30 Δεκ 2009

Κάτι γίνεται στα media...


Χρηματιστηριακά ρεκόρ «σπάνε» οι μετοχές Πήγασος και Τεγόπουλος. Οι κινήσεις του κ. Λ. Λαυρεντιάδη

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Η ξαφνική έντονη κινητικότητα στον κλάδο των εκδόσεων στο χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα , με αποκορύφωση τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, κάνουν πλέον τις φήμες να ...
οργιάζουν στην αγορά, κυρίως γύρω από τα δύο εκδοτικά σπίτια, την Πηγάσος και την Τεγόπουλος.

Σε ότι αφορά την πρώτη, χθες σημειώθηκε ρεκόρ συναλλαγών στο χρηματιστήριο με 4.185.981 μετοχές να αλλάζουν χέρια, κάτι που ... θύμισε έντονα το προηγούμενο ρεκόρ της Πήγασος που είχε σημειωθεί ακριβώς έναν χρόνο πριν όταν οι συνναλαγές της μετοχής άγγιξαν τα 2.200.000 τεμάχια, και είχε μεταβιβαστεί το πρώτο πακέτο στον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ( το 4,26%).

Βέβαια, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εκδοτική εταιρεία, όμως οι φήμες στην αγορά, θέλουν τον κ. Λαυρεντιάδη να αυξάνει το τελευταίο διάστημα την θέση του στην Πήγασος Εκδοτική, στην οποία σήμερα ο κ. Φ. Μπόμπολας ελέγχει το 25,56%, η Μαρία Μπόμπολα το 34,4% και ο Γεώργιος Μπόμπολας το 11,23%.

Εάν, μάλιστα, κανείς συνδυάσει την πολύ χαμηλή κινητικότητα,ξαφνικά, στην μετοχή σήμερα, με το ότι ο κ. Λαυρεντιάδης έστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της επενδυτικής του προσοχής στην Proton Bank, αγοράζοντας και επίσημα πριν από λίγο 9.629.247 μετοχές (ποσοστό 31,315% του μετοχικού κεφαλαίου), έναντι συνολικού τιμήματος 70.665.289,20 ευρώ, τότε η ... δύναμη της φήμης μάλλον αυξάνεται...

Πάντως, κάποιοι συνδυάζουν το τι συμβαίνει με την μετοχή το τελευταίο διάστημα, με την πρόσφατη απόφαση της Πήγασος Εκδοτική, για την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου έκδοσης εφημερίδων και της εισφοράς του 100% σε θυγατρική της εταιρεία.

Από την άλλη μεριά, η μετοχή της Τεγόπουλος, για την οποία είχαμε γράψει πρόσφατα, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκτοξευθεί οι συναλλαγές της, σπάει, επίσης, τα ρεκόρ και τα χρηματιστηριακά κοντέρ.

Εδω και δύο μέρες, η μετοχή κλείνει με limit-up ( χθες με κέρδη 18% και σήμερα με 18,64%) , με αποτέλεσμα να αγγίζει πλέον τα 0,70 ευρώ, δηλαδή έχει ενισχυθεί σχεδόν 100% από τις 9 Δεκεμβρίου όταν είχε βρεθεί στα "χαμηλά" και τα 0,36 ευρώ.

Εδώ και τρείς, λοιπόν, εβδομάδες, οι εντολές αγοράς «στήνονται» σε σημαντικά μεγάλο όγκο τεμαχίων , στις 30.000, 40.000, 50.000 ακόμα και τις 100.000 τεμάχια, όταν, μόλις πριν από λίγο καιρό, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, όπως επισημάναμε πριν λίγες μέρες εδώ στο newstr@p, με δυσκολία άγγιζε τα 5.000 κομμάτια.

Σήμερα, έκλεισε με όγκο 99.032 τεμαχίων!Και γι αυτήν την εταιρεία και την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», θυμίζουμε, έχει ακουστεί έντονα ότι ενδιαφέρεται, επενδυτικά, ο κ. Λαυρεντιάδης και ότι έχει αρχίσει και «μαζέυει» μετοχές ...
πηγή: http://newstrap.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς