4 Ιουλ 2010

ΕΡΤ: Σε νέα εποχή χωρίς συμβασιούχους -χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων



Η προκήρυξη για την επαναπρόσληψη 800 εργαζομένων θα εκδοθεί έως το τέλος Ιουλίου


Αυτή την περίοδο αποχωρεί από την ΕΡΤ η πλειοψηφία των 850 συμβασιούχουν. Την ίδια τύχη θα έχουν σε λίγες μέρες και άλλοι 200 αθλητικογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι εργάζονται έως τα τέλη Ιουλίου, λόγω Μουντιάλ. Το μέλλον των συνολικά 1.047 συμβασιούχων (που αποχωρούν χωρίς αποζημίωση και Ταμείο Ανεργίας) παραμένει αβέβαιο, ενώ η προκήρυξη για την επαναπρόσληψη των 800 από αυτούς θα εκδοθεί στο τέλος Ιουλίου.

Οσοι επιλεγούν (γιατί θα διεκδικήσουν θέσεις και άλλοιι) θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στις αρχές Σεπτεμβρίου και για το πολύ ένα έτος. Αφού η τροπολογία δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν, όσοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, εκτός από τους δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με τη διαδικασία της «Επιτροπής».

Στα κριτήρια για την επιλογή των δημοσιογράφων περιλαμβάνονται: α) πτυχία ΑΕΙ, β) ξένες γλώσσες, γ) η μη απασχόληση σε άλλη εργασία και δ) η προϋπηρεσία (εντός και εκτός ΕΡΤ, άρα δεν μοριοδοτείται η προηγούμενη απασχόληση στην ΕΡΤ αλλά η προϋπηρεσία εν γένει).

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, η διοίκηση της ΕΡΤ θα κάνει ανακατανομή του μόνιμου προσωπικού με πολλούς εργαζομένους να επιστρατεύονται από τη δεξαμενή των 3.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου από το αναλογικό πρόγραμμα, την Ψηφιακή και την ERT World.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την «Πρωινή Ενημέρωση» επελέγησαν 15 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου σε αντικατάσταση 8 συμβασιούχων. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα και 3 «κλείστρες» ( σ.σ. ρυθμίζουν την παρουσία των καλεσμένων), θέσεις που δεν προβλέπονταν μέχρι σήμερα, καθώς οι 8 συμβασιούχοι θεωρούντο εξπέρ σε επίπεδο ατζέντας.

Ο τηλεθεατής θα δει στην ΕΡΤ περισσότερα πάνελ και μπλα μπλα στο ενημερωτικό πρόγραμμα ρεπορτάζ με τηλεφωνικές συνδέσεις από το διπλανό γραφείο και χωρίς τα απαραίτητα ζωντανά links που υποστήριζαν οι συμβασιούχοι, ενώ θα μειωθούν τα ελεύθερα θέματα.
πηγή:ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Σόνια Χαϊμαντά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς