3 Ιαν 2012

Περικοπές στη Ναυτεμπορική με...e-mail



Με ...e-mail η διοίκηση της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ καλούσε σήμερα τους εργαζόμενους να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό!!! Παλιά σε φώναζε το αφεντικό και σου έλεγε κατάμουτρα ότι είχε να σου πεί. Μετά, για να γλυτώνουν και απο δυσάρεστες καταστάσεις, στο θυροκολλούσε ο δικαστικός κλητήρας. Τώρα, εξαφανίστηκαν τα πρόσωπα. Τα άλλοτε παραδοσιακά αφεντικά ανακάλυψαν την τεχνολογία: Ψεκάστε, σκουπίστε ηλεκτρονικά, τελειώσατε. Ιδού η σχετική επιστολή:


Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2011
Κύριε/Κυρία,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ο Τύπος ταλανίζεται ως απόρροια της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τη χώρα μας και ενώ ο χάρτης των εφημερίδων αναδιαμορφώνεται, εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε πείσμα των καιρών.
Όλο αυτό το διάστημα, η διοίκηση της εταιρείας μας κατάφερε, με μικρές μόνο διορθωτικές κινήσεις, να αντισταθεί, επιλέγοντας, σε αντίθεση με άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, τις λιγότερο επώδυνες λύσεις, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων της. Αυτό θα κάνει και σήμερα. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ, κρίνεται επιβεβλημένη η υιοθέτηση περισσότερο αποτελεσματικών και άμεσων λύσεων, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί, να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.
Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας και ακούσαμε όλες τις φωνές, με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή. Κατόπιν συναντήσεων και επαφών, επεξεργαστήκαμε κάθε πιθανό σενάριο και καταλήξαμε στο σχεδιασμό ενός προγράμματος το οποίο, δεδομένης της αναγκαιότητάς του, δεν αφήνει περιθώρια για αντεγκλήσεις, καθότι πλέον είναι απόρροια αποδοχής και δικών σας αιτημάτων.
Συγκεκριμένα:

1. Θα εφαρμοστεί στους εργαζόμενους, στους οποίους εφαρμόζεται η σύμβαση μεταξύ ΕΙΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ/ΕΠΗΕΑ/ΕΤΗΠΤΑ.
2. Διάρκεια προγράμματος τρία έτη.
3. Έναρξη εφαρμογής προγράμματος 1/1/2012.
4. Κλίμακα
ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΜΙΣΘΟΥ ΕΩΣ ΠΟΣΟ ΜΙΣΘΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
1.200,00 € 0%
1.200,01 3.000,00 € 15%
3.000,01 5.000,00 € 18%
5.000,00 € 20%



Σ.Σ. Βεβαίως, αναφέρει ότι ...θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία (θα φροντίσει γιαυτην η κυβέρνηση) και ότι αν συναφθεί ΣΣΕ με το Σωματείο και "και αυτή κατά νόμο καταλάβει και ρυθμίσει την εργασιακή σχέση" θα την σεβαστούν. Αν πάλι δεν συναφθεί (θα φροντίσουν γιαυτό οι ίδιοι οι εργοδότες που συμμετέχουν στην διοίκηση της Ενωσης των εργοδοτών και είπαμε, η κυβέρνηση) τότε, το 2014 αυτή η τριετία θα είναι... σαν να μην υπήρξε ως προυπηρεσία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς