23 Απρ 2011

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα την οποία κοινοποιεί στην Ενωση Συντακτών ο -πολύ γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση- πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλει τον Γιώργο Παπαδάκη για την στάση του η οποία, όπως αναφέρει, "δεν αρμόζει σε δημοσιογράφο, ούτε κάν σε κατώτερο υπάλληλο της κυβέρνησης". Ο Παπαδάκης άφησε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να μιλάει άνευ αντιλόγου αφου είχαν κλείσει το μικρόφωνο στον εκπρόσωπο των γιατρών. Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του κ. ΄Δημήτρη Βαρνάβα:


Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2011
Προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»κ. Παπαδάκη Γ.
Κοινοποίηση: ΕΣΗΕΑ
Διασωματειακό Μέσων Ενημέρωσης

κ. Παπαδάκη
Ζητήσατε να έχουμε τηλεφωνική συζήτηση στην εκπομπή της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου, προκειμένου ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) να εκθέσω την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της χώρας.
Όντως μιλήσαμε για 3 (τρία) λεπτά, οπότε με διακόψατε για να βάλετε στη συζήτηση και τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο. Αφού ο υπουργός ανέπτυξε την άποψή του προσπάθησα να μιλήσω και τότε εκείνος αντέδρασε έντονα αρνούμενος τον οποιονδήποτε διάλογο. Περίμενα ότι θα παίρνατε θέση και δεν θα επιτρέπατε να συνεχιστεί αυτή απρέπεια.
Δυστυχώς εσείς όχι μόνο αποδεχτήκατε αδιαμαρτύρητα τον όρο που επέβαλε αυταρχικά ο υπουργός, αλλά προχωρήσατε σε κάτι χειρότερο: με αφήσατε μεν στη γραμμή, κλείσατε όμως τον ήχο, ώστε να μην ακούγεται στον αέρα τυχόν δική μου παρέμβαση!
Ο κ. Λοβέρδος έκανε ένα μονόλογο περί τα 30 (τριάντα) λεπτά, είπε τερατώδη πράγματα (ότι πχ θα κλείσει 10.000 κρεβάτια ή το 40% των Νοσοκομείων) και η μόνη δική σας αντίδραση ως δημοσιογράφος ήταν να τον συγχαρείτε, διότι θεωρήσατε ότι ο υπουργός ήταν ειλικρινής!
Στη συνέχεια κλείσατε το θέμα χωρίς καν να μου δώσετε το λόγο για 1 λεπτό, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες εκπομπές.
κ. Παπαδάκη
Πιστεύω ότι η συμπεριφορά που περιέγραψα δεν αρμόζει σε δημοσιογράφο, ούτε καν σε κατώτερο υπάλληλο της κυβέρνησης. Αισθάνομαι ότι στην αγωνία σας να είστε απόλυτα αρεστός στον υπουργό γίνατε άκρως προσβλητικός και απρεπής απέναντι μου.
Παρακαλώ λοιπόν να ενημερώσετε τους συνεργάτες σας να μην με ενοχλήσουν εφεξής, διότι ότι τυχόν επανάληψη συμμετοχής μου σε εκπομπή σας θα συνιστά επιβράβευση της απαράδεκτης συμπεριφοράς που είχατε απέναντι στην ιατρική κοινότητα που εκπροσωπώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς