19 Απρ 2013

ΕΤΙΤΑ: Τι συμβαίνει στον τ/σ STAR


Συνάδελφοι!
Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του Τ/Σ STAR κατάφερε να φέρει όλους τους εργαζόμενους στα… πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Όλα ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα όταν η Διοίκηση σταμάτησε να χορηγεί τα ρεπό των τεχνικών που εργάζονται στις επίσημες αργίες. Είναι άλλος ένας θεσμικός όρος της Σ.Σ.Ε. που επιχείρησε να καταπατήσει το STAR καθώς ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει μετενέργεια στους θεσμικούς όρους της σύμβασής μας και μπορεί να καταργεί όποιον θέλει «εξ… ελευθεριότητος». (σ.σ. στο συγκεκριμένο σταθμό κανείς τεχνικός δεν έχει υπογράψει ατομική σύμβαση).


Μετά από αυτό η Ενωσή μας πραγματοποίησε στάση εργασίας την Πέμπτη 11-04-2013 από τις 13:00 μέχρι τις 17:00. Η συμμετοχή ήταν δυναμική και καθολική. Κανείς τεχνικός δεν εργάσθηκε. Οι δύο προγραμματισμένες ζωντανές εκπομπές του σταθμού βγήκαν στον αέρα σε επανάληψη. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής ήταν η υπαναχώρηση της διοίκησης καθώς τα συγκεκριμένα ρεπό θα συνεχίσουν να δίδονται κανονικά.

Όμως τα προβλήματα στο STAR παραμένουν και είναι μεγάλα! Ο σταθμός επιχειρεί συρρίκνωση του τεχνικού τομέα καταργώντας βάρδιες σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα του τηλεοπτικού αέρα. Κατόπιν τούτου πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. μαζί με αντιπροσωπεία εργαζομένων τεχνικών και της διοίκησης. Οι εξηγήσεις που μας δόθηκαν σε όλα αυτά είναι πως αυτή την στιγμή πραγματοποιείται  μια… δοκιμή  (!) και πως δεν υπάρχουν σκέψεις για απολύσεις ή για περαιτέρω μονομερείς μισθολογικές μειώσεις.

Η απάντηση της συνέλευσης των τεχνικών του STAR που ακολούθησε και που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και παλμό, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την παρακάτω:
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
• ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Κατόπιν τούτου η εργοδοσία επανήλθε «προσφέροντας» οικειοθελείς αποχωρήσεις με 4 μισθούς επιπλέον της νόμιμης αποζημίωσης συν 5.000 ευρώ μπόνους.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κατ αρχήν καλεί τους εργαζόμενους τεχνικούς του STAR να μην υποκύψουν σε τυχόν πιέσεις έμμεσες η άμεσες. Αν αυτές πραγματοποιηθούν πρέπει να το μάθουμε αμέσως καθώς για εμάς η πίεση προς την οικειοθελή αποχώρηση ισοδυναμεί με απόλυση!

Και κατά δεύτερον, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των τεχνικών του STAR που εκεί θα αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όπως κάνουμε πάντα, τις μετέπειτα κινήσεις μας.
Συνάδελφοι! Όπως και να έχει, οι εργαζόμενοι τεχνικοί του STAR ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Η αγωνιστικότητα και ο δυναμισμός των τεχνικών του STAR για την προάσπιση της ζωής τους ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς