26 Ιουν 2013

250 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά για αποζημιώσεις στην ΕΡΤ


Και εκβιασμός Στουρνάρα για το σύνολο των αποζημιώσεων

«Όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία, τότε θα καταβληθεί η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.
Σύμφωνα με διαρροές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας απελευθέρωσε, λέει, από τα αποθεματικά του προϋπολογισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας 250 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ.
 
Σχετικά με το «μαύρο» στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, με το καινούργιο φροϋδικό look, δήλωσε (στον Σκάι) ότι σε αυτή τη φάση ενημερώνεται και σύντομα θα ξεκινήσει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και προς αυτή την κατεύθυνση θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους. Ο Καψής δήλωσε ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση «θα βγει στον αέρα» σε περίπου τρεις μήνες.

Υ.Γ: Ο Παντελής Καψής σταμάτησε από σήμερα Τετάρτη να αρθρογραφεί στο ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα ενώ το όνομά του βγήκε και από την «ταυτότητα» της εφημερίδας. Προς το παρόν - και μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση- το άρθρο του Καψή στην τελευταία σελίδα αντικαταστάθηκε από μια ολοσέλιδη διαφήμιση του «Βερόπουλου».
Πηγη:zoornalistas
Καψής: Δεχθείτε το κλείσιμο κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε!
Εν τω μεταξύ ο κ. Καψής είχε σήμερα μια πρώτη διερευνητική με τους εκπροσώπους  των εργαζόμενων στην ΕΡΤ . Η συνάντηση ήταν ανεπίσημη και κατά τη διάρκειά της ο κ. Καψής απέφυγε να τοποθετηθεί επί των προθέσεων της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΡΤ.
Ωστόσο, συμφωνήθηκε να γίνει εκ νέου μία συνάντηση, ίσως και ως το τέλος της εβδομάδας (μάλλον την Παρασκευή), κατά την οποία θα συζητηθούν με λεπτομέρειες τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Η αίσθηση που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι είναι ότι η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως μια λύση που δεν θα εκθέτει τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά- χωρίς, όμως να κάνει πίσω από τα αρχικά της σχέδια. Ο κ. Καψής δήλωσε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με κανέναν επί των βασικών αποφάσεων που έχουν συνομολογήσει οι πολιτικοί αρχηγοί. Δηλαδή ότι ή ΕΡΤ έχει κλείσει και αρχικά θα επαναπροσληφθούν 2000 άτομα με τρίμηνες συμβάσεις , που στο νέο φορέα θα γίνουν… 1200.
Οι εργαζόμενοι , από την μεριά τους, πρότειναν στον κ. Καψή να παραχωρήσει συνέντευξη που θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ ή οποία εξακολουθεί να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, της EBU και αναλογικών πομπών σε μέρος της Ελλάδας. Επίσης, έθεσαν το θέμα της εκκένωσης του κτιρίου, όπως ζητάει ο κ. Στουρνάρας επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν το κτίριο και το πανάκριβο εξοπλισμό του, για τον οποίο είναι άλλωστε χρεωμένοι. Και πάντως όχι πριν καταγραφεί και οριστεί διαδικασία παράδοσης. Ο κ. Καψής επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς