14 Φεβ 2013

Ο Περισσός «διαπομπεύει» τους 14 που αντιδρούν για τις απολύσεις στον ΡιζοσπάστηΣτην «στοχοποίηση» των 14 δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» προχώρησε η ηγεσία του Περισσού, μετά την κίνησή τους να προσφύγουν στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας την παρέμβασή της όσον αφορά το «πογκρόμ» απολύσεων και την μη καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών.

Με αφορμή την επιστολή τους με την οποία καλείται η ΕΣΗΕΑ «να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων» στο έντυπο του ΚΚΕ, η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» επιχειρεί να τους ρίξει στον κομματικό «καιάδα», διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους της εφημερίδας. Μάλιστα προχώρησε στην δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, σε μια προσπάθεια να «στιγματίσει» την επιλογή τους να μην αποδεχθούν τετελεσμένα.


«Ξέρουμε και εμείς ότι διάφορα αστικά ΜΜΕ, αξιοποιούν κάθε μέσο για να εναντιωθούν στο ΚΚΕ και στον ΄΄Ριζοσπάστη΄΄. Αλλά αφού έκαναν ρεπορτάζ, θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν είναι όλοι οι ΄΄οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη΄΄, αλλά 14 δημοσιογράφοι του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄ που έστειλαν επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και συγκεκριμένα οι: Κυριάκος Ζηλάκος, Παναγιώτης Κακαλής, Κώστας Δέτσικας, Γιώργος Φλωράτος, Μελίνα Ζιάγκου, Χριστίνα Μαυροπούλου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Διαμαντή, Νίκος Πέρπερας, Γιώργος Γεωργουβιάς, Γιώργος Μιχαηλάρης, Κώστας Κρεμμύδας, Μάρκος Δολόπικος, Γιάννης Φωτούλας».

Η ηγεσία του ΚΚΕ αποδίδει μάλιστα στα «αστικά ΜΜΕ» ότι μέσω των δημοσιευμάτων τους για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» επιδιώκουν «να περάσουν τη λογική ότι ο ΄΄Ριζοσπάστης΄΄ λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, ταυτίζοντάς τον με τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι - ιδιοκτήτες τους, να περάσουν την αντίληψη ότι το ΚΚΕ, που τους είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί την έκδοση του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄, είναι στυγνός εργοδότης». Και σημειώνεται: «Ξέρουν ότι οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ΚΚΕ και τον ΄΄Ριζοσπάστη΄΄. Ξέρουν επίσης ότι εδώ και μερικά χρόνια, που τα αστικά ΜΜΕ μειώνουν προσωπικό, μειώνουν δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων τους, το ΚΚΕ και ο ΄΄Ριζοσπάστης΄΄ έκανε κάθε προσπάθεια για να μην αναγκαστεί να πάρει τέτοια μέτρα».

Επίσης, στο σχετικό ανυπόγραφο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «το ίδιο το ΚΚΕ έχει μιλήσει δημόσια και πολλές φορές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του, καλώντας το λαό να το ενισχύσει από το υστέρημά του, αφού η οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος είναι όρος αναγκαίος για την πολιτική του δράση».

Πάντως, οι «14» φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Έτσι, προχώρησαν σήμερα Πέμπτη, σε νέα παράσταση ενώπιον του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς