9 Ιαν 2013

Δύο κανάλια στην αναμονή για «λευκό ιππότη»

Στη ζωή με τεχνητή αναπνοή φαίνεται να κρατά τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που δεν λειτουργούν (Alter και 902) το Εθνικό Συμβούλιο ΡαδιοτηλεόρασηςΕΣΡ , περιμένοντας να βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής, σε μια προσπάθεια «να διασωθούν θέσεις εργασίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης.

Τόσο το Alter όσο και ο 902, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους εδώ και αρκετούς μήνες και η τύχη τους, ως επιχειρηματικές δραστηριότητες, βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια της ανεξάρτητης Αρχής. Χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των σταθμών αυτών, με αφορμή πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην τηλεόραση, δήλωσε ότι οι σταθμοί δεν έχουν χάσει τη συχνότητά τους και θα μπορούσαν, εφόσον κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Συμβούλιο, να λειτουργήσουν από άλλον επιχειρηματία.

Ειδικότερα ο κ. Λασκαρίδης ξεκαθάρισε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κλείνουν επισήμως -και άρα επιστρέφουν τη συχνότητά τους στο κράτος, προς διάθεση όταν θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία- μόνο όταν υπάρχει σχετική απόφαση της Ολομέλειας και όχι όταν ενημερώνουν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους ότι διακόπτουν τη λειτουργία τους.

 «Μας ενδιαφέρει να λειτουργούν οι σταθμοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ Λασκαρίδης, «για να μη δημιουργείται πρόβλημα με τους εργαζομένους. Εχουμε εισαγάγει τις υποθέσεις αυτές στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει για την τύχη των σταθμών.

Ο κ. Λασκαρίδης τόνισε ότι και οι δύο σταθμοί εθνικής εμβέλειας λειτουργούν με Υπουργικές Αποφάσεις και όχι με κανονική άδεια λειτουργίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς