6 Οκτ 2011

Έφυγε ο Steve Jobs πατέρας της Apple

Ο άνθρωπος που δημιούργησε την Apple (1976), που αποχώρησε αργότερα (1985) και που επέστρεψε ξανά (1996) καταφέρνοντας να τη σώσει από το χείλος του γκρεμού, απεβίωσε. Ο Steve Jobs απεβίωσε σε ηλικία 56 χρονών (1955-2011). Το όνομα του, άμεσα συνυφασμένο με τα προϊόντα, την τακτική αλλά και το marketing της εταιρείας. Ο Steve Jobs ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από προβλήματα υγείας και τώρα τελευταία υπήρχαν πολλές φήμες σχετικά με την υγεία του. RIP Steve λοιπόν, το τεχνολογικό στερέωμα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς εσένα.

Η Apple έφτιαξε και ένα email (rememberingsteve@apple.com) για όποιον θέλει να εκφράσει τις σκέψεις, μνήμες και τα συλλυπητήρια του.

Μετά τον θάνατο του Steve σύσσωμη η τεχνολογική κοινότητα έχει εκφράσει τα συλλυπητήρια στο πρόσωπο του, αλλά και υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για το πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα ήταν ο Steve Jobs και πόσο μεγάλος οραματιστής ήταν. Μεταξύ αυτών που έχουν κάνει δηλώσεις είναι οι Steve Ballmer, Bill Gates (Microsoft και οι δύο), Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Page, Eric Schmidt (Google και οι δύο) αλλά και ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Barack Obama. Ο Barack Obama αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση του:

«Ο Steve ήταν από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους εφευρέτες - αρκετά θαρραλέος έτσι ώστε να σκεφτεί διαφορετικά, αρκετά τολμηρός έτσι ώστε να πιστέψει πως μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει.»

Η είδηση του θανάτου του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον κόσμο. Φίλοι, γνωστοί, διάσημοι, ακόμα και αντίπαλοι του μεγάλου οραματιστή της τεχνολογίας, συγκινημένοι απότισαν φόρο τιμής μέσω δηλώσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς