14 Δεκ 2009

Συμπαράσταση στου δημοσιογράφους του Ant radio απο τους συναδέλφους τουAnt tv

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009


Η συνέλευση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού ANT’1 TV συνήλθε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού για «αναδιοργάνωσή του», αλλά και κατόπιν των νέων τριών αιφνίδιων απολύσεων συναδέλφων μας δημοσιογράφων από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ομίλου.


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την στιγμή που λάβαμε ως εργαζόμενοι διαβεβαιώσεις ότι ο Όμιλος δεν έχει επηρεαστεί σοβαρά από την κρίση και ό,τι είχε να γίνει αναφορικά με περικοπές προσωπικού έχει ολοκληρωθεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, το κλίμα που διαμορφώνεται εδώ και μήνες, δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης εθελούσιας εξόδου, για τον στόχο της οποίας (σε συνολικό ποσό ή άτομα) ουδέποτε ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ως θα έπρεπε, η ανασφάλεια για το εργασιακό μας μέλλον αποτελεί καθημερινό άγχος.


Οι πρόσφατες αναγγελίες περί «αναδιοργάνωσης» του σταθμού μετά και την αποχώρηση του έως σήμερα παρουσιαστή του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων και Διευθυντή Ειδήσεων, ουδόλως καθησυχαστικές είναι.


Σε αντίστοιχο κλίμα, οι επιπτώσεις της κρίσης ή η επίφαση των επιπτώσεων της κρίσης, έχει οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τους συναδέλφους μας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ομίλου, που με απαράδεκτες μεθόδους έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό μέσα σε 12 μήνες.


Οι πρακτικές αυτές δεν καταφέρνουν παρά μόνο να υποβαθμίζουν τόσο το δημοσιογραφικό επάγγελμα, όσο και την ουσία και το βάθος της ενημέρωσης αυτό καθεαυτό.


Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ’1 ΤV εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους μας του ραδιοφώνου και δηλώνουμε ότι θα τους υποστηρίξουμε σε κάθε απόφασή τους. Καλούμε τόσο την ΕΣΗΕΑ, όσο και την ΠΟΕΣΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων προς την κατεύθυνση της ανάκλησης των απολύσεων και της αγωνιστικής επαγρύπνησης σε περίπτωση νέων περικοπών είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε εργασιακά δικαιώματα.


Παράλληλα, με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στον Όμιλο και να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 20 χρόνια ο σταθμός οφείλει το κύρος και το όνομά του στον τομέα της ενημέρωσης στην καθημερινή, με αυταπάρνηση πολλές φορές, εργασία των συντακτών και τεχνικών του.


Κανένας Εργαζόμενος Δεν Περισσεύει

Καμία απόλυση δεν είναι Δίκαιη


Η συνέλευση των Εργαζομένων στην τηλεόραση του ANT’1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς