9 Μαΐ 2010

Εχουμε κι εμείς λόγο για το Σωματείο που θέλουμε- ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ αύριο στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου). Επειδή η ημερομηνία αυτή είναι η τελευταία, δηλαδή η καταληκτική, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση και της προβολής και διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις εφημερίδες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων από την στάση εργασίας εξαιρείται η κάλυψη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εξαίρεση κρίθηκε αναγκαία λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1. Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρήσης 2009, έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη.

2. Έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2010.

3. Παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ καταγγελίας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ, την Ε.Ρ.Τ. - Α.Ε., και το Α.Π.Ε. -Α.Ε. και σύναψης νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ιδιωτικών συμφωνιών.

4. Κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας στην ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ, την Ε.Ρ.Τ. - Α.Ε. το Α.Π.Ε.-ΜΠΕ, το Ελληνικό Δημόσιο και στις εφημερίδες: ATHENS NEWS , CITY PRESS , PRESS TIME , ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΑΔ. ΤΥΠΟΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΥΓΗ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ, GOAL NEWS , ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΞΠΡΕΣ, ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ESPRESSO , ΕΣΤΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, Η ΧΩΡΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΕΡΔΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, METRO , ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΝΙΚΗ, ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, DERBY NEWS , Ο ΛΟΓΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, SCORE LIVE , SPORTDAY , VETO , ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, FINANCIAL BOX , ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ATHENS VOICE , A 1, ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΞΙΑ, ΑΠΟΨΗ, Η ΣΦΗΝΑ, ΜΕΤΟΧΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΕΝΩΣΗ, ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, Η ΓΑΤΑ, Η ΠΡΑΣΙΝΗ, ΠΡΙΝ, Η ΕΠΟΧΗ, REAL NEWS , ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς: ΑΘΗΝΑ 9,84, ALPHA TV , ΘΕΜΑ 98,9, ALTER , ΑΝΤΕΝΝΑ 97,2 FM , ΑΝΤΕΝΝΑ TV , NOVASPOR T , EXTRA 3, HIGH TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM , ΚΑΝΑΛΙ 1 (90,4), CHANNEL 9, ΚΑΝΑΛΙ 10, SPORT TV , MEGA , ΞΕΝΙΟΣ ( XFM 94,3), Ρ/Σ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, STAR CHANNEL , ΤΗΛΕΑΣΤΥ, 902 ΑΡΙΣΤ. ΣΤΑ FM , 902 TV , FLASH 96, FLASH . GR , ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ 100,3, REAL FM , ΒΗΜΑ FM , ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, BLUE SKY , ATHENS SHOCK RADIO , ΠΑΡΕΑ FM , MAD , SENTRA FM , ΡΥΘΜΟΣ, ARRENA , SUPERSPORT FM , VFM , GALAXY , FREEDOM , NITRO , ROCK FM , RED , ΔΙΕΣΗ, ΜΕΛΩΔΙΑ, KISS , BEST , SFERA , ΕΝ ΛΕΥΚΩ, ΛΑΜΨΗ, ΔΡΟΜΟΣ, DERTI , JOHN GREEK , ORANGE , RADIO DEE JAY , LOVE RADIO , HIJACK , OASIS , FRESH , SPORT FM , ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΙΦΩΝΟ, καθώς και σε οποιονδήποτε εργοδότη που δεν αναφέρεται ονομαστικά.

5. Ορισμός ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προς εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και μελών Μορφωτικού Ιδρύματος.

Σημείωση: Το θέμα των εκλογών, όπως μπορεί να δεί κανείς, δεν περιλαμβάνεται στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Τίποτα, όμως, δεν εμποδίζει να εισαχθεί με απόφαση της συνέλευσης η οποία και μπορεί να αποφασίσει για έκτακτη συνέλευση με το συγκεκριμένο θέμα.
Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία των παρατάξεων που έκανε τον Πάνο Σόμπολο πρόεδρο χωρίς να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία και παρά την έντονες αντιδράσεις για μια τέτοια εκδοχή λόγω της, καταδικαστέας, στάσης του στη διάρκεια των δύο θητειών που υπήρξε πρόεδρος με τη σύμπραξη του Τσαλαπάτη, ήταν η άμεση προσφυγή στις κάλπες . Ο Σόμπολος και οι υπόλοιποι της παράταξής του δεν τήρησαν αυτή τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν.
Είναι ,λοιπόν, ευνόητο ότι αν δεν θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι και συνένοχοι στη σημερινή κατάντια της ΕΣΗΕΑ οφείλουμε να είμαστε παρόντες στη συνέλευση. Έχουμε όλοι λόγο για το τί είδους Σωματείο θέλουμε και ο λόγος μας πρέπει να ακουστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς