουν η Τάινα Μπράουν, ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της εταιρείας Newsweek/Daily Beast και ο γενικός διευθυντής της Μπάμπα Σέτι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Daily Beast.


«Μετατρέπουμε το Newsweek χωρίς να του λέμε αντίο» γράφουν οι δύο τους στο μήνυμά τους.

Η απόφαση για τον τερματισμό της εκτύπωσης του 80χρονης ιστορίας περιοδικού οφείλεται στην «στην οικονομική πρόκληση που αντιπροσωπεύει η έντυπη έκδοση και διανομή του», τονίζουν.

Η πλήρως ψηφιακή νέα έκδοση θα ονομάζεται Newsweek Global και θα έχει μία ενιαία μορφή σε όλον τον κόσμο. Θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του τόσο μέσω της τεχνολογίας που υποστηρίζει το Διαδίκτυο, όσο και οι νέες ταμπλέτες, με ορισμένα από τα περιεχόμενά του να διατίθενται και στην ιστοσελίδα του Daily Beast, σύμφωνα με τους δύο συνεταίρους.

«Με μεγάλη λύπη μας, προβλέπουμε μείωση των θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωση των εμπορικών και εκδοτικών επιχειρήσεών μας στις ΗΠΑ» προσθέτουν.

Τον Ιούλιο, ο γενικός διευθυντής του ομίλου IAC, που έχει εξαγοράσει την εταιρεία Newsweek/Daily Beast, είχε προβλέψει τη μετάβαση του περιοδικού σε τελείως ψηφιακή μορφή.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς