8 Φεβ 2012

Προτεραιότητα εμείς, μετά το Twitter, λέει το BBC στους δημοσιογράφους τουΤο BBC ζήτησε από τους δημοσιογράφους του να μεταδίδουν έκτακτα γεγονότα πρώτα στο δημοσιογραφικό μηχανισμό του δικτύου και μετά στο Twitter.
Οι νέοι κανονισμοί, αναφέρει ο Guardian, ισχύουν για όλο το δημοσιογραφικό προσωπικό, συντάκτες, ανταποκριτές, παραγωγούς.
Στόχος είναι να μεταδίδονται άμεσα οι πληροφορίες χωρίς την (όποια) καθυστέρηση από το να ανέβουν στο Twitter.
«Η πρώτη μας προτεραιότητα παραμένει να διασφαλίσουμε ότι οι σημαντικές πληροφορίες στους συναδέλφους μας στο BBC και έτσι στο κοινό μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα–και φυσικά όχι αφού φτάσει στο Twitter», ανέφερε ο Κρις Χάμιλτον, social media editor του BBC. Και προσθεσε ότι προτεραιότητα είναι πλέον το εσωτερικό σύστημα του BBC.

Μόλις την Τρίτη, το ειδησεογραφικό κανάλι Sky ζήτησε και αυτό από τους δημοσιογράφους του να μην αναμεταδίδουν πληροφορίες από το Twitter αν προέρχονται από άτομο που δεν εργάζεται για το κανάλι.

Συντάκτης του BBC επισημαίνει στο μπλογκ του, συνεχίζει ο Guardian, ότι το Twitter θέτει σε νέο πλαίσιο τη χρήση των μέσων και τη σπουδή να μεταδοθεί έγκαιρα μία αποκλειστικότητα, μία αιφνιδιαστική εξέλιξη ή μία αναμενόμενη εξέλιξη όπως η ετυμηγορία μίας δίκης.

«Όλοι ψηλαφούμε το δρόμο μας μέσα από την ομίχλη του νέου τοπίου των μέσων ενημέρωσης. Η επανάσταση των social media αλλάζει τις δομές εξουσίας στις αίθουσες σύνταξης και επιτρέπει σε νεότερους δημοσιογράφους –και σε κάποιους μεγαλύτερους– που καταλαβαίνουν το νέο κόσμο να χτίσουν μία φήμη ανεξάρτητη από τους οργανισμούς τους» γράφει πολύ χαρακτηριστικά. Και καταλήγει: Κάποιοι θα ήθελαν να γυρίσουν το χρόνο σε μία παλιότερη και απλούστερη εποχή, αλλά σχεδόν σίγουρα είναι πολύ αργά για αυτό».
πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς