28 Ιαν 2013

Ιράν: Συλλήψεις δημοσιογράφων για συνεργασία με ξένα ΜΜΕ


Τουλάχιστον έντεκα ιρανοί δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται για μέσα ενημέρωσης του κινήματος των μεταρρυθμιστών, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με ΜΜΕ του εξωτερικού.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί, ανάμεσά τους και γυναίκες, θεωρείται ότι "πρόσκεινται στο αντιεπαναστατικό κίνημα" στο Ιράν και συνελήφθησαν την Κυριακή "στο πλαίσιο εντάλματος της δικαστικής εξουσίας", μετέδωσε το πρακτορείο Fars.


Θεωρούνται ύποπτοι για "συνεργασία με αντιεπαναστατικά μέσα ενημέρωσης στην περσική γλώσσα", διευκρίνισε το πρακτορείο Mehr, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Τα ξένα μέσα που εκπέμπουν προγράμματα στα περσικά, όπως τα BBC Persian, Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty's Radio Farda, κατηγορούνται από την Τεχεράνη ότι συμμετέχουν σε "συνωμοσία" των Δυτικών για την αποσταθεροποίηση του ιρανικού καθεστώτος.

Το πρακτορείο Mehr μετέδωσε πως οι δημοσιογράφοι "συνελήφθησαν στο χώρο εργασίας τους και τις συλλήψεις τους επιβεβαίωσαν οι διευθυντές τους. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως αναμένεται σύντομα ανακοίνωση της εισαγγελίας της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, τον Δεκέμβριο του 2012 φυλακίστηκαν στο Ιράν 45 δημοσιογράφοι, επίσης τα τελευταία χρόνια έκλεισαν αρκετές εφημερίδες.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς