30 Ιαν 2013

Δεν τα υπογράφει η Π.Ο.Ε.ΣΥ.


Από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαβιβάστηκαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για υπογραφή «πρακτικά της διαβούλευσης για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 32 του ν.4024/2011».

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για πρόχειρες-άτυπες σημειώσεις που κρατήθηκαν στη Γενική Γραμματεία, κατά τη διάρκεια συναντήσεων εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ενώσεων Συντακτών με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αποδοχές των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, μετά από διαρροές για αναμενόμενο σφαγιασμό των αποδοχών τους.


Σε απάντηση του αιτήματος της Γενικής Γραμματείας να επιστραφούν υπογεγραμμένα τα «πρακτικά» μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Γιώργος Σαββίδης τους απέστειλε το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα:

“Αναφορικά με το κείμενο πρακτικών που μας στείλατε χθες  για υπογραφή, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δε γίνεται αποδεκτό από την Ομοσπονδία, καθώς για τις συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία σας δεν είχε συμφωνηθεί η τήρηση αυτών των πρακτικών.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι οι συναντήσεις αυτές είχαν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διαβούλευση.  Ως εκ τούτου, αρνούμαστε την υπογραφή του κειμένου που μας στείλατε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς