3 Νοε 2009

Σύγκλιση του ΜΕΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ζητάει απο το ΔΣ η Αριστερή Οχθη

Με επιστολή που κατατέθηκε χθές απο την εκπρόσωπό της, η Αριστερή Οχθη της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ζητάει να πάψει η ΕΣΗΕΑ να μένει "ακίνητη" και "μουγκή" στα προβλήματα των συναδέλφων και του χώρου των ΜΜΕ. Με πρώτο βήμα τη σύγκλιση του ΜΕΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και με δεύτερο έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να εκφραστούν όλοι οι συνάδελφοι. Περιμένουμε να δούμε άν θα υπάρξει ανταπόκριση απο τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.


Αθήνα, 2/11/2009

Προς τα εκλεγμένα μέλη
του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε, η μη συγκρότηση προεδρείου αφήνει την Ένωση εν πολλοίς "ακίνητη" και "μουγκή" απέναντι στα προβλήματα των συναδέλφων, του κλάδου και γενικότερα του χώρου της Ενημέρωσης. Προβλήματα ήδη συσσωρευμένα από το μεγάλο διάστημα απραξίας, τα οποία συνεχώς αυξάνονται με τη μορφή χιονοστιβάδας.

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι μετέωρες. Η ανεργία αυξάνεται και όλα δείχνουν ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα θα μεγεθυνθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εργοδοτικές κινήσεις για ρυθμίσεις των εργασιακών ζητημάτων σε όφελός τους και σε βάρος των συναδέλφων μας εντείνονται, φθάνοντας ως την απόπειρα κατάργησης σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων ακόμη και των ίδιων των ΣΣΕ.

Είναι φανερό ότι πολλούς συμφέρει αυτή η απραξία του Σωματείου.
.
Όλους αυτούς του μήνες η Αριστερή Όχθη κατέβαλε κάθε προσπάθεια εντός του Συμβουλίου στην εξεύρεση μίας λύσης που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του κλάδου. Με θέσεις, προτάσεις αλλά και συμμετοχή σε προτάσεις άλλων παρατάξεων χωρίς τυμπανοκρουσίες που θα δημιουργούσαν ενδεχομένως επιπλέον προβλήματα συνεργασιών. Χωρίς να βάζει όρους «καρέκλας» αλλά και χωρίς να βγάζει την ουρά της απέξω.

Όταν οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν προχώρησε την περασμένη Παρασκευή (30/11/09) σε συγκέντρωση-συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ στην οποία προσεκλήθησαν επισήμως όλες οι παρατάξεις εντός και εκτός ΔΣ , όλοι οι εκλεγμένοι της ΕΣΗΕΑ (Πειθαρχικά, Μεικτό Συμβούλιο, Εφορευτική, Συνταξιούχοι, άνεργοι) , τα Σωματεία που συμμετέχουν στο Διασωματειακό και βέβαια όλοι οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται και θέλουν να έχουν λόγο. Πολλοί ανταποκρίθηκαν κάποιοι άλλοι όχι θέτοντας προφανώς άλλες προτεραιότητες.
Όλοι, μα όλοι, οι συμμετασχόντες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την παράταση αυτής της κατάστασης.

Σε αυτές οι συνθήκες και ανεξάρτητα από την εξέλιξη στο θέμα του προεδρείου θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας ΟΛΩΝ των οργάνων της ΕΣΗΕΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Αριστερή Όχθη προτείνει:

Α. Ως πρώτο βήμα άμεσης πρακτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων την άμεση σύγκληση του Μικτού Συμβουλίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (γιατί με ή χωρίς προεδρείο είμαστε Συμβούλιο) με στόχο:

---1. Ενημέρωση από τους εκπροσώπους της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και την ουσιαστική συζήτηση όλων των προβλημάτων. Και,

---2. Την εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης με το οποίο θα απαντάμε στα άμεσα ζητήματα και το οποίο -στις γενικότερες κατευθύνσεις του- θα τεθεί προς συζήτηση στο σύνολο των μελών του σωματείου μας.

Β. Το επόμενο βήμα, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την ουσιαστική έκφραση όλων των συναδέλφων μας.

Για την Αριστερή Όχθη
ΝΑΝΑ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ

4 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που αποφασίσατε να πείτε και δημόσια τίς θέσεις που μαθαίναμε ότι εκφράζετε μέσα στο συμβούλιο.Είναι κρίμα να σας ταυτίζουν με τίς θέσεις του...συνεργαζόμενου που καθόλου δεν βοηθούν ούτε την ΕΣΗΕΑ ούτε τους δημοσιογράφους.
    Ενας συνάδελφος απο τον Αλφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νανά το χάσατε το παιχνίδι μέσα απο τα χέρια σας με τις αηδίες του Τζορτζ Κλουνει. Η απαξίωση και η περιφρόνηση του κόσμου είναι το μόνο που ταιριάζει σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ και στους 11!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επι της ουσίας το ίδιο λέει κι αυτος που κατηγορείτε- ολοι ίδιοι είναι- μόνο που αυτός εξαιρεί τον εαυτό του. Ας παιξουμε λοιπον το δικό του παιχνίδι και το παιχνίδι του Σόμπολου και του Τσαλαπάτη.για να ξαναγυρίζουμε πάντα στα ιδια σκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήν ανησυχείτε καθόλου. Ο Σόμπολος κάτι ξέρει που περιμένει ήσυχα ήσυχα στή γωνιά του. Πάμε ένα στοιχημα οτι θα βρεθεί τρόπος να ξαναγίνει πρόεδρος;Να δώ τότε οσα καλοπαιδα τον φτύνανε πως θα βρούν δικαιολογίες και θα παριστάνουν και τους σωτήρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς