16 Απρ 2013

Καρούτζος και Σπανοπούλου κατά του δώρου του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ


Καταγγελία της Τζώρτζιας Κοντράρου 

Τραγικό!

Έχω αρχίσει να χάνω εντελώς τις ελπίδες μου για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Νικος Καρούτζος μας ανακοίνωσε ότι καταψήφισε την απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να χορηγηθεί στους συνταξιούχους το δώρο του Πάσχα. Γιατί, λέει, ο νόμος έχει καταργήσει τα δώρα. Και ακόμη γιατί δεν θέλει να ρίξει στα βράχια τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τον ΕΔΟΕΑΠ τον οδήγησε στα βράχια η προηγούμενη διοίκηση. Και στείλαμε νέους ανθρώπους να τον σώσουν. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Να στείλουν στη φυλακή αυτούς που ζημίωσαν τα συμφέροντα μας , να τιμωρηθούν εκείνοι που κακοδιαχειρίστηκαν επί σειρά ετών το Ταμείο μας.


Ακόμη δεν έχει γίνει καμία παράσταση στον οικονομικό εισαγγελέα Πεπόνη για την επιτάχυνση των ερευνών σχετικά με τα αποθεματικά μας, αλλά και την πώληση των κουρεμένων ομολόγων.

Ακούσαμε για διαχειριστικό έλεγχο και τον χαιρετίσαμε όλοι. Ωστόσο, ως έμπειροι οικονομικοί συντάκτες γνωρίζετε ότι ο διαχειριστικός έλεγχος αφορά τη νομιμότητα της διαχείρισης και όπως σας έχει διαβεβαιώσει η Ελένη Σπανοπούλου οι αποφάσεις ελαμβάνοντο ομόφωνα. Τον έλεγχο σκοπιμότητας των αποφάσεων ποιος θα τον κάνει?

Σας στείλαμε να περιορίσετε την σπατάλη των λειτουργικών εξόδων του Οργανισμού. Να στείλετε στο σπίτι τους τη χρυσοπληρωμένη στρατιά από συγγενείς, φίλους, παιδιά φίλων, ακόμα και τα παιδιά της κομμώτριας μας . Να στείλετε στον εισαγγελέα τον αντιπρόεδρο που έπαιρνε κανονικό μισθό από το ταμείο μας ως υπάλληλος και να ζητήσετε τα χρήματα πίσω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Για τον διορισμό αυτό έχουν ευθύνη βέβαια και τα μέλη της διοίκησης που ψήφισαν την απόφαση διορισμού του. Το αδίκημα λέγεται παράβαση καθήκοντος. Να ελέγξετε τον παράνομο διορισμό της υπεύθυνης επικοινωνίας του Οργανισμού. Κι αν χρειαζόμαστε να επικοινωνήσουμε την καλή μας <ασπιρίνη> ας προσληφθεί δημοσιογράφος από τους άνεργους συναδέλφους.

Όσο για τη νομιμότητα του δώρου? Αυτό κι αν είναι βόμβα στα θεμέλια του οργανισμού. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι οργανισμός Ιδιωτικού Δικαίου και καμία σχέση δεν έχει με τα μέτρα που αφορούν τους φορείς δημοσίου δικαίου. Μόνο η Σπανοπούλου έστειλε τα στοιχεία μας στην αναλογιστική επιτροπή του μνημονίου βάζοντας τον ΕΔΟΕΑΠ στον ίδιο κουβά με τα άλλα ταμεία.

Και βέβαια συνεπής στην στάση της καταψήφισε και αυτή μαζί τον Νίκο Καρούτζο την καταβολή του δώρου. Το οποίο δώρο έχει τον χαρακτήρα βοηθήματος. Όπως και ολόκληρο το Ταμείο μας σε σχέση με την επικούρηση. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε εάν θέλουμε πραγματικά να στηρίξουμε το Ταμείο.

Αντί για τις περικοπές που θυμίζουν σε όλους μας Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου, ας μαζέψουμε πρώτα τις διαρροές μας, ας ζητήσουμε ελέγχους σε πόθεν έσχες, ας ανοίξουμε τραπεζικούς λογαριασμούς ας ζητήσουμε την επιτάχυνση των ανακρίσεων για τα αποθεματικά μας και την αγορά του κτιρίου, για το οποίο έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά ας αγγίξουμε τα κεκτημένα.

Συνταξιούχοι με καταθέσεις εκατομμυρίων από αγοραπωλησίες ακινήτων, γνωρίζεις πολύ καλά Νίκο Καρούτζο ότι σε καμία περίπτωση δεν περιμένουν να κάνουν Πάσχα με το δώρο της επικούρησης.

Υ.Γ . Καλοί μου φίλοι, αν συμφωνείτε κοινοποιήστε το σημείωμα. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να ευαισθητοποιηθούμε για το Ταμείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς