4 Ιουλ 2010

ΚΕΡΔΟΣ: Λογοκρισία, απόλυση εκπροσώπου και "πρόγραμμα περικοπών"


Η χαρά για τις “φούσκες” των χρηματιστηρίων και για τα μέτρα Δ.Ν.Τ κατά των εργαζομένων στην Ελλάδα, οδηγούν στη λογοκρισία και τις απολύσεις των “απείθαρχων” δημοσιογράφων.
Απολύθηκε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ Τζώρτζης Ρούσος μετά από κόντρα με την διεύθυνση για τον τρόπο που κάλυψε το ρεπορτάζ του για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Η διεύθυνση πετσόκοψε τα κομμάτια του συντάκτη και τα δημοσίευσε χωρίς να αφαιρέσει το όνομα του, επειδή δεν συμβάδιζαν με την πολιτική της εφημερίδας που είναι υπέρ των μέτρων Λοβέρδου.
Ο συντάκτης διαμαρτυρήθηκε με εξώδικο, κάτι που η εργοδοσία θεώρησε βαρύτατη προσβολή και ο εκπρόσωπος οδηγήθηκε στην έξοδο.

Την Δευτέρα, 5/7, θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα με την παρουσία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση καταπάτησης της ελευθεροτυπίας και των στοιχειωδών αρχών της ενημέρωσης....

Παράλληλα όμως η εργοδοσία βγάζει από την μέση έναν ενοχλητικό συνδικαλιστικό εκπρόσωπο προκειμένου να περάσει τα υπόλοιπα σχέδια περικοπών που έχει ήδη στο συρτάρι.
πηγή:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς