11 Ιαν 2013

Γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων

Μπαράζ  επιθέσεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε βάρος δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι.

Πρόκειται για τα σπίτια των δημοσιογράφων  Γ. Οικονομέα, Α. Λιάρου, Π. Καρσιώτη, Α. Σκυλλάκου και Χ. Κώνστα.

Οι επιθέσεις εξελίχθηκαν ως εξής: στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ' Ιστρία 1 στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα- όπου μένουν τα παιδιά του-, στις 04.10 στην οδό Έαρος στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ακακιών 52 στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

"Αν πέρναγε κανείς από το σημείο θα είχε σκοτωθεί. Όσον αφορά εμένα το μόνο που έχω να πω, είναι ότι χωρίς να είμαι ιδιαιτέρως ατρόμητος, αυτό που με τρομοκρατεί είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι και ότι μπορεί να σκοτωθεί ένας αθώος. Εμένα δεν με φυλάνε", είπε ο Γ. Οικονομέας σχολιάζοντας την επίθεση και πρόσθεσε:

"Παλιά μας κυνηγούσε η αστυνομία. Τώρα έχουμε αυτό".


Οικονομέας για την επίθεση με γκαζάκια από allthewebnews


Σ. Κεδίκογλου

Για "επιχείρηση ανοιχτής τρομοκρατίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης", κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε ανακοίνωσή του με αφορμή το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων, τη νύχτα, σε σπίτια δημοσιογράφων αλλά και τις εισβολές χθες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

"Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας", τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει:

"Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;"

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

"Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.

Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς