12 Μαρ 2017

Μήνυση κατά Ψυχάρη, μελών της οικογένειας του και μεγαλοστελεχών διοικητικών υπαλλήλων κατέθεσαν απλήρωτοι εργαζόμενοι



Μήνυση κατά του Σταύρου Ψυχάρη και τεσσάρων μελών της οικογένειάς του που συμμετέχουν στο ΔΣ της εταιρείας (Πάνου και Ανδρέα Ψυχάρη και Χριστίνας-Τσούτσουρα Ψυχάρη) καθώς και πέντε μεγαλοστελεχών του οργανισμού που βρίσκονται σε καίριες θέσεις ευθύνης κατέθεσαν απλήρωτοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση.(οι μηνυτές εξαίρεσαν μόνο την κόρη του !).

Την ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατέθεσαν στον εισαγγελέα, την Παρασκευή 10 Μάρτιου 2017, 38 από τους 100 περίπου  εργαζόμενους που  έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα, η  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ κ.α. – η μηνυτήρια αναφορά έγινε κατά:


1. Σταύρου Ψυχάρη του Παναγιώτη (Πρόεδρος)

2. Χριστίνας Τσούτσουρα του Περικλέους (
Αντιπρόεδρος)

3. Παναγιώτη Ψυχάρη του Σταύρου (
Διευθύνων Σύμβουλος)

4.   Ανδρέα Ψυχάρη του Σταύρου (
εκπρόσωπος της εταιρείας)
   
5. Νικόλαου Γ. Αναστασόπουλου (
Οικονομικός διευθυντής Ομίλου)

6. Αλέξανδρου Γ. Χρηστάκη (
Οικονομικός Διευθυντής) 

7. Θεόδωρου Δον. Ντόλου (
Διευθυντής Λογιστηρίου)

8. Αναστασίας Κωτοπούλου (
υπευθ. Μισθοδοσίας)

9.  Παναγιώτη Α. Χρυσικάκη (
εκπρόσωπος εταιρείας και πρώην συνδικαλιστής της  ΕΠΗΕΑ)

Επειδή, όπως αναφέρεται στη μήνυση:

*** οι μηνυόμενοι ενεργώντας υπό τις ανωτέρω ιδιότητές τους δεν μας κατέβαλαν εγκαίρως αλλά και καθόλου τις ανωτέρω αποδοχές μας και εξακολουθούν να πράττουν τούτο παρά και την ανωτέρω δικαστική απόφαση και κατά διακριτική μάλιστα εις βάρος μας συμπεριφορά.

***οι μηνυόμενοι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, έχουν υποπέσει στο αυτόφωρο πλημμέλημα της διάταξης της παρ. 1 του άρθρου μόνου του Α.Ν. 690/1945, ως αυτό ισχύει σήμερα και διώκεται ποινικώς ως ανωτέρω.


Οι μηνυτές ζητούν «την άμεση δίωξη αυτών και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ως ειδικώς προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις του νόμου».
Ως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, αλλά στις περιπτώσεις αυτές το αυτόφωρο εκτείνεται απεριόριστα και πέραν του 48ώρου.

Ας σημειωθεί ότι, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο σημείωμά μας, οι εν επισχέσει εργαζόμενοι του ΔΟΛ είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) μετά την εξαίρεσή τους από την καταβολή ενός 15νθημέρου με αυθαίρετη ερμηνεία από τον οργανισμό της δικαστικής απόφασης που «ξεμπλοκάριζε» ένα λογαριασμό από τον οποίο πληρώθηκαν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι!!! Το ΣΕΠΕ τους δικαίωσε με ένα ιστορικό πόρισμα αλλά η εργοδοσία το ΔΟΛ έκανε ότι δεν το είδε και συνέχισε την ίδια τακτική και με την καταβολή δεύτερου 15νθήμερου.

Βλέπε περισσότερα για το θέμα στον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ εδώ , εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς